30 April 2010

Last preparation

Salam.

Daisypath kata lagi 2 hari until my e-day. Wawawa. Macam berdebar-debar dah nih. Kena prepare mental, emosi dan fizikal sebelum my e-day. Kalau tak memang naya. 2-3 hari sebelum ni emosi memang tak berapa nak stabil lah. Dugaan sebelum e-day agaknya. Paling sedih sebab my bestfriend tak dapat datang time e-day T___T. Mata dah sembab-sembab dah ni. Dah boleh buat jadi tak lawa time e-day. Harap Kak Rozy (Mak Andam) tu tolong kaver-kaver sikit lah kesembapan mata ku ini huhuuuu. Tapi, i perlu kuatkan semangat. Encik Risik kan ada :) Tanpa kehadiran seorang tak semestinya kita perlu merosakkan majlis kite. Tu Encik Risik kata. Walaupun pada hakikatnya it does affect a little. Tapi ah lantaklah! Tak kesah da. Maaf sedikit ter-emo pagi-pagi nih. Hihihi.

Kalau pasal persiapan. Minggu ni memang terbaik penatnya. Kes banyak. Kerja banyak. Staff cuti lagi. Tinggal lah 2 orang jeh ngan staff. I ngan staff i le yang mengerjakan kes-kes tuh. Haih. Malamnya kerjakan hantaran e-day pulak. Door gift lagi. Tag lagi. Wawawa. Nasib baik Makteh banyak membantu i DIY the hantarans (pics will be upload later yeh?) and Kak Pah banyak tolong pasal gift tuh. Thanks a lot uols!!! Sayang sayang sayang :*

Hmm..Agaknya apa lagi eh?

1. Baju e-day
Last monday dah pergi amek dekat kak rozy. Baju i simple jeh. Pink kurung moden with lengan kembang2 gitu.

2. Hantaranss
All done except for sirih junjung. Saturday nak kena beli bunga-bungaan for sirih junjung.

3. Tempah kek untuk hantaran
Done. We both tempah kek paling senang. SR sahaja. Ngehehe :D

4. Gifts - ongoing
Today kene pulun lagi buat gift nih. Sebenarnya tinggal nak masukkan makanan jeh dalam paperbag tuh. Akan dibantu oleh Kak Pah lagi. Yuhuu. Oh ye, i DIY jeh paperbag tuh. Senang dan murah. Ngehehe.

Last minit pergi book. Nasib baik ok :)

6. Make-up
Make-up by kak rozy aka mak andam kuantan for my e-day. Kita tengok lah hasilnya nanti.

:)

27 April 2010

Busy Tapi Happy

Ni baru nak bertunang. Belum lagi nak kahwin. I nak sarankan kepada sesiapa yang nak berkahwin atau bertunang atau ape-ape sahajalah, buat persiapan awal-awal. Nanti taklah short duit, short masa and maybe short circuit. Busy-busy pun tetap happy sebabnya dapat meluangkan banyak masa dengan cik masmOna. Happy! Gembira tak terkata disampin sedikit penat yang berbaloi. Okaylah, nak pergi main pusat, eh eh. Pergi main futsal lah. Sorry uolls! Jumpa lain masa.

24 April 2010

Photographer

Salam dan hai.

Semalam boleh dikatakan hari yang hectic lah untuk i dan Encik Risik. Sebab apa? Sebab kitorang shopping baki barang-barang yang belum dibeli lagi untuk tunang. Fuhh. Memang terbaik lah. Dengan cuaca panas nye tapi redah jeh. Janji semua setel. Oh ye, semalam we both cuti :)

Ok. Sebenarnya bukan pasal itu yang i nak cerita. I nak cerita pasal photographer i time tunang nanti. Dari mula lagi kitorang memang dah ada sorang, dah cop awal-awal tapi lately i'm not certain yang dia boleh / akan datang ke tak time tunang i nanti. Hmm. So, as back-up plan dan setelah berbincang dengan Encik Risik kami kena book photograher baru gamaknya. Jadi, petang tu i dengan Encik Risik pun pergi lah booking dengan beliau. Namanya Shasmanizam. I panggil dia Abang Shas. Sebelum tu dah ada seorang dua yang kitorang tanya but not available lah at that time. Sad T_T Nasib baik lah Abg Shas ni available Wuu. I tengok gambar-gambar yang dia amek cantek. Lagipun dah dua orang kawan i amek dia as their photographer. So we both grab je lah :) Happy!

23 April 2010

Betty's Design

Salam.

It's been a while i have not updating this blog. Past few weeks ni amatlah busy, especially this week. Dengan peningkatan kes sekarang ni, hari-hari i di habiskan di lab jeh. Wuu.. Kepada yang tidak tahu, i ialah officer in-charge for molecular lab di salah sebuah hospital di Kuantan nih. Particularly, lab tu dikenali sebagai lab H1N1 sebab kitorang buat confirmation test for H1N1 by real time PCR. Yep, sekarang ni kes memang semakin meningkat. Setiap hari ada je kes. Balik dah lah lambat juge. Even Sunday last week pun kene kerja juga T_T Tapi, redha jeh sebab dah namanya kerja. Memang adatlah kan? Pas balik kerja malam nya i menyibukkan diri buat paper bag for engagement pulak. Dah bila masa nya i nak update blog? Huhu. Sila tabah dan sabar mas.
...........................................................

Oh ye, sedang sibuk dengan engagement preparation i yang lagi seminggu je lagi ni. What? Seminggu je lagi?? Mak aih, sekejap nye masa. Wuu.. Tak sangka pulak we both dah nak sampai ke next stage of our life. Hope everything will go well as planned. InsyaAllah. Ok sambung balik. Sedang sibuk dengan preparation ni, one of my best friend pula sibuk mencari duit lebih dengan mengambil tempahan untuk hantaran. Tak kesahlah wedding ke engagement ke. Semua dia boleh buat. To be frank, she's quite creative dan kerja-kerja beliau sangat halus dan kemas ok. So, saya sangat rekomen kepada sesiapa yang mahu membuat tempahan hantaran dengan beliau boleh lah hubungi ibu yang sudah 5 bulan mengandung ini *bunting pelamin hiks :)* happy for you sayang :)

Nama beliau: Yanti
Nama glemer: Betty ;)
Phone num: 012-9525543


Ni antara hantaran hasil gubahan oleh beliau.

Oh ye, hantaran kahwin beliau pun beliau yang DIY sendiri. Tapi, sayangnya puas i cari gambar-gambar tu tiada T_T Mungkin dalam PC di ofis. Takpelah, later i will upload it. Lagi satu, harga boleh dirunding yeh :)

Semoga bertemu di lain entry. Bye :)

13 April 2010

Mini Pomander

Hai.

I tau ramai b2b suka pada pomander flower ball. Even ada b2b yang dah siap buat pomander nih untuk wedding. I pun suka pomander. Bende-bende yang bulat ni memang menjadi kesukaan i. Contoh yang paling ketara ialah En Risik hihihi :D *jangan marah ye u*

I pun ada jugak mengedik buat pomander nih. Sebab saja-saja nak try dan rasa amat cute lah pomander nih maka i pun buat mini pomander. Pilihan warna? Semestinya pink huhu :)

Satu hari i terjumpa satu bunga kecil-kecil kat Cowboy. Maka hati terdetik bunga-bunga ni agaknya boleh kot dijadikan pomander. Ah, hentam je lah. I pun carik mende ni..

tapi tak berjumpa. Hampa T_T Mana nak carik eh kat Kuantan nih? Setelah hampa time tuh maka i pun hentam je beli span bunga kaler hijau tuh, potong saiz kecil jadikan ia macam bentuk bulat. Bolehlah hehe :D *suka suki jeh haku neh*

Ni lah bunga kecil yang i beli berserta riben warna merah. Suka suki :)

Akhirnya menjadik lah jugak mini pomander yuhuu! Asal kan jadi bulat kan?

Tapi..

Bila i kira-kira kos untuk mini pomander ni agak mahal lah. Lima hingget seketul. Mak aih. Mula-mula i berangan-angan nak letak mini pomander ni bagi gantikan bunga telur hiasan kat pelamin tuh. I tak ingat apa spesifik name for that thing. Tapi, disebabkan agak mahal maka plan tu tak jadi.

Akhirnya, mini pomander yang i buat tu telah menjadi ini..

Dah jadi hiasan dalam kereta i hihihi :D Bersepah-sepah hiasan dalam kereta mengganggu pemandangan betul :D

Oh ye..kalau nak tengok lebih lanjut pasal pomander ball yang cute-cute dan DIY pomander ni boleh lah berkunjung ke blog Mrs Aisheiteru okeh.

:)

10 April 2010

Hand bouquet

Hai.

Pagi-pagi lagi i dah bangun. Hari ni plan nak mengemas dapur bersama mama. Lepas kemas bersihkan dapur semua, i pun lepak depan tv. Arini macam takde cerita yang menarik. Nak keluar dating En Risik i pulak pergi exam. Lantas i pun ambil bunga yang beli semalam tu untuk buat bunga tangan. Heee..Gediks nak jugak buat bunga tangan for tunang :D

Antara design-design hand bouquet yang berkenan di hati.

Source : here

unique bridal bouquet ideas
Roses bouquet
Source: here

unique bridal bouquet ideas
Pink roses arrangement
Source: here

unique bridal bouquets unique bridal bouquet ideas
Left: orange calla lilies bouquet
Right: Lilac rose and calla lilies
Source: here

Cantik. Memang cantik. Suka betul i melihat keindahan bunga-bunga nih :)
As for my hand bouquet, i just use artificial flower. Sayang nak guna fresh flower sebab bila dia dah layu akan dibuang je nanti huhu. So, ini lah hasil DIY hand bouquet i. Heheheh :D Macam biasa-biasa je kan? Janji i puas sebab i yang DIY sendiri huhu :) :)

Wajib ada pink walaupun sedikit hiks :D

:) :) :)

09 April 2010

Kembali pulang..

Agak dah lama i tidak mengupdate. Terlalu busy dengan bukan kerja hakiki. Ceh. Terlalu yeh? Hehe. Since last week i dengan Encik Risik menyibukkan diri dalam hal-hal teater. Our production, Kirana Theater Production perlu mempersembahkan teater bertajuk 'Detik' dalam Manifestasi Teater Kebangsaan yang berlangsung pada 3 dan 4 April yang lalu. Wah ayat so skema. Tapi we both bukan berlakon okeh. Just terlibat as production crew *wajib bersama-sama menjadi krew heheh tidak boleh berpisah :D*

Well..the show was great. Awesome. That moment sungguh best walaupun banyak pahit manis nye..bla bla bla..*tersalah blog lah pulak nak cerita kan, sepatutnya this blog is meanly for our love journey huhu tapi tak kesahlah :D*

Layan je lah gambar nih.



Gambar-gambar di ambil dari www.shazlishamsuddin.com. More pictures boleh lihat sini dan sini. Thanks a lot to him for the beautiful pictures :)

............................................................................

Okeh.

Mari stop cerita pasal teater.

Sekarang i harus kembali ke dunia nyata. Kembali memikirkan perihal pertunangan i yang menurut Daisypath tinggal 3 minggu dan 2 hari saja lagi sebelum majlis. Hoho. Tak sampai sebulan pun eh i da nak pegang title 'tunang orang'. Huhu. Berdebar-debar lah pulak. Preparation tinggal sikit-sikit je lagi. Hopefully rumah yang tengah renovate ni cepat lah siap. Supaya senang i ngan familiy dapat kemas rumah awal-awal. Pening kepala kang last minit baru nak kemas. Wuwu.

Petang tadi pergi teman Encik Risik beli bunga-bunga untuk hiasan hantaran i merangkap membeli bunga untuk i juga :D Seronok. Hantaran dari En Risik untuk i, Long dia yang tolong buatkan. Hantaran dari i untuk dia, i DIY sambil di tolong oleh makteh.

K lah, i nak mengusha lain-lain kesahkaseh pulak nih. Rindu nak berbelogwalking ;)

Love.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

30 April 2010

Last preparation

Salam.

Daisypath kata lagi 2 hari until my e-day. Wawawa. Macam berdebar-debar dah nih. Kena prepare mental, emosi dan fizikal sebelum my e-day. Kalau tak memang naya. 2-3 hari sebelum ni emosi memang tak berapa nak stabil lah. Dugaan sebelum e-day agaknya. Paling sedih sebab my bestfriend tak dapat datang time e-day T___T. Mata dah sembab-sembab dah ni. Dah boleh buat jadi tak lawa time e-day. Harap Kak Rozy (Mak Andam) tu tolong kaver-kaver sikit lah kesembapan mata ku ini huhuuuu. Tapi, i perlu kuatkan semangat. Encik Risik kan ada :) Tanpa kehadiran seorang tak semestinya kita perlu merosakkan majlis kite. Tu Encik Risik kata. Walaupun pada hakikatnya it does affect a little. Tapi ah lantaklah! Tak kesah da. Maaf sedikit ter-emo pagi-pagi nih. Hihihi.

Kalau pasal persiapan. Minggu ni memang terbaik penatnya. Kes banyak. Kerja banyak. Staff cuti lagi. Tinggal lah 2 orang jeh ngan staff. I ngan staff i le yang mengerjakan kes-kes tuh. Haih. Malamnya kerjakan hantaran e-day pulak. Door gift lagi. Tag lagi. Wawawa. Nasib baik Makteh banyak membantu i DIY the hantarans (pics will be upload later yeh?) and Kak Pah banyak tolong pasal gift tuh. Thanks a lot uols!!! Sayang sayang sayang :*

Hmm..Agaknya apa lagi eh?

1. Baju e-day
Last monday dah pergi amek dekat kak rozy. Baju i simple jeh. Pink kurung moden with lengan kembang2 gitu.

2. Hantaranss
All done except for sirih junjung. Saturday nak kena beli bunga-bungaan for sirih junjung.

3. Tempah kek untuk hantaran
Done. We both tempah kek paling senang. SR sahaja. Ngehehe :D

4. Gifts - ongoing
Today kene pulun lagi buat gift nih. Sebenarnya tinggal nak masukkan makanan jeh dalam paperbag tuh. Akan dibantu oleh Kak Pah lagi. Yuhuu. Oh ye, i DIY jeh paperbag tuh. Senang dan murah. Ngehehe.

Last minit pergi book. Nasib baik ok :)

6. Make-up
Make-up by kak rozy aka mak andam kuantan for my e-day. Kita tengok lah hasilnya nanti.

:)

27 April 2010

Busy Tapi Happy

Ni baru nak bertunang. Belum lagi nak kahwin. I nak sarankan kepada sesiapa yang nak berkahwin atau bertunang atau ape-ape sahajalah, buat persiapan awal-awal. Nanti taklah short duit, short masa and maybe short circuit. Busy-busy pun tetap happy sebabnya dapat meluangkan banyak masa dengan cik masmOna. Happy! Gembira tak terkata disampin sedikit penat yang berbaloi. Okaylah, nak pergi main pusat, eh eh. Pergi main futsal lah. Sorry uolls! Jumpa lain masa.

24 April 2010

Photographer

Salam dan hai.

Semalam boleh dikatakan hari yang hectic lah untuk i dan Encik Risik. Sebab apa? Sebab kitorang shopping baki barang-barang yang belum dibeli lagi untuk tunang. Fuhh. Memang terbaik lah. Dengan cuaca panas nye tapi redah jeh. Janji semua setel. Oh ye, semalam we both cuti :)

Ok. Sebenarnya bukan pasal itu yang i nak cerita. I nak cerita pasal photographer i time tunang nanti. Dari mula lagi kitorang memang dah ada sorang, dah cop awal-awal tapi lately i'm not certain yang dia boleh / akan datang ke tak time tunang i nanti. Hmm. So, as back-up plan dan setelah berbincang dengan Encik Risik kami kena book photograher baru gamaknya. Jadi, petang tu i dengan Encik Risik pun pergi lah booking dengan beliau. Namanya Shasmanizam. I panggil dia Abang Shas. Sebelum tu dah ada seorang dua yang kitorang tanya but not available lah at that time. Sad T_T Nasib baik lah Abg Shas ni available Wuu. I tengok gambar-gambar yang dia amek cantek. Lagipun dah dua orang kawan i amek dia as their photographer. So we both grab je lah :) Happy!

23 April 2010

Betty's Design

Salam.

It's been a while i have not updating this blog. Past few weeks ni amatlah busy, especially this week. Dengan peningkatan kes sekarang ni, hari-hari i di habiskan di lab jeh. Wuu.. Kepada yang tidak tahu, i ialah officer in-charge for molecular lab di salah sebuah hospital di Kuantan nih. Particularly, lab tu dikenali sebagai lab H1N1 sebab kitorang buat confirmation test for H1N1 by real time PCR. Yep, sekarang ni kes memang semakin meningkat. Setiap hari ada je kes. Balik dah lah lambat juge. Even Sunday last week pun kene kerja juga T_T Tapi, redha jeh sebab dah namanya kerja. Memang adatlah kan? Pas balik kerja malam nya i menyibukkan diri buat paper bag for engagement pulak. Dah bila masa nya i nak update blog? Huhu. Sila tabah dan sabar mas.
...........................................................

Oh ye, sedang sibuk dengan engagement preparation i yang lagi seminggu je lagi ni. What? Seminggu je lagi?? Mak aih, sekejap nye masa. Wuu.. Tak sangka pulak we both dah nak sampai ke next stage of our life. Hope everything will go well as planned. InsyaAllah. Ok sambung balik. Sedang sibuk dengan preparation ni, one of my best friend pula sibuk mencari duit lebih dengan mengambil tempahan untuk hantaran. Tak kesahlah wedding ke engagement ke. Semua dia boleh buat. To be frank, she's quite creative dan kerja-kerja beliau sangat halus dan kemas ok. So, saya sangat rekomen kepada sesiapa yang mahu membuat tempahan hantaran dengan beliau boleh lah hubungi ibu yang sudah 5 bulan mengandung ini *bunting pelamin hiks :)* happy for you sayang :)

Nama beliau: Yanti
Nama glemer: Betty ;)
Phone num: 012-9525543


Ni antara hantaran hasil gubahan oleh beliau.

Oh ye, hantaran kahwin beliau pun beliau yang DIY sendiri. Tapi, sayangnya puas i cari gambar-gambar tu tiada T_T Mungkin dalam PC di ofis. Takpelah, later i will upload it. Lagi satu, harga boleh dirunding yeh :)

Semoga bertemu di lain entry. Bye :)

13 April 2010

Mini Pomander

Hai.

I tau ramai b2b suka pada pomander flower ball. Even ada b2b yang dah siap buat pomander nih untuk wedding. I pun suka pomander. Bende-bende yang bulat ni memang menjadi kesukaan i. Contoh yang paling ketara ialah En Risik hihihi :D *jangan marah ye u*

I pun ada jugak mengedik buat pomander nih. Sebab saja-saja nak try dan rasa amat cute lah pomander nih maka i pun buat mini pomander. Pilihan warna? Semestinya pink huhu :)

Satu hari i terjumpa satu bunga kecil-kecil kat Cowboy. Maka hati terdetik bunga-bunga ni agaknya boleh kot dijadikan pomander. Ah, hentam je lah. I pun carik mende ni..

tapi tak berjumpa. Hampa T_T Mana nak carik eh kat Kuantan nih? Setelah hampa time tuh maka i pun hentam je beli span bunga kaler hijau tuh, potong saiz kecil jadikan ia macam bentuk bulat. Bolehlah hehe :D *suka suki jeh haku neh*

Ni lah bunga kecil yang i beli berserta riben warna merah. Suka suki :)

Akhirnya menjadik lah jugak mini pomander yuhuu! Asal kan jadi bulat kan?

Tapi..

Bila i kira-kira kos untuk mini pomander ni agak mahal lah. Lima hingget seketul. Mak aih. Mula-mula i berangan-angan nak letak mini pomander ni bagi gantikan bunga telur hiasan kat pelamin tuh. I tak ingat apa spesifik name for that thing. Tapi, disebabkan agak mahal maka plan tu tak jadi.

Akhirnya, mini pomander yang i buat tu telah menjadi ini..

Dah jadi hiasan dalam kereta i hihihi :D Bersepah-sepah hiasan dalam kereta mengganggu pemandangan betul :D

Oh ye..kalau nak tengok lebih lanjut pasal pomander ball yang cute-cute dan DIY pomander ni boleh lah berkunjung ke blog Mrs Aisheiteru okeh.

:)

10 April 2010

Hand bouquet

Hai.

Pagi-pagi lagi i dah bangun. Hari ni plan nak mengemas dapur bersama mama. Lepas kemas bersihkan dapur semua, i pun lepak depan tv. Arini macam takde cerita yang menarik. Nak keluar dating En Risik i pulak pergi exam. Lantas i pun ambil bunga yang beli semalam tu untuk buat bunga tangan. Heee..Gediks nak jugak buat bunga tangan for tunang :D

Antara design-design hand bouquet yang berkenan di hati.

Source : here

unique bridal bouquet ideas
Roses bouquet
Source: here

unique bridal bouquet ideas
Pink roses arrangement
Source: here

unique bridal bouquets unique bridal bouquet ideas
Left: orange calla lilies bouquet
Right: Lilac rose and calla lilies
Source: here

Cantik. Memang cantik. Suka betul i melihat keindahan bunga-bunga nih :)
As for my hand bouquet, i just use artificial flower. Sayang nak guna fresh flower sebab bila dia dah layu akan dibuang je nanti huhu. So, ini lah hasil DIY hand bouquet i. Heheheh :D Macam biasa-biasa je kan? Janji i puas sebab i yang DIY sendiri huhu :) :)

Wajib ada pink walaupun sedikit hiks :D

:) :) :)

09 April 2010

Kembali pulang..

Agak dah lama i tidak mengupdate. Terlalu busy dengan bukan kerja hakiki. Ceh. Terlalu yeh? Hehe. Since last week i dengan Encik Risik menyibukkan diri dalam hal-hal teater. Our production, Kirana Theater Production perlu mempersembahkan teater bertajuk 'Detik' dalam Manifestasi Teater Kebangsaan yang berlangsung pada 3 dan 4 April yang lalu. Wah ayat so skema. Tapi we both bukan berlakon okeh. Just terlibat as production crew *wajib bersama-sama menjadi krew heheh tidak boleh berpisah :D*

Well..the show was great. Awesome. That moment sungguh best walaupun banyak pahit manis nye..bla bla bla..*tersalah blog lah pulak nak cerita kan, sepatutnya this blog is meanly for our love journey huhu tapi tak kesahlah :D*

Layan je lah gambar nih.



Gambar-gambar di ambil dari www.shazlishamsuddin.com. More pictures boleh lihat sini dan sini. Thanks a lot to him for the beautiful pictures :)

............................................................................

Okeh.

Mari stop cerita pasal teater.

Sekarang i harus kembali ke dunia nyata. Kembali memikirkan perihal pertunangan i yang menurut Daisypath tinggal 3 minggu dan 2 hari saja lagi sebelum majlis. Hoho. Tak sampai sebulan pun eh i da nak pegang title 'tunang orang'. Huhu. Berdebar-debar lah pulak. Preparation tinggal sikit-sikit je lagi. Hopefully rumah yang tengah renovate ni cepat lah siap. Supaya senang i ngan familiy dapat kemas rumah awal-awal. Pening kepala kang last minit baru nak kemas. Wuwu.

Petang tadi pergi teman Encik Risik beli bunga-bunga untuk hiasan hantaran i merangkap membeli bunga untuk i juga :D Seronok. Hantaran dari En Risik untuk i, Long dia yang tolong buatkan. Hantaran dari i untuk dia, i DIY sambil di tolong oleh makteh.

K lah, i nak mengusha lain-lain kesahkaseh pulak nih. Rindu nak berbelogwalking ;)

Love.