28 September 2010

4 months to go..

Yep, it is 4 months until our wedding day..

4 months..
4 months..
4 months..

Mak aih, cepatnya masa! T_T

Amatur DIY centerpiece

Salam dan hai semua.

Sihat tak? Dah makan?
Hehe.Apa lah i tetibe tanya soalan camtuh. Takde keje :P

.........................................................

Sekarang ni i mahu buat pengumuman. Penting. Sila take note (ye, untuk menampakkan ia sangat penting). Maka dengan ini saya mengistiharkan bahawa saya sudah jatuh chenta dengan...................doily paper!! Yehaa! -_-

Hik. I tak tahu kenapa suddenly suka sangat. Sebab ia sangat cute. Pn Purple Lady kata ia comel, murah dan simple! Hehe ;) Jangan marah ye. I bergurau je pasal pengumuman penting tuh. Tengah busan nih, maka ini lah tabiat dikala bosan huhu. Ampun -_-

Hari ni i takde apa nak buat. Tadi terfikir nak DIY centerpiece. Yang simple punye jeh. Nak tengok? Jangan gelak tau. Ini amatur punya gubahan. Huhuhu.

Ni dia..

Cantik tak? Huhu. I suka sangat. Sebab dengan penggunaan doily paper, centerpiece dah jadi cantik. Centerpiece macam ni sesuai di letak di meja makan khas untuk famili pengantin. Supaya orang luar tak duduk di situ. Boleh tak camtu? Hihi =)

Simple je tau nak DIY centerpiece nih. Mula-mula kita mesti ada bahan-bahan.

Bahan-bahan : (dari kiri) Lidi, Glass, Gunting, Gam UHU, Riben pink dan putih, doily paper, bunga yang telah digubah mengikut citarasa masing-masing.

Bahan-bahan semua dah ada kan? Seterusnya, ikat riben pada glass dan tampal riben yang telah siap di bentuk macam gambar di bawah.

Seterusnya, masukkan bunga yang telah digubah ke dalam glass. I bungkus styrofoam tu dengan aluminium foil dan cucuk-cucuk bunga padanya. Gubah mengikut kreativiti masing-masing. Kemudian, lilit lidi dengan riben putih. Guna gam untuk lekatkan ia.

Selepas itu, lekatkan doily paper pada lidi yang telah dililit dengan riben. Tempek riben kecil kalau nak nampak lagi cantik. Huhu.

Dan..Cucuk lidi doily paper tuh pada bunga. Taaraa!! Dah pun siap. Boleh juga guna word "Thank you" sebagai appreciation kepada para tetamu yang hadir =)

Selamat mencuba ya!

=)


26 September 2010

Invitation from Sya Gadis Jumaat

Salam semua.

Sya my dear..akhirnya saya sudah dapat kad kamu yay!
InsyaAllah kalau takde aral i akan pergi okeh? Akan ku heret En Tunang sekali miahaha :P

Invitation card from Sya Gadis Jumaat
Ok, sejak bila i jadik Datin? Hahaha!

Anyway, thanks tau sebab sudi invite =) =) =)
Suka sangat sebab dapat pergi lagi satu blogger wedding.
InsyaAllah..

Oh btw, kad kamu sangat cute lah. Cumel jeh, hik!
Siapa lagi yang akan pergi kali ni? Boleh jumpa jumpa?
Nora, kamu pergi tak?

24 September 2010

DIY: I pun nak satu huhu!

Salam dan hai semua.

Ngehehehe. Apa pulak lah yang i buat ni ek? Huruf-huruf ni bagai. Tetibe dapat idea untuk props pre-wedding nanti. Siang tadi terus je i pergi beli.

.....................................................................

Orang lain mungkin dah lama sibuk berkongsi idea nih, tapi i baru je terhegeh-hegeh nak buat hehe :P tapi takpe lah, janji i sukaa! -_- Sesuai lah dengan tajuk, i pun nak satu! Hihihi :P
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Taraa!

Again, mende alah yang remeh-temeh ni jugak yang i suka nak buat. Projek DIY boxes tu? Aip, masih berjalan tau. Ni selingan jeh. Kalau dok tengok plastik box tu tiap hari busan jugak ye dok? =)

Cantik! I suka. Hihi. Perasan sendiri lah mas nih. Boleh guna sebagai props pre-wedding huhu =)

Doily paper nih memang cantik kan? Tak tahu kenapa tetibe lately i terjatuh chenta pulak with doily paper, haih. Macam-macam deco kita boleh buat dengan ia. Boleh rujuk link Cik Belle nih. See? See? Kan i dah cakap cantik sungguh huhu =)

23 September 2010

Bridesmaid's Flower : Perlu atau Tak Perlu?

Salam semua.

Bagi kamu, perlu tak bunga untuk bridesmaids?

..............................................................

Kalau kita tengok website omputih, most of their bridesmaids mesti ada bunga kan? As for me, bridesmaids with flowers boleh meyumbang gambar yang cantik-cantik disamping bridesmaids yang memang dah comel-comel dan cantik itu. Why not if budget ada walaupun sedikit kan? So, ia perlu =)

Oh ye, i dah beli dah bunga-bunga untuk bridesmaids i. Nak tengok?








Taraa! Suka suka =)

Ingat tak Puan Purple Lady nye bridesmaid's flower? I punya lah berkenan, i pun email her mintak izin tau nak ambik her idea for bridesmaid's flower. Hihihi. Nasib baik dia sudi share. Pn Purple Lady yang baik hati, thanks tau! =)

Tapi, nanti takdelah i nak tiru sejibik deco dia tuh, tak baik lah kan? Will come out with my personal deco. Ceh, personal deco lah konon, padahal tangan keras. Heheh :P

Nanti kita tengok apa hasilnya dengan bahan-bahan yang beli nih. Tak buat pun lagi. Hihi.

W-day prep: Discuss dengan vendor

Salam dan hai semua.

Tension betul ai arinih. Segala benda yang nak dibuat tak menjadi. Haih! Bengang betul. Serangan PMS lah nih. Sabar je wuwu -_-

Malas nak cerita pasal apa yang menyebabkan i tension.

......................................................................

So, apa update preparation masing-masing? I hope semuanya berjalan seperti yang dirancang insyaAllah.

Alhamdulillah..semalam i berjaya juga meluangkan masa berjumpa vendor i, kak rozy. She is my mak andam. Tengahari time lunch i cabut jap pergi jumpa dia. Berbincang-bincang pape yang patut for my wedding. At least dia akan dapat gambaran / rough idea of what i wanted for my w-day. Dari hiasan pelamin, kerusi, hiasan meja makan beradap, bilik tidur etc sampailah ke bunga-bunga, daun-daun semua heh. Lama juga berbincang. Tapi bukanlah grand-grand sangat pun majlis i nanti. Biasa sahaja. Yang penting cantik di mata i dan i suka. Hik =)

Dah setel satu bab. Lega.

18 September 2010

Update Checklist : 4 bulan lagi..

Salam dan hai semua.

Ticker kat sebelah ni menunjukkan lagi 4 months 1 week 3 days until our wedding date. Jadi, from now on i nak buat checklist ni setiap bulan, boleh tak? Huhu. Kalau tengok list kat bawah ni, memang banyak lagi yang tak siap hoho. Wake-up, mas! Yang kosong (without strikethrough) means ada yang tengah survey or memang tak buat hape lagi hoho.

♥ PROSEDUR PERKAHWINAN

: Kursus kahwin done on 10 & 11 Julai 2010
: Kebenaran kahwin
: Ujian HIV
: Kadi

♥ NIKAH

: Tempat --> masjid
: Persalinan nikah :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory --> include with baju
: Bunga tangan
: Bantal nikah

♥ SANDING

: Tempat --> rumah
: Pelamin and deco --> done booking with Kak Rozy 090710
: Persalinan sanding :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Abg Kamal, deposit paid
: Make-up and accessory --> include with baju

: Bunga tangan
: Meja makan beradap
: Bilik pengantin

♥ BERTANDANG

: Tempat --> rumah En Tunang
: Pelamin and deco --> no need
: Persalinan sanding :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory --> include with baju
: Bunga tangan
: Meja makan beradap

♥ PHOTOGRAPHER

: Pre-wedding
: Nikah
: Sanding
: Outdoor
--> all done booking 140710 with Shasmanizam, deposit paid
: Bertandang --> shoot by Epul, as hadiah kawen =)

♥ MISCELLANEOUS

: Food --> serahkan pada mama
: Door gift --> ongoing
: Kad kahwin --> survey
: Kanopi
: Bunga telur
: Bunga manggar
: Guest book
: Kompang boys
: Penanda arah
: PA system
: Maid of Honour & Bestman
: Bridesmaids & Groomsmen
: Flower girls

♥ HANTARAN FOR HIM

1. Sirih junjung
2. Cincin
3. Perfume set
4. Kasut
5. Kemeja and tie
6. Sejadah and tafsir
7. Jam
8. Wallet and belt
9. Buah
10. Coklat
11. Kek

♥ HANTARAN FOR HER

1. Sirih junjung
2. Jeweleries
3. Perfume set
4. Mas kahwin
5. Duit hantaran
6. Kasut dan handbag
7. Jam
8. Mengkana dan tafsir - mengkana done
9. Gadget
10. Buah

Panic attack perlu tak kalau camni? -_-

Wedding Nadia 17sept2010 & Meet Nora aka Aira!

Salam dan hai semua.

Sekarang ni i dilanda lagi penyakit malas tuh. Dah berapa lama tak online. Kalau online pun sekadar browse through pastu that's it. Offline. Plus, preparation pasal wedding pun i dah tak cara sangat. Tengok ticker kat sebelah cakap lagi 4 months 1 week and 3 days until our wedding date! Hoh, tapi preparation nye? Wake-up, mas! Wake-up! Hati rasa macam banyak benda lagi tak settle, tapi bila fikir, "Eh, apa lagi ye?" Blur kejap -_-

Now harus semangat kembali! Petang tadi dah sub gift box tu kat mak andak. Dia datang beraya kat rumah tadi. Alang-alang bagi terus kat mak andak, dia kata nak tolong. Huhu. Lega sikit. Thanks a lot! Dah boleh update checklist gini aminnn =)

....................................................................

Sebenarnya nak cerita pasal wedding Nadia 17sept2010 dan jumpa Nora aka Aira, yay!! Tapi melalut kejap, sorii! -_-

Wedding of: Nadiah Mustafa & Khairul aka Yoe
Date: 18 Sept 2010
Venue: Taman Pelindung, Kuantan
Colour theme: Pink Purple

Otw, harus bergambar dulu =)

Sesampai jeh kat rumah Nadia, we both disambut oleh Nora! Nora, u dah macam penyambut tetamu dah hihi :P Oh ye, i dah bagitahu Nora we both pakai pink, mungkin dia terus cam kitorang kot? =)

Perkara wajib. Mesti bergambar dulu. Hik. Walaupun keadaan macam kelam kabut (kan Nora?) plus cuaca panas tapi sempat lagi bergambar. Ditambah dengan perasaan malu lagi (haih -_-) almaklumle first time berjumpa blogger hehe. Nice meeting u Nora dear =) Nora tak marah kan mas upload gambar nih? Hik =) Seronok sangat! Nanti kita jumpa lagi okeh? Sedih sebab tak sempat nak berborak lama dengan Nora, tak sempat nak gosip2. Mas sampai pun dah lambat. Sori -_-

Oh ye, nak dijadikan cerita rupa-rupanya adik Nadia was our schoolmate jugak, satu batch. So tadi En Tunang berborak dengan adik Nadia and few friends of us lah.

Nadia was soo gorgeous. Sama cantik, sama padan dengan suami beliau. Dua-dua tinggi! =)

Ini kek so comelss! I ingat Nadia ada cakap dia nak buat wedding cake sendiri. Gud job dear! Pasni boleh amek order? Hik.

See? Both of them tinggi..Huu.

Lupa lak ucapan buat pengantins.

To Nadia dan suami:

Selamat Pengantin Baru! Semoga kalian kekal bahagia dunia dan akhirat, insyaAllah =)
Congratulations dear. Oh ye, and thanks a lot sebab sudi invite. Nanti i kawen, i pasti invite u and ur other half =)

Pasni i rasa nak update checklist lah. Dah lama tak tengok apa yang patut di buat. Huhu.
Till then, bye!

09 September 2010

Salam Lebaran

Salam semua.

Hari ni dah 1 Syawal =)

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

Tahun ni i beraya sebagai tunangan orang.
Tahun depan sebagai isteri orang.
InsyaAllah..
Alamak, dah nak jadi isteri orang dah..
Hua -_-

Selamat beraya semua!!
Hati-hati memandu di jalan raya tau.

p/s: Tema raya tahun ni ialah PINK hik. Habis i paksa mama beli baju melayu adik-adik (4 org adik lelaki, i'm the only daughter) warna pink hihihihi :P Bukan apa, ni salah satu langkah berjimat, time wee-day nanti famili i boleh pakai balik baju pink tu, tak membazir huhu -_-
Tema dengan En Tunang pun pink hihi =)


05 September 2010

Bridezilla Quiz Result

Salam semua.


Kuiz ni dah lama dah Nora post suruh buat, tapi baru hari ni je i buat hihihi.
I pun nak tahu jugak i ni bridezilla ke hape :P

Boleh klik link ni untuk kuiz. Try lah.

Nak share jugak jawapan yang i dapat.

Yay, kita sama lah Nora.
Have fun!

=)

Tentang door gift dan D.I.Y atau die?

Salam dan hai semua.

Kali ni semua orang macam sibuk-sibuk cerita pasal Matta Fair. Jeles tak dapat pergi huuu. Nanti jangan lupe share okay?

..................................................................

Orang sibuk pasal Matta Fair, i nak sibuk-sibuk pasal door gift i hihi :P

Kalau ada sesiapa ingat ada satu masa i sibuk cari paper cutting factory lah bagai. Refer to this link. Now i nak bagitau i dah jumpa dah 'paper cutting factory' tuh. Huhu. Thanks a lot Cik Belle aka Kak Tia sebab bagi idea kat mas ni. Muah muah hugs >_<

Hari tu terus pergi survey kedai printing besar-besar kat Kuantan nih. Alhamdulillah, deorg memang ada buat. Suka sangat.

Ada 3 printing company je yang i survey. Ni quotation yang printing company tu bagi untuk DIY 2000 cards.

1. Printing company A - RM 480
2. Printing company B - RM 900 (Mahal! Mungkin deorang tak berapa biasa buat this thingy)
3. Printing company C - RM 400

Ok, mama cakap pilih printing company C lah. Paling murah =)

................................................................

Lagi satu hal, i tak pasti apa yang printing company ni panggil / gelarkan untuk buat box nih. Sebab i mempunyai masalah jugak sebenarnya yang menerangkan what am i going to do with the boxes -_-

Satu printing company tu cakap it is called diy box. Dia sebut diy as 'dai'. I macam 'Ha?' Die? Tak paham.

Then, i pergi ke printing company nombor 2. Manager dia pun cakap 'dai' box. I konfius lagik. Disebabkan curiosity yang sangat tinggi i pun bertanya lah pada manager di situ. I bercakap dengan manager dia since staff dia macam not aware yang their company buat this thingy.

Me : Actually, apa eh yang uols panggil untuk buat this thing? (i mean the boxes lah)
Manager: Oh, 'dai' box lah.
Me : Ha? Ermm..macam mana eja 'dai' tuh?
Manager: Eja dia D.I.E lah. Mati. Kita bagi mati sama dia.

I was like, what? Hahahaha!

Me : Oh, maybe it's D.I.Y kot. Not die. Hihihi :D

So, korang sebut DIY tu as 'di ai wai' ke 'dai' eh?

Konfius. Konfius.

:P

04 September 2010

Alhamdulillah blog dah ok huhu!

Salam dan hai semua.

Sihat tak? sihat tak? I amat sihat!! Huhu. Sebenarnya happi sangat-sangat sebab blog ni dah ok balik weeee =) =) =) Huh. Gembira tak terkata nih.

Like almost a week kot i puas figure out ape benda lah penyebab segala problems sampai post kat blog ni tanak kuar. Hua..Rupenya checklists i kat sidebar tu yang buat hal. Tadi tetibe i rasa macam nak delete je checklist kat sidebar tu. Pas delete terus blog ni jadi ok! Huhu..Kalaulah dapat figure out dari awal, takde lah kamu-kamu semua tak dapat baca post i huuu.. Ampun T_T

To Nora, Zaireen dan Ria, blog ni dah ok! Yehaa..now u all dah boleh baca balik hikk.

Happy >_<

Cute sungguh Mason Moon nih. Haih! *geram*

02 September 2010

Dah tukar template kali yang ke..

Salam semua.

Sekarang ni tengah hot. Panas kan? Panas cuaca sama panasnya dengan hati i nih. Haih. Rasa nak menyumpah jeh google chrome nih. Kenapa lah mengot? Nasib baik sekarang ni tengah berpuasa. I masih dapat bersabar lagi.

Masuk yang ni dah kali yang ke..ntah i tak ingat i dah tukar template blog nih. Tapi chrome still berdegil tamau terima apa yang i buat. I dah change itu ini masih tak menjadi. Tak tahu kenapa post tanak kuar bila view blog pakai chrome. Mozilla jugak baik =) Hua T_T Rasa nak nangis pun ada. I tau lah i bukan pakar IT. Jangan lah buat i camni wuwu -_-

Last-last hambek ko haku tukar template prince princess nih. Hahaha :D Langsung tak nampak macam blog kawen kan? Tapi lantaklah. Janji cute. Hik -_-

Sekarang ni anggap je lah princess tu i bersama En Tunang (prince) miahahaha :P Ha, elok lah. Princess nye baju kaler pink. Prince nye baju kaler kuning. I suka pink. En Tunang suka kuning. Hohoho -____ - Nanti bila we both dah dapat anak hikk prince and princess tu will be our children (oh dreaming! -_-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

28 September 2010

4 months to go..

Yep, it is 4 months until our wedding day..

4 months..
4 months..
4 months..

Mak aih, cepatnya masa! T_T

Amatur DIY centerpiece

Salam dan hai semua.

Sihat tak? Dah makan?
Hehe.Apa lah i tetibe tanya soalan camtuh. Takde keje :P

.........................................................

Sekarang ni i mahu buat pengumuman. Penting. Sila take note (ye, untuk menampakkan ia sangat penting). Maka dengan ini saya mengistiharkan bahawa saya sudah jatuh chenta dengan...................doily paper!! Yehaa! -_-

Hik. I tak tahu kenapa suddenly suka sangat. Sebab ia sangat cute. Pn Purple Lady kata ia comel, murah dan simple! Hehe ;) Jangan marah ye. I bergurau je pasal pengumuman penting tuh. Tengah busan nih, maka ini lah tabiat dikala bosan huhu. Ampun -_-

Hari ni i takde apa nak buat. Tadi terfikir nak DIY centerpiece. Yang simple punye jeh. Nak tengok? Jangan gelak tau. Ini amatur punya gubahan. Huhuhu.

Ni dia..

Cantik tak? Huhu. I suka sangat. Sebab dengan penggunaan doily paper, centerpiece dah jadi cantik. Centerpiece macam ni sesuai di letak di meja makan khas untuk famili pengantin. Supaya orang luar tak duduk di situ. Boleh tak camtu? Hihi =)

Simple je tau nak DIY centerpiece nih. Mula-mula kita mesti ada bahan-bahan.

Bahan-bahan : (dari kiri) Lidi, Glass, Gunting, Gam UHU, Riben pink dan putih, doily paper, bunga yang telah digubah mengikut citarasa masing-masing.

Bahan-bahan semua dah ada kan? Seterusnya, ikat riben pada glass dan tampal riben yang telah siap di bentuk macam gambar di bawah.

Seterusnya, masukkan bunga yang telah digubah ke dalam glass. I bungkus styrofoam tu dengan aluminium foil dan cucuk-cucuk bunga padanya. Gubah mengikut kreativiti masing-masing. Kemudian, lilit lidi dengan riben putih. Guna gam untuk lekatkan ia.

Selepas itu, lekatkan doily paper pada lidi yang telah dililit dengan riben. Tempek riben kecil kalau nak nampak lagi cantik. Huhu.

Dan..Cucuk lidi doily paper tuh pada bunga. Taaraa!! Dah pun siap. Boleh juga guna word "Thank you" sebagai appreciation kepada para tetamu yang hadir =)

Selamat mencuba ya!

=)


26 September 2010

Invitation from Sya Gadis Jumaat

Salam semua.

Sya my dear..akhirnya saya sudah dapat kad kamu yay!
InsyaAllah kalau takde aral i akan pergi okeh? Akan ku heret En Tunang sekali miahaha :P

Invitation card from Sya Gadis Jumaat
Ok, sejak bila i jadik Datin? Hahaha!

Anyway, thanks tau sebab sudi invite =) =) =)
Suka sangat sebab dapat pergi lagi satu blogger wedding.
InsyaAllah..

Oh btw, kad kamu sangat cute lah. Cumel jeh, hik!
Siapa lagi yang akan pergi kali ni? Boleh jumpa jumpa?
Nora, kamu pergi tak?

24 September 2010

DIY: I pun nak satu huhu!

Salam dan hai semua.

Ngehehehe. Apa pulak lah yang i buat ni ek? Huruf-huruf ni bagai. Tetibe dapat idea untuk props pre-wedding nanti. Siang tadi terus je i pergi beli.

.....................................................................

Orang lain mungkin dah lama sibuk berkongsi idea nih, tapi i baru je terhegeh-hegeh nak buat hehe :P tapi takpe lah, janji i sukaa! -_- Sesuai lah dengan tajuk, i pun nak satu! Hihihi :P
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Taraa!

Again, mende alah yang remeh-temeh ni jugak yang i suka nak buat. Projek DIY boxes tu? Aip, masih berjalan tau. Ni selingan jeh. Kalau dok tengok plastik box tu tiap hari busan jugak ye dok? =)

Cantik! I suka. Hihi. Perasan sendiri lah mas nih. Boleh guna sebagai props pre-wedding huhu =)

Doily paper nih memang cantik kan? Tak tahu kenapa tetibe lately i terjatuh chenta pulak with doily paper, haih. Macam-macam deco kita boleh buat dengan ia. Boleh rujuk link Cik Belle nih. See? See? Kan i dah cakap cantik sungguh huhu =)

23 September 2010

Bridesmaid's Flower : Perlu atau Tak Perlu?

Salam semua.

Bagi kamu, perlu tak bunga untuk bridesmaids?

..............................................................

Kalau kita tengok website omputih, most of their bridesmaids mesti ada bunga kan? As for me, bridesmaids with flowers boleh meyumbang gambar yang cantik-cantik disamping bridesmaids yang memang dah comel-comel dan cantik itu. Why not if budget ada walaupun sedikit kan? So, ia perlu =)

Oh ye, i dah beli dah bunga-bunga untuk bridesmaids i. Nak tengok?








Taraa! Suka suka =)

Ingat tak Puan Purple Lady nye bridesmaid's flower? I punya lah berkenan, i pun email her mintak izin tau nak ambik her idea for bridesmaid's flower. Hihihi. Nasib baik dia sudi share. Pn Purple Lady yang baik hati, thanks tau! =)

Tapi, nanti takdelah i nak tiru sejibik deco dia tuh, tak baik lah kan? Will come out with my personal deco. Ceh, personal deco lah konon, padahal tangan keras. Heheh :P

Nanti kita tengok apa hasilnya dengan bahan-bahan yang beli nih. Tak buat pun lagi. Hihi.

W-day prep: Discuss dengan vendor

Salam dan hai semua.

Tension betul ai arinih. Segala benda yang nak dibuat tak menjadi. Haih! Bengang betul. Serangan PMS lah nih. Sabar je wuwu -_-

Malas nak cerita pasal apa yang menyebabkan i tension.

......................................................................

So, apa update preparation masing-masing? I hope semuanya berjalan seperti yang dirancang insyaAllah.

Alhamdulillah..semalam i berjaya juga meluangkan masa berjumpa vendor i, kak rozy. She is my mak andam. Tengahari time lunch i cabut jap pergi jumpa dia. Berbincang-bincang pape yang patut for my wedding. At least dia akan dapat gambaran / rough idea of what i wanted for my w-day. Dari hiasan pelamin, kerusi, hiasan meja makan beradap, bilik tidur etc sampailah ke bunga-bunga, daun-daun semua heh. Lama juga berbincang. Tapi bukanlah grand-grand sangat pun majlis i nanti. Biasa sahaja. Yang penting cantik di mata i dan i suka. Hik =)

Dah setel satu bab. Lega.

18 September 2010

Update Checklist : 4 bulan lagi..

Salam dan hai semua.

Ticker kat sebelah ni menunjukkan lagi 4 months 1 week 3 days until our wedding date. Jadi, from now on i nak buat checklist ni setiap bulan, boleh tak? Huhu. Kalau tengok list kat bawah ni, memang banyak lagi yang tak siap hoho. Wake-up, mas! Yang kosong (without strikethrough) means ada yang tengah survey or memang tak buat hape lagi hoho.

♥ PROSEDUR PERKAHWINAN

: Kursus kahwin done on 10 & 11 Julai 2010
: Kebenaran kahwin
: Ujian HIV
: Kadi

♥ NIKAH

: Tempat --> masjid
: Persalinan nikah :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory --> include with baju
: Bunga tangan
: Bantal nikah

♥ SANDING

: Tempat --> rumah
: Pelamin and deco --> done booking with Kak Rozy 090710
: Persalinan sanding :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Abg Kamal, deposit paid
: Make-up and accessory --> include with baju

: Bunga tangan
: Meja makan beradap
: Bilik pengantin

♥ BERTANDANG

: Tempat --> rumah En Tunang
: Pelamin and deco --> no need
: Persalinan sanding :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory --> include with baju
: Bunga tangan
: Meja makan beradap

♥ PHOTOGRAPHER

: Pre-wedding
: Nikah
: Sanding
: Outdoor
--> all done booking 140710 with Shasmanizam, deposit paid
: Bertandang --> shoot by Epul, as hadiah kawen =)

♥ MISCELLANEOUS

: Food --> serahkan pada mama
: Door gift --> ongoing
: Kad kahwin --> survey
: Kanopi
: Bunga telur
: Bunga manggar
: Guest book
: Kompang boys
: Penanda arah
: PA system
: Maid of Honour & Bestman
: Bridesmaids & Groomsmen
: Flower girls

♥ HANTARAN FOR HIM

1. Sirih junjung
2. Cincin
3. Perfume set
4. Kasut
5. Kemeja and tie
6. Sejadah and tafsir
7. Jam
8. Wallet and belt
9. Buah
10. Coklat
11. Kek

♥ HANTARAN FOR HER

1. Sirih junjung
2. Jeweleries
3. Perfume set
4. Mas kahwin
5. Duit hantaran
6. Kasut dan handbag
7. Jam
8. Mengkana dan tafsir - mengkana done
9. Gadget
10. Buah

Panic attack perlu tak kalau camni? -_-

Wedding Nadia 17sept2010 & Meet Nora aka Aira!

Salam dan hai semua.

Sekarang ni i dilanda lagi penyakit malas tuh. Dah berapa lama tak online. Kalau online pun sekadar browse through pastu that's it. Offline. Plus, preparation pasal wedding pun i dah tak cara sangat. Tengok ticker kat sebelah cakap lagi 4 months 1 week and 3 days until our wedding date! Hoh, tapi preparation nye? Wake-up, mas! Wake-up! Hati rasa macam banyak benda lagi tak settle, tapi bila fikir, "Eh, apa lagi ye?" Blur kejap -_-

Now harus semangat kembali! Petang tadi dah sub gift box tu kat mak andak. Dia datang beraya kat rumah tadi. Alang-alang bagi terus kat mak andak, dia kata nak tolong. Huhu. Lega sikit. Thanks a lot! Dah boleh update checklist gini aminnn =)

....................................................................

Sebenarnya nak cerita pasal wedding Nadia 17sept2010 dan jumpa Nora aka Aira, yay!! Tapi melalut kejap, sorii! -_-

Wedding of: Nadiah Mustafa & Khairul aka Yoe
Date: 18 Sept 2010
Venue: Taman Pelindung, Kuantan
Colour theme: Pink Purple

Otw, harus bergambar dulu =)

Sesampai jeh kat rumah Nadia, we both disambut oleh Nora! Nora, u dah macam penyambut tetamu dah hihi :P Oh ye, i dah bagitahu Nora we both pakai pink, mungkin dia terus cam kitorang kot? =)

Perkara wajib. Mesti bergambar dulu. Hik. Walaupun keadaan macam kelam kabut (kan Nora?) plus cuaca panas tapi sempat lagi bergambar. Ditambah dengan perasaan malu lagi (haih -_-) almaklumle first time berjumpa blogger hehe. Nice meeting u Nora dear =) Nora tak marah kan mas upload gambar nih? Hik =) Seronok sangat! Nanti kita jumpa lagi okeh? Sedih sebab tak sempat nak berborak lama dengan Nora, tak sempat nak gosip2. Mas sampai pun dah lambat. Sori -_-

Oh ye, nak dijadikan cerita rupa-rupanya adik Nadia was our schoolmate jugak, satu batch. So tadi En Tunang berborak dengan adik Nadia and few friends of us lah.

Nadia was soo gorgeous. Sama cantik, sama padan dengan suami beliau. Dua-dua tinggi! =)

Ini kek so comelss! I ingat Nadia ada cakap dia nak buat wedding cake sendiri. Gud job dear! Pasni boleh amek order? Hik.

See? Both of them tinggi..Huu.

Lupa lak ucapan buat pengantins.

To Nadia dan suami:

Selamat Pengantin Baru! Semoga kalian kekal bahagia dunia dan akhirat, insyaAllah =)
Congratulations dear. Oh ye, and thanks a lot sebab sudi invite. Nanti i kawen, i pasti invite u and ur other half =)

Pasni i rasa nak update checklist lah. Dah lama tak tengok apa yang patut di buat. Huhu.
Till then, bye!

09 September 2010

Salam Lebaran

Salam semua.

Hari ni dah 1 Syawal =)

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

Tahun ni i beraya sebagai tunangan orang.
Tahun depan sebagai isteri orang.
InsyaAllah..
Alamak, dah nak jadi isteri orang dah..
Hua -_-

Selamat beraya semua!!
Hati-hati memandu di jalan raya tau.

p/s: Tema raya tahun ni ialah PINK hik. Habis i paksa mama beli baju melayu adik-adik (4 org adik lelaki, i'm the only daughter) warna pink hihihihi :P Bukan apa, ni salah satu langkah berjimat, time wee-day nanti famili i boleh pakai balik baju pink tu, tak membazir huhu -_-
Tema dengan En Tunang pun pink hihi =)


05 September 2010

Bridezilla Quiz Result

Salam semua.


Kuiz ni dah lama dah Nora post suruh buat, tapi baru hari ni je i buat hihihi.
I pun nak tahu jugak i ni bridezilla ke hape :P

Boleh klik link ni untuk kuiz. Try lah.

Nak share jugak jawapan yang i dapat.

Yay, kita sama lah Nora.
Have fun!

=)

Tentang door gift dan D.I.Y atau die?

Salam dan hai semua.

Kali ni semua orang macam sibuk-sibuk cerita pasal Matta Fair. Jeles tak dapat pergi huuu. Nanti jangan lupe share okay?

..................................................................

Orang sibuk pasal Matta Fair, i nak sibuk-sibuk pasal door gift i hihi :P

Kalau ada sesiapa ingat ada satu masa i sibuk cari paper cutting factory lah bagai. Refer to this link. Now i nak bagitau i dah jumpa dah 'paper cutting factory' tuh. Huhu. Thanks a lot Cik Belle aka Kak Tia sebab bagi idea kat mas ni. Muah muah hugs >_<

Hari tu terus pergi survey kedai printing besar-besar kat Kuantan nih. Alhamdulillah, deorg memang ada buat. Suka sangat.

Ada 3 printing company je yang i survey. Ni quotation yang printing company tu bagi untuk DIY 2000 cards.

1. Printing company A - RM 480
2. Printing company B - RM 900 (Mahal! Mungkin deorang tak berapa biasa buat this thingy)
3. Printing company C - RM 400

Ok, mama cakap pilih printing company C lah. Paling murah =)

................................................................

Lagi satu hal, i tak pasti apa yang printing company ni panggil / gelarkan untuk buat box nih. Sebab i mempunyai masalah jugak sebenarnya yang menerangkan what am i going to do with the boxes -_-

Satu printing company tu cakap it is called diy box. Dia sebut diy as 'dai'. I macam 'Ha?' Die? Tak paham.

Then, i pergi ke printing company nombor 2. Manager dia pun cakap 'dai' box. I konfius lagik. Disebabkan curiosity yang sangat tinggi i pun bertanya lah pada manager di situ. I bercakap dengan manager dia since staff dia macam not aware yang their company buat this thingy.

Me : Actually, apa eh yang uols panggil untuk buat this thing? (i mean the boxes lah)
Manager: Oh, 'dai' box lah.
Me : Ha? Ermm..macam mana eja 'dai' tuh?
Manager: Eja dia D.I.E lah. Mati. Kita bagi mati sama dia.

I was like, what? Hahahaha!

Me : Oh, maybe it's D.I.Y kot. Not die. Hihihi :D

So, korang sebut DIY tu as 'di ai wai' ke 'dai' eh?

Konfius. Konfius.

:P

04 September 2010

Alhamdulillah blog dah ok huhu!

Salam dan hai semua.

Sihat tak? sihat tak? I amat sihat!! Huhu. Sebenarnya happi sangat-sangat sebab blog ni dah ok balik weeee =) =) =) Huh. Gembira tak terkata nih.

Like almost a week kot i puas figure out ape benda lah penyebab segala problems sampai post kat blog ni tanak kuar. Hua..Rupenya checklists i kat sidebar tu yang buat hal. Tadi tetibe i rasa macam nak delete je checklist kat sidebar tu. Pas delete terus blog ni jadi ok! Huhu..Kalaulah dapat figure out dari awal, takde lah kamu-kamu semua tak dapat baca post i huuu.. Ampun T_T

To Nora, Zaireen dan Ria, blog ni dah ok! Yehaa..now u all dah boleh baca balik hikk.

Happy >_<

Cute sungguh Mason Moon nih. Haih! *geram*

02 September 2010

Dah tukar template kali yang ke..

Salam semua.

Sekarang ni tengah hot. Panas kan? Panas cuaca sama panasnya dengan hati i nih. Haih. Rasa nak menyumpah jeh google chrome nih. Kenapa lah mengot? Nasib baik sekarang ni tengah berpuasa. I masih dapat bersabar lagi.

Masuk yang ni dah kali yang ke..ntah i tak ingat i dah tukar template blog nih. Tapi chrome still berdegil tamau terima apa yang i buat. I dah change itu ini masih tak menjadi. Tak tahu kenapa post tanak kuar bila view blog pakai chrome. Mozilla jugak baik =) Hua T_T Rasa nak nangis pun ada. I tau lah i bukan pakar IT. Jangan lah buat i camni wuwu -_-

Last-last hambek ko haku tukar template prince princess nih. Hahaha :D Langsung tak nampak macam blog kawen kan? Tapi lantaklah. Janji cute. Hik -_-

Sekarang ni anggap je lah princess tu i bersama En Tunang (prince) miahahaha :P Ha, elok lah. Princess nye baju kaler pink. Prince nye baju kaler kuning. I suka pink. En Tunang suka kuning. Hohoho -____ - Nanti bila we both dah dapat anak hikk prince and princess tu will be our children (oh dreaming! -_-)