18 May 2011

Berangan mode 2

Salam dan hai semua.

Semenjak akhir-akhir ni tangan memang takbleh duduk diam. Bukan tangan je, tapi otak fikiran pun! Asyik nak berangan itu berangan ini. Lepas tu rasa macam something missing..Tak boleh nak deco-deco atau DIY macam sebelum kahwin. Asyik nak garu tangan selalu. Tak gatal pun.

Bila googling jumpa perihal rumah idaman..Dah berangan-angan nak rumah warna apa..Ruang dapur warna apa..Kabinet macam mana. Lepas tu, ruang dobi macam mana. Bila bentangkan pada husband perihal warna rumah idaman, beliau geleng-geleng kepala. Konon tak setuju. Hihi..Dah dapat agak warna apa saya bentangkan pada husband? =p

Pink?? Janganlah gitu. Takkan semua ruang pun nak pink. Hihi.

purple modern kitchen cabinet storage solution

Source: here

In love with the colour. Menawan!

Lepas tu, bila sambung googling terjumpa pulak cupcake comel-comel. Ugh, geram! Mulalah terasa nak belajar buat fondant cupcake pastu boleh deco cantik-cantik sampai sayang nak makan haha.



Nafsu angan-angan menjadi-jadi bila Jaja post creamy oreo cheesecake with white choc kitkat! Hua..time ni rasa bestnya kalau pandai buat cheesecake yang sedap gila pastu boleh baked bagi husband makan. Nyum nyum! Saya mestilah ngap sekali! Hihihi.


Ya Allah, drooling! Delivery ke Kuantan takde ke yang? Hihi.

Lepas tu..*oh, ada lagi??* googling bout Candy Buffet pulak. Ugh, berangan lagi. Satu hari nak buat jugak tak kira. Dah beberapa kali cakap kat husband pasal ni sampai dia cakap "Berapa kali you nak bagitahu.." *sambil geleng-geleng kepala* =p

Lepas tu, ada seorang blogger share this..


Go check out their page! Memang sangat mengancam tahu? Semuanya cute! Sukaaa! Lagi lah bersemangat saya mahu DIY ini juga. InsyaAllah..suatu hari nanti =)

Hehehe. Memang tak menentu. Berangan je tahu. Tapi tak salah kan memasang impian? Semoga suatu hari nanti segala angan-angan ni akan menjadi kenyataan. Orang kata, kata-kata ni doa..maka, saya harus cakap pada husband hari-hari supaya ia termakbul pada suatu hari nanti. Boleh camtu?

=)

09 May 2011

Gift from Gadis Jumaat Art Cetera!

Salam again semua.

Walaupun saya dan suami sudah 3 bulan lebih berkahwin, tapi kami still dapat hadiah kawen lagi. Alhamdulillah..Kali ni saya super excited! Sebab saya dapat hadiah kawen dari Sya Gadis Jumaat. Alaa..owner Gadis Jumaat Art Cetera tu..

Nak tengok apa yang kami dapat?

Check this out!

Sangat berbesar hati bila dapat customize button badge dari Sya.
Sya framekan button badge tu.
Sukaa!

*Maaf sebab gambar kurang berkualiti sikit*

Close up.

Satu hari saya pasti order dengan kamu sifu!
Cuma tunggu majlis apa yang nak dibuat nanti.

So, apa lagi..jom terjah Gadis Jumaat Art Cetera sekarang!



Dia bukan sahaja buat thank you tags, malah ada transparent sticker, button badge (pin button, magnet, keychain)..Menarik kan? Menarik kan?

Design pun sangat cantek dan up-to-date!

Taknak lah tunjuk banyak-banyak kat sini.
Korang tengok sendiri.

*****************

Ok.
Admit.
Memang fail mempromote T_T
Senang cite korang wajib terjah Gadis Jumaat Art Cetera k.
Rambang mata nanti.
Hehe.

Thank you so much Sya.
Love it!
=)
=)
=)

Candy Buffet : Berangan Mode

Salam dan hai semua.

Sebenarnya dah lama berangan nak buat jugak Candy Buffet ni..Seriusly suka gila-gila! Ye lah, time wedding tak berpeluang nak buat kan..So sekarang ni hanya mampu verangan..Cakap-cakap kat husband saya berangan nak buat camni time kenduri masuk rumah baru ataupun kenduri cukur jambul ataupun birthday party anak..Ha..bila tuh? Hehehe =p Jangan salah paham ye, berita baik belum ada lagi T_T Tapi yang lebih penting doakan kami tau! Hik.

Sedang asyik google terjumpa Candy Buffet yang super cool. Tak pernah tercetus idea nak buat macam ni. Gila kreatif kan?


I tell u. It's super cool!

Kat bawah ni antara contoh dan idea Candy Buffet yang menarik hati jugak.

Sweet Factory Candy Buffet

I love the colour!

Tapi, yang kat bawah ni lagilah super duper love!!

Candy Buffet Front View

Pink dihatiku.
*geli gila*

Haha =p

07 May 2011

Review : Welcome Sign

Salam dan hai semua.

Saya bangun awal harini. Woah, tahniah kepada diri sendiri! Sebab kalau cuti paham-paham je lah mesti sambung landing lepas subuh. Hihihi.

Kali ni nak share my welcome sign.
Kebiasaannya, pengantin akan ada banner / bunting for welcome sign kan?
Tapi saya tidak.
Pernah husband mengutarakan idea membuat bunting for our wedding.
Saya tanak. Rasa macam membazir.
Kedekut kan?
Eh, itu bukan kedekut tapi jimat. Haha =p

Nanti lepas kawen takkan nak gantung lagi bunting tu kot?

...........................................................

Ini ada satu contoh welcome sign.

Welcome_Signs_655
Credit: here

Cukuplah satu contoh. Sebab saya tahu b2b out there memang lagi dasat dari saya yang dah jadi ex-b2b ni men-google dan mencari idea, kan? Kan? Gud lovelies!

Ok lah, kat bawah ni welcome sign saya!
Hasil DIY je.
Senang. Murah. Simple. Cantik.
Yang paling penting, saya suka!
=)

Nur Masitah & Nazirul Mubin
*itu saya dan husband*

Firdaus & Ain
*itu adik saya dan isteri*

......................................................

Tengahari ni ada wedding.
Malam karang BBQ dinner sempena Family Day ofis. Weehuu!
Temanya ialah Seribu Satu Malam.
Buat kat poolside.
Macam ada sesuatu yang kurang sesuai di situ.
Aih, siapalah yang cadangkan tema ni.
Opss! =p

Have a nice day lovelies!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

18 May 2011

Berangan mode 2

Salam dan hai semua.

Semenjak akhir-akhir ni tangan memang takbleh duduk diam. Bukan tangan je, tapi otak fikiran pun! Asyik nak berangan itu berangan ini. Lepas tu rasa macam something missing..Tak boleh nak deco-deco atau DIY macam sebelum kahwin. Asyik nak garu tangan selalu. Tak gatal pun.

Bila googling jumpa perihal rumah idaman..Dah berangan-angan nak rumah warna apa..Ruang dapur warna apa..Kabinet macam mana. Lepas tu, ruang dobi macam mana. Bila bentangkan pada husband perihal warna rumah idaman, beliau geleng-geleng kepala. Konon tak setuju. Hihi..Dah dapat agak warna apa saya bentangkan pada husband? =p

Pink?? Janganlah gitu. Takkan semua ruang pun nak pink. Hihi.

purple modern kitchen cabinet storage solution

Source: here

In love with the colour. Menawan!

Lepas tu, bila sambung googling terjumpa pulak cupcake comel-comel. Ugh, geram! Mulalah terasa nak belajar buat fondant cupcake pastu boleh deco cantik-cantik sampai sayang nak makan haha.



Nafsu angan-angan menjadi-jadi bila Jaja post creamy oreo cheesecake with white choc kitkat! Hua..time ni rasa bestnya kalau pandai buat cheesecake yang sedap gila pastu boleh baked bagi husband makan. Nyum nyum! Saya mestilah ngap sekali! Hihihi.


Ya Allah, drooling! Delivery ke Kuantan takde ke yang? Hihi.

Lepas tu..*oh, ada lagi??* googling bout Candy Buffet pulak. Ugh, berangan lagi. Satu hari nak buat jugak tak kira. Dah beberapa kali cakap kat husband pasal ni sampai dia cakap "Berapa kali you nak bagitahu.." *sambil geleng-geleng kepala* =p

Lepas tu, ada seorang blogger share this..


Go check out their page! Memang sangat mengancam tahu? Semuanya cute! Sukaaa! Lagi lah bersemangat saya mahu DIY ini juga. InsyaAllah..suatu hari nanti =)

Hehehe. Memang tak menentu. Berangan je tahu. Tapi tak salah kan memasang impian? Semoga suatu hari nanti segala angan-angan ni akan menjadi kenyataan. Orang kata, kata-kata ni doa..maka, saya harus cakap pada husband hari-hari supaya ia termakbul pada suatu hari nanti. Boleh camtu?

=)

09 May 2011

Gift from Gadis Jumaat Art Cetera!

Salam again semua.

Walaupun saya dan suami sudah 3 bulan lebih berkahwin, tapi kami still dapat hadiah kawen lagi. Alhamdulillah..Kali ni saya super excited! Sebab saya dapat hadiah kawen dari Sya Gadis Jumaat. Alaa..owner Gadis Jumaat Art Cetera tu..

Nak tengok apa yang kami dapat?

Check this out!

Sangat berbesar hati bila dapat customize button badge dari Sya.
Sya framekan button badge tu.
Sukaa!

*Maaf sebab gambar kurang berkualiti sikit*

Close up.

Satu hari saya pasti order dengan kamu sifu!
Cuma tunggu majlis apa yang nak dibuat nanti.

So, apa lagi..jom terjah Gadis Jumaat Art Cetera sekarang!



Dia bukan sahaja buat thank you tags, malah ada transparent sticker, button badge (pin button, magnet, keychain)..Menarik kan? Menarik kan?

Design pun sangat cantek dan up-to-date!

Taknak lah tunjuk banyak-banyak kat sini.
Korang tengok sendiri.

*****************

Ok.
Admit.
Memang fail mempromote T_T
Senang cite korang wajib terjah Gadis Jumaat Art Cetera k.
Rambang mata nanti.
Hehe.

Thank you so much Sya.
Love it!
=)
=)
=)

Candy Buffet : Berangan Mode

Salam dan hai semua.

Sebenarnya dah lama berangan nak buat jugak Candy Buffet ni..Seriusly suka gila-gila! Ye lah, time wedding tak berpeluang nak buat kan..So sekarang ni hanya mampu verangan..Cakap-cakap kat husband saya berangan nak buat camni time kenduri masuk rumah baru ataupun kenduri cukur jambul ataupun birthday party anak..Ha..bila tuh? Hehehe =p Jangan salah paham ye, berita baik belum ada lagi T_T Tapi yang lebih penting doakan kami tau! Hik.

Sedang asyik google terjumpa Candy Buffet yang super cool. Tak pernah tercetus idea nak buat macam ni. Gila kreatif kan?


I tell u. It's super cool!

Kat bawah ni antara contoh dan idea Candy Buffet yang menarik hati jugak.

Sweet Factory Candy Buffet

I love the colour!

Tapi, yang kat bawah ni lagilah super duper love!!

Candy Buffet Front View

Pink dihatiku.
*geli gila*

Haha =p

07 May 2011

Review : Welcome Sign

Salam dan hai semua.

Saya bangun awal harini. Woah, tahniah kepada diri sendiri! Sebab kalau cuti paham-paham je lah mesti sambung landing lepas subuh. Hihihi.

Kali ni nak share my welcome sign.
Kebiasaannya, pengantin akan ada banner / bunting for welcome sign kan?
Tapi saya tidak.
Pernah husband mengutarakan idea membuat bunting for our wedding.
Saya tanak. Rasa macam membazir.
Kedekut kan?
Eh, itu bukan kedekut tapi jimat. Haha =p

Nanti lepas kawen takkan nak gantung lagi bunting tu kot?

...........................................................

Ini ada satu contoh welcome sign.

Welcome_Signs_655
Credit: here

Cukuplah satu contoh. Sebab saya tahu b2b out there memang lagi dasat dari saya yang dah jadi ex-b2b ni men-google dan mencari idea, kan? Kan? Gud lovelies!

Ok lah, kat bawah ni welcome sign saya!
Hasil DIY je.
Senang. Murah. Simple. Cantik.
Yang paling penting, saya suka!
=)

Nur Masitah & Nazirul Mubin
*itu saya dan husband*

Firdaus & Ain
*itu adik saya dan isteri*

......................................................

Tengahari ni ada wedding.
Malam karang BBQ dinner sempena Family Day ofis. Weehuu!
Temanya ialah Seribu Satu Malam.
Buat kat poolside.
Macam ada sesuatu yang kurang sesuai di situ.
Aih, siapalah yang cadangkan tema ni.
Opss! =p

Have a nice day lovelies!