29 June 2010

Nilai 3

Salam dan hai semua.

I sudah balik dari Nilai 3 Ahad yang lalu.
Penat. Memang penat.
Sabtu sampai kat Nilai. Check in hotel.
Pas makan baru mulakan misi huhu.
Lepas satu kedai kitorang masuk, takde barang yang berkenan di hati.
Lepas dua tiga kedai kitorang masuk, takde jugak barang yang berkenan di hati.
Hampa.
Macam mana neh?
Pastu jalan-jalan lagik..

Tujuan asal ialah nak cari gift untuk tetamu.

Lepas puas mencari ada lah satu dua barang yang mama berkenan. Kitorang cop kedai tuh. Harga pun boleh dapat murah sangat kalau amek kuantiti banyak.

Tapi..
Rilek dulu.
Gigih nak survey lagi nih. Even da penat. Hihi.
Hampa betul lah.
Tak seperti yang diharapkan.
Even ada certain kedai yang memang terbukti lebih mahal dari Kuantan.
Apekah?? Tsk tsk T_T

Lepas tu.
En Tunang ajak pegi IKEA.
After maghrib kitorg gerak ke KL. Dengan sesatnye..huhuhu
Sabar je lah. Dugaan betul.
Pukul 9 baru sampai IKEA. Nasib baik.

Last sekali mama decide untuk beli barang kat IKEA jeh setelah di nasihat oleh abah, i dan Encik Tunang. Kalau tak kompem dia tanak beli lagi. Wuuu..

Barang apa yang i beli? Later lah baru reveal. Hihihi.
Tapi i rasa kompem ada yang dah dapat agak kan? ;)
Rasa hepi sikit after that.
Eh tak, sebenarnya rasa lega sikit.
Sebab dah tak payah fikir satu perkara.
Cuma..
Now nak kena carik idea macam mana nak deco that thing. Huhu..

Kitorg balik ke hotel semula di Nilai.
Esoknya misi membeli barang yang telah di 'cop' semalamnya. Hihi :D
Tapi mama just beli sikit jeh gift untuk famili Encik Tunang nanti.

Petang tu, kitorg gerak pulang ke Kuantan.
Kena sampai rumah awal.
Sebab nak tengok German vs England!
Go German!! Hihihi

Nasib baik German menang. En Tunang kata defence England cap ayam :D

23 June 2010

Gift Ideas

Salam dan hai semua.


Sekarang i tengah pening memikirkan nak beli gift apa untuk tetamu time W-day nanti. Eh sebenarnya mama lagi pening. Boleh dikatakan setiap malam dia akan utarakan idea-idea gift dia tuh. Semua barang lah keluar dari mulut dia--> porcelain, mangkuk, glass, piring, sudu garfu..Haa..boleh kata semua barang2 dapur hihihi :D Last-last i cakap "Ma, kalau susah sangat kan kita bagi telur rebus pastu bungkus dalam tisu merah macam orang dulu-dulu tuh. Harharharharhaharhah :D :D :D " Gila keji kan kalau i nak buat camtuh? Tak tergamak rasanya. -_-

Tapi pelik lah, orang dulu-dulu slumber jeh deorg bagi camtu kan? Takde rasa malu ke segan ke. Ayat cliche --> Ye lah, tu dulu. Sekarang ni zaman dah berubah, zaman dah maju, zaman dah menbangun bagai. Hehehe :D

.........................................................................

Layan jap idea-idea gift ni -->


Photo holder

Aritu terjumpa sudu yang macam ni.

Couple Hearts Coffee Spoons - Click Image to Close

Tapi sudu yang kat bawah ni lagi cantek huhu


Book of Love Candle Set - Click Image to Close


Beach Pail Wedding Favor - Click Image to Close




I heart!! xoxo

wedding bodice wedding favor bag
I heart heart heart!! Hihihi :)

Source:

Jadi, Sabtu nih i bersama famili dan Encik Tunang nak pergi ke Nilai 3. Hoyeh!! Baru decide tengahari tadi nak pergi. Plannya nak pergi bulan 7 nanti tapi tercepat pulak. Nak survey2 dulu especially gifts lah, kalau boleh beli terus kitorg nak grab jeh. Tayah datang banyak2 kali dah.

Kalau kamu-kamu semua especially those yang dah ulang-alik pergi Nilai semata-mata nak survey barang tu KOMPEM tahu kedai mana yang MURAH dan BERBALOI untuk masuk. Setahu i Nilai 3 tu kalau tak kena gaya mahal jugak sebenarnya. Ye ke tak? Tolong yeh my dear B2B..Huhu :)

21 June 2010

19 Jun 2010 : Dinner

Salam dan hai semua.

Ini entri ke-3 yeh. Maaf lah kalau entri kali ni bukan bercakap pasal wedding sangat. Saje je nak share our kesahkaseh. Lagipun tujuan asal kesahkaseh nak share almost everything about us. Almost yeh, not every single thing. Hehe. See this post -> Oh ayat yang sungguh skema dari Encik Tunang i. Hihihi :D

Malam tu Encik Tunang telah membawa i dinner di suatu tempat nan indah. Walaweh. As for me, that place sangat cantek. Lagi pulak dinner dengan Encik Tunang, lagi bertambah cantek lah tempat itu. Huhu. I love it!!

Tujuan asal dinner of course lah nak celebrate birthday i yang tertangguh tuh. Tujuan kedua ialah untuk bersama-sama meraikan hari lahir i yang dah lepas (Tujuan lebih kurang sama seperti tadi. Tujuan ini adalah penting ok -_-) Tujuan ketiga ialah untuk makan dengan sepuas-puasnya!! Yeah. Ada orang nak belanja kan, apa lagi? :D

Memang dia tak bagitau pun kat mana dia nak bawak i. Puas dah i cucuk cucuk cuit cuit nak tau dia nak bawak i dinner di mana. Surprise lah konon?

Kat dalam kereta. Again ->


Sebagai tanda mintak maaf buat i nangis aritu. Huhu -_-

.............................................................

Menu sudah datang. Apa lagi? Tehehe..

Tak lama kemudian -->


Chocolate banana cake. Kek ni sangat sedap tahu? *drooling*

Disebabkan oleh menu yang kami order lambat lagi sampai, maka kami dapat ini -> FOC. Hoyeh. Rezeki :) Alhamdulillah.

Shark's fin soup yang ada jagung inside yang Encik Tunang tak berapa nak suka walaupun dia telah makan sampai habis. Duh -_-

Kemudian, our foods sampai -->

Mix grill : I punya

Mix grill : Encik Tunang punya

Sengaja i letak kedua-dua gambar. I tau semua macam dah drooling kan? Hihihi :D Jahat.

Our last dessert. (Oh supposedly my last dessert). Banana split!

I kalau dah dapat ice-cream memang macam ni lah jadinya. Encik Tunang depan mata dah tak dipedulikan. Hihi :D

Selepas dinner dan jalan2 jap, we both balik rumah. Jangan ingat kitorang check-in lak! Haish. Astaghfirullah..

Thanks a lot sayang for everything.
Thanks for all the time you've been with me.
I love you.

Till next entry!!

20 June 2010

19 Jun 2010 : Wedding Cyatila & Kay

Salam dan hai semua.

Remember i cakap i akan cerita satu-satu dalam post yang berbeza? Lupa yeh? Haih, kamu semua ni cepat sangat lupa. Hehehe :D Ini ialah post yang kedua. Selepas ke TUDM we both balik rumah mandi dan bersiap untuk ke Wedding Cyatila dan Kay. Cyatila is my ofismate.

Ila kata ketibaan pengantin pukul 2. Dah lewat dah time tuh. Tapi nasib baik sempat. Kitorg sampai je pengantin pun tiba. Ceh, macam berjanji lak..Hihi :D

Ila cantek amat. Baju dia wow! Baju, make-up, pelamin senang cite cantek lah semuanya. Riffai was her wedding planner. Riffai pemilik Butik 3R kat Kuantan nih. Sesiapa orang Kuantan pasti tahu. Kalau tak silap Cik Nadia Bayu pernah amek Riffai as her MUA. See this post. Oh ye, i'm sure u'll be surprised once u see her veil!!

See Ila soo kurus! Jeles. Huk.

This young boy sangat cute ok. Tengok dia dulu yang jalan paling laju dihadapan meninggalkan pengantin di belakang. Neves ke dik? Hihihi :D Cumel betul.

Surprise tak? See, kan i dah kata u'll be surprised. Huhu. Lady yang berbaju pink itu ialah kak long, kakak Riffai sedang menjaga veil. Macam jaga lalu lintas jeh.

Sesi bersanding



Perasan tak pelamin Ila time bersanding tidak dipasang dengan lampu2 itu!! Bila dia dah berpindah untuk makan beradab baru lampu2 dibuka. Mungkin teknikal terlupa kot. Wuwu.. Tapi takpe, i rasa after makan beradab mereka bergambar dengan pelamin berlampu agaknya. Time tu i dah balik da. Sabar je lah..

Ila gorjes walaupun kurus sangat! Hiks. I heart her baju :)

Ila bersama suami :)

Kat bawah ni ialah paperbag dan gift yang diperolehi dari Majlis Cyatila & Kay.

Simple yet exclusive

Dalam paperbag ada ini ->

A mini tafsir. Amin :)

19 Jun 2010 : Hari Terbuka TUDM

Salam dan hai semua.

Sekarang saya sudah tidak merajuk lagi dengan Encik Tunang hiks :) Maka, Sabtu lepas (eh semalam) we went to Hari Terbuka TUDM kat Kem Batu 10 Kuantan. Tengahari tu pergi wedding Cyatila ofismate i. Sebelah malamnya pulak he treated me for dinner :) Remember this post? Dia janji nak belanja i dinner huhu :)

I akan cerita satu-satu dalam post yang berbeza ok? Mari berbalik kepada Hari Terbuka TUDM. Sungguh ramai sekali orang yang hadir tahu. Dengan panasnya. Tapi semua macam gigih jugak berpanas berhujan (eh tak hujan pun hee :D ) untuk datang ke sana. Mostly yang dah bergelar papa mama nih bawak anak-anak deorg. Budak kecik kan jakun tengok helikopter jet ni bagai. Macam kita kecik-kecik dulu lah. Asal nampak garisan putih kat langit (biasa tak nampak??) kompem excited cakap jet jet!! Excited sangat ler tuh hihihi :D

Serius seronok sangat semalam. Ada orang tu kan, dia cakap kat i..Macam dak kecik nak excited tengok jet helikopter ni semua. Tapi once sampai je kat TUDM tu, ada persembahan jet tau. And suddenly orang yang cakap kat i tadi tu yang terlebih excited!! Hihihi. Eleh cakap kat orang, dia pun sama. Konon2 cool lah tuh :p

See ramai gila orang!

First thing yang kitorang try iaitu PENEMBAK JET JARAK JAUH! Ye..sila takut yeh :D Encik Tunang i serius jeh. U nak aim jet ape tu u? Israel?

Panas-panas ni pun boleh 'like' lagi? -_-

Teheee..Peace no war!!

Kat bawah ni antara persembahan daripada Pasukan TUDM Kuantan. Mari lihat gambar!

Wuu..gayattt..

Ni sangat seronok! Rasa nak cuba pun ada. Huhu

Ni lagi lah seronok!! Yuhuu..Salah satu impian i ialah mahu naik ini ataupun glider. Tapi tak tahu lah bila boleh dapat. Wuu -_- Selepas habis tengok persembahan ni semua, kami pun pulang. Pasni nak kena bersiap-siap pergi wedding pulak.

bersambung..

18 June 2010

Saya mahu ini

Kepada Encik Tunang..

Boleh tak i mahu pergi ini?


Jom pergi sama-sama?
Jom lah....wuwu -_-

17 June 2010

Semalam ialah hari lahir saya :)

Salam dan hai semua.

Sebenarnya semalam 16 June 2010 adalah hari lahir saya yang ke-24 tahun huhuhu. Saya sudah tua tsk -_- Happy birthday to me!! Wish untuk diri sendiri hehe.

The first person who wished me of course lah Encik Tunang :) Selepas balik dari kerja semalam he pick me up at my lab. Masuk dalam kereta jeh.. Taraa..

Yellow rose represents him (he likes yellow), pink rose for me and red rose represents love :). 3 roses means 'i love you' kan? ;) Then, he treated me at Secret Recipi. Itu adalah pre-celebration i rasa. Sebab dia kata nak dinner ngan i this coming Saturday. Can't wait! Huhu. I makan Black Forest Cheese yang superduper yummy.

Dia makan Chicken Cordon Bleu. Memang favourite dia lah tuh. Takkan order food lain punye :D


Then, we both pun balik rumah cause i want to celebrate with family pulak. Just sesi potong kek jeh hehe.
.................................................................

Tapi sebenarnya kan, dari pagi i asyik check and re-check my emails nak tengok either he wished me at fb or not. I dapat wishes dari ramai kawan2. Banyak. Amat banyak. Tapi none of them is from him. Yes i know, memang dia dah wished. And yet he's the first person who wished me.

Tapi entahlah, i rasa sometimes perempuan memang macam ni. Something that is nothing to a man, might be everything to a women. Even benda yang kecik2 ni pun i rasa penting sangat. Pelik kan? At least for me, this is what i'm thinking. Petang tu i ada cakap jugak dengan dia bout this thing. He said wish kat fb tu macam 'tak true'. Ok fine then. Alah...tak wish kat fb je pun. Itu pun nak kecoh kan? Heh. But, at least when someone special wall us kita akan rasa happy kan? And the feeling is different. Ni apa yang i rasa lah.

Tak tahu kenapa semalam Encik Tunang tersangat lah busy. Even time lunch i call him he was still doing his work. Then petang tu gaul ajak dia lepak malam untuk tengok Spain. How i wish i could say "Don't go. Just spend time with me." Tapi i tanak jadi pentingkan diri sendiri. Kesian lah kat dia. I memang tak keluar malam lepak kalau weekdays. Bukannya i langsung tak bagi dia gaul but why must it happened on my birthday? So malam tadi i just sat in front of the tv tengok bola but it seemed i watched nothing. Tak bestnya that feeling. Hoh!

Almost 12 am, he texted me. We both bermsg kejap. Time tu dia tak balik rumah lagi. Then..my birthday just habis. Begitu jeh.....T_T Initially i was hoping i could talk to him. Gayut2 before the day ends. Tapi lain yang diharap lain yang dapat.

Perasan tak banyak kan 'i wished' , ' i was hoping'? Mungkin i terlalu banyak mengharap which i think i shouldn't. I tak patut fikir all those so called tiny things rather than big things. Semuanya berlaku pada semalam. Mungkin ni adalah satu dugaan for us supaya kami dapat mengharunginya dengan lebih tabah.

I tak kecewa pun. I terkilan. Terkilan sebab apa yang kita inginkan tak kesampaian. Sekali setahun je pun. Wuu.. Sedihnya T_T. Last sekali i pernah terkilan was when my aki passed away i tak sempat pun nak tengok wajah arwah. Time tu i kat Matrik Melaka. Perjalanan Melaka to Kuantan takes about 5-6 hours by bus. Time i sampai arwah dah dikebumikan T_T Tapi nak buat macam mana kan, benda dah terjadi. I redha.

Selama 24 tahun ni, seingat i this is the second time i cried during my birthday. Pertama kali ialah ketika i dilahirkan di dunia.

Sayang..
Thank you for the pre-celebration.
Thank you the lovely roses and card.
Thank you for your love.
Thank you for everything.
Thank you for making me cry on my special day..

But,

No matter what happens, no words can describe how much you are meant to me.
I love you.

13 June 2010

E-day: Sekitar majlis

Jarang-jarang i dapat update 2 entri dalam satu malam. Nah ambik ko. Hehe :D Ni pula gambar sekitar majlis. Mari layan gambar sekitar majlis.

Peace! Sempat lagi tuh pose hiks ;)

Makan jangan tak makan :D

Lihat mama. The busiest mum ever! Love u mama. Hug2!

Kawan-kawan i dah nak balik dah..

Goodbye T_T and thanks for coming..

Fyi, rumah i (eh sebenarnya rumah parents i hihi :D ) ni rumah kampung. Ada batu ada kayu dan batu balik. Haa.. macam tu lah lebih kurang. Sebab tu kalau korang tengok gambar banyak gambar kayu. Heh -_- Time w-day nanti i rasa-rasa nak buat pelamin kat verandah tuh. Baru open-air. Tapi bukan bawah kemah lah. Pastu boleh lambai-lambai audiens dari atas verandah macam Mawi dan Ekin buat. Tapi dia lambai dari dalam helikopter macam kat bawah ni. I dari atas verandah sudah. Hihihi :)


Cool gila kan kalau dapat lambai macam nih? Wawa!

E-day: Edisi bersama kawan-kawan

Salam dan hai.

Walaupun macam dah lama gila e-day i habis, tapi i tetap mahu upload juga gambar sekitar e-day. Gediks :P. Bukan apa, bila tengok balik gambar time e-day ni kan, hati rasa macam berbunga-bunga jeh. Macam baru semalam jeh i bertunang. Cehs :P Most of the pics are pics with my friends yang sudi datang that day.

I would like to express my special gratitude to all friends yang sudi hadir e-day i. Macam dah terlambat je kan?? -_- Tapi takpe kan sayang2 semua? Saya sangat menghargai kedatangan kamu semua that day. Nanti saya kawen kamu semua datang lagi yeh? Wajib datang tahu. Kita posing sakan lagik. Hehe :D

My special thanks to (edisi untuk kawan-kawan):
1. The Gauls
2. The Smartians
3. Fara Sayang muah!
4. The Biomeds
5. Kirana Theater Production
6. Kawan-kawan lain yang datang juga :)

Siap ada kawan i yang datang dari jauh seperti Raihan dan Dahlia (coursemate) yang datang dari Penang!! All the way to Kuantan sebab nak datang e-day i. Terharu T_T..Yang dari KL pun ada juga. Bagus-bagus. Kamu-kamu semua memang teman sejati. Loveualls!! Lagipun kita semua memang dah lama tak jumpa kan? Macam small gathering lah :)

Jom layan gambar kat bawah nih :)

The Gauls and The Smartians
Happiest moment ever! Really really love this pic!!
Nad, Asha, Izzaty, Ria, Betty, Me, Encik Tunang, Asyran, Isyam, Dani & Aqma

Again. Gauls and Smartians.
Sedikit info tentang Gaul. Gaul ni ditubuhkan pada tahun 2008 if i'm not mistaken (betul tak u?) dipelopori oleh Dani, Encik Tunang, Ae, Iju and sape ntah lagi. Nama Gaul ni dapat dari mana, maksudnya apa i pun tak tahu. Hehe -_- Nak tau siapa Gaul? Klik sini.

masmOna likes this! Macam facebook ;)

Fara sayang! She's my matrixmate. Thank u dear for coming all the way from KL for my e-day :) Love u. Hug2!

Kirana Theatre Production.
Production ni di pelopori oleh kawan i dari kecil (dia tak datang that day). Selama ni i tak pernah pulah terfikir boleh join production. One day my friend ajak i join his production (time tu baru nak tubuhkan production) as production manager. Mak aih, first time join production terus jadi PM. I terima. Why not kan? Carik pengalaman, teman-teman baru. Syok jugak :) Mereka ni pelakon dan krew. In character uolss!

Sesi tayang cincin. Hihihi -_-

Lagi satu happy moment. I really really love that moment!! Semua orang macam happy sangat time nih.

Cik Tunang mengediks lagi bersama teman-teman heh -_-

The Bachelors

Yang baju merah itu perlu duduk sebab beliau adalah ibu mengandung.

My Biomed's friends. Iem, Rean, Fairuz, me, King and Dahlia. Thanks to Fairuz kerana telah menyediakan penginapan untuk mereka yang datang dari jauh nih.

:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

29 June 2010

Nilai 3

Salam dan hai semua.

I sudah balik dari Nilai 3 Ahad yang lalu.
Penat. Memang penat.
Sabtu sampai kat Nilai. Check in hotel.
Pas makan baru mulakan misi huhu.
Lepas satu kedai kitorang masuk, takde barang yang berkenan di hati.
Lepas dua tiga kedai kitorang masuk, takde jugak barang yang berkenan di hati.
Hampa.
Macam mana neh?
Pastu jalan-jalan lagik..

Tujuan asal ialah nak cari gift untuk tetamu.

Lepas puas mencari ada lah satu dua barang yang mama berkenan. Kitorang cop kedai tuh. Harga pun boleh dapat murah sangat kalau amek kuantiti banyak.

Tapi..
Rilek dulu.
Gigih nak survey lagi nih. Even da penat. Hihi.
Hampa betul lah.
Tak seperti yang diharapkan.
Even ada certain kedai yang memang terbukti lebih mahal dari Kuantan.
Apekah?? Tsk tsk T_T

Lepas tu.
En Tunang ajak pegi IKEA.
After maghrib kitorg gerak ke KL. Dengan sesatnye..huhuhu
Sabar je lah. Dugaan betul.
Pukul 9 baru sampai IKEA. Nasib baik.

Last sekali mama decide untuk beli barang kat IKEA jeh setelah di nasihat oleh abah, i dan Encik Tunang. Kalau tak kompem dia tanak beli lagi. Wuuu..

Barang apa yang i beli? Later lah baru reveal. Hihihi.
Tapi i rasa kompem ada yang dah dapat agak kan? ;)
Rasa hepi sikit after that.
Eh tak, sebenarnya rasa lega sikit.
Sebab dah tak payah fikir satu perkara.
Cuma..
Now nak kena carik idea macam mana nak deco that thing. Huhu..

Kitorg balik ke hotel semula di Nilai.
Esoknya misi membeli barang yang telah di 'cop' semalamnya. Hihi :D
Tapi mama just beli sikit jeh gift untuk famili Encik Tunang nanti.

Petang tu, kitorg gerak pulang ke Kuantan.
Kena sampai rumah awal.
Sebab nak tengok German vs England!
Go German!! Hihihi

Nasib baik German menang. En Tunang kata defence England cap ayam :D

23 June 2010

Gift Ideas

Salam dan hai semua.


Sekarang i tengah pening memikirkan nak beli gift apa untuk tetamu time W-day nanti. Eh sebenarnya mama lagi pening. Boleh dikatakan setiap malam dia akan utarakan idea-idea gift dia tuh. Semua barang lah keluar dari mulut dia--> porcelain, mangkuk, glass, piring, sudu garfu..Haa..boleh kata semua barang2 dapur hihihi :D Last-last i cakap "Ma, kalau susah sangat kan kita bagi telur rebus pastu bungkus dalam tisu merah macam orang dulu-dulu tuh. Harharharharhaharhah :D :D :D " Gila keji kan kalau i nak buat camtuh? Tak tergamak rasanya. -_-

Tapi pelik lah, orang dulu-dulu slumber jeh deorg bagi camtu kan? Takde rasa malu ke segan ke. Ayat cliche --> Ye lah, tu dulu. Sekarang ni zaman dah berubah, zaman dah maju, zaman dah menbangun bagai. Hehehe :D

.........................................................................

Layan jap idea-idea gift ni -->


Photo holder

Aritu terjumpa sudu yang macam ni.

Couple Hearts Coffee Spoons - Click Image to Close

Tapi sudu yang kat bawah ni lagi cantek huhu


Book of Love Candle Set - Click Image to Close


Beach Pail Wedding Favor - Click Image to Close




I heart!! xoxo

wedding bodice wedding favor bag
I heart heart heart!! Hihihi :)

Source:

Jadi, Sabtu nih i bersama famili dan Encik Tunang nak pergi ke Nilai 3. Hoyeh!! Baru decide tengahari tadi nak pergi. Plannya nak pergi bulan 7 nanti tapi tercepat pulak. Nak survey2 dulu especially gifts lah, kalau boleh beli terus kitorg nak grab jeh. Tayah datang banyak2 kali dah.

Kalau kamu-kamu semua especially those yang dah ulang-alik pergi Nilai semata-mata nak survey barang tu KOMPEM tahu kedai mana yang MURAH dan BERBALOI untuk masuk. Setahu i Nilai 3 tu kalau tak kena gaya mahal jugak sebenarnya. Ye ke tak? Tolong yeh my dear B2B..Huhu :)

21 June 2010

19 Jun 2010 : Dinner

Salam dan hai semua.

Ini entri ke-3 yeh. Maaf lah kalau entri kali ni bukan bercakap pasal wedding sangat. Saje je nak share our kesahkaseh. Lagipun tujuan asal kesahkaseh nak share almost everything about us. Almost yeh, not every single thing. Hehe. See this post -> Oh ayat yang sungguh skema dari Encik Tunang i. Hihihi :D

Malam tu Encik Tunang telah membawa i dinner di suatu tempat nan indah. Walaweh. As for me, that place sangat cantek. Lagi pulak dinner dengan Encik Tunang, lagi bertambah cantek lah tempat itu. Huhu. I love it!!

Tujuan asal dinner of course lah nak celebrate birthday i yang tertangguh tuh. Tujuan kedua ialah untuk bersama-sama meraikan hari lahir i yang dah lepas (Tujuan lebih kurang sama seperti tadi. Tujuan ini adalah penting ok -_-) Tujuan ketiga ialah untuk makan dengan sepuas-puasnya!! Yeah. Ada orang nak belanja kan, apa lagi? :D

Memang dia tak bagitau pun kat mana dia nak bawak i. Puas dah i cucuk cucuk cuit cuit nak tau dia nak bawak i dinner di mana. Surprise lah konon?

Kat dalam kereta. Again ->


Sebagai tanda mintak maaf buat i nangis aritu. Huhu -_-

.............................................................

Menu sudah datang. Apa lagi? Tehehe..

Tak lama kemudian -->


Chocolate banana cake. Kek ni sangat sedap tahu? *drooling*

Disebabkan oleh menu yang kami order lambat lagi sampai, maka kami dapat ini -> FOC. Hoyeh. Rezeki :) Alhamdulillah.

Shark's fin soup yang ada jagung inside yang Encik Tunang tak berapa nak suka walaupun dia telah makan sampai habis. Duh -_-

Kemudian, our foods sampai -->

Mix grill : I punya

Mix grill : Encik Tunang punya

Sengaja i letak kedua-dua gambar. I tau semua macam dah drooling kan? Hihihi :D Jahat.

Our last dessert. (Oh supposedly my last dessert). Banana split!

I kalau dah dapat ice-cream memang macam ni lah jadinya. Encik Tunang depan mata dah tak dipedulikan. Hihi :D

Selepas dinner dan jalan2 jap, we both balik rumah. Jangan ingat kitorang check-in lak! Haish. Astaghfirullah..

Thanks a lot sayang for everything.
Thanks for all the time you've been with me.
I love you.

Till next entry!!

20 June 2010

19 Jun 2010 : Wedding Cyatila & Kay

Salam dan hai semua.

Remember i cakap i akan cerita satu-satu dalam post yang berbeza? Lupa yeh? Haih, kamu semua ni cepat sangat lupa. Hehehe :D Ini ialah post yang kedua. Selepas ke TUDM we both balik rumah mandi dan bersiap untuk ke Wedding Cyatila dan Kay. Cyatila is my ofismate.

Ila kata ketibaan pengantin pukul 2. Dah lewat dah time tuh. Tapi nasib baik sempat. Kitorg sampai je pengantin pun tiba. Ceh, macam berjanji lak..Hihi :D

Ila cantek amat. Baju dia wow! Baju, make-up, pelamin senang cite cantek lah semuanya. Riffai was her wedding planner. Riffai pemilik Butik 3R kat Kuantan nih. Sesiapa orang Kuantan pasti tahu. Kalau tak silap Cik Nadia Bayu pernah amek Riffai as her MUA. See this post. Oh ye, i'm sure u'll be surprised once u see her veil!!

See Ila soo kurus! Jeles. Huk.

This young boy sangat cute ok. Tengok dia dulu yang jalan paling laju dihadapan meninggalkan pengantin di belakang. Neves ke dik? Hihihi :D Cumel betul.

Surprise tak? See, kan i dah kata u'll be surprised. Huhu. Lady yang berbaju pink itu ialah kak long, kakak Riffai sedang menjaga veil. Macam jaga lalu lintas jeh.

Sesi bersanding



Perasan tak pelamin Ila time bersanding tidak dipasang dengan lampu2 itu!! Bila dia dah berpindah untuk makan beradab baru lampu2 dibuka. Mungkin teknikal terlupa kot. Wuwu.. Tapi takpe, i rasa after makan beradab mereka bergambar dengan pelamin berlampu agaknya. Time tu i dah balik da. Sabar je lah..

Ila gorjes walaupun kurus sangat! Hiks. I heart her baju :)

Ila bersama suami :)

Kat bawah ni ialah paperbag dan gift yang diperolehi dari Majlis Cyatila & Kay.

Simple yet exclusive

Dalam paperbag ada ini ->

A mini tafsir. Amin :)

19 Jun 2010 : Hari Terbuka TUDM

Salam dan hai semua.

Sekarang saya sudah tidak merajuk lagi dengan Encik Tunang hiks :) Maka, Sabtu lepas (eh semalam) we went to Hari Terbuka TUDM kat Kem Batu 10 Kuantan. Tengahari tu pergi wedding Cyatila ofismate i. Sebelah malamnya pulak he treated me for dinner :) Remember this post? Dia janji nak belanja i dinner huhu :)

I akan cerita satu-satu dalam post yang berbeza ok? Mari berbalik kepada Hari Terbuka TUDM. Sungguh ramai sekali orang yang hadir tahu. Dengan panasnya. Tapi semua macam gigih jugak berpanas berhujan (eh tak hujan pun hee :D ) untuk datang ke sana. Mostly yang dah bergelar papa mama nih bawak anak-anak deorg. Budak kecik kan jakun tengok helikopter jet ni bagai. Macam kita kecik-kecik dulu lah. Asal nampak garisan putih kat langit (biasa tak nampak??) kompem excited cakap jet jet!! Excited sangat ler tuh hihihi :D

Serius seronok sangat semalam. Ada orang tu kan, dia cakap kat i..Macam dak kecik nak excited tengok jet helikopter ni semua. Tapi once sampai je kat TUDM tu, ada persembahan jet tau. And suddenly orang yang cakap kat i tadi tu yang terlebih excited!! Hihihi. Eleh cakap kat orang, dia pun sama. Konon2 cool lah tuh :p

See ramai gila orang!

First thing yang kitorang try iaitu PENEMBAK JET JARAK JAUH! Ye..sila takut yeh :D Encik Tunang i serius jeh. U nak aim jet ape tu u? Israel?

Panas-panas ni pun boleh 'like' lagi? -_-

Teheee..Peace no war!!

Kat bawah ni antara persembahan daripada Pasukan TUDM Kuantan. Mari lihat gambar!

Wuu..gayattt..

Ni sangat seronok! Rasa nak cuba pun ada. Huhu

Ni lagi lah seronok!! Yuhuu..Salah satu impian i ialah mahu naik ini ataupun glider. Tapi tak tahu lah bila boleh dapat. Wuu -_- Selepas habis tengok persembahan ni semua, kami pun pulang. Pasni nak kena bersiap-siap pergi wedding pulak.

bersambung..

18 June 2010

Saya mahu ini

Kepada Encik Tunang..

Boleh tak i mahu pergi ini?


Jom pergi sama-sama?
Jom lah....wuwu -_-

17 June 2010

Semalam ialah hari lahir saya :)

Salam dan hai semua.

Sebenarnya semalam 16 June 2010 adalah hari lahir saya yang ke-24 tahun huhuhu. Saya sudah tua tsk -_- Happy birthday to me!! Wish untuk diri sendiri hehe.

The first person who wished me of course lah Encik Tunang :) Selepas balik dari kerja semalam he pick me up at my lab. Masuk dalam kereta jeh.. Taraa..

Yellow rose represents him (he likes yellow), pink rose for me and red rose represents love :). 3 roses means 'i love you' kan? ;) Then, he treated me at Secret Recipi. Itu adalah pre-celebration i rasa. Sebab dia kata nak dinner ngan i this coming Saturday. Can't wait! Huhu. I makan Black Forest Cheese yang superduper yummy.

Dia makan Chicken Cordon Bleu. Memang favourite dia lah tuh. Takkan order food lain punye :D


Then, we both pun balik rumah cause i want to celebrate with family pulak. Just sesi potong kek jeh hehe.
.................................................................

Tapi sebenarnya kan, dari pagi i asyik check and re-check my emails nak tengok either he wished me at fb or not. I dapat wishes dari ramai kawan2. Banyak. Amat banyak. Tapi none of them is from him. Yes i know, memang dia dah wished. And yet he's the first person who wished me.

Tapi entahlah, i rasa sometimes perempuan memang macam ni. Something that is nothing to a man, might be everything to a women. Even benda yang kecik2 ni pun i rasa penting sangat. Pelik kan? At least for me, this is what i'm thinking. Petang tu i ada cakap jugak dengan dia bout this thing. He said wish kat fb tu macam 'tak true'. Ok fine then. Alah...tak wish kat fb je pun. Itu pun nak kecoh kan? Heh. But, at least when someone special wall us kita akan rasa happy kan? And the feeling is different. Ni apa yang i rasa lah.

Tak tahu kenapa semalam Encik Tunang tersangat lah busy. Even time lunch i call him he was still doing his work. Then petang tu gaul ajak dia lepak malam untuk tengok Spain. How i wish i could say "Don't go. Just spend time with me." Tapi i tanak jadi pentingkan diri sendiri. Kesian lah kat dia. I memang tak keluar malam lepak kalau weekdays. Bukannya i langsung tak bagi dia gaul but why must it happened on my birthday? So malam tadi i just sat in front of the tv tengok bola but it seemed i watched nothing. Tak bestnya that feeling. Hoh!

Almost 12 am, he texted me. We both bermsg kejap. Time tu dia tak balik rumah lagi. Then..my birthday just habis. Begitu jeh.....T_T Initially i was hoping i could talk to him. Gayut2 before the day ends. Tapi lain yang diharap lain yang dapat.

Perasan tak banyak kan 'i wished' , ' i was hoping'? Mungkin i terlalu banyak mengharap which i think i shouldn't. I tak patut fikir all those so called tiny things rather than big things. Semuanya berlaku pada semalam. Mungkin ni adalah satu dugaan for us supaya kami dapat mengharunginya dengan lebih tabah.

I tak kecewa pun. I terkilan. Terkilan sebab apa yang kita inginkan tak kesampaian. Sekali setahun je pun. Wuu.. Sedihnya T_T. Last sekali i pernah terkilan was when my aki passed away i tak sempat pun nak tengok wajah arwah. Time tu i kat Matrik Melaka. Perjalanan Melaka to Kuantan takes about 5-6 hours by bus. Time i sampai arwah dah dikebumikan T_T Tapi nak buat macam mana kan, benda dah terjadi. I redha.

Selama 24 tahun ni, seingat i this is the second time i cried during my birthday. Pertama kali ialah ketika i dilahirkan di dunia.

Sayang..
Thank you for the pre-celebration.
Thank you the lovely roses and card.
Thank you for your love.
Thank you for everything.
Thank you for making me cry on my special day..

But,

No matter what happens, no words can describe how much you are meant to me.
I love you.

13 June 2010

E-day: Sekitar majlis

Jarang-jarang i dapat update 2 entri dalam satu malam. Nah ambik ko. Hehe :D Ni pula gambar sekitar majlis. Mari layan gambar sekitar majlis.

Peace! Sempat lagi tuh pose hiks ;)

Makan jangan tak makan :D

Lihat mama. The busiest mum ever! Love u mama. Hug2!

Kawan-kawan i dah nak balik dah..

Goodbye T_T and thanks for coming..

Fyi, rumah i (eh sebenarnya rumah parents i hihi :D ) ni rumah kampung. Ada batu ada kayu dan batu balik. Haa.. macam tu lah lebih kurang. Sebab tu kalau korang tengok gambar banyak gambar kayu. Heh -_- Time w-day nanti i rasa-rasa nak buat pelamin kat verandah tuh. Baru open-air. Tapi bukan bawah kemah lah. Pastu boleh lambai-lambai audiens dari atas verandah macam Mawi dan Ekin buat. Tapi dia lambai dari dalam helikopter macam kat bawah ni. I dari atas verandah sudah. Hihihi :)


Cool gila kan kalau dapat lambai macam nih? Wawa!

E-day: Edisi bersama kawan-kawan

Salam dan hai.

Walaupun macam dah lama gila e-day i habis, tapi i tetap mahu upload juga gambar sekitar e-day. Gediks :P. Bukan apa, bila tengok balik gambar time e-day ni kan, hati rasa macam berbunga-bunga jeh. Macam baru semalam jeh i bertunang. Cehs :P Most of the pics are pics with my friends yang sudi datang that day.

I would like to express my special gratitude to all friends yang sudi hadir e-day i. Macam dah terlambat je kan?? -_- Tapi takpe kan sayang2 semua? Saya sangat menghargai kedatangan kamu semua that day. Nanti saya kawen kamu semua datang lagi yeh? Wajib datang tahu. Kita posing sakan lagik. Hehe :D

My special thanks to (edisi untuk kawan-kawan):
1. The Gauls
2. The Smartians
3. Fara Sayang muah!
4. The Biomeds
5. Kirana Theater Production
6. Kawan-kawan lain yang datang juga :)

Siap ada kawan i yang datang dari jauh seperti Raihan dan Dahlia (coursemate) yang datang dari Penang!! All the way to Kuantan sebab nak datang e-day i. Terharu T_T..Yang dari KL pun ada juga. Bagus-bagus. Kamu-kamu semua memang teman sejati. Loveualls!! Lagipun kita semua memang dah lama tak jumpa kan? Macam small gathering lah :)

Jom layan gambar kat bawah nih :)

The Gauls and The Smartians
Happiest moment ever! Really really love this pic!!
Nad, Asha, Izzaty, Ria, Betty, Me, Encik Tunang, Asyran, Isyam, Dani & Aqma

Again. Gauls and Smartians.
Sedikit info tentang Gaul. Gaul ni ditubuhkan pada tahun 2008 if i'm not mistaken (betul tak u?) dipelopori oleh Dani, Encik Tunang, Ae, Iju and sape ntah lagi. Nama Gaul ni dapat dari mana, maksudnya apa i pun tak tahu. Hehe -_- Nak tau siapa Gaul? Klik sini.

masmOna likes this! Macam facebook ;)

Fara sayang! She's my matrixmate. Thank u dear for coming all the way from KL for my e-day :) Love u. Hug2!

Kirana Theatre Production.
Production ni di pelopori oleh kawan i dari kecil (dia tak datang that day). Selama ni i tak pernah pulah terfikir boleh join production. One day my friend ajak i join his production (time tu baru nak tubuhkan production) as production manager. Mak aih, first time join production terus jadi PM. I terima. Why not kan? Carik pengalaman, teman-teman baru. Syok jugak :) Mereka ni pelakon dan krew. In character uolss!

Sesi tayang cincin. Hihihi -_-

Lagi satu happy moment. I really really love that moment!! Semua orang macam happy sangat time nih.

Cik Tunang mengediks lagi bersama teman-teman heh -_-

The Bachelors

Yang baju merah itu perlu duduk sebab beliau adalah ibu mengandung.

My Biomed's friends. Iem, Rean, Fairuz, me, King and Dahlia. Thanks to Fairuz kerana telah menyediakan penginapan untuk mereka yang datang dari jauh nih.

:)