30 May 2010

Pre-wed Photoshoot

Tengah mencari idea untuk pre-wed photoshoot. Macam-macam idea datang. Sampai tak tahu nak pilih yang mana. Nak guna balloon, flowers bouquet, dan apa-apa sahaja yang cantik untuk dibuat sebagai props semasa photoshoot nanti. I ada banyak idea, tapi tak tahu nak pilih yang mana. Tapi tempat kat Kuantan ni tak banyak choices la. Tapi masa masih panjang. Masih banyak masa untuk melakukan survey.

Kamu ada idea? Kalau ada, silalah kongsi dan tinggalkan komen. Tolong yer. I belanja kamu nanti.

Entri berbaur geli pasal cinta :D

Salam.

Warning: Entry ni berbaur geli sikit. So kalau terasa geli tayah baca k. Hiks ;)

Dugaan time bertunang ni memang hebat kan? Tak sampai sebulan pun bertunang dugaan yang datang memang hebat bagai ribut badai melanda (ceh ayat nak exaggerate :D ) Itu lah yang berlaku pada i dengan Encik Tunang, tapi takde lah sampai ribut petir melanda bagai. I rasa memang dah adat dalam perhubungan mesti ada pasang surutnya. Tapi, jangan lah terlalu kerap pasang dan surut tuh. Kalau terlalu kerap, macam something wrong lah with the relationship kan? Satu hari dua hari tiga hari takpe :D

Last 2 weeks i pergi induksi. Sepanjang relationship with Encik Tunang, 2 minggu tu lah masa yang paling lama we both berjauhan. Seriusly, memang tersiksa jiwa raga you. Sebab dah terlalu biasa berdekatan jadi memang ralat sikit lah relationship selama dua minggu tuh. Encik Tunang i dah jadi super-sensitive-i-dont-know-why time tuh. Mungkin terlalu jauh? Mungkin juga salah i sebab terlalu busy time kursus tu dengan ceramah, activities and so on. So beliau macam terasa di abaikan.. Tapi it's not pun sayang. I'm truly sorry if that time u really terasa diabaikan T_T

Tapi..

Walaupun kita berjauhan time tuh, i tetap sayangkan u. I tetap rindukan u. Gila-gila rindu tahu? Tapi, at one time boleh pulak u cakap i tak rindu u. I sedih sangat time tuh. I tak tahu kenapa u dingin sangat. Macam heartless pun ada. I tak tahu. Wuu T_T U fikir macam-macam yeh? Takut i bermesra dengan lelaki lain? Hiks. Tak mungkin lah sayang. Mana mungkin i menduakan u. U adalah insan terbaik yang i pernah miliki dalam hidup i. Jangan pernah hilangkan kepercayaan u pada i. Ok?

I love u..

...........................................................

Ok. Itu semua cerita yang dah lepas. I just nak kongsi kesahkaseh kami di sini :) Now we both dah berbaik-baik seperti sedia kala. Penat tau bergaduh berselisih faham ni. Banyak tenaga kita guna. Tak percaya? Perasan tak kalau kita gaduh kompem penat nye kan? Penat nangis lagi, ni selalunya girls lah termasuk i hehe :D Memang crybaby betul -_-

Time balik dari induksi, Encik Tunang pick me up at hospital since i pergi naik kenderaan jabatan. Then, he treated me at Crocodile Rock (orang Kuantan pasti tahu tempat nih ;) ) It was a lovely evening :) Thanks a lot dear..Hugs!!

Truly happy because i've met him at last. Rindunyeh time nih. Walaupun dah di depan mata, i still rindu -_- (sila jangan muntah)

Him with Sirloin Steak yum2!

Her with Chicken Grill yum2!

Pengajarannya: Kalau nak gaduh boleh, tapi jangan lama-lama. Tersiksa you. Hehe :D

p/s: I love you now, then and forever.

29 May 2010

E-day: Saat cincin disarungkan

Time nak sarung cincin ni memang lah saat yang paling mendebarkan. Seriusly. Walaupun pada mulanya i rasa macam biasa2 jeh, tapi bila rombongan dah sampai terus darah gemuruh datang. Hoh! Macam mana neh? I dah tak leh duduk diam dah time tuh. Wawa. Dalam hati cuma mampu doa jangan lah terjadi perkara-perkara yang tak diingini (seperti tersepat kaki makcik-makcik yang halang lalu-lintas ke?) Tak ke malu nanti kalau jatuh macam nangka busuk? Heh -_-

Tapi alhamdulillah. Semuanya berjalan dengan lancar that day. Amin amin amin :)

Dupdapdupdapdupdap -_-



My Engagement Ring : White gold diamond
Suka flower arrangement of the diamond. I like!
Thanks sayang :*

My mum.
Hugs!!

Gembira sangat tengok wajah mama time nih. Al-maklumlah the-one-and-only anak dara telah disunting orang. Walaweh! :D

Bakal Mertua Vs Menantu Vs Ibu Kandungku ;)

Tok yang sangat cool lagi cute!! Muah muah! Hugs!!

E-day: I'm officially engaged!

Salam dan hai semua :)

Akhirnya i kembali setelah berminggu tidak update kesahkaseh nih. Ceh padahal baru 2 minggu. I baru balik dari Induksi nih. Wuu. Biasa lah penjawat awam (ceh bapak geli *muntah*) memang wajib pegi induksi kan. Gila rindu nak update. Huhu.

Photo album dah pun i dapat dari Abg Shas. Thanks to Encik Tunang yang bersusah payah mengambil that album from him dan juga bersusah payah mengupload pics at facebook. Thanks sayang! :)

Ni nak cerita sikit pasal E-day i arituh. Biasanya yang pertama orang nak tengok ialah mini pelamin bukan? My e-day mini pelamin tersangat lah simple dan rendah diri jeh. No stage bagai. No bunga besar-besar. Just bantal alas dan bantal kecik-kecik as accessories. Sungguh humble betul mini pelamin i nih. But it was betul2 macam what i've wanted. Simple jeh tapi i sangat sukee :)

Abaikan frame kat tepi tuh. Hehe :D Time-time macam ni memang dah tak ingat dah nak alih mende kecik-kecik nih kan? Ada lagi satu bende yang i terlupa jugak. Later i cakap -_-

Agenda seterusnya ialah memperkenal Encik Tunang i kepada semua. Walaupun ada yang dah kenal Encik Tunang i nih, tapi pelis lah buat-buat excited nak kenal juge? Hehe :D

Taraa..

Eh silap. Ni bukan orangnye.. :D
Beliau ialah BFF Encik Tunang. Hehe.
Nama sebenar beliau: Nik Isyam Fakri
Status: Bujang ;)

Haa..Yang ni baru betul Encik Tunang :)
Nama Encik Tunang: Mohd Nazirul Mubin bin Mohamad
Tembams Vs Gemokss :D

More pictures with Encik Tunang dan gambar-gambar sekitar majlis akan diupload very-very soon. I rasa nak buat part by part. Tapi tengok lah dulu camne. Huu..

Pics kat bawah ni adalah di antara pics that i love. Yang lain will be upload later oki!

Dalam bilik i. Ok tak my MUA? I just called her Kak Rozy. I really love her touch actually. Tapi, time e-day ada yang kata makeup i tebal sangat. Ada yang kata ok cantek. Ada yang kata putih gila. Haha. Time wedding nanti i'll remember so that muka i tak putih sangat -_-

I really love this pic. Love love love!

bersambung..

10 May 2010

E-day: Gifts & Thank you tag

Salam.

Since photo album tidak dapat-dapat lagik dari Abg Shas, tidak dapatlah i nak mengupload gambar2 time tunang arituh T_T Maka semua harus bersabar. Cehs. Padahal dekat facebook i dah berlambak-lambak kawan-kawan tag photo heheh. Walau-macam-mana-pun i tetap nak tunggu gambar dari Abg Shas. Heh -_-

Few weeks before e-day memang tersangatlah busy. Busy kerja. Balik rumah busy menyiapkan gift lagi. Sampaikan macam takde masa rehat pun. Badan penat memang i dah tak ingat dah. Janji mende ni semua siap before e-day. Huhu. Dugaan sungguh. I pun tak tahu kenapa. Mungkin Tuhan sengaja nak duga samada i bersabar atau tak. Dugaan sebelum tunang orang kata. I'm sure mesti ada b2b out there faced dugaan-dugaan macam ni kan? Tapi, memang perlu sabar dan tabah je lah kan? Huu..

Malam-malam ni lah yang i buat. Nasib baik mama ada untuk bantu sikit-sikit. Thanks a lot mama! I am the only daughter. Adik-adik lain semua lelaki yang memang takkan amek kesah lah pasal this thing. Heh T_T Maka i dengan mama sungguh gigih menyiapkan jugak. We both buat dalam 400 pcs. Satu malam buat 40-50 pcs. Lama-lama siap lah :)

Dekat ofis i siapkan tag ni pulak hihihi :D Curik-curik buat at my room. Nasib baik takde orang masuk bilik i time i buat nih ngehehe :D

I design sendiri. Memang paling amatur lah. Heheh :D Thanks to Encik Tunang sebab belanja i this thing for printing. Dia nak belanja i sebab dia tanak cut tag tuh. I yang suruh dia *bahagi-bahagi kerja :D* tapi dia cakap "I gunting tak lawa lah. Nanti senget-senget lah" Macam-macam. Heh. Nasib baik murah jeh. Satu keping A3 rm3.50 ada 48 keping tag. I print 8 keping A3 cuma rm28. Nak jugak promote kesahkaseh hiks!! :D

Pas dah siap gunting-gunting semua sesi menampal lah! Hihi. Penuh satu kotak nih.

Ni hasil gift yang dah siap. Thanks a lot to kak pah (cousin) yang banyak tolong masukkan food inside the paperbag. I sub kat dia. Huhu.

I hope friends and family yang dapat that gift happy. Walaupun sangatlahh simple dan murah je kosnya. Tapi i buat dengan sepenuh hati dan kasih sayang *cehs* and i put lot of effort and time to did that huhu :)

Daa..

1st Award :)

Salam dan hai semua.

Wawawa! Sudah lama tidak update blog nih. Rindu. Update dulu, pasni baru berblog walking kat lain-lain kesahkaseh :)

Jumaat lepas tengah syok2 berblog walking, terbaca post kat blog ZARA. Dia bagi award nih..


Hiks ;) Gorgeous ke? :D Anyway thanks ZARA for the award. And tak lupe juga kepada ElyaElmo sebab bagi the same award :) Walaupun lambat amik even jumaat lepas dah jumpe tapi still many thanks darl! Huhu.

So, i pun nak pass jugak lah this award. Nanti orang kata kita kedekut. Bende baik begini *cehs* kena share. Tak gitu?

Here we go..
1. Fara
3. Rose

Hmm.. Cukup la tuh. Yang lain seems dah dapat kan?Hiks :)

04 May 2010

She’s my fiancée, and I love her #001

Aritu dua haribulan lima, I dan cik masmOna dengan secara rasminya sudah bertunang. So sekarang I nak membahasakan diri cik masmOna ni sebagai Cik Tunang yang comey lotey super duper yummy dan cool serta lovely (mboh! panjangnya!) atau nama pendeknya Cik Tunang. So sekarang apabila bertemu dengan orang, I akan memperkenalkan Cik Tunang I lebih kurang macam nil lah, “Hi, this in my lovely fiancée that I’ve always bragging about”. Macam tulah lebih kurang. Secara teorinya memang nampak macam EUW! TAH APE-APE DIA NI, ORANG LAIN PUN ADA TUNANG GAK! Tapi I rasa I tak peduli apa orang cakap sebab memang Cik Tunang I ni memang lovely dimata I. Tak salah kirannya nak memuji orang yang kita sayang. Lagipun I memang ikhlas.

Okay, lovely disini bermaksud…errrrr… apa dia eh? Tahla. I rasa susah sangat nak describe perkataan lovely yang dimaksudkan. Kena rasa sendiri. Baru tahu macam mana maksudnya. Secara kasarnya, memang orang nampak Cik Tunang I ni sangat lemah lembut lemah gemalai orangnya. Walaupun dia adalah seorang pesilat tegar yang menconteng mukanya untuk mendapatkan bentuk misai ala-ala pahlawan dahulu kala dengan water kaler hitam waktu sekolah dahulu.(memang macam Hang Tuah) Kalau tak percaya lihat ini.(carilah dimana Cik Tunang I ye). Tapi dia adalah seorang yang sangat manis. Betul ni. Tak percaya cuba rasa. Errrrr… Sorry, orang lain tak boleh. I sorang jer boleh, tu pun lepas kawin. Hehehe. Jadi, perhubungan I dan Cik Tunang telah memasuki satu fasa baru. Seriously I rasa ini adalah perhubungan yang terbaik pernah I ada. Rasa sayang antara I dan Cik Tunang sentiasa mekar. Nak kata bergaduh, standard lah tu orang bercinta. Tapi I rasa paling lama pun dalam keadaan dingin adalah cuma sehari setengah. Itu pun dah tak boleh tahan dah. Rasa macam bersalah sangat kalau tak beralah dan bermasam muka lama-lama.

Cik Tunang I ni sangat menyenangkan hati.Tapi I tak rasa dia perfect. I rasa macam payah je sekarang ni nak cari orang yang perfect. Tapi, apa-apa pun I sangat bersyukur kerana telah bertunang dengan Cik Tunang I ni. I rasa I tak boleh hidup tanpa dia. Errrr.. I mean payah nak hidup tanpa Cik Tunang I. Kata-kata sayang tak pernah jemu pun Cik Tunang I ni menyebutnya. Dan itu salah satu sebab kitaorang punya hubungan ni senantiasa mekar bak sekuntum mawar merah, sebuah puisi.(eh ini bukan lagu ke?). Ok ok. Tolong series. Hmmmm.. Cik Tunang, I sayang you. You adalah yang terbaik untuk I. I’m devoted for you. My life is just for you. Sekarang you adalah tunang I dan suatu hari nanti, I harap kita akan ke alam yang satu lagi. I harap tiada aral yang melintang dalam perhubungan kita ni. I sayang you!

bersambung….

Dua hari sudah berlalu

Salam.

2 hari dah :)

Perasaan macam lain macam sikit after dah tunang nih. Tak tahu lah nak describe camne. Tapi memang lain sikit lah. Cehs. Menggediks jeh. Perasaan lain macam lah hape lah hehe :D Mungkin sebab darah dah manis -_- Rasa tanggungjawab kepada tunang pun dah jadi lain. bla3. Entah hape hape merepek-repek.

Bila nak upload gambar-gambar?? Tungguu..sila bersabar yeh. Tengah tunggu pics dari Abg Shas nih *tak sabar*

Untuk tidak menhampakan semua, i've decided untuk mengupload gambar hadiah yang i dapat time E-Day. Hiks. Walaupun E-Day jeh tapi still ada hadiah jugak yay! 2 ketul jeh lah heheh :D
Satu daripada my very very bestfriend di dunia akhirat. Disebabkan beliau berdua tidak dapat hadir E-Day i atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, maka hadiah sebagai pengganti..Hadiah lagi satu daripada Aqma Darlink! Thanks darl *hugs*

Yang ni dari Aqma & Dani :)

Dan dibawah ni hadiah dari My dear Deng dan Epul..


45 Tugas dan Tanggungjawab Suami untuk Encik Tunang :)
45 Tugas dan Tanggungjawab Isteri untuk i lah siapa lagi? :)

Mulai hari ini, perlu habis membaca buku ini. Hafal kesemua 45 perkara heh. Dan perlu juga menambahkan ilmu-ilmu untuk menghadapi alam perkahwinan nanti insyaAllah :) Thanks a lot my dear for a very meaningful gift. Sayang kamu-kamu :)

03 May 2010

Teaser



Malu -_-

I dah selamat bergelar Cik Tunang kepada Encik Tunang, En Mohd Nazirul Mubin :)

02 May 2010

Hari ni dua haribulan lima dua ribu sepuluh. Dalam 4 5 jam lagi bakal berlangsung majls pertunangan Mubin dan Mas. Mungkin akan ada siaran langsung kat TV. Tapi tak tau TV mane lagi. Rasanya semua TV pun datang nanti. Kalau korang tak sempat nak tgok TV tengah hari karang, tunggu je la kitaorang upload gambar kat blog ni yer.

p/s: doakan kebahagian kami dunia akhirat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

30 May 2010

Pre-wed Photoshoot

Tengah mencari idea untuk pre-wed photoshoot. Macam-macam idea datang. Sampai tak tahu nak pilih yang mana. Nak guna balloon, flowers bouquet, dan apa-apa sahaja yang cantik untuk dibuat sebagai props semasa photoshoot nanti. I ada banyak idea, tapi tak tahu nak pilih yang mana. Tapi tempat kat Kuantan ni tak banyak choices la. Tapi masa masih panjang. Masih banyak masa untuk melakukan survey.

Kamu ada idea? Kalau ada, silalah kongsi dan tinggalkan komen. Tolong yer. I belanja kamu nanti.

Entri berbaur geli pasal cinta :D

Salam.

Warning: Entry ni berbaur geli sikit. So kalau terasa geli tayah baca k. Hiks ;)

Dugaan time bertunang ni memang hebat kan? Tak sampai sebulan pun bertunang dugaan yang datang memang hebat bagai ribut badai melanda (ceh ayat nak exaggerate :D ) Itu lah yang berlaku pada i dengan Encik Tunang, tapi takde lah sampai ribut petir melanda bagai. I rasa memang dah adat dalam perhubungan mesti ada pasang surutnya. Tapi, jangan lah terlalu kerap pasang dan surut tuh. Kalau terlalu kerap, macam something wrong lah with the relationship kan? Satu hari dua hari tiga hari takpe :D

Last 2 weeks i pergi induksi. Sepanjang relationship with Encik Tunang, 2 minggu tu lah masa yang paling lama we both berjauhan. Seriusly, memang tersiksa jiwa raga you. Sebab dah terlalu biasa berdekatan jadi memang ralat sikit lah relationship selama dua minggu tuh. Encik Tunang i dah jadi super-sensitive-i-dont-know-why time tuh. Mungkin terlalu jauh? Mungkin juga salah i sebab terlalu busy time kursus tu dengan ceramah, activities and so on. So beliau macam terasa di abaikan.. Tapi it's not pun sayang. I'm truly sorry if that time u really terasa diabaikan T_T

Tapi..

Walaupun kita berjauhan time tuh, i tetap sayangkan u. I tetap rindukan u. Gila-gila rindu tahu? Tapi, at one time boleh pulak u cakap i tak rindu u. I sedih sangat time tuh. I tak tahu kenapa u dingin sangat. Macam heartless pun ada. I tak tahu. Wuu T_T U fikir macam-macam yeh? Takut i bermesra dengan lelaki lain? Hiks. Tak mungkin lah sayang. Mana mungkin i menduakan u. U adalah insan terbaik yang i pernah miliki dalam hidup i. Jangan pernah hilangkan kepercayaan u pada i. Ok?

I love u..

...........................................................

Ok. Itu semua cerita yang dah lepas. I just nak kongsi kesahkaseh kami di sini :) Now we both dah berbaik-baik seperti sedia kala. Penat tau bergaduh berselisih faham ni. Banyak tenaga kita guna. Tak percaya? Perasan tak kalau kita gaduh kompem penat nye kan? Penat nangis lagi, ni selalunya girls lah termasuk i hehe :D Memang crybaby betul -_-

Time balik dari induksi, Encik Tunang pick me up at hospital since i pergi naik kenderaan jabatan. Then, he treated me at Crocodile Rock (orang Kuantan pasti tahu tempat nih ;) ) It was a lovely evening :) Thanks a lot dear..Hugs!!

Truly happy because i've met him at last. Rindunyeh time nih. Walaupun dah di depan mata, i still rindu -_- (sila jangan muntah)

Him with Sirloin Steak yum2!

Her with Chicken Grill yum2!

Pengajarannya: Kalau nak gaduh boleh, tapi jangan lama-lama. Tersiksa you. Hehe :D

p/s: I love you now, then and forever.

29 May 2010

E-day: Saat cincin disarungkan

Time nak sarung cincin ni memang lah saat yang paling mendebarkan. Seriusly. Walaupun pada mulanya i rasa macam biasa2 jeh, tapi bila rombongan dah sampai terus darah gemuruh datang. Hoh! Macam mana neh? I dah tak leh duduk diam dah time tuh. Wawa. Dalam hati cuma mampu doa jangan lah terjadi perkara-perkara yang tak diingini (seperti tersepat kaki makcik-makcik yang halang lalu-lintas ke?) Tak ke malu nanti kalau jatuh macam nangka busuk? Heh -_-

Tapi alhamdulillah. Semuanya berjalan dengan lancar that day. Amin amin amin :)

Dupdapdupdapdupdap -_-



My Engagement Ring : White gold diamond
Suka flower arrangement of the diamond. I like!
Thanks sayang :*

My mum.
Hugs!!

Gembira sangat tengok wajah mama time nih. Al-maklumlah the-one-and-only anak dara telah disunting orang. Walaweh! :D

Bakal Mertua Vs Menantu Vs Ibu Kandungku ;)

Tok yang sangat cool lagi cute!! Muah muah! Hugs!!

E-day: I'm officially engaged!

Salam dan hai semua :)

Akhirnya i kembali setelah berminggu tidak update kesahkaseh nih. Ceh padahal baru 2 minggu. I baru balik dari Induksi nih. Wuu. Biasa lah penjawat awam (ceh bapak geli *muntah*) memang wajib pegi induksi kan. Gila rindu nak update. Huhu.

Photo album dah pun i dapat dari Abg Shas. Thanks to Encik Tunang yang bersusah payah mengambil that album from him dan juga bersusah payah mengupload pics at facebook. Thanks sayang! :)

Ni nak cerita sikit pasal E-day i arituh. Biasanya yang pertama orang nak tengok ialah mini pelamin bukan? My e-day mini pelamin tersangat lah simple dan rendah diri jeh. No stage bagai. No bunga besar-besar. Just bantal alas dan bantal kecik-kecik as accessories. Sungguh humble betul mini pelamin i nih. But it was betul2 macam what i've wanted. Simple jeh tapi i sangat sukee :)

Abaikan frame kat tepi tuh. Hehe :D Time-time macam ni memang dah tak ingat dah nak alih mende kecik-kecik nih kan? Ada lagi satu bende yang i terlupa jugak. Later i cakap -_-

Agenda seterusnya ialah memperkenal Encik Tunang i kepada semua. Walaupun ada yang dah kenal Encik Tunang i nih, tapi pelis lah buat-buat excited nak kenal juge? Hehe :D

Taraa..

Eh silap. Ni bukan orangnye.. :D
Beliau ialah BFF Encik Tunang. Hehe.
Nama sebenar beliau: Nik Isyam Fakri
Status: Bujang ;)

Haa..Yang ni baru betul Encik Tunang :)
Nama Encik Tunang: Mohd Nazirul Mubin bin Mohamad
Tembams Vs Gemokss :D

More pictures with Encik Tunang dan gambar-gambar sekitar majlis akan diupload very-very soon. I rasa nak buat part by part. Tapi tengok lah dulu camne. Huu..

Pics kat bawah ni adalah di antara pics that i love. Yang lain will be upload later oki!

Dalam bilik i. Ok tak my MUA? I just called her Kak Rozy. I really love her touch actually. Tapi, time e-day ada yang kata makeup i tebal sangat. Ada yang kata ok cantek. Ada yang kata putih gila. Haha. Time wedding nanti i'll remember so that muka i tak putih sangat -_-

I really love this pic. Love love love!

bersambung..

10 May 2010

E-day: Gifts & Thank you tag

Salam.

Since photo album tidak dapat-dapat lagik dari Abg Shas, tidak dapatlah i nak mengupload gambar2 time tunang arituh T_T Maka semua harus bersabar. Cehs. Padahal dekat facebook i dah berlambak-lambak kawan-kawan tag photo heheh. Walau-macam-mana-pun i tetap nak tunggu gambar dari Abg Shas. Heh -_-

Few weeks before e-day memang tersangatlah busy. Busy kerja. Balik rumah busy menyiapkan gift lagi. Sampaikan macam takde masa rehat pun. Badan penat memang i dah tak ingat dah. Janji mende ni semua siap before e-day. Huhu. Dugaan sungguh. I pun tak tahu kenapa. Mungkin Tuhan sengaja nak duga samada i bersabar atau tak. Dugaan sebelum tunang orang kata. I'm sure mesti ada b2b out there faced dugaan-dugaan macam ni kan? Tapi, memang perlu sabar dan tabah je lah kan? Huu..

Malam-malam ni lah yang i buat. Nasib baik mama ada untuk bantu sikit-sikit. Thanks a lot mama! I am the only daughter. Adik-adik lain semua lelaki yang memang takkan amek kesah lah pasal this thing. Heh T_T Maka i dengan mama sungguh gigih menyiapkan jugak. We both buat dalam 400 pcs. Satu malam buat 40-50 pcs. Lama-lama siap lah :)

Dekat ofis i siapkan tag ni pulak hihihi :D Curik-curik buat at my room. Nasib baik takde orang masuk bilik i time i buat nih ngehehe :D

I design sendiri. Memang paling amatur lah. Heheh :D Thanks to Encik Tunang sebab belanja i this thing for printing. Dia nak belanja i sebab dia tanak cut tag tuh. I yang suruh dia *bahagi-bahagi kerja :D* tapi dia cakap "I gunting tak lawa lah. Nanti senget-senget lah" Macam-macam. Heh. Nasib baik murah jeh. Satu keping A3 rm3.50 ada 48 keping tag. I print 8 keping A3 cuma rm28. Nak jugak promote kesahkaseh hiks!! :D

Pas dah siap gunting-gunting semua sesi menampal lah! Hihi. Penuh satu kotak nih.

Ni hasil gift yang dah siap. Thanks a lot to kak pah (cousin) yang banyak tolong masukkan food inside the paperbag. I sub kat dia. Huhu.

I hope friends and family yang dapat that gift happy. Walaupun sangatlahh simple dan murah je kosnya. Tapi i buat dengan sepenuh hati dan kasih sayang *cehs* and i put lot of effort and time to did that huhu :)

Daa..

1st Award :)

Salam dan hai semua.

Wawawa! Sudah lama tidak update blog nih. Rindu. Update dulu, pasni baru berblog walking kat lain-lain kesahkaseh :)

Jumaat lepas tengah syok2 berblog walking, terbaca post kat blog ZARA. Dia bagi award nih..


Hiks ;) Gorgeous ke? :D Anyway thanks ZARA for the award. And tak lupe juga kepada ElyaElmo sebab bagi the same award :) Walaupun lambat amik even jumaat lepas dah jumpe tapi still many thanks darl! Huhu.

So, i pun nak pass jugak lah this award. Nanti orang kata kita kedekut. Bende baik begini *cehs* kena share. Tak gitu?

Here we go..
1. Fara
3. Rose

Hmm.. Cukup la tuh. Yang lain seems dah dapat kan?Hiks :)

04 May 2010

She’s my fiancée, and I love her #001

Aritu dua haribulan lima, I dan cik masmOna dengan secara rasminya sudah bertunang. So sekarang I nak membahasakan diri cik masmOna ni sebagai Cik Tunang yang comey lotey super duper yummy dan cool serta lovely (mboh! panjangnya!) atau nama pendeknya Cik Tunang. So sekarang apabila bertemu dengan orang, I akan memperkenalkan Cik Tunang I lebih kurang macam nil lah, “Hi, this in my lovely fiancée that I’ve always bragging about”. Macam tulah lebih kurang. Secara teorinya memang nampak macam EUW! TAH APE-APE DIA NI, ORANG LAIN PUN ADA TUNANG GAK! Tapi I rasa I tak peduli apa orang cakap sebab memang Cik Tunang I ni memang lovely dimata I. Tak salah kirannya nak memuji orang yang kita sayang. Lagipun I memang ikhlas.

Okay, lovely disini bermaksud…errrrr… apa dia eh? Tahla. I rasa susah sangat nak describe perkataan lovely yang dimaksudkan. Kena rasa sendiri. Baru tahu macam mana maksudnya. Secara kasarnya, memang orang nampak Cik Tunang I ni sangat lemah lembut lemah gemalai orangnya. Walaupun dia adalah seorang pesilat tegar yang menconteng mukanya untuk mendapatkan bentuk misai ala-ala pahlawan dahulu kala dengan water kaler hitam waktu sekolah dahulu.(memang macam Hang Tuah) Kalau tak percaya lihat ini.(carilah dimana Cik Tunang I ye). Tapi dia adalah seorang yang sangat manis. Betul ni. Tak percaya cuba rasa. Errrrr… Sorry, orang lain tak boleh. I sorang jer boleh, tu pun lepas kawin. Hehehe. Jadi, perhubungan I dan Cik Tunang telah memasuki satu fasa baru. Seriously I rasa ini adalah perhubungan yang terbaik pernah I ada. Rasa sayang antara I dan Cik Tunang sentiasa mekar. Nak kata bergaduh, standard lah tu orang bercinta. Tapi I rasa paling lama pun dalam keadaan dingin adalah cuma sehari setengah. Itu pun dah tak boleh tahan dah. Rasa macam bersalah sangat kalau tak beralah dan bermasam muka lama-lama.

Cik Tunang I ni sangat menyenangkan hati.Tapi I tak rasa dia perfect. I rasa macam payah je sekarang ni nak cari orang yang perfect. Tapi, apa-apa pun I sangat bersyukur kerana telah bertunang dengan Cik Tunang I ni. I rasa I tak boleh hidup tanpa dia. Errrr.. I mean payah nak hidup tanpa Cik Tunang I. Kata-kata sayang tak pernah jemu pun Cik Tunang I ni menyebutnya. Dan itu salah satu sebab kitaorang punya hubungan ni senantiasa mekar bak sekuntum mawar merah, sebuah puisi.(eh ini bukan lagu ke?). Ok ok. Tolong series. Hmmmm.. Cik Tunang, I sayang you. You adalah yang terbaik untuk I. I’m devoted for you. My life is just for you. Sekarang you adalah tunang I dan suatu hari nanti, I harap kita akan ke alam yang satu lagi. I harap tiada aral yang melintang dalam perhubungan kita ni. I sayang you!

bersambung….

Dua hari sudah berlalu

Salam.

2 hari dah :)

Perasaan macam lain macam sikit after dah tunang nih. Tak tahu lah nak describe camne. Tapi memang lain sikit lah. Cehs. Menggediks jeh. Perasaan lain macam lah hape lah hehe :D Mungkin sebab darah dah manis -_- Rasa tanggungjawab kepada tunang pun dah jadi lain. bla3. Entah hape hape merepek-repek.

Bila nak upload gambar-gambar?? Tungguu..sila bersabar yeh. Tengah tunggu pics dari Abg Shas nih *tak sabar*

Untuk tidak menhampakan semua, i've decided untuk mengupload gambar hadiah yang i dapat time E-Day. Hiks. Walaupun E-Day jeh tapi still ada hadiah jugak yay! 2 ketul jeh lah heheh :D
Satu daripada my very very bestfriend di dunia akhirat. Disebabkan beliau berdua tidak dapat hadir E-Day i atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, maka hadiah sebagai pengganti..Hadiah lagi satu daripada Aqma Darlink! Thanks darl *hugs*

Yang ni dari Aqma & Dani :)

Dan dibawah ni hadiah dari My dear Deng dan Epul..


45 Tugas dan Tanggungjawab Suami untuk Encik Tunang :)
45 Tugas dan Tanggungjawab Isteri untuk i lah siapa lagi? :)

Mulai hari ini, perlu habis membaca buku ini. Hafal kesemua 45 perkara heh. Dan perlu juga menambahkan ilmu-ilmu untuk menghadapi alam perkahwinan nanti insyaAllah :) Thanks a lot my dear for a very meaningful gift. Sayang kamu-kamu :)

03 May 2010

Teaser



Malu -_-

I dah selamat bergelar Cik Tunang kepada Encik Tunang, En Mohd Nazirul Mubin :)

02 May 2010

Hari ni dua haribulan lima dua ribu sepuluh. Dalam 4 5 jam lagi bakal berlangsung majls pertunangan Mubin dan Mas. Mungkin akan ada siaran langsung kat TV. Tapi tak tau TV mane lagi. Rasanya semua TV pun datang nanti. Kalau korang tak sempat nak tgok TV tengah hari karang, tunggu je la kitaorang upload gambar kat blog ni yer.

p/s: doakan kebahagian kami dunia akhirat.