24 February 2011

Universal Studios Singapore!

Salam again semua.

Haritu saya dah teaser. Harini saya nak review pulak. Both of us went to the South on Monday.. Perjalanan dari Kuantan ke JB ambil masa 4 jam lebih. Lama tuh. Jalan pulak bosan gila kiri kanan hutan memanjang T_T Lagi sedih sebab husband demam. Nasib baik saya boleh drive walaupun sekejap. Lepas kahwin ni mudah betul kena penyakit. Huhu.

Sampai kat JB dalam pukul 3.30 petang. Both of us stayed at Tune Hotels, Danga Bay. Truly recommended for budget travelers like us =) Again, my Nazirul Mubin did all the booking, etc. Murah tau. We stayed for two nights lebih kurang Rm180+ inclusive return coach transfer direct to Resort World Sentosa and Universal Studios for two person! Yeah, we went to Universal Studios Singapore!

Hoyeh hoyeh..Sangat-sangat excited tahu? Sebab dapat pergi sana. Selepas bermacam-macam hal berlaku pasal our 2nd honeymoon nih yang mana saya malas lah nak cerita. Saya akan cerita part yang best jeh ok. Hehe. Last-last kitorang decided untuk pergi USS. Ini pun husband saya punya idea. Love you always husband!

Reasons why my husband chooses Tune Hotels adalah seperti berikut walaupun mula-mula i reluctant to stay there, konon-konon nak survey hotel yang lagi best. Last-last, saya menurut juga kata suami =) *isteri mithali nih =p*

1. Murah
2. Bilik yang sangat selesa dan bersih walapun kecil jeh. Takpe, boleh tidur himpit-himpit dengan suami. Saya suka! Hehe. *Oh, please excuse my kegatalan mode hihi*
3. Direct coach transfer to USS. Senang. Tak perlu drive sendiri ke Singapore nuh which i think there's high probability untuk kitorang sesat. Haha. Plus, parking kat Singapore mahal *dah jimat kan*
4. Boleh parking kereta dengan selamat kat hotel.
5. Balik dari USS tengah malam penat boleh terus naik bilik dan tidur zzzzzzz..

Jom layan pictures from us..

.............................................................................

When: 8 February 2011
Where: Universal Studios Singapore
.............................................................................

Coach transfer dari Tune Hotel tepat pukul 10 pagi.. Ada shuttle yang lebih awal which is 7 am..tapi kitorang tak ambil yang tu sebab takut terbabas tidurrr ngehehe =p

Inside Odyssey Coach. Wajib bergambar dahulu =)

Lihat muka My Nazirul Mubin. Excited time nih tau! Tak sabar-sabar nak masuk inside.

Saya pun sama excited terlebih =p

Excited lagi.
....................................................

:: New York ::


Sila abaikan si baju hijau yang sedang menguap =p

:: Hollywood ::

Tu dia husband dengan bag merah. Dalam bag tu ada air mineral, 100 plus, junk food sikit, towel, seluar spare, etc. Wajib bawak air mineral sendiri sebab kat sana gila mahal. Memang berjimat sungguh kitorang hehehehe -_-


Tengok lah dia tuh, amboi amboi!

Cuteness. And they're so adorable =)

:: Sci Fi City ::


Battlestar Galactica HUMAN in red. Battlestar Galactica CYLON in blue. Tengok je pun dah gayat. Wuu..Memang tidak akan ku naik sekali lagi T____T Itu pun puas dipujuk oleh husband..dia suruh teman dia naik jugak. Akhirnya saya naik the red ones. Sebab ok lagi kot. The blue oness tu siap pusing 360 degree memang saya boleh pengsan kat atas tu jugak. Hua hua hua. Saya memang gayat dan takuutttt sangat kalau nak naik menda alah nih dan seumpama dengannya.

Tengoklah betapa tinggi Battlestar Galactica ituuuu...T_T

:: Ancient Egypt ::

Kat sini ada satu ride yang sangat best : Revenge of the Mummy..Indoor roller coaster in darkness. Thrill habes!

Err..tak tahu nak cakap apa.

:: The Lost World ::


:: Water World ::

Wajib tengok live water show nih. Best!

Kitorang duduk dekat green zone. Konon-konon dapat splash of water je..Tapi habis basah lenjun juga T_T Hahaha.. But, it was fun! Seriously.. Basah sekejap jeh sebab hari sangat panas, memang boleh mengeringkan baju kitorang. Hehe.

:: Far Far Away ::


Dari luar dah excited tengok castle tuh..

Weeeeee...saya rasa macam taknak keluar dari sini.

Bestnya dapat tinggal dalam castle besar camtuh *berangan mode*

Happy!

:: Madagascar ::

Cuteness!

I heart them! *hugs*

End of journey.

................................................................

Bersempena Tahun Arnab =)

Bye USS..We will come here again. InsyaAllah. Huhu.

=)

Please, for those yang tak pernah pergi sini..Please lah pergi! Conquer all their rides and places. It was fun and enjoyable and unexpected and thrilling and best! Saya dan husband rasa macam nak pergi sana lagi huahua..Nak pergi US jauh kan..Dapat pergi yang dekat pun ok juga. Hik.

Taa...till next entry pulak. Muahx!

22 February 2011

Honeymoon: A great escape!

Salam dan hai semua.

Apa khabar semua? Kamu-kamu happy tak hari ni? Lama gila saya mencari mood untuk menulis semula selepas wedding harituh. Ceh..cari mood konon. Padahal malas. Hehe -_- Saya kurang sihat hari ini. Bukan harini jeh tapi sejak seminggu yang lepas. Diserang demam dan batuk tak boleh nak tidur malam. Kesian pulak kat husband sebab saya ganggu dia tidur T_T

Setelah lama gila menyepi (eceh..) saya rasa saya nak mulakan review pasal honeymoon lah. Boleh? =)

Selepas majlis belah saya, both of us decided untuk ke Cherating jeh sebelum majlis bertandang which was a week gap. So, Selasa tu kitorang pun gerak ke Cherating. We stayed at Impiana Cherating. Dekat jeh dengan Kuantan. My Nazirul Mubin dah booking awal-awal Impiana. Dia yang settlekan all the booking, payment part, etc. Saya cuma goyang kaki bawak badan ikut suami. Hehe.

My husband booked Superior Deluxe Seaview room which is quite spacious siap boleh main kejar-kejar lagi dalam bilik. Hik =p Click here for more details. We stayed there for 1 night only. Cukuplah untuk melepaskan segala kepenatan time majlis. Lari sekejap je takleh lama-lama. Aip. Lepas tu nak kerah tenaga untuk majlis bertandang pulak kan.

Dua hari selepas bertandang..both of us went to the south! For 2nd honeymoon..Ngehehehe..This time masa untuk bergembira! 1st honeymoon dah romantik-romantik kan? Hihihi.

Till next review..See you all soon dearies!

p/s: Doakan saya cepat sembuh dari segala macam penyakit ni..Amin

11 February 2011

Honeymoon: Teaser

Salam dan hai semua.

Teaser again.. Huhu. Saya akan berusaha mencari masa untuk reply komen-komen kamu semua dan menghapdate, ok? Sedikit busy menjadi seorang isteri. Hihihihi =p Sekarang ni suami tido, maka saya pun online lah. Hihi.

This was our 2nd honeymoon, actually..=p
Cute!

Ok, yang ni baru the 1st one..Babymoon time! =p
Hihihihihihihihihi

10 February 2011

Our Wedding Day: Teaser

Salam dan hai semua.

Credit: Nurul Zaadah, Ashraf and Epul

They are not my OP.
They're my best friends.

=)

06 February 2011

Bertandang Yang Kuning

Salam dan hai semua.

Alhamdulillah again..semalam selesai sudah majlis bertandang saya. Huhu. Terima kasih sangat2 kepada kawan-kawan dan saudara-mara yang sudi datang. Kuning menjadi pilihan warna untuk bertandang. Hoho. Memang betul-betul macam RAJA sehari dah. Haha.

I love you suami.

Esok, kami akan bergerak ke selatan...Untuk 2nd honeymoon..ke hornymoon? Hihi =p Dalam masa seminggu sebelum bertandang tu sempat jugak ke Cherating..hehe. Dekat-dekat aje..senang sikit nak balik. Kalau pegi jauh-jauh kang..bukan susah nak balik..tapi takut tanak balik-balik =p hihihihi

03 February 2011

Setelah 6 hari bergelar isteri..

Salam dan hai semua.

Lepas 6 hari bergelar seorang isteri baru nak update.
Oh..isteri..isteri..macam best pulak bila sebut banyak kali. Hihihhi =p

Alhamdulillah..dengan sekali lafaz saya telah sah bergelar isteri kepada
En Mohd Nazirul Mubin bin Mohamad. Oh, I love you suami! ;*

Nanti saya akan update banyak2 lagi, ok? Gambar? Nanti i upload hehehe

=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

24 February 2011

Universal Studios Singapore!

Salam again semua.

Haritu saya dah teaser. Harini saya nak review pulak. Both of us went to the South on Monday.. Perjalanan dari Kuantan ke JB ambil masa 4 jam lebih. Lama tuh. Jalan pulak bosan gila kiri kanan hutan memanjang T_T Lagi sedih sebab husband demam. Nasib baik saya boleh drive walaupun sekejap. Lepas kahwin ni mudah betul kena penyakit. Huhu.

Sampai kat JB dalam pukul 3.30 petang. Both of us stayed at Tune Hotels, Danga Bay. Truly recommended for budget travelers like us =) Again, my Nazirul Mubin did all the booking, etc. Murah tau. We stayed for two nights lebih kurang Rm180+ inclusive return coach transfer direct to Resort World Sentosa and Universal Studios for two person! Yeah, we went to Universal Studios Singapore!

Hoyeh hoyeh..Sangat-sangat excited tahu? Sebab dapat pergi sana. Selepas bermacam-macam hal berlaku pasal our 2nd honeymoon nih yang mana saya malas lah nak cerita. Saya akan cerita part yang best jeh ok. Hehe. Last-last kitorang decided untuk pergi USS. Ini pun husband saya punya idea. Love you always husband!

Reasons why my husband chooses Tune Hotels adalah seperti berikut walaupun mula-mula i reluctant to stay there, konon-konon nak survey hotel yang lagi best. Last-last, saya menurut juga kata suami =) *isteri mithali nih =p*

1. Murah
2. Bilik yang sangat selesa dan bersih walapun kecil jeh. Takpe, boleh tidur himpit-himpit dengan suami. Saya suka! Hehe. *Oh, please excuse my kegatalan mode hihi*
3. Direct coach transfer to USS. Senang. Tak perlu drive sendiri ke Singapore nuh which i think there's high probability untuk kitorang sesat. Haha. Plus, parking kat Singapore mahal *dah jimat kan*
4. Boleh parking kereta dengan selamat kat hotel.
5. Balik dari USS tengah malam penat boleh terus naik bilik dan tidur zzzzzzz..

Jom layan pictures from us..

.............................................................................

When: 8 February 2011
Where: Universal Studios Singapore
.............................................................................

Coach transfer dari Tune Hotel tepat pukul 10 pagi.. Ada shuttle yang lebih awal which is 7 am..tapi kitorang tak ambil yang tu sebab takut terbabas tidurrr ngehehe =p

Inside Odyssey Coach. Wajib bergambar dahulu =)

Lihat muka My Nazirul Mubin. Excited time nih tau! Tak sabar-sabar nak masuk inside.

Saya pun sama excited terlebih =p

Excited lagi.
....................................................

:: New York ::


Sila abaikan si baju hijau yang sedang menguap =p

:: Hollywood ::

Tu dia husband dengan bag merah. Dalam bag tu ada air mineral, 100 plus, junk food sikit, towel, seluar spare, etc. Wajib bawak air mineral sendiri sebab kat sana gila mahal. Memang berjimat sungguh kitorang hehehehe -_-


Tengok lah dia tuh, amboi amboi!

Cuteness. And they're so adorable =)

:: Sci Fi City ::


Battlestar Galactica HUMAN in red. Battlestar Galactica CYLON in blue. Tengok je pun dah gayat. Wuu..Memang tidak akan ku naik sekali lagi T____T Itu pun puas dipujuk oleh husband..dia suruh teman dia naik jugak. Akhirnya saya naik the red ones. Sebab ok lagi kot. The blue oness tu siap pusing 360 degree memang saya boleh pengsan kat atas tu jugak. Hua hua hua. Saya memang gayat dan takuutttt sangat kalau nak naik menda alah nih dan seumpama dengannya.

Tengoklah betapa tinggi Battlestar Galactica ituuuu...T_T

:: Ancient Egypt ::

Kat sini ada satu ride yang sangat best : Revenge of the Mummy..Indoor roller coaster in darkness. Thrill habes!

Err..tak tahu nak cakap apa.

:: The Lost World ::


:: Water World ::

Wajib tengok live water show nih. Best!

Kitorang duduk dekat green zone. Konon-konon dapat splash of water je..Tapi habis basah lenjun juga T_T Hahaha.. But, it was fun! Seriously.. Basah sekejap jeh sebab hari sangat panas, memang boleh mengeringkan baju kitorang. Hehe.

:: Far Far Away ::


Dari luar dah excited tengok castle tuh..

Weeeeee...saya rasa macam taknak keluar dari sini.

Bestnya dapat tinggal dalam castle besar camtuh *berangan mode*

Happy!

:: Madagascar ::

Cuteness!

I heart them! *hugs*

End of journey.

................................................................

Bersempena Tahun Arnab =)

Bye USS..We will come here again. InsyaAllah. Huhu.

=)

Please, for those yang tak pernah pergi sini..Please lah pergi! Conquer all their rides and places. It was fun and enjoyable and unexpected and thrilling and best! Saya dan husband rasa macam nak pergi sana lagi huahua..Nak pergi US jauh kan..Dapat pergi yang dekat pun ok juga. Hik.

Taa...till next entry pulak. Muahx!

22 February 2011

Honeymoon: A great escape!

Salam dan hai semua.

Apa khabar semua? Kamu-kamu happy tak hari ni? Lama gila saya mencari mood untuk menulis semula selepas wedding harituh. Ceh..cari mood konon. Padahal malas. Hehe -_- Saya kurang sihat hari ini. Bukan harini jeh tapi sejak seminggu yang lepas. Diserang demam dan batuk tak boleh nak tidur malam. Kesian pulak kat husband sebab saya ganggu dia tidur T_T

Setelah lama gila menyepi (eceh..) saya rasa saya nak mulakan review pasal honeymoon lah. Boleh? =)

Selepas majlis belah saya, both of us decided untuk ke Cherating jeh sebelum majlis bertandang which was a week gap. So, Selasa tu kitorang pun gerak ke Cherating. We stayed at Impiana Cherating. Dekat jeh dengan Kuantan. My Nazirul Mubin dah booking awal-awal Impiana. Dia yang settlekan all the booking, payment part, etc. Saya cuma goyang kaki bawak badan ikut suami. Hehe.

My husband booked Superior Deluxe Seaview room which is quite spacious siap boleh main kejar-kejar lagi dalam bilik. Hik =p Click here for more details. We stayed there for 1 night only. Cukuplah untuk melepaskan segala kepenatan time majlis. Lari sekejap je takleh lama-lama. Aip. Lepas tu nak kerah tenaga untuk majlis bertandang pulak kan.

Dua hari selepas bertandang..both of us went to the south! For 2nd honeymoon..Ngehehehe..This time masa untuk bergembira! 1st honeymoon dah romantik-romantik kan? Hihihi.

Till next review..See you all soon dearies!

p/s: Doakan saya cepat sembuh dari segala macam penyakit ni..Amin

11 February 2011

Honeymoon: Teaser

Salam dan hai semua.

Teaser again.. Huhu. Saya akan berusaha mencari masa untuk reply komen-komen kamu semua dan menghapdate, ok? Sedikit busy menjadi seorang isteri. Hihihihi =p Sekarang ni suami tido, maka saya pun online lah. Hihi.

This was our 2nd honeymoon, actually..=p
Cute!

Ok, yang ni baru the 1st one..Babymoon time! =p
Hihihihihihihihihi

10 February 2011

06 February 2011

Bertandang Yang Kuning

Salam dan hai semua.

Alhamdulillah again..semalam selesai sudah majlis bertandang saya. Huhu. Terima kasih sangat2 kepada kawan-kawan dan saudara-mara yang sudi datang. Kuning menjadi pilihan warna untuk bertandang. Hoho. Memang betul-betul macam RAJA sehari dah. Haha.

I love you suami.

Esok, kami akan bergerak ke selatan...Untuk 2nd honeymoon..ke hornymoon? Hihi =p Dalam masa seminggu sebelum bertandang tu sempat jugak ke Cherating..hehe. Dekat-dekat aje..senang sikit nak balik. Kalau pegi jauh-jauh kang..bukan susah nak balik..tapi takut tanak balik-balik =p hihihihi

03 February 2011

Setelah 6 hari bergelar isteri..

Salam dan hai semua.

Lepas 6 hari bergelar seorang isteri baru nak update.
Oh..isteri..isteri..macam best pulak bila sebut banyak kali. Hihihhi =p

Alhamdulillah..dengan sekali lafaz saya telah sah bergelar isteri kepada
En Mohd Nazirul Mubin bin Mohamad. Oh, I love you suami! ;*

Nanti saya akan update banyak2 lagi, ok? Gambar? Nanti i upload hehehe

=)