29 December 2010

Tudung nikah

Salam dan hai semua.

Teringin nak pakai tudung camni time nikah atau sanding. Huuu..Lawa!

Source: Google


Credit: Jaja

Oh lawa kan dia nih? Tudungnya pun lawa!
*drooling heheh*

Sangat-sangat admire her tudung.
Tapi itu cuma angan-anganku saja.
Mana tahu boleh jadi anganku musnah? Haha.

Ish ish, positif positif positif!

Walau apapun yang akan terjadi nanti, i tawakal sahaja. Huhuhu.

Wedding Preparation: Entry tanpa gambar

Salam dan hai semua.

Tinggal tak kurang dari sebulan je nih until our wedding. Rasa macam rilek rilek je nih walaupun banyak juga perkara yang belum settle. Haha. Sila gabra sekarang mas!

Sedikit sebanyak tentang preparation yang sudah dibuat until now;

1. Segala jenis tempahan
Tempahan pelamin, MUA, baju, photographer, kek semua telah dibuat awal-awal lagi. Kecuali kek..baru je tempah.

2. Door gift
Sabtu lepas bersempena Krismas, mama jemput semua mak pak sedara, adik beradik dia berkampung di rumah saya untuk siapkan door gift. Gigih juga semua menyiapkan door gift tu hehe. Ada jadi tukang gunting riben, ada yang masukkan gelas dalam transparent box, kanak-kanak masukkan sweets dalam gelas dan mak sedara dan pak sedara yang kretif sikit ikat riben. Macam kilang dah rumah saya tuh. Haha =p Mama just amek port sekejap2 je..sebab dia jadi chef nak bagi pekerja-pekerja makan. Saya pula sibuk tempek sticker kat gelas. Tapi, walaupun dari pagi kitorang dah start buat, sampai petang pun tak habis lagi. Hua..Malam tu kitorang sambung buat balik. Tapi just me and my familiy lah..sebab orang lain dah balik. Penat woo..Rasa mahu pengsan -_-

3. Kebenaran kahwin
Yang ni TAK SIAP LAGI! Dah kena bebel dengan En Nazirul Mubin sebab lambat settlekan kebenaran kahwin ni. Huhu.. InsyaAllah will do it this week!

4. VIP gift
Sekarang saya tengah gigih menyiapkan VIP gift nih. Nak buat 150 je pun. Untuk family future in law. Tapi still tak dapat siapkan jugak. Tiap malam mesti ada je mama membebel sebab tak siap2 VIP gift itu. Hehe. Takpe, sempat lagi kan nak siapkan before wedding? Kalau tak siap, alamatnya bakal in law saya balik tangan kosong. Huaa. Takmo takmo -_-

5. Pre-wedding
Ni satu lagi kes. Dah beberapa kali tak dapat nak buat pre-wedding. Sad T_T But, insyaAllah we will do it in January..Hopefuly Januari ni dah kurang hujan dah. Hehe.

6. Hantaran
Setakat ni, barang yang besar-besar semua dah beli. [post]

7. Honeymoon
Yang ni pun perlu preparation jugak ke?? Of course! Haha =p Baju ehem ehem saya sudah beli hikhik. Gaji bulan depan saya akan beli lagi, boleh? Part booking2 semua saya dah serahkan kepada En Nazirul Mubin. Huhu.

Maaflah sebab entry ni just pasal preparation saya jeh. Dah lah takde gambo. *malas nak upload* hehe =p

.......................................................

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami.
Kuatkanlah jodoh kami dan bahagiakan kami berdua di dunia dan akhirat. InsyaAllah.

28 December 2010

Sebulan lagi...


Salam dan hai semua.

Hari ni genap lagi sebulan sebelum majlis kami.
Oh..lagi sebulan!

Semoga segala perancangan akan dipermudahkan dan berjalan seperti yang telah dirancang.
Doakan kami ye =)

p/s: jemput jemput datang our wedding..jangan malu-malu..hehe

22 December 2010

Oh My Wedding Sticker!

Salam dan hai semua.

Hi korang!

Hari ni happy berganda-ganda.
Yehuu =)

Sebabnya, wedding sticker saya sudah siap!
Boleh lihat post lama di sini.
Petang tadi lepas balik kerja terus pegi amek.
Oh, happy lagi!

Gambar ni di ambil dalam kereta En Tunang.
Tak sabar-sabar. Terus je nak snap snap snap. Haha =p

Ni setelah ditempek pada glass Ikea itu.

Berikut adalah description about my order:

Size: 1.5 inch x 2 inch
Colour: Transparent
Kuantiti: 500 pcs
Harga: RM200
Kedai sticker: Unique Engraving, Bukit Sekilau, Kuantan

Tapi kan, kuantiti untuk tempek kat glass dah jadi 498.
Sebab 2 biji dah ditempek pada kereta En Nazirul Mubin.
Punye lah tak sabo nak tempek.
Gila jakun =p

Promo promo =)

DIY: Guest Book Sudah Siap!

Salam.

Hi korang!
Hoh. Excited nih.

Kepada sesiapa yang sudi datang majlis saya nanti..
Kalau kamu ternampak buku di bawah ini..


Jangan lupa say hai tau?
Hihihhihi

Sila conteng-conteng dengan senang hati.
Saya tak kesah pun.
Tapi, jangan lah mencarut2 pulak inside.
Eh, ada ke orang yang nak mencarut?
Hehe.


19 December 2010

Deco Idea: Hang Flowers in Bottle

Salam again.

I suka betul dengan something yang boleh digantung-gantung seperti ini.

Source: Oncewed

Flowers in bottle. Simple. Me like!
Boleh di realisasikan nih.

=)




18 December 2010

Hantarans Hunting part 2

Salam dan hai semua.

Sabtu lepas both of us went to KL for hantaran hunting. Yuhuu! Refer this post : Hantarans Hunting! Gila gedik kan siap nak ke KL untuk beli barang hantaran bagai. YES kan. Mesti takkan melepaskan peluang nye =p

Alkisahnya Sabtu tu kami tiba di KL around 11 am. Konon-konon nak pegi lagi awal, kul 10 ke sampai sana..tapi last-last kul 11 juga. Lagi satu, konon-konon nak pegi dua mall jeh, alih-alih jadi empat lak. Haha.

We went to.....OU --> Mid Valley --> KLCC --> IKEA

Ye..saya tahu kami sangat gigih! Haha. Penatnya tayah cakap le. Tapi bila tengok segala barang-barang yang dibeli, memang puas hati sangat-sangat. Happy! =)

Nak tahu ke apa yang kami dah berjaya grab? Hik. Malu lak nak bagitau =p *gedik lagi*

OU

Dapat handbag, his kemeja, his seluar.

Mid Valley

Makan jap. Lapar dah time nih -_- Pastu sambung hunting! Kat sini dapat kasut hantaran i, kasut nikah, his shoe & perfume. Part beli perfume paling best sebab SA kat Metrojaya tu sangat baik. Memang bagus sungguh PR. I siap bodek2 lagi tak dapat extra free gift ke apart from free gift yang memang i patut dapat =p Tak sangka dapat! *tak sia-sia usaha i* Hehe.

Nak carik kasut nikah paling paling susah! Aih! Cerewet sungguh i nih. Bling-bling, warna putih/silver/off-white. Itu je criteria yang i nak. Pun susah jugak. En Tunang dah pening2..nak marah pun ada. Hehe. Nasib baik dia sungguh penyabar *walaupun kadang2 tak hehe * Dah jumpa dah time kat OU tu actually. Tapi takde size lah pulak. Hampa. Alhamdulillah dapat jugak akhirnya di Mid Valley nih. I sangat suka! I love u mid valley muah :*

KLCC

Masa ni dah petang dah. Dalam 5 lebih. Memang terbaik lah jam! Padan muka kitorang. Tapi still gigih jugak nak pegi sana. Sebabnya, time kat OU En Tunang dah terbekenan kat satu suit nih. Size semua dah ok. Tapi malangnya suit tu kotor lah pulak. Tamau. SA kat situ call branch kat KLCC, luckily ada and he reserved for us =)

So, kat KLCC dapat suit, his hantaran shoe, wallet, belt, neck tie and jeng jeng jeng..*hehe* Nanti lah i cerita jeng jeng jeng tu. Hik =p

Lastly!

IKEA

Kat sini mama pesan glass IKEA tu. Dia nak tambah lagi kuantiti glass. Takut tak cukup katanya. Plus, i dapat DUDERO lamp Ikea yang murah. Hik. Akan digunakan untuk deco bilik dan seterusnya deco rumah nanti *bila dah ada rumah lah*
DUDERÖ Floor lamp black, white Height: 54 " Base diameter: 8 " Shade diameter: 12 " Cord length: 8 ' 8 "  Height: 137 cm Base diameter: 21 cm Shade diameter: 30 cm Cord length: 2 m 65 cm
Source: IKEA

Secara kesimpulannya, perjalanan kami hari Sabtu memang sangat-sangat berbaloi. Huhuhu. Kami tiba di Kuantan dengan selamatnya pada pukul 2 pagi. Amin.

Lega pasal hantarans =)

15 December 2010

Bride & Groom Tshirt

Salam dan hai semua.

Baru tiga hari i tak online, dah macam-macam update dari kamu-kamu semua. Ah. Rasa ketinggalan gila. Orang dah pegi ke Penang, haku baru kat Segamat. Ok. Takde kaitan. Haha. Baru-baru ni ada kursus 3 hari kat Institut Penilaian Negara (INSPEN), Bangi. Itu yang tak online tu -_-

Rindu gila kat kamu-kamu semua. Tapi lagi rindu pada En Tunang. Hik. Malam ni i masih tak sempat nak blog hoping pada semua. Sempat telek-telek satu dua jeh. I tengok blog Kina dah lain dah. Pantas ya kamu? Hehe.

I baru sampai Kuantan petang tadi. Sesampainya kat rumah, i nampak ni..

Hoyeh!! Sudah tahu apakah isi dalamnya. Sebab dari Kak Qistin. Happy sangat sebab dah dapat tshirt yang sudah lama ku tunggu. Huhu. Puas hati sangat. Harap-harap En Tunang i pun suka jugak baju ni.


Lepas ni boleh order tshirt King & Queen pulak. Ye tak? Ngehehehe =p

Thank you Kak Qistin! =)

07 December 2010

Our Wedding Date

Salam dan hai semua.

Wedding Bauble

Bismillahirahmanirahim.

Saya ingin mengumumkan tarikh perkahwinan saya dan cinta hati,
En Mohd Nazirul Mubin bin Mohamad

jatuh pada (ceh, macam pengumuman puasa pulak =p)

Nikah:
29 January 2011 (Sabtu)

Sanding:
30 January 2011 (Ahad)

Tandang:
5 February 2011 (Sabtu)

Teman-teman, rakan bloggers dan semua dijemput untuk memeriahkan lagi majlis kami.

Ini lebih kurang macam pre-save-the-date lah.
I tak sempat lagi nak buat pic save-the-date. Ampun -_-
Nanti bila dah siap, i post ok?

=)

Hantarans Hunting!

Salam dan hai again.

Sabtu ni...
InsyaAllah kami akan ke KL again for hantarans hunting!!
Teruja pulak.

Hik.

.......................................................................

Nak update sikit bout our hantarans-to-be hehe

For Him

1. Sirih junjung
2. Wedding ring - sudah beli
3. Perfume set
4. Kasut
5. Kemeja & tie
6. Sejadah & tafsir
7. Jam - sudah dibeli petang tadi. Mula-mula just nak survey jeh. Tapi, bila dah berkenan sangat, kami pun beli jeh huhu. I happy sangat tengok muka en tunang. Sunguh berseri-seri lepas dapat jam idaman. I pun turut hepi =)
8. Wallet & Belt
9. Buah
10. Coklat
11. Kek

.........................................................................

For Her

1. Sirih junjung
2. Wedding bangle - sudah beli. Happy! =)
3. Mas kahwin
4. Duit hantaran
5. Perfume set
6. Kasut & Handbag
7. Mengkana & tafsir - mengkana sudah beli
8. Gadget
9. Sunglass - sudah beli
10. Buah / Coklat

Suka hati jeh ada sepuluh for me.
Nak gabung which hantaran nih untuk jadikan ia sembilan?

..........................................................................

Sabtu ni will hunt for shoe (both), handbag, his wallet, belt, kemeja, tie and perfume (both). InsyaAllah.
Cukup lah kan one whole day?
Sebab mungkin akan pergi KL balik hari jeh.
Dah biasa dah buat camtu. Hehe.
Penat?
Aih, tayah cakap lah.
Memang penat.
Tapi..harap-harap penat Sabtu ni berbaloi.
Dah dapat all hantarans kan?
Hihi =p

Nak pergi shopping mall mana nih..
Mid Valley?
OU?
KLCC?
Pavilion?

Kalau boleh nak pergi yang ada complete package.
Semua yang kami nak, ada.
Tapayah pegi banyak-banyak shopping mall.
Tak penat sangat. Hehe.

Any suggestions b2b or ex-b2b?
Huhu.

06 December 2010

My Wedding Bangle & His Wedding Ring!

Salam dan hai semua.

Lama sudah kita tidak ketemu bukan? Woahhh rindu sungguh nak berblog tapi apakan daya..i busy sungguh dengan preparation, kerja dan macam-macam lagi lah.

Pejam celik pejam celik lagi 1 bulan 3 minggu 1 hari until our wedding day. Grrrrr..Debaran kian terasa nih!

................................................................................

Sabtu baru-baru ni i turun KL bersama Encik Tunang. Ada wedding senior i kat UM actually. Lepas tu, terus hunting my wedding bangle and his wedding ring! Happy =) Kiranya macam sambil menyelam minum air lah nih hehe.

Lebih-lebih lagi ada ini..


Lagilah i teruja =)

Mula-mula dalam plan nak beli bracelet, tapi bila dah survey-survey kelmarin, rasa macam lebih berkenan pada bangle la pulak. Harganya pun hmmmm lebih padan dengan budget kami. Berbanding dengan bracelet yang lebih mahal. Hehe.

Lepas i dah berkenan pada satu bangle nih, turn En Tunang pulak cari wedding ring beliau. Dia pilih sekejap jeh, i je yang lama gila pilih haha. Biasa lah dah nama pun perempuan =p Tapi, bila dia dah pilih yang berkenan, i pulak yang sibuk-sibuk nak pilih untuk dia. Saje nak memeningkan kepala. Hihihi. Seriusly, i memang cerewet lah bab-bab membeli ni..pastu susah nak buat keputusan. Pastu selalu kena bebel dengan En Tunang. Padan muka! =p

Lepas bayar tu apalagi..tersenyum meleret-leret sorang-sorang. Hihihihi. Happy!!

Alhamdulillah..dah settle lagi 1 benda. Lepas ni...hantaran hunting, yay!

=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

29 December 2010

Tudung nikah

Salam dan hai semua.

Teringin nak pakai tudung camni time nikah atau sanding. Huuu..Lawa!

Source: Google


Credit: Jaja

Oh lawa kan dia nih? Tudungnya pun lawa!
*drooling heheh*

Sangat-sangat admire her tudung.
Tapi itu cuma angan-anganku saja.
Mana tahu boleh jadi anganku musnah? Haha.

Ish ish, positif positif positif!

Walau apapun yang akan terjadi nanti, i tawakal sahaja. Huhuhu.

Wedding Preparation: Entry tanpa gambar

Salam dan hai semua.

Tinggal tak kurang dari sebulan je nih until our wedding. Rasa macam rilek rilek je nih walaupun banyak juga perkara yang belum settle. Haha. Sila gabra sekarang mas!

Sedikit sebanyak tentang preparation yang sudah dibuat until now;

1. Segala jenis tempahan
Tempahan pelamin, MUA, baju, photographer, kek semua telah dibuat awal-awal lagi. Kecuali kek..baru je tempah.

2. Door gift
Sabtu lepas bersempena Krismas, mama jemput semua mak pak sedara, adik beradik dia berkampung di rumah saya untuk siapkan door gift. Gigih juga semua menyiapkan door gift tu hehe. Ada jadi tukang gunting riben, ada yang masukkan gelas dalam transparent box, kanak-kanak masukkan sweets dalam gelas dan mak sedara dan pak sedara yang kretif sikit ikat riben. Macam kilang dah rumah saya tuh. Haha =p Mama just amek port sekejap2 je..sebab dia jadi chef nak bagi pekerja-pekerja makan. Saya pula sibuk tempek sticker kat gelas. Tapi, walaupun dari pagi kitorang dah start buat, sampai petang pun tak habis lagi. Hua..Malam tu kitorang sambung buat balik. Tapi just me and my familiy lah..sebab orang lain dah balik. Penat woo..Rasa mahu pengsan -_-

3. Kebenaran kahwin
Yang ni TAK SIAP LAGI! Dah kena bebel dengan En Nazirul Mubin sebab lambat settlekan kebenaran kahwin ni. Huhu.. InsyaAllah will do it this week!

4. VIP gift
Sekarang saya tengah gigih menyiapkan VIP gift nih. Nak buat 150 je pun. Untuk family future in law. Tapi still tak dapat siapkan jugak. Tiap malam mesti ada je mama membebel sebab tak siap2 VIP gift itu. Hehe. Takpe, sempat lagi kan nak siapkan before wedding? Kalau tak siap, alamatnya bakal in law saya balik tangan kosong. Huaa. Takmo takmo -_-

5. Pre-wedding
Ni satu lagi kes. Dah beberapa kali tak dapat nak buat pre-wedding. Sad T_T But, insyaAllah we will do it in January..Hopefuly Januari ni dah kurang hujan dah. Hehe.

6. Hantaran
Setakat ni, barang yang besar-besar semua dah beli. [post]

7. Honeymoon
Yang ni pun perlu preparation jugak ke?? Of course! Haha =p Baju ehem ehem saya sudah beli hikhik. Gaji bulan depan saya akan beli lagi, boleh? Part booking2 semua saya dah serahkan kepada En Nazirul Mubin. Huhu.

Maaflah sebab entry ni just pasal preparation saya jeh. Dah lah takde gambo. *malas nak upload* hehe =p

.......................................................

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami.
Kuatkanlah jodoh kami dan bahagiakan kami berdua di dunia dan akhirat. InsyaAllah.

28 December 2010

Sebulan lagi...


Salam dan hai semua.

Hari ni genap lagi sebulan sebelum majlis kami.
Oh..lagi sebulan!

Semoga segala perancangan akan dipermudahkan dan berjalan seperti yang telah dirancang.
Doakan kami ye =)

p/s: jemput jemput datang our wedding..jangan malu-malu..hehe

22 December 2010

Oh My Wedding Sticker!

Salam dan hai semua.

Hi korang!

Hari ni happy berganda-ganda.
Yehuu =)

Sebabnya, wedding sticker saya sudah siap!
Boleh lihat post lama di sini.
Petang tadi lepas balik kerja terus pegi amek.
Oh, happy lagi!

Gambar ni di ambil dalam kereta En Tunang.
Tak sabar-sabar. Terus je nak snap snap snap. Haha =p

Ni setelah ditempek pada glass Ikea itu.

Berikut adalah description about my order:

Size: 1.5 inch x 2 inch
Colour: Transparent
Kuantiti: 500 pcs
Harga: RM200
Kedai sticker: Unique Engraving, Bukit Sekilau, Kuantan

Tapi kan, kuantiti untuk tempek kat glass dah jadi 498.
Sebab 2 biji dah ditempek pada kereta En Nazirul Mubin.
Punye lah tak sabo nak tempek.
Gila jakun =p

Promo promo =)

DIY: Guest Book Sudah Siap!

Salam.

Hi korang!
Hoh. Excited nih.

Kepada sesiapa yang sudi datang majlis saya nanti..
Kalau kamu ternampak buku di bawah ini..


Jangan lupa say hai tau?
Hihihhihi

Sila conteng-conteng dengan senang hati.
Saya tak kesah pun.
Tapi, jangan lah mencarut2 pulak inside.
Eh, ada ke orang yang nak mencarut?
Hehe.


19 December 2010

Deco Idea: Hang Flowers in Bottle

Salam again.

I suka betul dengan something yang boleh digantung-gantung seperti ini.

Source: Oncewed

Flowers in bottle. Simple. Me like!
Boleh di realisasikan nih.

=)




18 December 2010

Hantarans Hunting part 2

Salam dan hai semua.

Sabtu lepas both of us went to KL for hantaran hunting. Yuhuu! Refer this post : Hantarans Hunting! Gila gedik kan siap nak ke KL untuk beli barang hantaran bagai. YES kan. Mesti takkan melepaskan peluang nye =p

Alkisahnya Sabtu tu kami tiba di KL around 11 am. Konon-konon nak pegi lagi awal, kul 10 ke sampai sana..tapi last-last kul 11 juga. Lagi satu, konon-konon nak pegi dua mall jeh, alih-alih jadi empat lak. Haha.

We went to.....OU --> Mid Valley --> KLCC --> IKEA

Ye..saya tahu kami sangat gigih! Haha. Penatnya tayah cakap le. Tapi bila tengok segala barang-barang yang dibeli, memang puas hati sangat-sangat. Happy! =)

Nak tahu ke apa yang kami dah berjaya grab? Hik. Malu lak nak bagitau =p *gedik lagi*

OU

Dapat handbag, his kemeja, his seluar.

Mid Valley

Makan jap. Lapar dah time nih -_- Pastu sambung hunting! Kat sini dapat kasut hantaran i, kasut nikah, his shoe & perfume. Part beli perfume paling best sebab SA kat Metrojaya tu sangat baik. Memang bagus sungguh PR. I siap bodek2 lagi tak dapat extra free gift ke apart from free gift yang memang i patut dapat =p Tak sangka dapat! *tak sia-sia usaha i* Hehe.

Nak carik kasut nikah paling paling susah! Aih! Cerewet sungguh i nih. Bling-bling, warna putih/silver/off-white. Itu je criteria yang i nak. Pun susah jugak. En Tunang dah pening2..nak marah pun ada. Hehe. Nasib baik dia sungguh penyabar *walaupun kadang2 tak hehe * Dah jumpa dah time kat OU tu actually. Tapi takde size lah pulak. Hampa. Alhamdulillah dapat jugak akhirnya di Mid Valley nih. I sangat suka! I love u mid valley muah :*

KLCC

Masa ni dah petang dah. Dalam 5 lebih. Memang terbaik lah jam! Padan muka kitorang. Tapi still gigih jugak nak pegi sana. Sebabnya, time kat OU En Tunang dah terbekenan kat satu suit nih. Size semua dah ok. Tapi malangnya suit tu kotor lah pulak. Tamau. SA kat situ call branch kat KLCC, luckily ada and he reserved for us =)

So, kat KLCC dapat suit, his hantaran shoe, wallet, belt, neck tie and jeng jeng jeng..*hehe* Nanti lah i cerita jeng jeng jeng tu. Hik =p

Lastly!

IKEA

Kat sini mama pesan glass IKEA tu. Dia nak tambah lagi kuantiti glass. Takut tak cukup katanya. Plus, i dapat DUDERO lamp Ikea yang murah. Hik. Akan digunakan untuk deco bilik dan seterusnya deco rumah nanti *bila dah ada rumah lah*
DUDERÖ Floor lamp black, white Height: 54 " Base diameter: 8 " Shade diameter: 12 " Cord length: 8 ' 8 "  Height: 137 cm Base diameter: 21 cm Shade diameter: 30 cm Cord length: 2 m 65 cm
Source: IKEA

Secara kesimpulannya, perjalanan kami hari Sabtu memang sangat-sangat berbaloi. Huhuhu. Kami tiba di Kuantan dengan selamatnya pada pukul 2 pagi. Amin.

Lega pasal hantarans =)

15 December 2010

Bride & Groom Tshirt

Salam dan hai semua.

Baru tiga hari i tak online, dah macam-macam update dari kamu-kamu semua. Ah. Rasa ketinggalan gila. Orang dah pegi ke Penang, haku baru kat Segamat. Ok. Takde kaitan. Haha. Baru-baru ni ada kursus 3 hari kat Institut Penilaian Negara (INSPEN), Bangi. Itu yang tak online tu -_-

Rindu gila kat kamu-kamu semua. Tapi lagi rindu pada En Tunang. Hik. Malam ni i masih tak sempat nak blog hoping pada semua. Sempat telek-telek satu dua jeh. I tengok blog Kina dah lain dah. Pantas ya kamu? Hehe.

I baru sampai Kuantan petang tadi. Sesampainya kat rumah, i nampak ni..

Hoyeh!! Sudah tahu apakah isi dalamnya. Sebab dari Kak Qistin. Happy sangat sebab dah dapat tshirt yang sudah lama ku tunggu. Huhu. Puas hati sangat. Harap-harap En Tunang i pun suka jugak baju ni.


Lepas ni boleh order tshirt King & Queen pulak. Ye tak? Ngehehehe =p

Thank you Kak Qistin! =)

07 December 2010

Our Wedding Date

Salam dan hai semua.

Wedding Bauble

Bismillahirahmanirahim.

Saya ingin mengumumkan tarikh perkahwinan saya dan cinta hati,
En Mohd Nazirul Mubin bin Mohamad

jatuh pada (ceh, macam pengumuman puasa pulak =p)

Nikah:
29 January 2011 (Sabtu)

Sanding:
30 January 2011 (Ahad)

Tandang:
5 February 2011 (Sabtu)

Teman-teman, rakan bloggers dan semua dijemput untuk memeriahkan lagi majlis kami.

Ini lebih kurang macam pre-save-the-date lah.
I tak sempat lagi nak buat pic save-the-date. Ampun -_-
Nanti bila dah siap, i post ok?

=)

Hantarans Hunting!

Salam dan hai again.

Sabtu ni...
InsyaAllah kami akan ke KL again for hantarans hunting!!
Teruja pulak.

Hik.

.......................................................................

Nak update sikit bout our hantarans-to-be hehe

For Him

1. Sirih junjung
2. Wedding ring - sudah beli
3. Perfume set
4. Kasut
5. Kemeja & tie
6. Sejadah & tafsir
7. Jam - sudah dibeli petang tadi. Mula-mula just nak survey jeh. Tapi, bila dah berkenan sangat, kami pun beli jeh huhu. I happy sangat tengok muka en tunang. Sunguh berseri-seri lepas dapat jam idaman. I pun turut hepi =)
8. Wallet & Belt
9. Buah
10. Coklat
11. Kek

.........................................................................

For Her

1. Sirih junjung
2. Wedding bangle - sudah beli. Happy! =)
3. Mas kahwin
4. Duit hantaran
5. Perfume set
6. Kasut & Handbag
7. Mengkana & tafsir - mengkana sudah beli
8. Gadget
9. Sunglass - sudah beli
10. Buah / Coklat

Suka hati jeh ada sepuluh for me.
Nak gabung which hantaran nih untuk jadikan ia sembilan?

..........................................................................

Sabtu ni will hunt for shoe (both), handbag, his wallet, belt, kemeja, tie and perfume (both). InsyaAllah.
Cukup lah kan one whole day?
Sebab mungkin akan pergi KL balik hari jeh.
Dah biasa dah buat camtu. Hehe.
Penat?
Aih, tayah cakap lah.
Memang penat.
Tapi..harap-harap penat Sabtu ni berbaloi.
Dah dapat all hantarans kan?
Hihi =p

Nak pergi shopping mall mana nih..
Mid Valley?
OU?
KLCC?
Pavilion?

Kalau boleh nak pergi yang ada complete package.
Semua yang kami nak, ada.
Tapayah pegi banyak-banyak shopping mall.
Tak penat sangat. Hehe.

Any suggestions b2b or ex-b2b?
Huhu.

06 December 2010

My Wedding Bangle & His Wedding Ring!

Salam dan hai semua.

Lama sudah kita tidak ketemu bukan? Woahhh rindu sungguh nak berblog tapi apakan daya..i busy sungguh dengan preparation, kerja dan macam-macam lagi lah.

Pejam celik pejam celik lagi 1 bulan 3 minggu 1 hari until our wedding day. Grrrrr..Debaran kian terasa nih!

................................................................................

Sabtu baru-baru ni i turun KL bersama Encik Tunang. Ada wedding senior i kat UM actually. Lepas tu, terus hunting my wedding bangle and his wedding ring! Happy =) Kiranya macam sambil menyelam minum air lah nih hehe.

Lebih-lebih lagi ada ini..


Lagilah i teruja =)

Mula-mula dalam plan nak beli bracelet, tapi bila dah survey-survey kelmarin, rasa macam lebih berkenan pada bangle la pulak. Harganya pun hmmmm lebih padan dengan budget kami. Berbanding dengan bracelet yang lebih mahal. Hehe.

Lepas i dah berkenan pada satu bangle nih, turn En Tunang pulak cari wedding ring beliau. Dia pilih sekejap jeh, i je yang lama gila pilih haha. Biasa lah dah nama pun perempuan =p Tapi, bila dia dah pilih yang berkenan, i pulak yang sibuk-sibuk nak pilih untuk dia. Saje nak memeningkan kepala. Hihihi. Seriusly, i memang cerewet lah bab-bab membeli ni..pastu susah nak buat keputusan. Pastu selalu kena bebel dengan En Tunang. Padan muka! =p

Lepas bayar tu apalagi..tersenyum meleret-leret sorang-sorang. Hihihihi. Happy!!

Alhamdulillah..dah settle lagi 1 benda. Lepas ni...hantaran hunting, yay!

=)