24 November 2011

Cake Cutting vs Pulut Kuning Cutting

Salam dan hai again.

Tetiba rajin gila kan update blog?
Hihihi.

...........................................................

Saya suka sangat makan kek.
Bagi lah kek apa pun.
*tiba-tiba*

=D

Sesetengah bakal pengantin mungkin lebih suka pulut kuning bagi menggantikan kek untuk upacara memotong kek, kan?
Hati saya tetap dengan kek.
*dah memang suka sangat makan kek..sebab tu gemok =P*


Cake cutting session.
Surrounded by our beloved friends.
Time ni terasa macam..
Woahhh....

Dan,

Pada malam nikah, saya dan husband ada upacara memotong pulut kuning.
=)
*tamak nak jugak pulut kuning*


Thanks to beloved Mak Ngah sebab buatkan saya pulut kuning ni.
Sangat suka!
Bersusah payah dia deko-deko kan pulut kuning saya.
Hihi.
Hasilnya memang terbaik!
Mak ngah memang pandai bab menghias ni.
Sayang mak ngah lebih. Muah!

Kebetulan memang orang-orang dapur masak pulut kuning untuk makan.
Takde lah membazir kan semata nak buat pulut kuning berhias nih.
Ecece..

How about you all?
Wedding cake or pulut kuning?
You choose.

Saya pilih dua-dua.
Hehe.

Bridesmaids and Groomsmen

Salam dan hai semua.

Hai korang!

I'm sure most b2b would feel super happy if they have many bridesmaids or dayang-dayang gitu.
So do i. 
Sangat suka tau!
As for me, semua bridesmaids adalah kawan sekolah, SMARTians.
Semua orang Kuantan. 
Senang kan. 
Saya tanak menyusahkan kawan-kawan yang lain, yang dari KL, etc datang jauh-jauh semata-mata nak jadi bridesmaids. Huhu.
Harap-harap korang tak terasa, tau? 
=)


Super happy expressions! 
Sorang dah kawen!
Hihi.
My deng Zack (Maid of Honour), Pujah, Nad, Asha, Ria, Ejat!


Shhhhhh...


Mereka lah yang tolong pakaikan inai last minit, refer to my deng. Love u!
Mereka lah yang tolong angkatkan hantaran.
Mereka lah yang iringi saya ke pangkuan suami, ececehh.
Mereka lah yang tolong bahagikan door gift.
Mereka lah yang berposing sakan bersama pengantin.
Mereka juga yang menyerikan majlis saya.
Tanpa mereka, majlis saya takkan bermakna. 
Huhu.

Sayang korang ketat-ketat!!
Muahxx!

Ada yang tiada dalam gambar.
Betty lewat sikit je sebab anak dia demam. Kesian T_T
Wani, where are you at this time?
Epy tengah berhoneymoon dengan Ae?? =P
Hm, sape lagi ek..
The bride with her gorgeousssssss bridesmaids!




Not to forget, hubby's friends are my friend too cause both of us were from the same school.

Last but not least,
Husband saya pun ada groomsmen juga!
Hihihhi.



Brotherhood.
Ececece..

.........................................................

Dear friends,
I hope our friendship will never end.
Kawan dunia akhirat, ok?
Love you all darlingssss!

*hugs and kisses*

22 November 2011

Bilik Pengantin

Salam dan hai semua.

Sejuk-sejuk time hujan macam ni terasa best pulak nak update blog. Seriously, lama gila saya tak update. Lebih banyak berblogwalking daripada update blog sendiri. Malas pun tidak, busy pun tidak. Takde idea, kot?? =D So, kali ini saya nak review bilik pengantin lah. Maybe lebih kepada gambar-gambar berbanding review, heheh. Korang layan je la ok?


Saya gunakan Dudero lamp IKEA tu bagi menggantikan bedside table. Jimat dan murah boleh beli kat IKEA. Hehe =)


White string curtain for both side of the wall. Saya sangat suka! Bila letak string curtain ni, terus bilik jadi berseri-seri, huhuhu! Ditambah lagi dengan efek cahaya lampu IKEA, ber+++++ lah serinya, cewah! String curtain tu 10"x10" harganya cuma RM49.90 satu. Beli di Nagoya. 



Habis bersepah bilik dengan kelopak rose tuh, huhuhu.
  


Dengan menggunakan string curtain, gaya macam ni pun voley. Yippi!
Sangat-sangat suka efek string curtain ni..
=) =) =)
Korang suka? Heheh.

Till next entry.

Bye and take care lovelies!
=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

24 November 2011

Cake Cutting vs Pulut Kuning Cutting

Salam dan hai again.

Tetiba rajin gila kan update blog?
Hihihi.

...........................................................

Saya suka sangat makan kek.
Bagi lah kek apa pun.
*tiba-tiba*

=D

Sesetengah bakal pengantin mungkin lebih suka pulut kuning bagi menggantikan kek untuk upacara memotong kek, kan?
Hati saya tetap dengan kek.
*dah memang suka sangat makan kek..sebab tu gemok =P*


Cake cutting session.
Surrounded by our beloved friends.
Time ni terasa macam..
Woahhh....

Dan,

Pada malam nikah, saya dan husband ada upacara memotong pulut kuning.
=)
*tamak nak jugak pulut kuning*


Thanks to beloved Mak Ngah sebab buatkan saya pulut kuning ni.
Sangat suka!
Bersusah payah dia deko-deko kan pulut kuning saya.
Hihi.
Hasilnya memang terbaik!
Mak ngah memang pandai bab menghias ni.
Sayang mak ngah lebih. Muah!

Kebetulan memang orang-orang dapur masak pulut kuning untuk makan.
Takde lah membazir kan semata nak buat pulut kuning berhias nih.
Ecece..

How about you all?
Wedding cake or pulut kuning?
You choose.

Saya pilih dua-dua.
Hehe.

Bridesmaids and Groomsmen

Salam dan hai semua.

Hai korang!

I'm sure most b2b would feel super happy if they have many bridesmaids or dayang-dayang gitu.
So do i. 
Sangat suka tau!
As for me, semua bridesmaids adalah kawan sekolah, SMARTians.
Semua orang Kuantan. 
Senang kan. 
Saya tanak menyusahkan kawan-kawan yang lain, yang dari KL, etc datang jauh-jauh semata-mata nak jadi bridesmaids. Huhu.
Harap-harap korang tak terasa, tau? 
=)


Super happy expressions! 
Sorang dah kawen!
Hihi.
My deng Zack (Maid of Honour), Pujah, Nad, Asha, Ria, Ejat!


Shhhhhh...


Mereka lah yang tolong pakaikan inai last minit, refer to my deng. Love u!
Mereka lah yang tolong angkatkan hantaran.
Mereka lah yang iringi saya ke pangkuan suami, ececehh.
Mereka lah yang tolong bahagikan door gift.
Mereka lah yang berposing sakan bersama pengantin.
Mereka juga yang menyerikan majlis saya.
Tanpa mereka, majlis saya takkan bermakna. 
Huhu.

Sayang korang ketat-ketat!!
Muahxx!

Ada yang tiada dalam gambar.
Betty lewat sikit je sebab anak dia demam. Kesian T_T
Wani, where are you at this time?
Epy tengah berhoneymoon dengan Ae?? =P
Hm, sape lagi ek..
The bride with her gorgeousssssss bridesmaids!




Not to forget, hubby's friends are my friend too cause both of us were from the same school.

Last but not least,
Husband saya pun ada groomsmen juga!
Hihihhi.



Brotherhood.
Ececece..

.........................................................

Dear friends,
I hope our friendship will never end.
Kawan dunia akhirat, ok?
Love you all darlingssss!

*hugs and kisses*

22 November 2011

Bilik Pengantin

Salam dan hai semua.

Sejuk-sejuk time hujan macam ni terasa best pulak nak update blog. Seriously, lama gila saya tak update. Lebih banyak berblogwalking daripada update blog sendiri. Malas pun tidak, busy pun tidak. Takde idea, kot?? =D So, kali ini saya nak review bilik pengantin lah. Maybe lebih kepada gambar-gambar berbanding review, heheh. Korang layan je la ok?


Saya gunakan Dudero lamp IKEA tu bagi menggantikan bedside table. Jimat dan murah boleh beli kat IKEA. Hehe =)


White string curtain for both side of the wall. Saya sangat suka! Bila letak string curtain ni, terus bilik jadi berseri-seri, huhuhu! Ditambah lagi dengan efek cahaya lampu IKEA, ber+++++ lah serinya, cewah! String curtain tu 10"x10" harganya cuma RM49.90 satu. Beli di Nagoya. 



Habis bersepah bilik dengan kelopak rose tuh, huhuhu.
  


Dengan menggunakan string curtain, gaya macam ni pun voley. Yippi!
Sangat-sangat suka efek string curtain ni..
=) =) =)
Korang suka? Heheh.

Till next entry.

Bye and take care lovelies!
=)