13 October 2011

Review: Hantaran

Salam.

Dan hai!

Tetiba hari ini saya rasa macam nak review sikit bout my wedding. Haha. 
Forgive me ;) Dah lama kan tak review nih. 

..................................................
Hantaran for Her
..................................................

1. Sirih junjung


2. Gelang dan cek


3. Handbag


4. Dell


5. I love chocolates!


6. Shoe


7. Perfume and sunglass


8. Mengkana


Eh, mana lagi?

Semua hantaran ni except for sirih junjung saya telah siapkan dalam masa 1 malam jeh. Haha. Senang. Sebab main cucuk-cucuk je bunga tuh. Asal nampak cantik di mata saya =D Time wedding dulu tak terfikir pun nak buat felt flowers, fabric flowers, etc etc etc..Tapi sekarang ni sangat jatuh chenta dengan hantaran using fabric flowers oh sungguh cantik. Trend. Tapi saya tak reti lah. Agaknya harus belajar buat dari sekarang. Boleh gubah hantaran untuk adik ipar. Hmm. Entah-entah time adik ipar saya nak kawen nanti dah keluar trend lain. Haha.

.....................................................
Hantaran for Him
......................................................

1. Shoe 


Telah menjadi kasut kerja suamiku setiap hari =)

2. Kemeja, neck tie dan seluar


3. Wallet and belt


4. Watch


5. Kamera


6. Buah-buahan


7. Kot


Kot ni susah gila nak lipat sebab bulky dan saya tak mahu rosakkan fabrik dia. 
Akhirnya, macam ni lah jadinya hehe.

8. Sejadah


9. Perfume


Since saya just guna artificial flowers senang sikit saya boleh siapkan hantaran ni awal-awal. I really like the colour combination (yellow, off white and baby blue). Sweet je kan? Kan lahhhh...=p

So, itu sahaja lah setakat ini.
Enjoy!!


=)

 p/s: Tak tahu kenapa saya tak boleh nak tempek watermark kesahkaseh at every picture. Pelik betul.

08 October 2011

Our first house

Salam dan hai semua.

Alhamdulillah..lovely husband dah belikan rumah for us to live..Syukur. Even though it is a second hand house, but it's still our own house rite? Ada rezeki lagi kita beli rumah baru lagi satu ye yang? Hik. Ya Allah , murahkanlah rezeki kami..aminnn..

Perasaan saya? 
Excited. Tak sabar. Mood berangan. Pening. Hati rasa macam time wedding preparation dulu. But this time, preparation for our first house. Macam-macam nak fikir (berangan sebenarnya)..Nak rumah warna apa, konsep apa, living room deco, bedroom deco, kitchen deco and so on. Banyak tuh kan. Hihi.

Back to preparation. First thing yang saya buat adalah buku atau journal. Ceh..macam wedding journal pulak =P Macam biasa dalam buku tu saya catatkan budget, senarai perabot, perkakas dapur, miscellaneous dsb mengikut keperluan dan kehendak. Of course keperluan akan diberi keutamaan. Kalau tak semuaaannya saya nak beli haha.

Sekarang ni rumah tu sedang dalam proses nak repair mana yang patut. Warna pun mestilah nak kena tukar mengikut selera tuannya kan. Pemilihan warna membuatkan saya dan husband sedikit pening. Kat sini saya ada attachkan warna-warna yang berkenan di hati. Korang rasa warna apa yang best eh? Saya rujuk link ni berkenaan dengan warna-warna yang sesuai untuk rumah kediaman.

.................................................................

Pemilihan Warna

1. Neutral & Grey

I really love this colour. Modern and stylish. Suka!





Modern Living Room Design Concept

Modern Living Room Design Ideas

2. Dark puple

Warna ini pun mengancam jugak. Will consider it for our bedroom. It is the symbol of royalty and wealth. It also represents wisdom and spirituality. It is said this feminine colour will give a romantic mood. So, sesuai lah for our bedroom =)





black living room ideas

3. Red

Red is associated with love, warmth and comfort. It evokes strong emotions. Warna yang penuh dengan tenaga.


Facebook: HOME IDEAS

Apa yang ingin di-highlight-kan kat sini ialah wall sticker tuh. Sangat menawan kalbu! Hehu.


Source: 

So far, ini je lah warna yang berkenan dihati saya. My husband awal-awal say no to pink T_T Kenalah cari warna lain. Nasib baik berkenan warna-warna kat atas nih. Once everything settled, we will move out  from MIL's house. Dah almost 9 months both of us menumpang rumah MIL. Tapi best jugak sebenarnya pengalaman saya hidup di rumah mertua. Masa yang ada digunakan untuk mengenali parents in law dan adik-adik ipar dengan lebih rapat..Alhamdulillah. They are so kind to me =)

.......................................................

Hm, saya nak mintak maaf sangat-sangat kepada few readers yang bertanyakan bila saya nak review about my wedding semua. Sebenarnya saya bukannya tanak review tau, tapi nak review ni memerlukan masa (ceh, kau ada 8 bulan dah mas hehe) dan idea juga. Kadang-kadang kalau takde idea susah tau nak menulis. Huhu. InsyaAllah when the times come, i'll review ok? 

Hugs!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

13 October 2011

Review: Hantaran

Salam.

Dan hai!

Tetiba hari ini saya rasa macam nak review sikit bout my wedding. Haha. 
Forgive me ;) Dah lama kan tak review nih. 

..................................................
Hantaran for Her
..................................................

1. Sirih junjung


2. Gelang dan cek


3. Handbag


4. Dell


5. I love chocolates!


6. Shoe


7. Perfume and sunglass


8. Mengkana


Eh, mana lagi?

Semua hantaran ni except for sirih junjung saya telah siapkan dalam masa 1 malam jeh. Haha. Senang. Sebab main cucuk-cucuk je bunga tuh. Asal nampak cantik di mata saya =D Time wedding dulu tak terfikir pun nak buat felt flowers, fabric flowers, etc etc etc..Tapi sekarang ni sangat jatuh chenta dengan hantaran using fabric flowers oh sungguh cantik. Trend. Tapi saya tak reti lah. Agaknya harus belajar buat dari sekarang. Boleh gubah hantaran untuk adik ipar. Hmm. Entah-entah time adik ipar saya nak kawen nanti dah keluar trend lain. Haha.

.....................................................
Hantaran for Him
......................................................

1. Shoe 


Telah menjadi kasut kerja suamiku setiap hari =)

2. Kemeja, neck tie dan seluar


3. Wallet and belt


4. Watch


5. Kamera


6. Buah-buahan


7. Kot


Kot ni susah gila nak lipat sebab bulky dan saya tak mahu rosakkan fabrik dia. 
Akhirnya, macam ni lah jadinya hehe.

8. Sejadah


9. Perfume


Since saya just guna artificial flowers senang sikit saya boleh siapkan hantaran ni awal-awal. I really like the colour combination (yellow, off white and baby blue). Sweet je kan? Kan lahhhh...=p

So, itu sahaja lah setakat ini.
Enjoy!!


=)

 p/s: Tak tahu kenapa saya tak boleh nak tempek watermark kesahkaseh at every picture. Pelik betul.

08 October 2011

Our first house

Salam dan hai semua.

Alhamdulillah..lovely husband dah belikan rumah for us to live..Syukur. Even though it is a second hand house, but it's still our own house rite? Ada rezeki lagi kita beli rumah baru lagi satu ye yang? Hik. Ya Allah , murahkanlah rezeki kami..aminnn..

Perasaan saya? 
Excited. Tak sabar. Mood berangan. Pening. Hati rasa macam time wedding preparation dulu. But this time, preparation for our first house. Macam-macam nak fikir (berangan sebenarnya)..Nak rumah warna apa, konsep apa, living room deco, bedroom deco, kitchen deco and so on. Banyak tuh kan. Hihi.

Back to preparation. First thing yang saya buat adalah buku atau journal. Ceh..macam wedding journal pulak =P Macam biasa dalam buku tu saya catatkan budget, senarai perabot, perkakas dapur, miscellaneous dsb mengikut keperluan dan kehendak. Of course keperluan akan diberi keutamaan. Kalau tak semuaaannya saya nak beli haha.

Sekarang ni rumah tu sedang dalam proses nak repair mana yang patut. Warna pun mestilah nak kena tukar mengikut selera tuannya kan. Pemilihan warna membuatkan saya dan husband sedikit pening. Kat sini saya ada attachkan warna-warna yang berkenan di hati. Korang rasa warna apa yang best eh? Saya rujuk link ni berkenaan dengan warna-warna yang sesuai untuk rumah kediaman.

.................................................................

Pemilihan Warna

1. Neutral & Grey

I really love this colour. Modern and stylish. Suka!





Modern Living Room Design Concept

Modern Living Room Design Ideas

2. Dark puple

Warna ini pun mengancam jugak. Will consider it for our bedroom. It is the symbol of royalty and wealth. It also represents wisdom and spirituality. It is said this feminine colour will give a romantic mood. So, sesuai lah for our bedroom =)





black living room ideas

3. Red

Red is associated with love, warmth and comfort. It evokes strong emotions. Warna yang penuh dengan tenaga.


Facebook: HOME IDEAS

Apa yang ingin di-highlight-kan kat sini ialah wall sticker tuh. Sangat menawan kalbu! Hehu.


Source: 

So far, ini je lah warna yang berkenan dihati saya. My husband awal-awal say no to pink T_T Kenalah cari warna lain. Nasib baik berkenan warna-warna kat atas nih. Once everything settled, we will move out  from MIL's house. Dah almost 9 months both of us menumpang rumah MIL. Tapi best jugak sebenarnya pengalaman saya hidup di rumah mertua. Masa yang ada digunakan untuk mengenali parents in law dan adik-adik ipar dengan lebih rapat..Alhamdulillah. They are so kind to me =)

.......................................................

Hm, saya nak mintak maaf sangat-sangat kepada few readers yang bertanyakan bila saya nak review about my wedding semua. Sebenarnya saya bukannya tanak review tau, tapi nak review ni memerlukan masa (ceh, kau ada 8 bulan dah mas hehe) dan idea juga. Kadang-kadang kalau takde idea susah tau nak menulis. Huhu. InsyaAllah when the times come, i'll review ok? 

Hugs!