26 March 2011

LIMA

Salam dan hai semua.

Apabila di tag oleh Pn. Lala, memang wajib kena jawab.
Hehehehe :D

5 Nama Samaran
*********
1. Mas
2. Masmona
3. Kakak
4. Auntie Mas
5. Nur

5 Tarikh Penting
********
1. 16 Jun - Birthday saya
2. 31 Oktober - Birthday husband
3. 29 Jan 2011 - Tarikh nikah
4. Segala tarikh birthday family
5. 31 Julai 2009

5 Perkara Saya Buat Semalam
***************
1. Pergi kerja
2. Bergosip dengan ofismate *ini wajib haha*
3. Balik kerja
4. Pergi makan bersama suami
5. Tido zzzzz

5 Perkara Buat Saya Happy
***************
1. Tengok baby yang baru lahir. Oh sucinya =)=)=)
2. Makan aiskrim
3. Pergi bercuti yehuu
4. Bila dapat beli kasut baru
5. Peluk husband hihihi -_-

5 Sebab Jawab Soalan
********
1. Sebab ia daripada Lala =p
2. Tengah rajin nih
3. Sementara tunggu nak tido
4. Tak ngantuk lagi
5. Suka-suka

5 Orang Yang Saya Nak Tag
**************
4. You
5. You

24 March 2011

Bukit Gambang Resort City!

Salam dan hai semua.

Ramai dah yang bertanya bilalah masmOna nak review pasal wedding day ni. Rasa bersalah juga sebab saya tak review satu pun lagi..padahal dah nak masuk 2 bulan kawen haha =p Sabar yeh? InsyaAllah saya akan review punyee..Memang dah jadi pengantin basi dah ni haha
Entry kali ni nak review pasal kawen?
Oh bukan..bukan.
-_-

We went to Bukit Gambang Resort City last Saturday and Sunday. Seronok! Ini adalah kali kedua kami pergi waterpark, but this time saya dan husband stayed at Caribbean Bay Suites for one night. Yang bestnya, semua disponsor oleh bestfren husband. As hadiah kahwin agaknya =)

Moh layan gambo..

.....................................................................................................

When: 19 & 20 March 2011
Where: Bukit Gambang Resort City

.....................................................................................................

DAY 1
******

The package include:

::: One night stay at Studio Suite :::

Boleh tahan spacious gila suite ni. Itu husband nak enterprem jugak =)

::: Dinner & breakfast for two persons :::

After dinner siap ada brass band show and magic show.
Wah, bagus! Full with activities.
Ramainya orang bercuti kat sini tak payah cakaplah. Semua bangsa agama ada.
Mostly datang dengan family. Kami je berdua -_-

Clap clap clap for brass band show dari sek men tanah putih.

Magic show.

DAY 2
******

Esoknya dah ajak awal-awal fatin dan hafiz (adik-adik husband) datang ke waterpark.
Ramai-ramai baru meriah, kan?

::: Tram for two persons :::

Tram ticket ni bagi kat both of them je naik.
Sorang fatin dan sorang lagi hafiz.
Hehe.

::: Waterpark ticket for two persons :::

Untuk dua orang lagi tu abang dia belanja =)

His siblings.

Ngehehehe =p

Mandi dekat kolam kecil *i mean untuk budak kecil* best jugak.
Tak penat nak panjat tangga tinggi-tinggi haha.


Dalam pukul 2 lebih camtu, kitorang dah give-up. Penat -_-
Lepas bersiap-siap ada lagi free ticket yang tak digunakan. Eh, wajib guna kalau tak rugi je datang jauh-jauh. Ececece..padahal kat Kuantan je =p

::: One ticket for Sky Trail :::


Since Hafiz tak pernah lagi naik flying fox ni, kitorang bagi chance lah kat dia.
Nak tengok dia gayat ke tak gayat haha.


Last but not least,

::: Jungle Farm :::

Nak tahu dalam Jungle Farm ni ada apa?

1. Peacock yang cantik dan gorjes!
2. Arnab-arnab yang cute
3. Angsa
4. Ayam jantan

Tiada dalam gambar:
1. Penyu
2. Kura-kura
3. Burung (unknown)
4. Anjing

Ok. That's it.
=)

Oh, ada jugak terselit kat sini.
We had fun at waterpark, penat main sampai burn dah skang hua T_T
*padan muka*

p/s: Thank you so much Talhah Rahim =)


13 March 2011

Mini Custom Album for Pre-Wedding

Salam dan hai semua.

This is quite new for me, actually.
Masa di offer oleh Shas nak buat tak mini custom ni..
Dia cakap dia nak try buat..
Dia tunjuk sample custom album tu..
Cute! Sebab kecik comel je..=)
Ah, geram!
Terus confirm ngan Shas nak mini custom.
Hihi.
Lain dari yang lain.

I tell u.
Kecil tapi comel.
=)

But, both of us buat mini custom for pre-wedding je.
For wedding dah booked custom yang standard besar tu.
Konon-konon nak display kat guest book table time wedding.
Tapi, sape yang datang wedding saya sure tak nampak kan? Hihi.
Memang lah tak nampak kat mana-mana.
Sebab saya simpan dalam bilik!
Hihhihihihihihi =D
Sayang pulak rasanya nak letak kat luar tuh.
Mana tahu boleh rosak ke..hilang ke..
*bersangka buruk ish tak baik tak baik =p*
Kawan-kawan yang masuk bilik pengantin je berkesempatan tengok mini custom ni.
Tapi ada jugak yang tak tengok kan?
Takpe, kat sini saya bagi kamu semua tengok.
Boleh?
=)

First page.

Inside 1.

Inside 2.

Ada beberapa page lagi.
Saya tak tunjuk semua kat sini.
Huhu.

Size mini custom ni kecil sikit daripada organizer yang bersaiz sederhana besar.
Tak berat pun.

=)

Berkenan?
Boleh tanya Shasmanizam.
Ataupun, kamu boleh tanya ur favorite OP if they provide this mini custom.
=)


08 March 2011

Wooden white tray untuk disewa

Salam dan hai semua.

Ini ialah gambar sirih junjung saya time e-day.
Bukan itu yang perlu difokuskan tau.
Hihi.

Sekarang fokus pada wooden white tray.
Saya rasa nak sewakan lah wooden white tray ini.
Official picture W-day tak dapat lagi dari OP.
Maka, saya guna gambar ini dulu.

Ciri-ciri wooden white tray ni:

1. Diperbuat daripada kayu
2. Berwarna putih
3. Size 33cm panjang x 25 cm lebar x 10 cm tinggi


Kalau sesiapa yang berminat..boleh email saya, ok?

mas.masmona@gmail.com

Ada 9(sembilan) kesemuanya.
Kalau orang Kuantan lagi bagus =)
Kalau luar dari Pahang..
Saya akan fikirkan..
Hehe.

Alas pahar yang warna pink tu pun saya rasa macam nak sewakan jugak.
Akan difikirkan kemudian.

=)

01 March 2011

1 month anniversary?

Salam dan hai semua.

Hari ni dah 1 March 2011. Ok. Di mana 29 haribulan?

Tiada.

Tak dapat nak sambut ulangtahun satu bulan perkahwinan.

Camno nih?

*gedik jugak nak celebrate 1 month anniversary*

Hihihihi..
*tergelak sorang-sorang*

.........................................................................................

Tarikh nikah : 29 January 2011
Masa : 9 ++ malam

I heart you husband.


Love you till the end.

xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

26 March 2011

LIMA

Salam dan hai semua.

Apabila di tag oleh Pn. Lala, memang wajib kena jawab.
Hehehehe :D

5 Nama Samaran
*********
1. Mas
2. Masmona
3. Kakak
4. Auntie Mas
5. Nur

5 Tarikh Penting
********
1. 16 Jun - Birthday saya
2. 31 Oktober - Birthday husband
3. 29 Jan 2011 - Tarikh nikah
4. Segala tarikh birthday family
5. 31 Julai 2009

5 Perkara Saya Buat Semalam
***************
1. Pergi kerja
2. Bergosip dengan ofismate *ini wajib haha*
3. Balik kerja
4. Pergi makan bersama suami
5. Tido zzzzz

5 Perkara Buat Saya Happy
***************
1. Tengok baby yang baru lahir. Oh sucinya =)=)=)
2. Makan aiskrim
3. Pergi bercuti yehuu
4. Bila dapat beli kasut baru
5. Peluk husband hihihi -_-

5 Sebab Jawab Soalan
********
1. Sebab ia daripada Lala =p
2. Tengah rajin nih
3. Sementara tunggu nak tido
4. Tak ngantuk lagi
5. Suka-suka

5 Orang Yang Saya Nak Tag
**************
4. You
5. You

24 March 2011

Bukit Gambang Resort City!

Salam dan hai semua.

Ramai dah yang bertanya bilalah masmOna nak review pasal wedding day ni. Rasa bersalah juga sebab saya tak review satu pun lagi..padahal dah nak masuk 2 bulan kawen haha =p Sabar yeh? InsyaAllah saya akan review punyee..Memang dah jadi pengantin basi dah ni haha
Entry kali ni nak review pasal kawen?
Oh bukan..bukan.
-_-

We went to Bukit Gambang Resort City last Saturday and Sunday. Seronok! Ini adalah kali kedua kami pergi waterpark, but this time saya dan husband stayed at Caribbean Bay Suites for one night. Yang bestnya, semua disponsor oleh bestfren husband. As hadiah kahwin agaknya =)

Moh layan gambo..

.....................................................................................................

When: 19 & 20 March 2011
Where: Bukit Gambang Resort City

.....................................................................................................

DAY 1
******

The package include:

::: One night stay at Studio Suite :::

Boleh tahan spacious gila suite ni. Itu husband nak enterprem jugak =)

::: Dinner & breakfast for two persons :::

After dinner siap ada brass band show and magic show.
Wah, bagus! Full with activities.
Ramainya orang bercuti kat sini tak payah cakaplah. Semua bangsa agama ada.
Mostly datang dengan family. Kami je berdua -_-

Clap clap clap for brass band show dari sek men tanah putih.

Magic show.

DAY 2
******

Esoknya dah ajak awal-awal fatin dan hafiz (adik-adik husband) datang ke waterpark.
Ramai-ramai baru meriah, kan?

::: Tram for two persons :::

Tram ticket ni bagi kat both of them je naik.
Sorang fatin dan sorang lagi hafiz.
Hehe.

::: Waterpark ticket for two persons :::

Untuk dua orang lagi tu abang dia belanja =)

His siblings.

Ngehehehe =p

Mandi dekat kolam kecil *i mean untuk budak kecil* best jugak.
Tak penat nak panjat tangga tinggi-tinggi haha.


Dalam pukul 2 lebih camtu, kitorang dah give-up. Penat -_-
Lepas bersiap-siap ada lagi free ticket yang tak digunakan. Eh, wajib guna kalau tak rugi je datang jauh-jauh. Ececece..padahal kat Kuantan je =p

::: One ticket for Sky Trail :::


Since Hafiz tak pernah lagi naik flying fox ni, kitorang bagi chance lah kat dia.
Nak tengok dia gayat ke tak gayat haha.


Last but not least,

::: Jungle Farm :::

Nak tahu dalam Jungle Farm ni ada apa?

1. Peacock yang cantik dan gorjes!
2. Arnab-arnab yang cute
3. Angsa
4. Ayam jantan

Tiada dalam gambar:
1. Penyu
2. Kura-kura
3. Burung (unknown)
4. Anjing

Ok. That's it.
=)

Oh, ada jugak terselit kat sini.
We had fun at waterpark, penat main sampai burn dah skang hua T_T
*padan muka*

p/s: Thank you so much Talhah Rahim =)


13 March 2011

Mini Custom Album for Pre-Wedding

Salam dan hai semua.

This is quite new for me, actually.
Masa di offer oleh Shas nak buat tak mini custom ni..
Dia cakap dia nak try buat..
Dia tunjuk sample custom album tu..
Cute! Sebab kecik comel je..=)
Ah, geram!
Terus confirm ngan Shas nak mini custom.
Hihi.
Lain dari yang lain.

I tell u.
Kecil tapi comel.
=)

But, both of us buat mini custom for pre-wedding je.
For wedding dah booked custom yang standard besar tu.
Konon-konon nak display kat guest book table time wedding.
Tapi, sape yang datang wedding saya sure tak nampak kan? Hihi.
Memang lah tak nampak kat mana-mana.
Sebab saya simpan dalam bilik!
Hihhihihihihihi =D
Sayang pulak rasanya nak letak kat luar tuh.
Mana tahu boleh rosak ke..hilang ke..
*bersangka buruk ish tak baik tak baik =p*
Kawan-kawan yang masuk bilik pengantin je berkesempatan tengok mini custom ni.
Tapi ada jugak yang tak tengok kan?
Takpe, kat sini saya bagi kamu semua tengok.
Boleh?
=)

First page.

Inside 1.

Inside 2.

Ada beberapa page lagi.
Saya tak tunjuk semua kat sini.
Huhu.

Size mini custom ni kecil sikit daripada organizer yang bersaiz sederhana besar.
Tak berat pun.

=)

Berkenan?
Boleh tanya Shasmanizam.
Ataupun, kamu boleh tanya ur favorite OP if they provide this mini custom.
=)


08 March 2011

Wooden white tray untuk disewa

Salam dan hai semua.

Ini ialah gambar sirih junjung saya time e-day.
Bukan itu yang perlu difokuskan tau.
Hihi.

Sekarang fokus pada wooden white tray.
Saya rasa nak sewakan lah wooden white tray ini.
Official picture W-day tak dapat lagi dari OP.
Maka, saya guna gambar ini dulu.

Ciri-ciri wooden white tray ni:

1. Diperbuat daripada kayu
2. Berwarna putih
3. Size 33cm panjang x 25 cm lebar x 10 cm tinggi


Kalau sesiapa yang berminat..boleh email saya, ok?

mas.masmona@gmail.com

Ada 9(sembilan) kesemuanya.
Kalau orang Kuantan lagi bagus =)
Kalau luar dari Pahang..
Saya akan fikirkan..
Hehe.

Alas pahar yang warna pink tu pun saya rasa macam nak sewakan jugak.
Akan difikirkan kemudian.

=)

01 March 2011

1 month anniversary?

Salam dan hai semua.

Hari ni dah 1 March 2011. Ok. Di mana 29 haribulan?

Tiada.

Tak dapat nak sambut ulangtahun satu bulan perkahwinan.

Camno nih?

*gedik jugak nak celebrate 1 month anniversary*

Hihihihi..
*tergelak sorang-sorang*

.........................................................................................

Tarikh nikah : 29 January 2011
Masa : 9 ++ malam

I heart you husband.


Love you till the end.

xoxo