23 January 2011

Save The Date!

Salam dan hai semua.

Walaupun tak sampai seminggu je lagi. I tetap nak tempek STD kat sini. Hihihihi =p

Nikah : 29 January 2011
Sanding : 30 January 2011
Tandang : 5 February 2011

=)

21 January 2011

Our Pre-Wedding =)

Salam again.

Oh, excited lak!
Pastu tak sabar-sabar nak tempek gambar pre-wedding kat sini. Hihi =p
Korang layan je la eh *oh malu*

20 January 2011

Teaser: Pre-Wedding

Salam dan hai semua.


More pictures will be uploaded soon *insyaAllah*

Lagi 9 hari..

=)

Our Address Book : Please update ya?

Salam dan hai.

Kepada teman-teman, bloggers dan semua pembaca kesahkaseh,

Kami dengan berbesar hati ingin menjemput kalian semua ke majlis kami yang akan berlangsung pada :

Ahad, 30 January 2011
Kuantan, Pahang

Sabtu, 5 February 2011
Kuantan, Pahang


Maka, mohon kamu-kamu semua memberikan maklumat ke dalam buku alamat kami seperti di bawah ni yeh? Ini bagi memudahkan kami mengumpul maklumat kamu semua.
Thank you so much!

Credit: mysarah dan lala

InsyaAllah..kami akan berusaha untuk memenuhi segala kehendak kamu semua.
Mohon ampun jika terdapat sebarang kekurangan.

Peace! =)



19 January 2011

Update laju-laju

Salam dan hai semua.

Mari update laju-laju!

.............................................

Alhamdulillah..adik i yang sorang tu dah selamat di ijabkabul bersama isterinya.
Tapi ada juga perkara yang sedih had happened.
Hari adik i nak sanding tu..tok (moyang) i meninggal dunia..
Innalillah..
Semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Amin.

Time tu memang kelam kabut..sebab nak hantar rombongan adik i lagi..pastu nak berkejar ke pengebumian arwah wuuuu..
Tapi..alhamdullillah..segalanya kembali pulih after that..

...............................................

Tinggal beberapa hari je lagi until my wedding.
Counting days!

Malam ni i nak start buat hantaran i dan En Nazirul Mubin.
Baru nak start buat. Haha.
Sebelum ni busy buat hantaran adik i, buat door gift bagai..
Sekarang i tak kira, nak buat jugak hantaran!
Hehe.

Abg Shas bagitau tadi..petang ni pegi studio amek gambar pre-wed!
Can't wait!
Macam mana le muka kitorang hahahhahahah
Harap-harap cute.
=p

So sori takde gambar -_-
Nanti i akan update lagi!
Komen korang pun ada yang tak sempat berbalas.
Ampun T_T

Bye korang!

14 January 2011

Ang Pau in Advance

Salam dan hai semua.

Belum CNY tapi i dah dapat ang pau in advance! Heheh.
Thank you Auntie Lim (kawan mama)
Can be consider as 1st hadiah kawen tak? Hihi =p

............................................................

Malam ni, eh tak..sekejap lagi adik saya menikah.
Esok dia sanding.
Time menyambut dia nanti sekali dengan majlis saya.
Kiranya, time majlis saya nanti..ada dua pengantin lah.
Tapi..kamu-kamu tengok saya dan En Nazirul Mubin je nanti yeh?
Tapayah pedulikan dia.
Hihihihi =p

Adik saya yang nak menikah, tapi saya yang busy gila.
Hoh!

Doakan kami tau..
=)


09 January 2011

Posto posto!

Salam again.


Esok saya akan post kad kahwin.
Ada siapa lagi yang tak bagi saya alamat?
Baik bagi sekarang.
Hehe.

Alkisah Pre-wedding

Salam dan hai semua.

Bila tengok Lala da siap post STD bersama gambar2 pre-wed dia, oh hatiku sungguh jeles! Sebab time tu pre-wed pun saya tak buat lagi. Padahal lagi 20 hari lagi ni nak kawen. Wuu. Tapi itu haritu la..sekarang dah tak jeles dah. Sebabnya harini saya sudah buat pre-wed! Oh happy =) Alhamdullillah..

Rasa lega. Fuhh..Dari tahun lepas (2010) lagi plan nak buat. Tapi asyik di tangguh jeh. Antara sebab-sebab penangguhan pre-wed kami adalah seperti berikut:
1. Masing-masing busy dengan perkara yang saya pun tak tahu kenapa boleh busy. Heh.
2. Kalau kitorang dah free, OP kitorang pulak ada job. Adeh.
3. Bila OP free, kitorang pulak tak free.
4. Sampai hujung tahun, musim tengkujuh melanda. Dah set date cantik-cantik, sekali hujan turun seharian T_T
5. Masuk tahun baru ni pun masih hujan. Aip, tak baik salahkan hujan tau -_-

..................................................................

Sejak semalam, memang gigih bersiap untuk pre-wed. Rose, thank you so much for your help! Muah! Tapi..bila i sampai kat Sg. Lembing tu hujan renyai-renyai. Maybe sebab kitorang sampai pun lambat juga *sad* Kitorang pun balik Kuantan semula.

Tapi, harini memang gamble lagi pergi sana dengan doa supaya tak hujan. Hehe. Alhamdulillah...cuaca amat baik! =) Dalam 2 jam lebih baru habis shoot. Time habis tu hujan dah renyai-renyai. Penat tapi best...Hik!

p/s: Doa-doa gambar kami cantek dan comel. Hahaha =p
Abg Shas, please siapkan gambar pre-wed kami cepat-cepat. Hehe.

04 January 2011

Kasut 3 dalam 1

Salam dan hai semua.

Source: here

Kasut ni sungguh mengiurkan. Cantik gilos!

...................................................................

Dah terlewat rasanya saya nak cerita pasal kasut idaman. Huuu.. Sebabnya saya dah beli dah pun kasutnya. Hehe. Beli time hantaran huntings aritu. Punya lah susah gila nak jumpa yang berkenan..Sampaikan En Nazirul Mubin dah pening kepala. Apatah lagi yang tukang mencari nih. Lagi lah peningnya kan? Sebab tak jumpa-jumpa kasut idaman hati.

Dalam rushing-rushing nak balik masa hantaran hunting tu, mata saya tergrab pada satu kasut nih. Wow! Boleh tahan. Silver in colour. Lantas saya pun minta size 6 atau 7 daripada SA kat kedai tu..Cuba dan bayar! Senang. Hehe.

Nak reveal ke tak eh? Malu lah. *memang nak kena tampar sebab gedik* haha

Reveal je lah eh!

Ini dia kasut yang telah menjadi kasut 3 dalam 1 saya.
Akan pakai time nikah, sanding dan tandang. Jimat tak? Hehe =p


Kat Nose je saya jumpa kasut ini =) Happy tak ingat tau bila dapat. Hihihihi =p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

23 January 2011

Save The Date!

Salam dan hai semua.

Walaupun tak sampai seminggu je lagi. I tetap nak tempek STD kat sini. Hihihihi =p

Nikah : 29 January 2011
Sanding : 30 January 2011
Tandang : 5 February 2011

=)

21 January 2011

Our Pre-Wedding =)

Salam again.

Oh, excited lak!
Pastu tak sabar-sabar nak tempek gambar pre-wedding kat sini. Hihi =p
Korang layan je la eh *oh malu*

20 January 2011

Teaser: Pre-Wedding

Salam dan hai semua.


More pictures will be uploaded soon *insyaAllah*

Lagi 9 hari..

=)

Our Address Book : Please update ya?

Salam dan hai.

Kepada teman-teman, bloggers dan semua pembaca kesahkaseh,

Kami dengan berbesar hati ingin menjemput kalian semua ke majlis kami yang akan berlangsung pada :

Ahad, 30 January 2011
Kuantan, Pahang

Sabtu, 5 February 2011
Kuantan, Pahang


Maka, mohon kamu-kamu semua memberikan maklumat ke dalam buku alamat kami seperti di bawah ni yeh? Ini bagi memudahkan kami mengumpul maklumat kamu semua.
Thank you so much!

Credit: mysarah dan lala

InsyaAllah..kami akan berusaha untuk memenuhi segala kehendak kamu semua.
Mohon ampun jika terdapat sebarang kekurangan.

Peace! =)



19 January 2011

Update laju-laju

Salam dan hai semua.

Mari update laju-laju!

.............................................

Alhamdulillah..adik i yang sorang tu dah selamat di ijabkabul bersama isterinya.
Tapi ada juga perkara yang sedih had happened.
Hari adik i nak sanding tu..tok (moyang) i meninggal dunia..
Innalillah..
Semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Amin.

Time tu memang kelam kabut..sebab nak hantar rombongan adik i lagi..pastu nak berkejar ke pengebumian arwah wuuuu..
Tapi..alhamdullillah..segalanya kembali pulih after that..

...............................................

Tinggal beberapa hari je lagi until my wedding.
Counting days!

Malam ni i nak start buat hantaran i dan En Nazirul Mubin.
Baru nak start buat. Haha.
Sebelum ni busy buat hantaran adik i, buat door gift bagai..
Sekarang i tak kira, nak buat jugak hantaran!
Hehe.

Abg Shas bagitau tadi..petang ni pegi studio amek gambar pre-wed!
Can't wait!
Macam mana le muka kitorang hahahhahahah
Harap-harap cute.
=p

So sori takde gambar -_-
Nanti i akan update lagi!
Komen korang pun ada yang tak sempat berbalas.
Ampun T_T

Bye korang!

14 January 2011

Ang Pau in Advance

Salam dan hai semua.

Belum CNY tapi i dah dapat ang pau in advance! Heheh.
Thank you Auntie Lim (kawan mama)
Can be consider as 1st hadiah kawen tak? Hihi =p

............................................................

Malam ni, eh tak..sekejap lagi adik saya menikah.
Esok dia sanding.
Time menyambut dia nanti sekali dengan majlis saya.
Kiranya, time majlis saya nanti..ada dua pengantin lah.
Tapi..kamu-kamu tengok saya dan En Nazirul Mubin je nanti yeh?
Tapayah pedulikan dia.
Hihihihi =p

Adik saya yang nak menikah, tapi saya yang busy gila.
Hoh!

Doakan kami tau..
=)


09 January 2011

Posto posto!

Salam again.


Esok saya akan post kad kahwin.
Ada siapa lagi yang tak bagi saya alamat?
Baik bagi sekarang.
Hehe.

Alkisah Pre-wedding

Salam dan hai semua.

Bila tengok Lala da siap post STD bersama gambar2 pre-wed dia, oh hatiku sungguh jeles! Sebab time tu pre-wed pun saya tak buat lagi. Padahal lagi 20 hari lagi ni nak kawen. Wuu. Tapi itu haritu la..sekarang dah tak jeles dah. Sebabnya harini saya sudah buat pre-wed! Oh happy =) Alhamdullillah..

Rasa lega. Fuhh..Dari tahun lepas (2010) lagi plan nak buat. Tapi asyik di tangguh jeh. Antara sebab-sebab penangguhan pre-wed kami adalah seperti berikut:
1. Masing-masing busy dengan perkara yang saya pun tak tahu kenapa boleh busy. Heh.
2. Kalau kitorang dah free, OP kitorang pulak ada job. Adeh.
3. Bila OP free, kitorang pulak tak free.
4. Sampai hujung tahun, musim tengkujuh melanda. Dah set date cantik-cantik, sekali hujan turun seharian T_T
5. Masuk tahun baru ni pun masih hujan. Aip, tak baik salahkan hujan tau -_-

..................................................................

Sejak semalam, memang gigih bersiap untuk pre-wed. Rose, thank you so much for your help! Muah! Tapi..bila i sampai kat Sg. Lembing tu hujan renyai-renyai. Maybe sebab kitorang sampai pun lambat juga *sad* Kitorang pun balik Kuantan semula.

Tapi, harini memang gamble lagi pergi sana dengan doa supaya tak hujan. Hehe. Alhamdulillah...cuaca amat baik! =) Dalam 2 jam lebih baru habis shoot. Time habis tu hujan dah renyai-renyai. Penat tapi best...Hik!

p/s: Doa-doa gambar kami cantek dan comel. Hahaha =p
Abg Shas, please siapkan gambar pre-wed kami cepat-cepat. Hehe.

04 January 2011

Kasut 3 dalam 1

Salam dan hai semua.

Source: here

Kasut ni sungguh mengiurkan. Cantik gilos!

...................................................................

Dah terlewat rasanya saya nak cerita pasal kasut idaman. Huuu.. Sebabnya saya dah beli dah pun kasutnya. Hehe. Beli time hantaran huntings aritu. Punya lah susah gila nak jumpa yang berkenan..Sampaikan En Nazirul Mubin dah pening kepala. Apatah lagi yang tukang mencari nih. Lagi lah peningnya kan? Sebab tak jumpa-jumpa kasut idaman hati.

Dalam rushing-rushing nak balik masa hantaran hunting tu, mata saya tergrab pada satu kasut nih. Wow! Boleh tahan. Silver in colour. Lantas saya pun minta size 6 atau 7 daripada SA kat kedai tu..Cuba dan bayar! Senang. Hehe.

Nak reveal ke tak eh? Malu lah. *memang nak kena tampar sebab gedik* haha

Reveal je lah eh!

Ini dia kasut yang telah menjadi kasut 3 dalam 1 saya.
Akan pakai time nikah, sanding dan tandang. Jimat tak? Hehe =p


Kat Nose je saya jumpa kasut ini =) Happy tak ingat tau bila dapat. Hihihihi =p