28 April 2011

Review: Dua raja sehari

Salam dan hai semua.

Setiap hari saya akan berazam..ok, balik ni aku nak hapdate blog..malam ni aku nak hapdate blog..almost everyday lah..tapi? Hampeh! Hehe. Takpe, yang penting azam ada..cuma malas sikit. Terasa nak berehat lebih-lebih lagi lately memang busy kat lab. Meeting, training, presentation..ok, di mana kerja hakiki-nya? Haha. Baik berhenti mengarut-ngarut. Bila dah lama tak menulis kat sini jadi berterabur dah ayat. Kucar-kacir. Ampun -_-

*********************

Berbalik kepada review majlis..Ada tak saya bagitahu ada dua pengantin semasa majlis? Ye betul..Ada dua pengantin. Kami buat majlis sekali dengan majlis menyambut menantu adik di bawah saya. Maka, raja sehari yang selalu disebut-sebut sepatutnya bertukar kepada dua raja dalam sehari..Haha. Ok, merapu balik =p

Senang cite, kamu semua layan je lah gambar nih..

Tu dia..Suami saya, saya, adik ipar dan adik lelaki.

Nak dijadikan cerita, pada mulanya adik saya sorang ni memilih warna hijau pucuk pisang untuk resepsi belah kami. I was like..Hmm. 'kena' ke hijau pucuk pisang dengan pink? Boleh la kot? Sebabnya adik tumpang pelamin kakak je untuk bergambar. Hihi. Both of them memang dah tahu awal-awal tema saya pink. Tapi ok kot..Saya ada suggest kat deorang amek lah warna puprle ke..or yang seangkatan dengannya. Lepas tu entah macam mana tetibe deorang ubah fikiran nak pakai baju purple, since butik yang deorang amek ada baju purple. Ok, lega sikit =)

Bukan apa, saya cuma tak dapat nak bayangkan gabungan pink dan hijau tu. Dah lah saya tak suka warna hijau (ok, itu yang sebenarnya haha) Lepas tu, nanti mesti bergambar sekali, pastu ada pulak menyelit warna hijau. Oh, tidak!

Sudah bertambah ahli keluarga. Alhamdulillah..

Adik ipar pernah suruh adik saya pakai pink jugak, sama tema dengan saya. Tapi dia tanak. Nak tahu sebab apa? Dia kata, tak macho langsung lelaki pakai pink. Piirraaah! Cool apa lelaki pakai pink..Macam Jambu (Maharaja Lawak). Anyone setuju? Hihi.

Tak ku sangka abah sangat cool. Ikut je bila saya suruh 'like'.
I like!

Now, gambar adik-beradik.

Gambar skema 1.
Semua buat muka cool atau ketat saya pun tak pasti, tapi saya sorang senyum.
*senyummm*

Gambar skema 2.
Again, undescribable faces!

Tak boleh jadi ni. Adik-adik saya ni memang pemalu. Auww!

Yang ni ok sikit setelah Shas suruh lambaiii..
Tapi saya sorang buat gaya macam tu apehal?

Baru ceria! Yehuu..

I am the only daughter and sister. Kakak sulung gitu. Hik =)

***************************

Seronok tak tengok? Seronok tak?
Gabungan warna pink purple baru menyerlah. Saya suka!

Dah pukul satu lima belas pagi.
Saya mahu tidur.
Tapi suami belum balik lagi ni.
Ada kerja katanya di Pekan, bersama En Talhah.
Projek apa entah.
Tunggu beliau lah kejap.
Sambil-sambil tu saya nak blogwalking.

Nite lovelies!

=*



07 April 2011

Review: Door Gift

Hai semua.

Saya kira *eh macam math pulak main kira-kira =p* sesiapa yang dah baca kesahkaseh ni dari awal komfem dah tahu apa door gift saya time majlis haritu kan? Ha..tak ingat?? Alaa...tengok post ini dan ini. Kali ni saya nak review balik pasal door gift ni.

Mula-mula sekali saya nak berterima kasih sangat-sangat kepada saudara mara sebab bersungguh-sungguh membantu kitorang menyiapkan door gift ni.. Siap berkampung kat rumah saya tau. Setiap sabtu dan ahad.. Eh eh, takdelah setiap minggu tapi adalah beberapa minggu sebelum majlis. Semua gigih tahu? Adik-adik sepupu saya, mak-pak sedara, jiran pun ada, semua mengambil bahagian. Macam kilang dah saya rasa. Huhu. Terharu -__-

[semua gambar adalah raw]

Pertama sekali, gift untuk si kecil.

Since banyak gila gula-gula dan coklat *ish tak baik untuk kesihatan gigi..hah, tetibe* kanak-kanak termasuk yang orang dewasa juga sambil-bungkus-sambil-ngap-sambil-bungkus-sambil-ngap lagi hehehe. Sabo je la..

Lepas tu, gift untuk para tetamu..

Part ikat riben ni cuma beberapa orang yang pro sahaja boleh ikat..Kalau tak, tak menjadi. Contohnya saya *eceh nak jugak*, mak teh, mak andak, ayah long, ayah cek, cik ee, fara dan siapa lagi ek..Yang lain-lain tu tolong masukkan sweets, glass, gunting riben, susun-susun dan lain-lain. Semua memainkan part masing-masing. See? Nampak tak macam kilang di situ? Hihihi.

Seterusnya, gift untuk keluarga..

Semasa pergi Nilai 3 last year, mama dah berkenan sangat dengan kerang tu *dalam transparent box warna gold* Saya setuju je dengan mama since dia dah suka sangat kan..Tugas saya cuma fikir macam mana nak deco. Hm, since glass tu kitorang letak dalam transparent box, so saya buat benda yang sama lah untuk kerang. Saya suka, mama pun suka!

Bahulu pula kami tempah dengan Azyra Bahulu. Lembut dan sedap saya suka sangat. Owner dia ni ialah jiran sekampung kami. Pak Ha dan Makcik Nazirah. Pak Ha merangkap pengacara majlis saya pada hari tersebut dan juga merangkap kawan baik abah. Nanti saya review tentang acara majlis ok. Oh ya, kalau orang Kuantan yang biasa beli bahulu kat Kuantan Parade tu..dia lah ownernya =)

Last but not least, mempersembahkan model untuk door gift saya hehehe..Jangan marah eh korang -_-

Taraa! Maera, Rose dan Nora.

Terima kasih kerana menjadi model tak berbayar saya hihi =p

Saya amat berharap semua tetamu yang hadir gembira menerima sedikit door gift yang tak seberapa daripada kami sekeluarga..Hasil DIY dan tungkus lumus semua menyiapkan door gift ini, saya amat terharu. Kamu terharu tak? *tetiba*

Sekian, untuk kali ini..

Taa!

03 April 2011

Review: Flower Girls

Hai semua.

Saya pasti dengan kehadiran si kecil ataupun flower girls di hari bersejarah kalian pasti akan memeriahkan lagi hari tersebut...kan? Rasa macam comel je..Budak kecil tu lah yang comel. Pengantin pun comel juga haha *nak jugak*

Masa hari sanding saya di Kuantan, saya ada 5 flower girls. Cute-cute semuanya! Tapi takde flower boy pun -_- Semuanya adik-adik sepupu saya jeh.

Flower girls saya ni tugasnya mengangkat tail kain saya..sebab panjang sikit. Lepas tu, disebabkan kenduri saya di buat di rumah..*Fyi, rumah saya adalah di satu kawasan kampung di Kuantan* Maka, bila sebut kampung mestilah ada tanah dan rumput-rumput kan? Bukan macam di dalam dewan yang hanya ada simen. Haruslah ada si kecil untuk angkat tail kain saya. Kalau tak memang kotor le..hehe =D

Yang lecehnya, siap kena pesan banyak kali 'Jangan angkat kain kakak tinggi-tinggi tau'..Kalau tak... malu hihihi T_T

[raw photo]
Ni baru 4 orang..Yang seorang lagi tu cepat je hilang.

Masing-masing malu -_-

Haa...kat bawah ni lagi sorang flower girl saya.

Paling kecil. Juga paling susah nak handle *sebab jalan merata-rata haha*
Nama dia Aisyah Najihah.
Kawan-kawan saya cakap muka dia macam Norkhiriah.
Hihi..
Sabo je la..

02 April 2011

Review: Centerpiece

Salam dan hai semua.

Saya tahu, tak ramai yang online sekarang ni kan?
Sebab mostly korang pergi BBF gathering..kan? kan?
Ada sesiapa yang tak pergi dan masih online seperti saya?
Hua hua hua T_T
So saddd tak dapat pergi.
Tak dapat jumpa korang yang best.
Tak dapat gift.
Sad lagi T_T
Nora, Kina or sape-sape nak balik Kuantan tolong bawak balik gift untuk saya satu, leh?
*tak malu haha*

Have fun korang! And please update banyak-banyak-banyak..
I'm sure lepas ni kompem bertimbun-timbun b2b or ex-b2b update pasal gath. Haha

.......................................................................................

Ok, habis pasal gath.

Hari ini suami kerja, saya duduk rumah diam-diam. Dan update blog. =p Dah lama gila tak update dan tak review pasal majlis saya. Rasa macam dah basi dah pun -_- Tapi, demi sayangkan blog saya ni *ecececehh* dan sebagai kenangan dan ingatan untuk hari mendatang, saya akan review serba sedikit tentang majlis saya yang tak seberapa itu.

Mula-mula, saya asyik terfikir je..eh nak review apa dulu ni? Review yang ni dulu ke, review yang itu dulu? Last-last saya pun tak tahu. Hihi =D

Tadi, saya belek-belek raw photo yang Shas bagi. Bila tiba ke gambar centerpiece, ting! Ok jugak kalau saya review pasal centerpiece dulu. Centerpiece ni lebih kurang sama je dengan yang saya DIY dulu [post]. Cuma bunga je yang berbeza sikit. Pada hari kejadian, saya serahkan kepada yang berkenaan untuk susun-susun di atas meja makan. Sebelum tu, saya dah pesan tetang bagaimana saya mahu ianya disusun, tetapi saya tak kesah sangat pun. As long as the things are there.

Inilah centerpiece saya pada hari kejadian.
I love the doilies =)

Setakat ini sahajalah dahulu review yang pertama ni. Selebihnya akan menyusul kemudian, ok?

Till then.
Bye!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

28 April 2011

Review: Dua raja sehari

Salam dan hai semua.

Setiap hari saya akan berazam..ok, balik ni aku nak hapdate blog..malam ni aku nak hapdate blog..almost everyday lah..tapi? Hampeh! Hehe. Takpe, yang penting azam ada..cuma malas sikit. Terasa nak berehat lebih-lebih lagi lately memang busy kat lab. Meeting, training, presentation..ok, di mana kerja hakiki-nya? Haha. Baik berhenti mengarut-ngarut. Bila dah lama tak menulis kat sini jadi berterabur dah ayat. Kucar-kacir. Ampun -_-

*********************

Berbalik kepada review majlis..Ada tak saya bagitahu ada dua pengantin semasa majlis? Ye betul..Ada dua pengantin. Kami buat majlis sekali dengan majlis menyambut menantu adik di bawah saya. Maka, raja sehari yang selalu disebut-sebut sepatutnya bertukar kepada dua raja dalam sehari..Haha. Ok, merapu balik =p

Senang cite, kamu semua layan je lah gambar nih..

Tu dia..Suami saya, saya, adik ipar dan adik lelaki.

Nak dijadikan cerita, pada mulanya adik saya sorang ni memilih warna hijau pucuk pisang untuk resepsi belah kami. I was like..Hmm. 'kena' ke hijau pucuk pisang dengan pink? Boleh la kot? Sebabnya adik tumpang pelamin kakak je untuk bergambar. Hihi. Both of them memang dah tahu awal-awal tema saya pink. Tapi ok kot..Saya ada suggest kat deorang amek lah warna puprle ke..or yang seangkatan dengannya. Lepas tu entah macam mana tetibe deorang ubah fikiran nak pakai baju purple, since butik yang deorang amek ada baju purple. Ok, lega sikit =)

Bukan apa, saya cuma tak dapat nak bayangkan gabungan pink dan hijau tu. Dah lah saya tak suka warna hijau (ok, itu yang sebenarnya haha) Lepas tu, nanti mesti bergambar sekali, pastu ada pulak menyelit warna hijau. Oh, tidak!

Sudah bertambah ahli keluarga. Alhamdulillah..

Adik ipar pernah suruh adik saya pakai pink jugak, sama tema dengan saya. Tapi dia tanak. Nak tahu sebab apa? Dia kata, tak macho langsung lelaki pakai pink. Piirraaah! Cool apa lelaki pakai pink..Macam Jambu (Maharaja Lawak). Anyone setuju? Hihi.

Tak ku sangka abah sangat cool. Ikut je bila saya suruh 'like'.
I like!

Now, gambar adik-beradik.

Gambar skema 1.
Semua buat muka cool atau ketat saya pun tak pasti, tapi saya sorang senyum.
*senyummm*

Gambar skema 2.
Again, undescribable faces!

Tak boleh jadi ni. Adik-adik saya ni memang pemalu. Auww!

Yang ni ok sikit setelah Shas suruh lambaiii..
Tapi saya sorang buat gaya macam tu apehal?

Baru ceria! Yehuu..

I am the only daughter and sister. Kakak sulung gitu. Hik =)

***************************

Seronok tak tengok? Seronok tak?
Gabungan warna pink purple baru menyerlah. Saya suka!

Dah pukul satu lima belas pagi.
Saya mahu tidur.
Tapi suami belum balik lagi ni.
Ada kerja katanya di Pekan, bersama En Talhah.
Projek apa entah.
Tunggu beliau lah kejap.
Sambil-sambil tu saya nak blogwalking.

Nite lovelies!

=*



07 April 2011

Review: Door Gift

Hai semua.

Saya kira *eh macam math pulak main kira-kira =p* sesiapa yang dah baca kesahkaseh ni dari awal komfem dah tahu apa door gift saya time majlis haritu kan? Ha..tak ingat?? Alaa...tengok post ini dan ini. Kali ni saya nak review balik pasal door gift ni.

Mula-mula sekali saya nak berterima kasih sangat-sangat kepada saudara mara sebab bersungguh-sungguh membantu kitorang menyiapkan door gift ni.. Siap berkampung kat rumah saya tau. Setiap sabtu dan ahad.. Eh eh, takdelah setiap minggu tapi adalah beberapa minggu sebelum majlis. Semua gigih tahu? Adik-adik sepupu saya, mak-pak sedara, jiran pun ada, semua mengambil bahagian. Macam kilang dah saya rasa. Huhu. Terharu -__-

[semua gambar adalah raw]

Pertama sekali, gift untuk si kecil.

Since banyak gila gula-gula dan coklat *ish tak baik untuk kesihatan gigi..hah, tetibe* kanak-kanak termasuk yang orang dewasa juga sambil-bungkus-sambil-ngap-sambil-bungkus-sambil-ngap lagi hehehe. Sabo je la..

Lepas tu, gift untuk para tetamu..

Part ikat riben ni cuma beberapa orang yang pro sahaja boleh ikat..Kalau tak, tak menjadi. Contohnya saya *eceh nak jugak*, mak teh, mak andak, ayah long, ayah cek, cik ee, fara dan siapa lagi ek..Yang lain-lain tu tolong masukkan sweets, glass, gunting riben, susun-susun dan lain-lain. Semua memainkan part masing-masing. See? Nampak tak macam kilang di situ? Hihihi.

Seterusnya, gift untuk keluarga..

Semasa pergi Nilai 3 last year, mama dah berkenan sangat dengan kerang tu *dalam transparent box warna gold* Saya setuju je dengan mama since dia dah suka sangat kan..Tugas saya cuma fikir macam mana nak deco. Hm, since glass tu kitorang letak dalam transparent box, so saya buat benda yang sama lah untuk kerang. Saya suka, mama pun suka!

Bahulu pula kami tempah dengan Azyra Bahulu. Lembut dan sedap saya suka sangat. Owner dia ni ialah jiran sekampung kami. Pak Ha dan Makcik Nazirah. Pak Ha merangkap pengacara majlis saya pada hari tersebut dan juga merangkap kawan baik abah. Nanti saya review tentang acara majlis ok. Oh ya, kalau orang Kuantan yang biasa beli bahulu kat Kuantan Parade tu..dia lah ownernya =)

Last but not least, mempersembahkan model untuk door gift saya hehehe..Jangan marah eh korang -_-

Taraa! Maera, Rose dan Nora.

Terima kasih kerana menjadi model tak berbayar saya hihi =p

Saya amat berharap semua tetamu yang hadir gembira menerima sedikit door gift yang tak seberapa daripada kami sekeluarga..Hasil DIY dan tungkus lumus semua menyiapkan door gift ini, saya amat terharu. Kamu terharu tak? *tetiba*

Sekian, untuk kali ini..

Taa!

03 April 2011

Review: Flower Girls

Hai semua.

Saya pasti dengan kehadiran si kecil ataupun flower girls di hari bersejarah kalian pasti akan memeriahkan lagi hari tersebut...kan? Rasa macam comel je..Budak kecil tu lah yang comel. Pengantin pun comel juga haha *nak jugak*

Masa hari sanding saya di Kuantan, saya ada 5 flower girls. Cute-cute semuanya! Tapi takde flower boy pun -_- Semuanya adik-adik sepupu saya jeh.

Flower girls saya ni tugasnya mengangkat tail kain saya..sebab panjang sikit. Lepas tu, disebabkan kenduri saya di buat di rumah..*Fyi, rumah saya adalah di satu kawasan kampung di Kuantan* Maka, bila sebut kampung mestilah ada tanah dan rumput-rumput kan? Bukan macam di dalam dewan yang hanya ada simen. Haruslah ada si kecil untuk angkat tail kain saya. Kalau tak memang kotor le..hehe =D

Yang lecehnya, siap kena pesan banyak kali 'Jangan angkat kain kakak tinggi-tinggi tau'..Kalau tak... malu hihihi T_T

[raw photo]
Ni baru 4 orang..Yang seorang lagi tu cepat je hilang.

Masing-masing malu -_-

Haa...kat bawah ni lagi sorang flower girl saya.

Paling kecil. Juga paling susah nak handle *sebab jalan merata-rata haha*
Nama dia Aisyah Najihah.
Kawan-kawan saya cakap muka dia macam Norkhiriah.
Hihi..
Sabo je la..

02 April 2011

Review: Centerpiece

Salam dan hai semua.

Saya tahu, tak ramai yang online sekarang ni kan?
Sebab mostly korang pergi BBF gathering..kan? kan?
Ada sesiapa yang tak pergi dan masih online seperti saya?
Hua hua hua T_T
So saddd tak dapat pergi.
Tak dapat jumpa korang yang best.
Tak dapat gift.
Sad lagi T_T
Nora, Kina or sape-sape nak balik Kuantan tolong bawak balik gift untuk saya satu, leh?
*tak malu haha*

Have fun korang! And please update banyak-banyak-banyak..
I'm sure lepas ni kompem bertimbun-timbun b2b or ex-b2b update pasal gath. Haha

.......................................................................................

Ok, habis pasal gath.

Hari ini suami kerja, saya duduk rumah diam-diam. Dan update blog. =p Dah lama gila tak update dan tak review pasal majlis saya. Rasa macam dah basi dah pun -_- Tapi, demi sayangkan blog saya ni *ecececehh* dan sebagai kenangan dan ingatan untuk hari mendatang, saya akan review serba sedikit tentang majlis saya yang tak seberapa itu.

Mula-mula, saya asyik terfikir je..eh nak review apa dulu ni? Review yang ni dulu ke, review yang itu dulu? Last-last saya pun tak tahu. Hihi =D

Tadi, saya belek-belek raw photo yang Shas bagi. Bila tiba ke gambar centerpiece, ting! Ok jugak kalau saya review pasal centerpiece dulu. Centerpiece ni lebih kurang sama je dengan yang saya DIY dulu [post]. Cuma bunga je yang berbeza sikit. Pada hari kejadian, saya serahkan kepada yang berkenaan untuk susun-susun di atas meja makan. Sebelum tu, saya dah pesan tetang bagaimana saya mahu ianya disusun, tetapi saya tak kesah sangat pun. As long as the things are there.

Inilah centerpiece saya pada hari kejadian.
I love the doilies =)

Setakat ini sahajalah dahulu review yang pertama ni. Selebihnya akan menyusul kemudian, ok?

Till then.
Bye!