18 November 2010

Alkisah Wedding Sticker

Salam dan hai semua.

Adakah kamu semua masih ingat tentang door gift saya, yang ini?


Adakah kamu semua masih ingat yang saya juga mahu sticker pada glass tersebut, seperti ini?



Cerita pasal rubber stamp pun tak habis lagi (eh, ye ke?) saya dah sibuk-sibuk bukak cerita baru hehehe :P

Alkisahnya camni, sudah seminggu lebih i pening memikirkan perihal design untuk wedding sticker tersebut. (eh apa ni, sekejap guna saya sekejap i -_- ) Pedulikan. Maka, i pun start google gambar or clipart yang menarik hati untuk dijadikan rujukan. Banyak gambar yang i jumpa..tapi....hm, susah juga nak pilih yang betul-betul menarik di hati nih. Oh, cerewet betul.

Godek punya godek, ni first design yang i buat. Wajib letak warna pink di situ. Haha :P

Tapi, En Tunang tak approve! Dia nak kartun-kartun nye. Baru cute. Ok, start pening balik!

I terfikir nak guna jeh clipart dari google tuh, tapi takut jadi isu pulak. Tapi pada pendapat i kan, kita boleh jeh guna clipart tuh asalkan mintak izin, boleh ke? Walaubagaimanapun, ada juga clipart yang kita sendiri tak dapat pastikan sumber asalnya. Sebab kadang-kadang boleh je terjumpa gambar yang sama pada website yang berbeza. Pernah tak kamu terjumpa camtu? I pernah. Tapi lupa dah kat mana heheh -_- Lepas tu, bila bukak website tu rajin-rajin lah baca term and conditions dia (ceh, macam i rajin je baca haha) Entahlah, banyak pulak isu plagiarism ni kan? Malas dah nak ulas panjang-panjang. Lari dari topik asal nih.

Last-last i terfikir, why not design sendiri? Pakai paint pun paint lah! Janji i boleh lukis sesuka hati. Miahaha!

Let's see the design.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
scroll lagi bawah heheh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



My first design. Tak sangka berbakat juga guna paint. Hik! :P

Second design. Cuma tambah pink pada baju bride.

Third design pula veil yang warna pink.

Design dah ada. Hoyeh! Sangat suka dengan design sendiri ngehehehe. Tak tahu kenapa i asek gelak, padahal tak kelakar pun.

Bila dah ada design tu, sengaja je di buat variasi pada kedudukan warna pink. Memang sengaja cari pasal nak buat diri sendiri pening. Hihi.

Tapi, variasi kan bagus? Kita boleh pilih yang terbaik. Tak gitu? But it doesn't apply to me lah -_-

Sebabnya i memang jenis yang agak fail membuat keputusan dari segi design2 ni. Nasib baik ada En Tunang sayang =) Dengan dia, semua kerja jadi beres! Love u!

Keputusan telah di buat, En Tunang memilih design no 1!


Tambah nama both of us sikit, adjust size dan siap! Sori, i tak reveal lagi tarikh. Tunggu save the date siap dulu lah, boleh tak? Hehe =)

Simplicity is best!

Happy!

Oh ya, kalau sesiapa yang berminat nak design yang En Tunang tak approve tu, boleh lah email i. I bagi soft copy. Ada ke orang nak?

Ni ada lagi satu yang i design main-main. U all can have it if you want. Ikut lah nak buat apa pun =) Tapi sorii sebab comot sikit lah. Hehe :P

17 November 2010

Wedding Rubber Stamp-ku Sudah Siap!

Salam again!


Saya sangat happy sekarang ini sebab wedding rubber stamp saya sudah siap! Yuhuhuuu =)

Jumaat aritu i hantar kedai. Pastu isnin siap. Sekejap je.
Harganya cuma rm9. Murah!

Mula-mula nak hantar kedai i risau jugak nak kena bawak soft copy bagai ke?
Takut kalau-kalau dia tak dapat buat ikut design yang kita nak.
Tapi i salah.
Sebenarnya they just scan design kita tu dan buat rubber stamp. Easy!

Lepas dapat je rubber stamp tu terus rasa nak cop cop banyak-banyak.
Hehe. Jakun!
Macam tak penah ada rubber stamp sendiri hihihi =p

Wedding of Nadiatul Ikmal & Mazrul Shazli

Salam dan hai semua.

Ini adalah entry tertangguh tau. Wedding ofismate i merangkap geng i joging lepas balik kerja hehehe. Tapi, pasni dah tak tahu nak joging ngan sape since dia ni kompem nak balik rumah memasak. Dah jadi isteri orang kan? I joging sorang lah nampaknya..Huhu -_-

Wedding of : Nadiatul Ikmal Alias & Mazrul Shazli
Date: 6 November 2010
Venue: Temerloh, Pahang
Theme colour: Purple

Let's see her pictures lah.




The gorgeous bride.


Dear Nadia,

Tahniah babe!
Akhirnya ko dah jadi isteri orang huhuhuhu.
Semoga bahagia hingga ke syurga.
InsyaAllah..

=)

Salam Aidiladha


Salam Aidiladha everyone!

Have a nice day today, ok?

=)


14 November 2010

Wedding Rubber Stamp

Salam.

Again, hai semua!

Malam ni tetibe i rasa excited plak nak update banyak2. Bukan apa, pas few weeks i busy sungguh. Siang keje, malam pula i setelkan gam boxes. Tinggal sikit saja lagi. Hoyeh! Kalau online sekejap2 tu i cuma sempat blogwalking 2-3 blog pastu dah. Tak sempat juga nak update -_- Pasni i will try carik masa lebih dan blogwalking ke semua blog k? Aha. Berangan sungguh. Tapi kalau sempatlah tau.

Kali ni i nak share bout my rubber stamp. Lagi satu keje gedik i nak jugak buat. Boleh tak? Hihi :P I really admire Kay Kamal's rubber stamp. Serius cantik! She's so talented lah mendesign nih. Pakai Photoshop bagai. Oh, i memang fail gila guna Photoshop. Takat basic tu tahulah. Dan kalau design handmade ke i boleh lah jugak buat. Hehe.

Let see her design. Cantik tahu?

Credit: Kay Kamal

So, as for my rubber stamp i dah siap design dah. Simple jeh. Tapi i sangat suka =) Jumaat aritu i dah hantar kedai buat. Can't wait.

Seperti yang i cakap, simple je kan? Ehe. Tapi kan, kat mana i nak tempek rubber stamp ni? Haa...tunggu..Ceit, saje nak bagi suspen hihihi :P

Pasal flourishes tu, u all can find them a lot at Weddingclipart. Ataupun google je flourishes. Pastu edit sikit2.

Murah tapi cantik for your pictures deco

Salam dan hai semua.

Kamu semua tentu terfikir kalau nak deco guest book table, mesti nak guna frame untuk display pictures kan? Tengah2 survey aritu i terjumpa idea yang lebih murah. Cantik dan mudah untuk dibuat. Betul ni. Cuba lihat di bawah.

So sorii i terlupa jumpa pic ni kat mana T_T

See? Senang dan mudah je untuk dibuat kan? Tak payah sibuk-sibuk beli frame. Hehe. Walaupun ia tak boleh diletak di guest book table, tapi ia boleh digantung di dinding (if ur guest book table di tepi dinding) as ur deco, perhaps?

Selamat mencuba!

=)

08 November 2010

Wedding wishes and his birthday celebration!

Salam dan hai semua.

First of all, walaupun macam dah lama gila dah lapuk i tetap nak wish jugak.

Pertama:

Dear Xora dan Zaila,

Selamat Pengantin Baru
Semoga kalian bahagia bersama yang tercinta.
Dunia dan akhirat.
InsyaAllah..

Kedua:

Tahniah Nora!
Hebatlah kamu menang Urban Vibe Online Contest itu huhuhu.
Saya happy untuk kamu.
Rezeki nak kawen kan?
Hihihi
And tak lupa juga kepada pemenang2 yang lain.
Tahniah tahniah!

.............................................................................................

Sedikit update minggu ni.

Satu minggu En Tunang pergi kursus. Tj Malim pulak tuh. Jauh. Rindu pulak rasa. Wuwu -_- Takpe lah, demi kerjayamu.

31 October aritu birthday En Tunang kesayangan. I takde buat suprise pape sangat pun. Seriusly, i memang tak pandai nak buat suprise. Hoh T_T Sure tak jadik punye lah. Sabor je lah. Haha. Maka, on that day, both of us just spent quality time together. Makan. Movie. Jalan-jalan. Tapi kesian kat dia sebab he had a bad flu on that day wuuu..Asek dok terbersin je -_-

Tapi, dah nama pun birthday kan for sure akan ada birthday card. For that day, ini lah yang termampu i buat. 2-3 days before i dah start buat dah kad untuk dia. Dah lama gila i buat keje camni. Gunting2 kertas kaler-kaler dan tampal-tampal. Dulu tima zaman sekolah rajin lah jugak haha. Seronok juga bila perasaan nak buat kad tu datang balik =)

So, here's birthday card for him. Siap ada sampul gitu. Hihihi :P

Happy Birthday sayang!

A big heart for my love!! Isi dalamnya i tayah tunjuk lah. Comot. Haha :P

Instead of the card, petang Sabtu tu (birthday dia Ahad) baru i terlintas dalam fikiran nak masak something for him. Trifle! Walaupun i tak pernah masak trifle nih, tapi i tahu i boleh! I pun google lah apa lagi haha :P

Nampak sedap kan?? Cubaan pertama berjaya, yuhuu! Sukanya i sebab sedap *puji diri sendiri nih aha* Topper tu amek dari birthday card tadi pastu cucuk kat situ. Comels. Hihihi. Berangan nak buat camni jugak for cupcake hantaran, boleh tak? =)

Lastly..

Saya rindu dia ni..

-_-

....................................................................................

Weekend baru-baru ni kami celebrate his belated birthday kat KL =)=)=)

Sempat jumpa Dani dan Aqma darlink!
Happy =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

18 November 2010

Alkisah Wedding Sticker

Salam dan hai semua.

Adakah kamu semua masih ingat tentang door gift saya, yang ini?


Adakah kamu semua masih ingat yang saya juga mahu sticker pada glass tersebut, seperti ini?



Cerita pasal rubber stamp pun tak habis lagi (eh, ye ke?) saya dah sibuk-sibuk bukak cerita baru hehehe :P

Alkisahnya camni, sudah seminggu lebih i pening memikirkan perihal design untuk wedding sticker tersebut. (eh apa ni, sekejap guna saya sekejap i -_- ) Pedulikan. Maka, i pun start google gambar or clipart yang menarik hati untuk dijadikan rujukan. Banyak gambar yang i jumpa..tapi....hm, susah juga nak pilih yang betul-betul menarik di hati nih. Oh, cerewet betul.

Godek punya godek, ni first design yang i buat. Wajib letak warna pink di situ. Haha :P

Tapi, En Tunang tak approve! Dia nak kartun-kartun nye. Baru cute. Ok, start pening balik!

I terfikir nak guna jeh clipart dari google tuh, tapi takut jadi isu pulak. Tapi pada pendapat i kan, kita boleh jeh guna clipart tuh asalkan mintak izin, boleh ke? Walaubagaimanapun, ada juga clipart yang kita sendiri tak dapat pastikan sumber asalnya. Sebab kadang-kadang boleh je terjumpa gambar yang sama pada website yang berbeza. Pernah tak kamu terjumpa camtu? I pernah. Tapi lupa dah kat mana heheh -_- Lepas tu, bila bukak website tu rajin-rajin lah baca term and conditions dia (ceh, macam i rajin je baca haha) Entahlah, banyak pulak isu plagiarism ni kan? Malas dah nak ulas panjang-panjang. Lari dari topik asal nih.

Last-last i terfikir, why not design sendiri? Pakai paint pun paint lah! Janji i boleh lukis sesuka hati. Miahaha!

Let's see the design.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
scroll lagi bawah heheh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



My first design. Tak sangka berbakat juga guna paint. Hik! :P

Second design. Cuma tambah pink pada baju bride.

Third design pula veil yang warna pink.

Design dah ada. Hoyeh! Sangat suka dengan design sendiri ngehehehe. Tak tahu kenapa i asek gelak, padahal tak kelakar pun.

Bila dah ada design tu, sengaja je di buat variasi pada kedudukan warna pink. Memang sengaja cari pasal nak buat diri sendiri pening. Hihi.

Tapi, variasi kan bagus? Kita boleh pilih yang terbaik. Tak gitu? But it doesn't apply to me lah -_-

Sebabnya i memang jenis yang agak fail membuat keputusan dari segi design2 ni. Nasib baik ada En Tunang sayang =) Dengan dia, semua kerja jadi beres! Love u!

Keputusan telah di buat, En Tunang memilih design no 1!


Tambah nama both of us sikit, adjust size dan siap! Sori, i tak reveal lagi tarikh. Tunggu save the date siap dulu lah, boleh tak? Hehe =)

Simplicity is best!

Happy!

Oh ya, kalau sesiapa yang berminat nak design yang En Tunang tak approve tu, boleh lah email i. I bagi soft copy. Ada ke orang nak?

Ni ada lagi satu yang i design main-main. U all can have it if you want. Ikut lah nak buat apa pun =) Tapi sorii sebab comot sikit lah. Hehe :P

17 November 2010

Wedding Rubber Stamp-ku Sudah Siap!

Salam again!


Saya sangat happy sekarang ini sebab wedding rubber stamp saya sudah siap! Yuhuhuuu =)

Jumaat aritu i hantar kedai. Pastu isnin siap. Sekejap je.
Harganya cuma rm9. Murah!

Mula-mula nak hantar kedai i risau jugak nak kena bawak soft copy bagai ke?
Takut kalau-kalau dia tak dapat buat ikut design yang kita nak.
Tapi i salah.
Sebenarnya they just scan design kita tu dan buat rubber stamp. Easy!

Lepas dapat je rubber stamp tu terus rasa nak cop cop banyak-banyak.
Hehe. Jakun!
Macam tak penah ada rubber stamp sendiri hihihi =p

Wedding of Nadiatul Ikmal & Mazrul Shazli

Salam dan hai semua.

Ini adalah entry tertangguh tau. Wedding ofismate i merangkap geng i joging lepas balik kerja hehehe. Tapi, pasni dah tak tahu nak joging ngan sape since dia ni kompem nak balik rumah memasak. Dah jadi isteri orang kan? I joging sorang lah nampaknya..Huhu -_-

Wedding of : Nadiatul Ikmal Alias & Mazrul Shazli
Date: 6 November 2010
Venue: Temerloh, Pahang
Theme colour: Purple

Let's see her pictures lah.




The gorgeous bride.


Dear Nadia,

Tahniah babe!
Akhirnya ko dah jadi isteri orang huhuhuhu.
Semoga bahagia hingga ke syurga.
InsyaAllah..

=)

Salam Aidiladha


Salam Aidiladha everyone!

Have a nice day today, ok?

=)


14 November 2010

Wedding Rubber Stamp

Salam.

Again, hai semua!

Malam ni tetibe i rasa excited plak nak update banyak2. Bukan apa, pas few weeks i busy sungguh. Siang keje, malam pula i setelkan gam boxes. Tinggal sikit saja lagi. Hoyeh! Kalau online sekejap2 tu i cuma sempat blogwalking 2-3 blog pastu dah. Tak sempat juga nak update -_- Pasni i will try carik masa lebih dan blogwalking ke semua blog k? Aha. Berangan sungguh. Tapi kalau sempatlah tau.

Kali ni i nak share bout my rubber stamp. Lagi satu keje gedik i nak jugak buat. Boleh tak? Hihi :P I really admire Kay Kamal's rubber stamp. Serius cantik! She's so talented lah mendesign nih. Pakai Photoshop bagai. Oh, i memang fail gila guna Photoshop. Takat basic tu tahulah. Dan kalau design handmade ke i boleh lah jugak buat. Hehe.

Let see her design. Cantik tahu?

Credit: Kay Kamal

So, as for my rubber stamp i dah siap design dah. Simple jeh. Tapi i sangat suka =) Jumaat aritu i dah hantar kedai buat. Can't wait.

Seperti yang i cakap, simple je kan? Ehe. Tapi kan, kat mana i nak tempek rubber stamp ni? Haa...tunggu..Ceit, saje nak bagi suspen hihihi :P

Pasal flourishes tu, u all can find them a lot at Weddingclipart. Ataupun google je flourishes. Pastu edit sikit2.

Murah tapi cantik for your pictures deco

Salam dan hai semua.

Kamu semua tentu terfikir kalau nak deco guest book table, mesti nak guna frame untuk display pictures kan? Tengah2 survey aritu i terjumpa idea yang lebih murah. Cantik dan mudah untuk dibuat. Betul ni. Cuba lihat di bawah.

So sorii i terlupa jumpa pic ni kat mana T_T

See? Senang dan mudah je untuk dibuat kan? Tak payah sibuk-sibuk beli frame. Hehe. Walaupun ia tak boleh diletak di guest book table, tapi ia boleh digantung di dinding (if ur guest book table di tepi dinding) as ur deco, perhaps?

Selamat mencuba!

=)

08 November 2010

Wedding wishes and his birthday celebration!

Salam dan hai semua.

First of all, walaupun macam dah lama gila dah lapuk i tetap nak wish jugak.

Pertama:

Dear Xora dan Zaila,

Selamat Pengantin Baru
Semoga kalian bahagia bersama yang tercinta.
Dunia dan akhirat.
InsyaAllah..

Kedua:

Tahniah Nora!
Hebatlah kamu menang Urban Vibe Online Contest itu huhuhu.
Saya happy untuk kamu.
Rezeki nak kawen kan?
Hihihi
And tak lupa juga kepada pemenang2 yang lain.
Tahniah tahniah!

.............................................................................................

Sedikit update minggu ni.

Satu minggu En Tunang pergi kursus. Tj Malim pulak tuh. Jauh. Rindu pulak rasa. Wuwu -_- Takpe lah, demi kerjayamu.

31 October aritu birthday En Tunang kesayangan. I takde buat suprise pape sangat pun. Seriusly, i memang tak pandai nak buat suprise. Hoh T_T Sure tak jadik punye lah. Sabor je lah. Haha. Maka, on that day, both of us just spent quality time together. Makan. Movie. Jalan-jalan. Tapi kesian kat dia sebab he had a bad flu on that day wuuu..Asek dok terbersin je -_-

Tapi, dah nama pun birthday kan for sure akan ada birthday card. For that day, ini lah yang termampu i buat. 2-3 days before i dah start buat dah kad untuk dia. Dah lama gila i buat keje camni. Gunting2 kertas kaler-kaler dan tampal-tampal. Dulu tima zaman sekolah rajin lah jugak haha. Seronok juga bila perasaan nak buat kad tu datang balik =)

So, here's birthday card for him. Siap ada sampul gitu. Hihihi :P

Happy Birthday sayang!

A big heart for my love!! Isi dalamnya i tayah tunjuk lah. Comot. Haha :P

Instead of the card, petang Sabtu tu (birthday dia Ahad) baru i terlintas dalam fikiran nak masak something for him. Trifle! Walaupun i tak pernah masak trifle nih, tapi i tahu i boleh! I pun google lah apa lagi haha :P

Nampak sedap kan?? Cubaan pertama berjaya, yuhuu! Sukanya i sebab sedap *puji diri sendiri nih aha* Topper tu amek dari birthday card tadi pastu cucuk kat situ. Comels. Hihihi. Berangan nak buat camni jugak for cupcake hantaran, boleh tak? =)

Lastly..

Saya rindu dia ni..

-_-

....................................................................................

Weekend baru-baru ni kami celebrate his belated birthday kat KL =)=)=)

Sempat jumpa Dani dan Aqma darlink!
Happy =)