21 September 2012

Deng's Wedding

Salam dan hai semua.
.........................................................................

Wedding of Nurul Zaadah & Ashraf Mustakim
Date: 31 August 2012
Venue: Kuantan, Pahang

...........................................................................

Hai dearies,

Saya rasa lama sangat dah tak menulis. Bila nak start menulis balik..kaku pulak. Tak reti nak start macam mana heee..So, saya ingat nak cerita about my deng aka my best friend's wedding lah. Her wedding day was on Merdeka Day, 31 August 2012 haritu.

Since majlis nikah diadakan pada Jumaat pagi, malam sebelum tu saya datang ke rumah beliau untuk tolong apa-apa yang patut as last preparation. Plus, saya yang mendeko her hantaran, so bawak sekali hantaran malam tu. Oh ye, kalau nak tengok hantaran dia, klik here.

Malam tu, saya kerjakan lagi hantaran dia. Buat sirih junjung pulak. Dengan sirih yang sedikit je, puas jugaklah godek-godek nak hasilkan sirih junjung dia. Alhamdulillah, menjadi jugak sirih junjung malam tu. Lepas tu, her hand bouquet pulak. Peach hand bouquet. Just a simple one. As requested by the bride-to-be (now already a wife =) ). Bakal pengantin time tu sibuk macam-macam. Itu dan ini tak siap lagi. But mostly yang kecik-kecik lah. And we all know perkara yang kecik-kecik ni lah lagi remeh. Tak terkejar tengok dia. Saya pun turut sibuk atau buat-buat sibuk hihihi.. Seronok juga. Terkenang time preparation kahwin dulu-dulu. Ecece..

Tak habis setakat tu..lepas tu kitorang set-up guestbook corner pulak. Lastly, touch up her inai and ukir bunga kat tangan pengantin. Wallah..saya memang fail la bab ukir inai ni.. Actually tak pernah pun, in fact time wedding dulu saya memang tak ukir pun inai. Have no idea T_T. Pengantin punya pasal, saya try jugak lah. Menjadi jugak tapi tak simetri tsk T__T. Kesian kat pengantin. Sorry ye deng! Hee...

Ok stop pasal preparation. Now tibalah ke wedding day. Jeng jeng jeng. Pengantin sungguh berseri-seri. Suka sangat! Ha..fyi, pengantin make-up diri sendiri tau. Cantik!


Natural makeup during her solemnization.

Check out her Facebook Page: NurulZaadahMakeover


Sah suami isteri =)


Mendengar amanat dan nasihat yang berguna daripada ustaz tentang hidup berumahtangga.

Selepas zohor baru pengantin lelaki tiba di rumah pengantin. 








Love her wedding dress. Nice colour!

Alhamdulillah, another best friend of mine menjejakkan kaki ke alam rumahtangga. New phase. Banyak lagi la cabarannya. InsyaAllah semoga hubungan mereka berdua sentiasa diberkati Allah dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah. Amin..

Doa buat pengantin,

Kita doakan deng bahagia bersama suami dan keluarga tercinta dunia dan akhirat. Semoga hubungan kalian sentiasa diberkati dan dalam lindungan Illahi. Jaga diri, jaga suami dan jaga keluarga. Eh eh, jadi 'jaga' pulak kan. Haha. Love you so much. And yang paling penting..semoga persahabatan kita kekal dunia dan akhirat. InsyaAllah.


Much love,
masmOna


8 comments:

NURUL ZAADAH JUHARI said...

Huuuu deng..Sangatlah terharukan. Thanks so much deng. Without deng memang majlis kite x complete. Deng orang yang banyak membantu dan menggembleng tenaga hingga ke hari akhir. Tak tahu nak balas cmne hope Allah lebih layak membalas segala usaha dan kebaikan deng. Amin. Love u so much!! Kita kawan sampai mati :)

Rina Hamid said...

z sgt cntik...singgah sini yer.. bila free drop by 2 my blog keh :)

masmOna said...

Nurul Zaadah Juhari:
Kita just buat yang mana termampu je deng.. huhu..love you so much too! Yup, kita kawan sampai mati insyaAllah..=)

Rina Hamid:
Hai rina..thanks for dropping by =)

wisata outboundmalang said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Sany Isnaini said...
This comment has been removed by the author.
Sany Isnaini said...

Busana yang menarik buat Trend Gaya Busana

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

21 September 2012

Deng's Wedding

Salam dan hai semua.
.........................................................................

Wedding of Nurul Zaadah & Ashraf Mustakim
Date: 31 August 2012
Venue: Kuantan, Pahang

...........................................................................

Hai dearies,

Saya rasa lama sangat dah tak menulis. Bila nak start menulis balik..kaku pulak. Tak reti nak start macam mana heee..So, saya ingat nak cerita about my deng aka my best friend's wedding lah. Her wedding day was on Merdeka Day, 31 August 2012 haritu.

Since majlis nikah diadakan pada Jumaat pagi, malam sebelum tu saya datang ke rumah beliau untuk tolong apa-apa yang patut as last preparation. Plus, saya yang mendeko her hantaran, so bawak sekali hantaran malam tu. Oh ye, kalau nak tengok hantaran dia, klik here.

Malam tu, saya kerjakan lagi hantaran dia. Buat sirih junjung pulak. Dengan sirih yang sedikit je, puas jugaklah godek-godek nak hasilkan sirih junjung dia. Alhamdulillah, menjadi jugak sirih junjung malam tu. Lepas tu, her hand bouquet pulak. Peach hand bouquet. Just a simple one. As requested by the bride-to-be (now already a wife =) ). Bakal pengantin time tu sibuk macam-macam. Itu dan ini tak siap lagi. But mostly yang kecik-kecik lah. And we all know perkara yang kecik-kecik ni lah lagi remeh. Tak terkejar tengok dia. Saya pun turut sibuk atau buat-buat sibuk hihihi.. Seronok juga. Terkenang time preparation kahwin dulu-dulu. Ecece..

Tak habis setakat tu..lepas tu kitorang set-up guestbook corner pulak. Lastly, touch up her inai and ukir bunga kat tangan pengantin. Wallah..saya memang fail la bab ukir inai ni.. Actually tak pernah pun, in fact time wedding dulu saya memang tak ukir pun inai. Have no idea T_T. Pengantin punya pasal, saya try jugak lah. Menjadi jugak tapi tak simetri tsk T__T. Kesian kat pengantin. Sorry ye deng! Hee...

Ok stop pasal preparation. Now tibalah ke wedding day. Jeng jeng jeng. Pengantin sungguh berseri-seri. Suka sangat! Ha..fyi, pengantin make-up diri sendiri tau. Cantik!


Natural makeup during her solemnization.

Check out her Facebook Page: NurulZaadahMakeover


Sah suami isteri =)


Mendengar amanat dan nasihat yang berguna daripada ustaz tentang hidup berumahtangga.

Selepas zohor baru pengantin lelaki tiba di rumah pengantin. 








Love her wedding dress. Nice colour!

Alhamdulillah, another best friend of mine menjejakkan kaki ke alam rumahtangga. New phase. Banyak lagi la cabarannya. InsyaAllah semoga hubungan mereka berdua sentiasa diberkati Allah dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah. Amin..

Doa buat pengantin,

Kita doakan deng bahagia bersama suami dan keluarga tercinta dunia dan akhirat. Semoga hubungan kalian sentiasa diberkati dan dalam lindungan Illahi. Jaga diri, jaga suami dan jaga keluarga. Eh eh, jadi 'jaga' pulak kan. Haha. Love you so much. And yang paling penting..semoga persahabatan kita kekal dunia dan akhirat. InsyaAllah.


Much love,
masmOna


8 comments:

NURUL ZAADAH JUHARI said...

Huuuu deng..Sangatlah terharukan. Thanks so much deng. Without deng memang majlis kite x complete. Deng orang yang banyak membantu dan menggembleng tenaga hingga ke hari akhir. Tak tahu nak balas cmne hope Allah lebih layak membalas segala usaha dan kebaikan deng. Amin. Love u so much!! Kita kawan sampai mati :)

Rina Hamid said...

z sgt cntik...singgah sini yer.. bila free drop by 2 my blog keh :)

masmOna said...

Nurul Zaadah Juhari:
Kita just buat yang mana termampu je deng.. huhu..love you so much too! Yup, kita kawan sampai mati insyaAllah..=)

Rina Hamid:
Hai rina..thanks for dropping by =)

wisata outboundmalang said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Sany Isnaini said...
This comment has been removed by the author.
Sany Isnaini said...

Busana yang menarik buat Trend Gaya Busana

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)