31 October 2010

He is now 24 years old

Salam.

Dear love En Tunang,

Happy Birthday sayang!
31 October 1986 - 31 October 2010


There's nothing else to say..

except

I love you so much.
Really miss you right now.

Huhu -_-

30 October 2010

Will you be my bridesmaids?

Salam dan hai semua.

I mengimpikan untuk mempunyai ramai bridesmaids. Oh, berangan itu memang indah. Haha!

Walaubagaimanapun, i sudah cukup gembira jika mempunyai bridesmaids. Tak kira lah berapa orang pun.

Actually, i tak mahu membebankan kawan-kawan untuk jadi bridesmaids i. Siapa yang sudi tu i dah cukup-cukup gembira huhu. Eh eh, tapi siapa yang sudi jadi bridesmaids i nih? *perasan je orang yang jadi bridesmaids dia :P*

Maka, entry ni i nak tujukan khas untuk bakal-bakal bridesmaids. Sort of invitation lah nih. Boleh tak? Hehe. Tapi, i tak paksa tau. If you guys really can't make it, it's ok tau. I paham. Huhu.

Maid of Honour dah kompem : my deng Nurul Zaadah Juhari =)

Bridesmaids:
1. Betty
2. Ria Razali
3. Nadirah Alias
4. Wanie
5. Mahfuzah
6. Rozaireen
7. Asha
8. Zatty
9. Aqma Laily
10. Epy Nordin - even though i tahu dah u can't make it, tp still nak invite jugak boleh? hihi :P

Wah! See the list? Oh sungguh lah berangan! Haha! =D

Maka, sudikah kalian menjadi bridesmaids ku? Huhu.
So, will you be my bridesmaids? *english version*


The reason why i choose them cos some of them part of Gaul and my schoolmate. And most of them live in Kuantan, which is sangatlah senang nak datang wedding i. Oh, except for Aqma darlink lah, but in future your hometown will be Kuantan jugak kan hun? Hehe :P Kalau i pilih kawan-kawan i yang duduk jauh-jauh semata-mata nak jadi bridesmaids, kang macam terpaksa pulak deorang datang wedding i yang jauh ini huhuhu. Jangan kecil hati tau kawan-kawan ku yang jauh? Kalau kamu semua sudi datang, kita masih boleh bergambar dengan sakannya huhu!

That's all for now. Bye! I mahu tidur. Gudnite everyone and sweet dreams! *i mahu bermimpi indah hahaha sila muntah*

Update Checklist : 3 bulan lagi..

Salam dan hai semua.

Mari-mari update checklist masing-masing. Dah berganjak dah ke dari checklist bulan lepas? I ada masa lagi 3 bulan.. Huhuhuhu -_-

♥ PROSEDUR PERKAHWINAN

: Kursus kahwin done on 10 & 11 Julai 2010
: Kebenaran kahwin
: Ujian HIV
: Kadi

♥ NIKAH

: Tempat --> masjid
: Persalinan nikah :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Abg Kamal, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy
: Bunga tangan
: Bantal nikah

♥ SANDING

: Tempat --> rumah
: Pelamin and deco --> done booking with Kak Rozy 090710
: Persalinan sanding :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy

: Bunga tangan

: Meja makan beradap
= centerpiece

: Hiasan bilik pengantin
= cadar
= lampu
= bunga
= langsir

: Potong kek
= meja
= alas meja
= kek
= pisau and ribbon

♥ BERTANDANG

: Tempat - rumah En Tunang
: Pelamin and deco - no need
: Persalinan tandang :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy

: Bunga tangan
: Meja makan beradap

♥ PHOTOGRAPHER

: Pre-wedding
: Nikah
: Sanding
: Outdoor
--> all done booking 140710 with Shasmanizam, deposit paid
: Bertandang --> shoot by Epul, as hadiah kawen =)

♥ MISCELLANEOUS

: Food --> Diserahkan kepada En Mokhtar dan Puan Nor Asfaliza =)

: Door gift --> Ongoing. Now tengah gigih gam boxes sambil di bantu oleh mama. Mama tolog lipat2 boxes tu, Tinggal lagi sikit je lagi huhu..
= glass IKEA
= plastic
= pink ribbons
= thank you tag
= sweets / food / etc

: VIP gift
= gift
= plastic
= ribbons
= thank you tag
= paper bag
= sweets / food / etc

: Kad kahwin
: Kanopi
: Bunga telur
: Bunga manggar

: Guest book
= table
= table cloth
= guest book --> ingat tak yang i mahu DIY guest book ni? I dah beli sketch book. Tapi belum start DIY lagi. Huhu
= pen
= centerpiece

: Kompang boys
: Penanda arah
: PA system
: Maid of Honour & Bestman
: Bridesmaids & Groomsmen
: Flower girls
: CD lagu
: Setem

♥ HANTARAN FOR HIM

1. Sirih junjung
2. Cincin
3. Perfume set
4. Kasut
5. Kemeja and tie
6. Sejadah and tafsir
7. Jam
8. Wallet and belt
9. Buah
10. Coklat
11. Kek

♥ HANTARAN FOR HER

1. Sirih junjung
2. Jeweleries
3. Perfume set
4. Mas kahwin
5. Duit hantaran
6. Kasut dan handbag
7. Jam
8. Mengkana dan tafsir - mengkana done
9. Gadget
10. Buah

Sekian. Itu lah serba sedikit update checklist saya =). Rasanya macam banyak yang dah settle. At least for the big thing lah. Biasanya mende2 yang kecik2 lah yang paling makan banyak masa kan? For me la. Haha. I harap segala persiapan yang telah dirancang akan berjalan dengan lancar. InsyaAllah. Tolong doakan juga ye kamu-kamu semua? I sangat hargai doa-doa dari kamu-kamu semua. Huhu. Love you all!

p/s: Tinggal beberapa minit je lagi untuk birthday En Tunang. Kepada kawan-kawan yang sudi bagi idea tu i nak ucapkan terima kasih sangat2!!!! Really appreciate your help and kindness. Love u!

27 October 2010

Nak buat suprise apa nih?? Help -_-

Salam dan hai semua.


Credit: here

Oh..bestnya kalau dapat naik hot air balloon. Tak pernah naik T_T

...............................................................

Saya tengah pening ni. Hari Ahad ni birthday En Tunang kesayangan. Tapi tak tahu nak buat apa lagi untuk beliau. Wuwuwuwu T_T

Maka, di saat ini i mahu idea daripada kamu-kamu semua, boleh? Pls. Pls. Kasik idea pada i..

Tapi..

Bila ada di antara kamu yang bagi idea pada i, En Tunang kompem2 baca kan. Dah tu? Tak surprised le jadinya kan? Hua hua hua -_-

Maka...akhirnya i sendiri lah yang perlu fikir. Wuwuwu!

Entry ni macam tak membantu langsung kan? Haaa!! Boleh tak macam ni..Kamu semua bantu i dengan bagi i email *kalau rajinlah hihi* Boleh tak gitu? Huhu. Your help and kindness is soooo much appreciated. Thank you soo much..

*hugs and kisses*

25 October 2010

5th Award! Sayang korang *hugs*

Salam dan hai semua.

Lama kita tak ketemu ecehhh. Minggu nih i sangat penat. Went to JB with family tercinta sebab adik i konvo di UTM, Skudai. Pergi dua bijik kereta. I dan adik i yang jadi driver. Mama abah duduk diam-diam rilek dalam kereta. Hoho. Jauh tu Kuantan - JB. Almost 6 hours. And ini ialah first time i drive jauh cenggini. Sebelum ni just ulang-alik KL jeh. Wawawa! Tabik spring untuk diri sendiri! Haha.

Tapi kan..segala penat drive tu ilang bila balik-balik dari JB i bukak blog kesayangan ni dan dapat AWARD! Yuhuuu!! Happynya! =) Thanks my dear -->


Thanks a lot. Sayang korang! *hugs*


Syarat-syarat penerima award nih:

1. Thanks the person who give u this award.
Done. Dua-dua pun sudah =)

2. Link that person at your blogroll.
Done.

3. Spread to 15 bloggers which you think awesome.
2. Xora
4. Lala
5. Nora
7. Kina
8. Aty
10. Meeya
11. Layla
13. Rose

Ok cukup dah 15. Tapi terasa macam nak bagi lagi dan lagi dan lagi! Huhuhu.

4. Tell 7 things about yourself.

1. Suka makan chocolate. Tapi now dah kena tahan nafsu sebab mahu kurus! wuwu
2. Pink pink pink! Tapi barang2 i banyak jugak warna merah. Macam mana tuh?
3. Eh, dulu i suka merah hehehe =) Sekarang dah suka pink, red and purple!
4. Sensitif. Especially dengan En Tunang hua -_-
5. Penyayang
6. Degil jugak hihi :P
7. Dari dulu i memang suka lelaki tinggi hahaha. Now syukur sebab dah dapat En Tunang yang tinggi!

Hik! =)

17 October 2010

Spaghetti Bolognese

Salam dan hai semua.

Apa yang korang buat hari Ahad cenggini eh? Share lah sikit. Sebab seriusly now saya sangat busan!! Ugh -_____-

...............................................................

Pagi tadi i kena kerja (on-call). Dengan malasnya i bangun pergi mandi dan drive ke hospital. Time tengah kerja tu Encik Tunang mesej i, pas abis keje pergi rumah dia, mama En Tunang nak masak spaghetti tapi tak pandai. Maka, i harus ajar dia huahuahua! -_- Kalau tak sedap i masak nanti camne? Camne? Walaupun memang makanan tu i dah selalu sangat masak (sebab i sangat sukaa!) Tapi still! Siap kena ajar tuh.

Ok. Time tengah kerja tadi memang hati tak keruan dah. Tibe-tibe terlupa macam mana nak masak spaghetti hahahaha. Korang pernah kena macam ni tak? Ni belum jadi official menantu lagi ni. Kalau kita siap-siap masak kat rumah pastu pergi hantar pada future MIL tu lain lah kan.

Lepas siap kerja i menenangkan diri sendiri. Dalam hati berdoa harap-haraplah menjadi spaghetti aku kali ni huhuhu -_-

Mama En Tunang dah siap beli semua bahan-bahan dah kecuali ada satu dua bahan yang dia tak beli cepat2 i order dengan En Tunang kebetulan time tu dia pergi kedai. Dengan ucapan bismillah i pun mula lah memasak. Sambil terangkan sikit2. Mak-mak ni tapayah nak terangkan detail pun takpe, dia tengok je dah tahu camne nak masak kan =)

Entri ni bukan untuk i terangkan cara-cara memasak spaghetti tau :P Maka, i tak perlu nak cerita mula-mula i tumis apa, kemudian apa dan kemudian apa hehehe. Bila dah siap masak tuh, kitorang pun makan lah apa lagi hehe.

Nak tahu apa hasilnya?

Mama kata "Sedap.."

Wawawa!! Yes! Alhamdulillah. Berkat doa dalam kete tadi :D

And En Tunang yang before this tak pernah suka spaghetti bolognese tetibe tadi dia makan 2 pinggan!! Apakah?? Hihihihi ;) Sedap pulak katanya. Pas kawen i masak banyak-banyak ye sayang? Ahaks! :P

Dalam hati, i rasa suka and hepi sangat sebab mereka semua suka apa yang i masak. Especially my future MIL. Orang kata nak ambik hati MIL kena dengan memasak. Betul ke?

=)=)=)

...................................................................

Petang tadi lepas i balik rumah dah berehat2 pastu petang ni busan pulak. Sebab tak tahu nak buat apa. Maka online je lah. En Tunang pulak pergi joging. Rasa macam nak ikut dia tapi malas. Camne kau nak kurus mas?! Asek malas jeh. Hihihi :P

12 October 2010

Wedding 101010 : Red & White (Emi Rahayu & Hafiz)

Salam dan hai semua.

I update laju-laju lah kali ni. Lepas pergi wedding Sya, i bergegas drive laju-laju ke Balok di mana kawan-kawan dah tunggu i. Sori sayangsss!! -_-

...................................................................

Wedding of: Emi Rahayu & Hafiz
Date: 10.10.10
Venue: De Rhu Beach Resort, Balok Kuantan Pahang
Theme colour: Red & White

Emi ni SMARTians juga. Schoolmate i. Suami beliau i tidak tahu pula sekolah mana. Mari lihat gambar-gambar lah. I dah rasa penat nak menaip nih. Huhu.


Pic credit: Pizul

Gambar ni di curik dari fb beliau. Sebab gambar dia je yang boleh tahan. Gambar dalam kamera i merapu rapu hihi. Sori eh pizul =)=)=)

Both Bride & Groom memang gorjes lah! So cantek! (i perasan dari tadi i dok cakap dat word 'cantek..suka..' itu aje haha) :P Wedding dia ni buat tepi pantai. Kira open air jugak lah, or more specific half-open-air. Haha! *suka hati aku jeh* Hall ni memang kat tepi pantai dan tiada dinding. Kira betullah tu :P


Lagi gambar yang di curik di fb pizul hehe.

Kesimpulannya, daging masak kicap hitam dia memang sedap. Lauk pauk lain pun sedap. Puding jagung pun sedap. Dan air sirap pun sedap (air sirap pun nak jugak?) Setelah dapat bergambar dengan pengantin yang super busy ramai gila tetamu nak bergambar macam artis, kami pun berangkat pulang dari majlis tersebut.

Lepas tu i tak terus balik rumah. I teman mama beli langsir dan kain untuk lining baju dia. Then, pegi SSF beli bunga telur (yay!), then pergi Cowboy beli macam-macam barang kawen lah apa lagi. Hoho. Kami beli paper bag, bakul, bekas hantaran putih i lagi dua (aritu cuma ada 7 bekas, tak cukup lagi dua and now dah beli, yay!), bekas telur, etc. Hah! Bapak penat gila woah! Kaki i rasa macam nak tercabut. Time balik i suruh mama yang drive. Tak larat da..

....................................................................

Ucapan buat Emi & Suami,

Semoga kalian bahagia sampai syurga.
Saling mencintai.
Saling menghormati.
Saling setia.
Dunia dan akhirat.
InsyaAllah..

*hugs*

=)

p/s: Ngantuk dah nih. Till next entry k..
Malasnya nak kerja besok! -_-

Wedding 101010 : Sya Gadis Jumaat & Adi

Salam dan hai semua.

Macam mana 101010 korang? Best tak? Bagi yang kawen on that day, for sure lah super duper happy kan =) tapi bagi i..oh sungguh penat! T_T Eh kenapa kenapa? Ye lah, ada banyak jemputan kawen tapi 2 wedding je yang i pegi. Ceh, baru dua wedding pun dah penat. Haha. Jauh kot jarak antara dua wedding tuh. Letih drive haha.

First wedding yang i pegi ialah wedding Sya gadis jumaat. Alamak. Sya, dah kena tukar title pasni. No more 'gadis' jumaat hihihihi :P *jangan marah tau*

Wedding of: Sya & Adi
Date: 10.10.10
Venue: Kuantan, Pahang
Theme colour: Pink & Chocolate



Teaser dulu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Lawa kan? Simple tapi cantek! I sukaaa =) Tak terfikir pun i nak buat camni. Sya adalah sangat rajin dan sangat pandai DIY. Saya kagum =) Oh, maafkan i. Actually warna dinding tu pink, tapi bila di ambil oleh kamera-tak-berapa-nak-canggih i warna jadi seperti di atas. Heheh :P

Seterusnya, i sangat suka bilik pengantin! Romantik je rasa bila masuk. And apa yang i ingat ialah, bila i masuk bilik Sya kali kedua (pas makan)..Sya was like "Taraa...ni DIY jugak" sambil menunjuk ke arah dinding di atas. And we all were like "Wahh cantiknyaa..." =)=)=) I suka.


Ini ialah kamar beradu Sya =) Semuanya di-DIY sendiri oleh beliau.

Hantaran oleh Sya kepada Suami.

Hantaran suami kepada Sya.

Seterusnya, i sangat happi sebab dapat jumpa Rose! Akhirnya ketemu jua kita yeh? Haha. Ayat tak tahan. Rose is such a nice person. Sangat sopan, peramah, pemalu dan sweet jeh huhu. Tak rugi tau i dapat jumpa dia. Hai Rose. So hepi to meet u darl =) And of cos lah i sangat hepi dapat jumpa Sya. Amazingly, dia terus dapat cam i once i entered her room. Bagus bagus!

Alaa..nape sikit sangat gambar?? Sabar eh sabar.. Kita tunggu Sya upload banyak2 sampai muntah haha :P Oh ye, i pun takde gmbar pelamin yang proper. Maka, harus lah tunggu Sya upload juga.

I rasa rugi sangat tak amek gambar pink lanterns yang super banyak bergantungan kat porch atas meja makan beradap Sya. Hua T___T pastu i ralat sorang-sorang. Kalau tak for sure i akan tempek kat sini. I dah siap pesan awal-awal nak sewa all those lanterns! Harap-harap lah dia offer for rental nanti, pastu dapat sewa murah-murah. Wah, seronoknya. Hehe.

Last but not least...

Gambar keriangan kami berempat!!
From left: Rose, Nadia, Sya, me

Buat Sya dan Suami,

Semoga kalian bahagia sampai syurga.
Saling mencintai.
Saling menghormati.
Saling setia.
Dunia dan akhirat.
InsyaAllah..

Happy for both of u!
*Muahs*

To Nora: Sedih lah dear tak dapat jumpa lagi dat day. tapi nak wat camne, masing-masing mengejar masa huhu -_-

p/s: ni baru entry pasal satu wedding 101010. Ada lagi satu akan menyusul..hihi

04 October 2010

She is my Maid of Honor

Salam dan hai semua.

I nak perkenalkan kawan i. Her name is Nurul Zaadah binti Juhari. I panggil dia deng. Eh, kejap2 i panggil dia Nurul. Kejap2 i panggil dia Zack. Kejap2 i panggil dia deng. Kenapa ye begitu? I pun tak tahu. Haha. But recently most of the time i will call her 'deng'. Deng ialah sayang dalam bahasa Sarawak kalau tak silap i.

Both of us dah berkahwin, eh berkawan sejak umur lima tahun. Ye, 5 tahun =) I remembered she's the first person yang nak jadi kawan i bila i pindah ke rumah yang i duduk sekarang, including few friends of ours lagi lah.

6 tahun. Pergi tadika sama-sama. Perkara wajib tiap hari ialah tunggu dia kat depan rumah untuk pergi tadika sama-sama. Dulu kitorang pergi naik basikal tahu? Cayalah. Petang pergi kelas mengaji. Balik dari mengaji singgah berkelah jap kat alur sungai kat padang. Ingat tak deng? Hehe.

Acara wajib tiap petang pula ialah main. Kitorang main pondok-pondok, mak-mak (dia selalu nak jadik mak haha :P) , rumah hantu, main basikal sambil buat pertunjukan (konon2 yang macam sarkas tu) , kejar-kejar, panjat pokok dan macam-macam lagi lah. Hoh, bapak nakalnya aku masa kecik. Asek main je sebab tu itam hihihi :P

Kitorang tadika sama, sekolah rendah sama, sekolah menengah sama, PLKN pun sama! Seronok betul. Time kecik-kecik dulu main panjat pokok, bila sekolah menengah kita panjat pagar pulak, deng kan? Alamak, kantoi sudah -_- Haha! Dari kecik kita dah practice agaknya hihihi :P

Tapi, start time matrik dah lain dah. Dah berpisah T_T Walaupun dah start berjauhan, dah jarang berjumpa, kita tetap di hati =) Kita memang akan ingat sampai bila-bila kenangan tuh. Huhu. Terima kasih deng sebab sudi jadi kawan kita. Kita sayang deng dunia akhirat. InsyaAllah.

May this friendship will never end.

Itu lah ceritanya. Sekian.


Gambar raya 2010.

She is my best friend.
And..she is my Maid of Honor.

Lebiu!

Lelaki ini

Salam dan hai semua.

Tetiba i terasa nak menulis hari ni. Walaupun macam tak berapa nak ada idea, tp hentam je lah. Hihihi :P

...................................................................

Seminggu kebelakangan ni banyak perkara yang terjadi. Most of them ialah apa yang berlaku between me and him. I akui, memang banyak kali jugak i merajuk, makan hati dan akhirnya memujuk diri sendiri dengan linangan air mata. Ye lah, time gaduh kan memang macam ni lah jadinya huhuhuhu -_- Maybe this is a part of 'darah manis' i guess. Haha.

Tak seperti mula-mula relationship dulu, kali ni i rasa semakin matang. No more pujuk-memujuk (walaupun i rasa ia adalah perlu kerana akan dapat mengeratkan lagi hubungan) tapi maybe certain things that had happened membuatkan kita lebih sedar supaya menjadi lebih positif dan lebih terbuka, maka, pujuk diri sendiri sudah memadai. I know i am a strong woman, yeah!

Terima kasih kepada sahabat yang memahami, di atas segala nasihat dan dorongan yang dicurahkan. Thanks deng! I love u.

I akui, walaupun setelah apa yang terjadi, perasaan sayang dan cinta menjadi makin kuat. Sentiasa pun akan. Ya Allah..demi sesungguhnya aku amat mencintai lelaki yang bernama Mohd Nazirul Mubin bin Mohamad ini. Walau apa sahaja kekurangannya, aku terima. Kerana aku tahu, tiada siapa yang sempurna. Termasuk diriku..

Kuatkanlah jodoh kami dan bahagiakanlah kami bersama-sama di dunia dan akhirat. Amin.

..................................................................

Maafkan i sebab entry kali ni berbaur geli sikit. Hik! :P But seriously this is what i really feel right now. I truly do.

I miss him!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

31 October 2010

He is now 24 years old

Salam.

Dear love En Tunang,

Happy Birthday sayang!
31 October 1986 - 31 October 2010


There's nothing else to say..

except

I love you so much.
Really miss you right now.

Huhu -_-

30 October 2010

Will you be my bridesmaids?

Salam dan hai semua.

I mengimpikan untuk mempunyai ramai bridesmaids. Oh, berangan itu memang indah. Haha!

Walaubagaimanapun, i sudah cukup gembira jika mempunyai bridesmaids. Tak kira lah berapa orang pun.

Actually, i tak mahu membebankan kawan-kawan untuk jadi bridesmaids i. Siapa yang sudi tu i dah cukup-cukup gembira huhu. Eh eh, tapi siapa yang sudi jadi bridesmaids i nih? *perasan je orang yang jadi bridesmaids dia :P*

Maka, entry ni i nak tujukan khas untuk bakal-bakal bridesmaids. Sort of invitation lah nih. Boleh tak? Hehe. Tapi, i tak paksa tau. If you guys really can't make it, it's ok tau. I paham. Huhu.

Maid of Honour dah kompem : my deng Nurul Zaadah Juhari =)

Bridesmaids:
1. Betty
2. Ria Razali
3. Nadirah Alias
4. Wanie
5. Mahfuzah
6. Rozaireen
7. Asha
8. Zatty
9. Aqma Laily
10. Epy Nordin - even though i tahu dah u can't make it, tp still nak invite jugak boleh? hihi :P

Wah! See the list? Oh sungguh lah berangan! Haha! =D

Maka, sudikah kalian menjadi bridesmaids ku? Huhu.
So, will you be my bridesmaids? *english version*


The reason why i choose them cos some of them part of Gaul and my schoolmate. And most of them live in Kuantan, which is sangatlah senang nak datang wedding i. Oh, except for Aqma darlink lah, but in future your hometown will be Kuantan jugak kan hun? Hehe :P Kalau i pilih kawan-kawan i yang duduk jauh-jauh semata-mata nak jadi bridesmaids, kang macam terpaksa pulak deorang datang wedding i yang jauh ini huhuhu. Jangan kecil hati tau kawan-kawan ku yang jauh? Kalau kamu semua sudi datang, kita masih boleh bergambar dengan sakannya huhu!

That's all for now. Bye! I mahu tidur. Gudnite everyone and sweet dreams! *i mahu bermimpi indah hahaha sila muntah*

Update Checklist : 3 bulan lagi..

Salam dan hai semua.

Mari-mari update checklist masing-masing. Dah berganjak dah ke dari checklist bulan lepas? I ada masa lagi 3 bulan.. Huhuhuhu -_-

♥ PROSEDUR PERKAHWINAN

: Kursus kahwin done on 10 & 11 Julai 2010
: Kebenaran kahwin
: Ujian HIV
: Kadi

♥ NIKAH

: Tempat --> masjid
: Persalinan nikah :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Abg Kamal, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy
: Bunga tangan
: Bantal nikah

♥ SANDING

: Tempat --> rumah
: Pelamin and deco --> done booking with Kak Rozy 090710
: Persalinan sanding :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy

: Bunga tangan

: Meja makan beradap
= centerpiece

: Hiasan bilik pengantin
= cadar
= lampu
= bunga
= langsir

: Potong kek
= meja
= alas meja
= kek
= pisau and ribbon

♥ BERTANDANG

: Tempat - rumah En Tunang
: Pelamin and deco - no need
: Persalinan tandang :: baju, veil, tudung, kasut :: --> booking with Amy Mustafa, deposit paid
: Make-up and accessory - Kak Rozy

: Bunga tangan
: Meja makan beradap

♥ PHOTOGRAPHER

: Pre-wedding
: Nikah
: Sanding
: Outdoor
--> all done booking 140710 with Shasmanizam, deposit paid
: Bertandang --> shoot by Epul, as hadiah kawen =)

♥ MISCELLANEOUS

: Food --> Diserahkan kepada En Mokhtar dan Puan Nor Asfaliza =)

: Door gift --> Ongoing. Now tengah gigih gam boxes sambil di bantu oleh mama. Mama tolog lipat2 boxes tu, Tinggal lagi sikit je lagi huhu..
= glass IKEA
= plastic
= pink ribbons
= thank you tag
= sweets / food / etc

: VIP gift
= gift
= plastic
= ribbons
= thank you tag
= paper bag
= sweets / food / etc

: Kad kahwin
: Kanopi
: Bunga telur
: Bunga manggar

: Guest book
= table
= table cloth
= guest book --> ingat tak yang i mahu DIY guest book ni? I dah beli sketch book. Tapi belum start DIY lagi. Huhu
= pen
= centerpiece

: Kompang boys
: Penanda arah
: PA system
: Maid of Honour & Bestman
: Bridesmaids & Groomsmen
: Flower girls
: CD lagu
: Setem

♥ HANTARAN FOR HIM

1. Sirih junjung
2. Cincin
3. Perfume set
4. Kasut
5. Kemeja and tie
6. Sejadah and tafsir
7. Jam
8. Wallet and belt
9. Buah
10. Coklat
11. Kek

♥ HANTARAN FOR HER

1. Sirih junjung
2. Jeweleries
3. Perfume set
4. Mas kahwin
5. Duit hantaran
6. Kasut dan handbag
7. Jam
8. Mengkana dan tafsir - mengkana done
9. Gadget
10. Buah

Sekian. Itu lah serba sedikit update checklist saya =). Rasanya macam banyak yang dah settle. At least for the big thing lah. Biasanya mende2 yang kecik2 lah yang paling makan banyak masa kan? For me la. Haha. I harap segala persiapan yang telah dirancang akan berjalan dengan lancar. InsyaAllah. Tolong doakan juga ye kamu-kamu semua? I sangat hargai doa-doa dari kamu-kamu semua. Huhu. Love you all!

p/s: Tinggal beberapa minit je lagi untuk birthday En Tunang. Kepada kawan-kawan yang sudi bagi idea tu i nak ucapkan terima kasih sangat2!!!! Really appreciate your help and kindness. Love u!

27 October 2010

Nak buat suprise apa nih?? Help -_-

Salam dan hai semua.


Credit: here

Oh..bestnya kalau dapat naik hot air balloon. Tak pernah naik T_T

...............................................................

Saya tengah pening ni. Hari Ahad ni birthday En Tunang kesayangan. Tapi tak tahu nak buat apa lagi untuk beliau. Wuwuwuwu T_T

Maka, di saat ini i mahu idea daripada kamu-kamu semua, boleh? Pls. Pls. Kasik idea pada i..

Tapi..

Bila ada di antara kamu yang bagi idea pada i, En Tunang kompem2 baca kan. Dah tu? Tak surprised le jadinya kan? Hua hua hua -_-

Maka...akhirnya i sendiri lah yang perlu fikir. Wuwuwu!

Entry ni macam tak membantu langsung kan? Haaa!! Boleh tak macam ni..Kamu semua bantu i dengan bagi i email *kalau rajinlah hihi* Boleh tak gitu? Huhu. Your help and kindness is soooo much appreciated. Thank you soo much..

*hugs and kisses*

25 October 2010

5th Award! Sayang korang *hugs*

Salam dan hai semua.

Lama kita tak ketemu ecehhh. Minggu nih i sangat penat. Went to JB with family tercinta sebab adik i konvo di UTM, Skudai. Pergi dua bijik kereta. I dan adik i yang jadi driver. Mama abah duduk diam-diam rilek dalam kereta. Hoho. Jauh tu Kuantan - JB. Almost 6 hours. And ini ialah first time i drive jauh cenggini. Sebelum ni just ulang-alik KL jeh. Wawawa! Tabik spring untuk diri sendiri! Haha.

Tapi kan..segala penat drive tu ilang bila balik-balik dari JB i bukak blog kesayangan ni dan dapat AWARD! Yuhuuu!! Happynya! =) Thanks my dear -->


Thanks a lot. Sayang korang! *hugs*


Syarat-syarat penerima award nih:

1. Thanks the person who give u this award.
Done. Dua-dua pun sudah =)

2. Link that person at your blogroll.
Done.

3. Spread to 15 bloggers which you think awesome.
2. Xora
4. Lala
5. Nora
7. Kina
8. Aty
10. Meeya
11. Layla
13. Rose

Ok cukup dah 15. Tapi terasa macam nak bagi lagi dan lagi dan lagi! Huhuhu.

4. Tell 7 things about yourself.

1. Suka makan chocolate. Tapi now dah kena tahan nafsu sebab mahu kurus! wuwu
2. Pink pink pink! Tapi barang2 i banyak jugak warna merah. Macam mana tuh?
3. Eh, dulu i suka merah hehehe =) Sekarang dah suka pink, red and purple!
4. Sensitif. Especially dengan En Tunang hua -_-
5. Penyayang
6. Degil jugak hihi :P
7. Dari dulu i memang suka lelaki tinggi hahaha. Now syukur sebab dah dapat En Tunang yang tinggi!

Hik! =)

17 October 2010

Spaghetti Bolognese

Salam dan hai semua.

Apa yang korang buat hari Ahad cenggini eh? Share lah sikit. Sebab seriusly now saya sangat busan!! Ugh -_____-

...............................................................

Pagi tadi i kena kerja (on-call). Dengan malasnya i bangun pergi mandi dan drive ke hospital. Time tengah kerja tu Encik Tunang mesej i, pas abis keje pergi rumah dia, mama En Tunang nak masak spaghetti tapi tak pandai. Maka, i harus ajar dia huahuahua! -_- Kalau tak sedap i masak nanti camne? Camne? Walaupun memang makanan tu i dah selalu sangat masak (sebab i sangat sukaa!) Tapi still! Siap kena ajar tuh.

Ok. Time tengah kerja tadi memang hati tak keruan dah. Tibe-tibe terlupa macam mana nak masak spaghetti hahahaha. Korang pernah kena macam ni tak? Ni belum jadi official menantu lagi ni. Kalau kita siap-siap masak kat rumah pastu pergi hantar pada future MIL tu lain lah kan.

Lepas siap kerja i menenangkan diri sendiri. Dalam hati berdoa harap-haraplah menjadi spaghetti aku kali ni huhuhu -_-

Mama En Tunang dah siap beli semua bahan-bahan dah kecuali ada satu dua bahan yang dia tak beli cepat2 i order dengan En Tunang kebetulan time tu dia pergi kedai. Dengan ucapan bismillah i pun mula lah memasak. Sambil terangkan sikit2. Mak-mak ni tapayah nak terangkan detail pun takpe, dia tengok je dah tahu camne nak masak kan =)

Entri ni bukan untuk i terangkan cara-cara memasak spaghetti tau :P Maka, i tak perlu nak cerita mula-mula i tumis apa, kemudian apa dan kemudian apa hehehe. Bila dah siap masak tuh, kitorang pun makan lah apa lagi hehe.

Nak tahu apa hasilnya?

Mama kata "Sedap.."

Wawawa!! Yes! Alhamdulillah. Berkat doa dalam kete tadi :D

And En Tunang yang before this tak pernah suka spaghetti bolognese tetibe tadi dia makan 2 pinggan!! Apakah?? Hihihihi ;) Sedap pulak katanya. Pas kawen i masak banyak-banyak ye sayang? Ahaks! :P

Dalam hati, i rasa suka and hepi sangat sebab mereka semua suka apa yang i masak. Especially my future MIL. Orang kata nak ambik hati MIL kena dengan memasak. Betul ke?

=)=)=)

...................................................................

Petang tadi lepas i balik rumah dah berehat2 pastu petang ni busan pulak. Sebab tak tahu nak buat apa. Maka online je lah. En Tunang pulak pergi joging. Rasa macam nak ikut dia tapi malas. Camne kau nak kurus mas?! Asek malas jeh. Hihihi :P

12 October 2010

Wedding 101010 : Red & White (Emi Rahayu & Hafiz)

Salam dan hai semua.

I update laju-laju lah kali ni. Lepas pergi wedding Sya, i bergegas drive laju-laju ke Balok di mana kawan-kawan dah tunggu i. Sori sayangsss!! -_-

...................................................................

Wedding of: Emi Rahayu & Hafiz
Date: 10.10.10
Venue: De Rhu Beach Resort, Balok Kuantan Pahang
Theme colour: Red & White

Emi ni SMARTians juga. Schoolmate i. Suami beliau i tidak tahu pula sekolah mana. Mari lihat gambar-gambar lah. I dah rasa penat nak menaip nih. Huhu.


Pic credit: Pizul

Gambar ni di curik dari fb beliau. Sebab gambar dia je yang boleh tahan. Gambar dalam kamera i merapu rapu hihi. Sori eh pizul =)=)=)

Both Bride & Groom memang gorjes lah! So cantek! (i perasan dari tadi i dok cakap dat word 'cantek..suka..' itu aje haha) :P Wedding dia ni buat tepi pantai. Kira open air jugak lah, or more specific half-open-air. Haha! *suka hati aku jeh* Hall ni memang kat tepi pantai dan tiada dinding. Kira betullah tu :P


Lagi gambar yang di curik di fb pizul hehe.

Kesimpulannya, daging masak kicap hitam dia memang sedap. Lauk pauk lain pun sedap. Puding jagung pun sedap. Dan air sirap pun sedap (air sirap pun nak jugak?) Setelah dapat bergambar dengan pengantin yang super busy ramai gila tetamu nak bergambar macam artis, kami pun berangkat pulang dari majlis tersebut.

Lepas tu i tak terus balik rumah. I teman mama beli langsir dan kain untuk lining baju dia. Then, pegi SSF beli bunga telur (yay!), then pergi Cowboy beli macam-macam barang kawen lah apa lagi. Hoho. Kami beli paper bag, bakul, bekas hantaran putih i lagi dua (aritu cuma ada 7 bekas, tak cukup lagi dua and now dah beli, yay!), bekas telur, etc. Hah! Bapak penat gila woah! Kaki i rasa macam nak tercabut. Time balik i suruh mama yang drive. Tak larat da..

....................................................................

Ucapan buat Emi & Suami,

Semoga kalian bahagia sampai syurga.
Saling mencintai.
Saling menghormati.
Saling setia.
Dunia dan akhirat.
InsyaAllah..

*hugs*

=)

p/s: Ngantuk dah nih. Till next entry k..
Malasnya nak kerja besok! -_-

Wedding 101010 : Sya Gadis Jumaat & Adi

Salam dan hai semua.

Macam mana 101010 korang? Best tak? Bagi yang kawen on that day, for sure lah super duper happy kan =) tapi bagi i..oh sungguh penat! T_T Eh kenapa kenapa? Ye lah, ada banyak jemputan kawen tapi 2 wedding je yang i pegi. Ceh, baru dua wedding pun dah penat. Haha. Jauh kot jarak antara dua wedding tuh. Letih drive haha.

First wedding yang i pegi ialah wedding Sya gadis jumaat. Alamak. Sya, dah kena tukar title pasni. No more 'gadis' jumaat hihihihi :P *jangan marah tau*

Wedding of: Sya & Adi
Date: 10.10.10
Venue: Kuantan, Pahang
Theme colour: Pink & Chocolate



Teaser dulu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Lawa kan? Simple tapi cantek! I sukaaa =) Tak terfikir pun i nak buat camni. Sya adalah sangat rajin dan sangat pandai DIY. Saya kagum =) Oh, maafkan i. Actually warna dinding tu pink, tapi bila di ambil oleh kamera-tak-berapa-nak-canggih i warna jadi seperti di atas. Heheh :P

Seterusnya, i sangat suka bilik pengantin! Romantik je rasa bila masuk. And apa yang i ingat ialah, bila i masuk bilik Sya kali kedua (pas makan)..Sya was like "Taraa...ni DIY jugak" sambil menunjuk ke arah dinding di atas. And we all were like "Wahh cantiknyaa..." =)=)=) I suka.


Ini ialah kamar beradu Sya =) Semuanya di-DIY sendiri oleh beliau.

Hantaran oleh Sya kepada Suami.

Hantaran suami kepada Sya.

Seterusnya, i sangat happi sebab dapat jumpa Rose! Akhirnya ketemu jua kita yeh? Haha. Ayat tak tahan. Rose is such a nice person. Sangat sopan, peramah, pemalu dan sweet jeh huhu. Tak rugi tau i dapat jumpa dia. Hai Rose. So hepi to meet u darl =) And of cos lah i sangat hepi dapat jumpa Sya. Amazingly, dia terus dapat cam i once i entered her room. Bagus bagus!

Alaa..nape sikit sangat gambar?? Sabar eh sabar.. Kita tunggu Sya upload banyak2 sampai muntah haha :P Oh ye, i pun takde gmbar pelamin yang proper. Maka, harus lah tunggu Sya upload juga.

I rasa rugi sangat tak amek gambar pink lanterns yang super banyak bergantungan kat porch atas meja makan beradap Sya. Hua T___T pastu i ralat sorang-sorang. Kalau tak for sure i akan tempek kat sini. I dah siap pesan awal-awal nak sewa all those lanterns! Harap-harap lah dia offer for rental nanti, pastu dapat sewa murah-murah. Wah, seronoknya. Hehe.

Last but not least...

Gambar keriangan kami berempat!!
From left: Rose, Nadia, Sya, me

Buat Sya dan Suami,

Semoga kalian bahagia sampai syurga.
Saling mencintai.
Saling menghormati.
Saling setia.
Dunia dan akhirat.
InsyaAllah..

Happy for both of u!
*Muahs*

To Nora: Sedih lah dear tak dapat jumpa lagi dat day. tapi nak wat camne, masing-masing mengejar masa huhu -_-

p/s: ni baru entry pasal satu wedding 101010. Ada lagi satu akan menyusul..hihi

04 October 2010

She is my Maid of Honor

Salam dan hai semua.

I nak perkenalkan kawan i. Her name is Nurul Zaadah binti Juhari. I panggil dia deng. Eh, kejap2 i panggil dia Nurul. Kejap2 i panggil dia Zack. Kejap2 i panggil dia deng. Kenapa ye begitu? I pun tak tahu. Haha. But recently most of the time i will call her 'deng'. Deng ialah sayang dalam bahasa Sarawak kalau tak silap i.

Both of us dah berkahwin, eh berkawan sejak umur lima tahun. Ye, 5 tahun =) I remembered she's the first person yang nak jadi kawan i bila i pindah ke rumah yang i duduk sekarang, including few friends of ours lagi lah.

6 tahun. Pergi tadika sama-sama. Perkara wajib tiap hari ialah tunggu dia kat depan rumah untuk pergi tadika sama-sama. Dulu kitorang pergi naik basikal tahu? Cayalah. Petang pergi kelas mengaji. Balik dari mengaji singgah berkelah jap kat alur sungai kat padang. Ingat tak deng? Hehe.

Acara wajib tiap petang pula ialah main. Kitorang main pondok-pondok, mak-mak (dia selalu nak jadik mak haha :P) , rumah hantu, main basikal sambil buat pertunjukan (konon2 yang macam sarkas tu) , kejar-kejar, panjat pokok dan macam-macam lagi lah. Hoh, bapak nakalnya aku masa kecik. Asek main je sebab tu itam hihihi :P

Kitorang tadika sama, sekolah rendah sama, sekolah menengah sama, PLKN pun sama! Seronok betul. Time kecik-kecik dulu main panjat pokok, bila sekolah menengah kita panjat pagar pulak, deng kan? Alamak, kantoi sudah -_- Haha! Dari kecik kita dah practice agaknya hihihi :P

Tapi, start time matrik dah lain dah. Dah berpisah T_T Walaupun dah start berjauhan, dah jarang berjumpa, kita tetap di hati =) Kita memang akan ingat sampai bila-bila kenangan tuh. Huhu. Terima kasih deng sebab sudi jadi kawan kita. Kita sayang deng dunia akhirat. InsyaAllah.

May this friendship will never end.

Itu lah ceritanya. Sekian.


Gambar raya 2010.

She is my best friend.
And..she is my Maid of Honor.

Lebiu!

Lelaki ini

Salam dan hai semua.

Tetiba i terasa nak menulis hari ni. Walaupun macam tak berapa nak ada idea, tp hentam je lah. Hihihi :P

...................................................................

Seminggu kebelakangan ni banyak perkara yang terjadi. Most of them ialah apa yang berlaku between me and him. I akui, memang banyak kali jugak i merajuk, makan hati dan akhirnya memujuk diri sendiri dengan linangan air mata. Ye lah, time gaduh kan memang macam ni lah jadinya huhuhuhu -_- Maybe this is a part of 'darah manis' i guess. Haha.

Tak seperti mula-mula relationship dulu, kali ni i rasa semakin matang. No more pujuk-memujuk (walaupun i rasa ia adalah perlu kerana akan dapat mengeratkan lagi hubungan) tapi maybe certain things that had happened membuatkan kita lebih sedar supaya menjadi lebih positif dan lebih terbuka, maka, pujuk diri sendiri sudah memadai. I know i am a strong woman, yeah!

Terima kasih kepada sahabat yang memahami, di atas segala nasihat dan dorongan yang dicurahkan. Thanks deng! I love u.

I akui, walaupun setelah apa yang terjadi, perasaan sayang dan cinta menjadi makin kuat. Sentiasa pun akan. Ya Allah..demi sesungguhnya aku amat mencintai lelaki yang bernama Mohd Nazirul Mubin bin Mohamad ini. Walau apa sahaja kekurangannya, aku terima. Kerana aku tahu, tiada siapa yang sempurna. Termasuk diriku..

Kuatkanlah jodoh kami dan bahagiakanlah kami bersama-sama di dunia dan akhirat. Amin.

..................................................................

Maafkan i sebab entry kali ni berbaur geli sikit. Hik! :P But seriously this is what i really feel right now. I truly do.

I miss him!