05 July 2010

Door Gift : Revealed Edition hehehe :D

Salam dan hai semua.

Ye...Ini dia. I mahu revealed lah apa gift yang dah dibeli untuk para tetamu time w-day nanti. Malas dah nak sorok2 hihi. Mana tau kalau i revealed u all kasik lagi banyak ideas for deco :) :) Seronok nih. Tahu kan yang i beli gift tu kat IKEA? Kalau tak tahu or lupa tengok sini.

Oh ye. Thanks a lot to Pn Idayusof sebab beri i info yang best. See this -->


Haa..Semua dah tau kan i beli apa?? Yuhuuu!! I beli (my mum yang bayar) gelas comel tu memang betul tak sampai RM1 pun seketul. Murah. Cute pulak tuh hiks ;) Jimat lagi. Huu..Seronok.

Ni antara kotak gelas yang dah di beli. I susun elok-elok. Jangan pecah ye sayang? Duduk situ elok-elok. Nak kena beli lagi seribu nih. Huhu.

Close up sikit.

Ok. Gelas dah beli. Selesai satu perkara. Pasni fikir pasal deco lak. Camne neh? Any idea gurls?? -_- Oh ye, i ingat nak tampal sticker kat glass tuh. Macam gambar nih -->



Credit: here

Mana nak cari eh?? Help help T_T

Time pameran tu i ada tanya vendor kad kahwin samada deorng ada tak buat sticker transparent camni. Deorang kata takde. Just standard sticker yang pakai high quality paper tu adalah. I tanak yang tu. I nak yang transparent jugak. Mengada-ngada kan? Hehe -_-

Petang tadi En Tunang pergi survey kat sebuah kedai sticker kat area Bukit Sekilau. Dia cakap sticker macam tu ada. Tapi 25 sen seketul. Kalau 2400 ketul? Dah jadi RM600. Mak aih. 600 hingget semata untuk sticker. Macam tak berbaloi jeh T_T

Eh jap. Hantar glass ni for printing pun ok jugak kan? Agak-agak boleh tak kedai printing buat? Tapi takut mahal lah. Sigh. Kena survey dulu nih.

Kalau B2B semua tahu kedai printing mana yang boleh kasik murah. Kasik tahu yeh? Tak pun, kalau tahu kedai sticker yang boleh bagi murah jugak, kasik tahu jugak yeh? Huhu!

29 comments:

Nora a.k.a Aira said...

mas dah try tanya www.mycenderahati.com ?

atau ideaNiaga Enterprise ridwan 012-9834842, nora pun baru nak survey2

Nadia said...

owh,,aritu gi ikea pun,i tunjuk dat cute glass to mum..but mum xapprove..if not,sama lah doorgift kte..i pening nk bg ape yg org simpan xbuang,,,

rose said...

comel la glass 2..jeles..hehe..sblm nie kt ikea ada bentuk gelas yg sma tp jenis seramik..murak jugak..wrna krim..tp yg nie lg comel..x saba nk tgk outcome nyer..hehe.. =)

masmOna said...

nora!!thanks a lot for the info dear!!seronoknyaaa..nnt i nk pergi survey kat situ.mycenderahti tu kat area bypass jeh kan.huhu!

missbutterfly said...

my initial plan pun nk beli gelas tu jgk...tp mcm bsr sgt.xtau nk letak apa dlm tu..ehehe

farahfatihah said...

wahh sweet la kalau nak deco cam tu..wat la pic katun2 hehehe

suriadzul said...

cantek sgt dear...kita pon bg cam gini gak..p 200jer..utk vvip...nk beli 1000pcs xmampu lowhhh..uhuksss...p kita deco,letap print pic gmbr kita n tunang...cost rm3..skali cawan n printed....ok kan...p nk order 1000 cam tue...mampoi lowhhhh....utk org bise kita bg jajan2 dlm paper beg jer..nnt kita tolg awk cari kat mn nk wat stckr 2 yer...gud luck

abbazsmakl said...

ala..br nk bg idea yg sama. kalo cwn sama xpe kan? idea deko je yg lain ok kan? hehehe~~

.ieLah. said...

hi mas..
i kawan muben..first time drop comment ni..hihi
my fren kawen dulu ade buat sticker camni, letak kat glass kecik jugak..untuk isi telur..
just now i asked her. dia kata kat giant.. dalam seribu keping, it cost rm78..tapi dia simple je lah.. tulis both name and tarikh aje..kalau deco2 cam ur pic kat atas ni, maybe mahal sket la kan..
i lupa nak tanya giant mana, but rasenye giant kat jaya gading tu la kot..huhu

.ieLah. said...

mas, giant tanah putih..

masmOna said...

jaja: i pun tengah consider nak letak apa jugak nih. rasanya letak gula2 dan chocs kot..sng boleh packing dr awal =)

farahfatihah: =) now tgh usha2 pics yang sesuai untuk letak kat situ. katun-katun pun cute kan? =)

abg baz: hehehe =) up to u. sy tak kesah pun hiks. bila nk langsung nih? ;)

masmOna said...

ielah: =) kira murah tu seribu keping just rm78 jeh? wah! kena pegi usha macam ni. thanks for the info =)

eh aritu ada lagi komen yg tak kuar. nk reply kat sini lah hiks =)

suriadzul has left a new comment on your post "Door Gift : Revealed Edition hehehe :D":

cantek sgt dear...kita pon bg cam gini gak..p 200jer..utk vvip...nk beli 1000pcs xmampu lowhhh..uhuksss...p kita deco,letap print pic gmbr kita n tunang...cost rm3..skali cawan n printed....ok kan...p nk order 1000 cam tue...mampoi lowhhhh....utk org bise kita bg jajan2 dlm paper beg jer..nnt kita tolg awk cari kat mn nk wat stckr 2 yer...gud luck

to suriadzul: kira ok lah tuh rm3 sebiji. cukup untuk vvip jeh. kalau i pun tak mampu nk bagi seribu orang hehe :D nnt bila awak dah dpt info share tau? thanks!!

masmOna said...

rose has left a new comment on your post "Door Gift : Revealed Edition hehehe :D":

comel la glass 2..jeles..hehe..sblm nie kt ikea ada bentuk gelas yg sma tp jenis seramik..murak jugak..wrna krim..tp yg nie lg comel..x saba nk tgk outcome nyer..hehe.. =)

to rose: hiks ;) sabar sabar lambat lagi ni nak siap. bila dah siap nnt i buat revealed edition 2 hehehe :D

Cik Belle said...

pergi tanya kak hanim sudah... die boleh buat. cepat p mintak quotation ngan die. g g! haha.

mas, letak chocolate banyak2, nak mintak lebih ni. hahahaha. ikat dalam letak kain net ngan reben lepas tuh hias la bunga2 kat reben tuh.. p cari bunga kristal comel2 kat ssf.. mesti nampak mahal!! hehee.

kuantan ada ssf kan? pergi terjah pergi.. haha. diorang mesti ada contoh punya..

goodluck mas!

masmOna said...

alamak!macam mana boleh terlupa kak hanim nih??thanks kak tia ingatkan!!hehe =) nk email her lah.

idea yang bernas tuh kak tia. mas da ada buat sampel deco tapi nnt lah baru revealed hihihi :D yg penting kena carik yg murah2 jeh. jimat kos :P

ElyaElmo said...

dear!! i pun terpikir nk bg somthing lebih kurang mcm idea u ni...besar tak gelas tu dear??
hari tu gi kat pameran pengantin..gelas die kecik jee...1000pcs 1.00, tnye kawan2 die kata mahal,so i kene g servey2 lagii...:(

masmOna said...

elya dear: gelas tu nk kata besar taklah besar sgt. kalau tak silap tinggi 9.5cm x diameter 6.5 cm. i tak ingat sgt. huhu. tp cumel lah and murah tu yg penting!!senang cite u pegi IKEA sekarang usha.hiks.

kalau gelas yg u tgk tu lagi kecik dr yg ni tp harga rm1 seketul, i rs mahal lah.

Lala said...

waa..dh siap beli gift ni.
mas bile kawen?hehe

masmOna said...

lala: bila kawennya? nantikannnn hikkk!! sabar2 nanti mas revealed k bila dah kompem tarikh ;)

Lala said...

ngee...best kan nk kawen!!hehe

gEe said...

hai..
mas..kdi yg dkt bukit sekilau tu nama dia apa ye?? anyway,sy ni ex-schoolmate kamu..hehe..

masmOna said...

gEe:
hai gee..alaa..tak ingt pulak kedai tu nama apa. tp dia betul2 sebelah restoren. ada lagi satu kedai printing yg ada transparent sticker jugak. try Ureka Media. Kat sri dagangan 2, sebaris dengan New Horizon, Canon etc kat area situ-situ lah. dia quote harga sama dgn kedai Bukit Sekilau tuh.

gEe said...

ooo...ok2..tq for the info..

III bDkNaKaL III said...

i ♥ that glass..i ♥ da design on da glass...i ♥IKEA!!!

masmOna said...

III bDkNaKal III:
yep me ♥ that glass too =)

basket_lab said...

jom terjah www.basketlab.blogspot.com
i ade buat bisness cetakan decal pada mug

-ana

KISaHKASiH said...

cik mas..at last u tempah kt mn??how about d price??
i cm nk stcker transparent tu gk..

GADIS INI said...

salam akk beli glass ni ktne..

awk reply kat sy..urgent.. tq

masmOna said...

GADIS INI:
hai dear..saya beli glass tu kat IKEA =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

05 July 2010

Door Gift : Revealed Edition hehehe :D

Salam dan hai semua.

Ye...Ini dia. I mahu revealed lah apa gift yang dah dibeli untuk para tetamu time w-day nanti. Malas dah nak sorok2 hihi. Mana tau kalau i revealed u all kasik lagi banyak ideas for deco :) :) Seronok nih. Tahu kan yang i beli gift tu kat IKEA? Kalau tak tahu or lupa tengok sini.

Oh ye. Thanks a lot to Pn Idayusof sebab beri i info yang best. See this -->


Haa..Semua dah tau kan i beli apa?? Yuhuuu!! I beli (my mum yang bayar) gelas comel tu memang betul tak sampai RM1 pun seketul. Murah. Cute pulak tuh hiks ;) Jimat lagi. Huu..Seronok.

Ni antara kotak gelas yang dah di beli. I susun elok-elok. Jangan pecah ye sayang? Duduk situ elok-elok. Nak kena beli lagi seribu nih. Huhu.

Close up sikit.

Ok. Gelas dah beli. Selesai satu perkara. Pasni fikir pasal deco lak. Camne neh? Any idea gurls?? -_- Oh ye, i ingat nak tampal sticker kat glass tuh. Macam gambar nih -->



Credit: here

Mana nak cari eh?? Help help T_T

Time pameran tu i ada tanya vendor kad kahwin samada deorng ada tak buat sticker transparent camni. Deorang kata takde. Just standard sticker yang pakai high quality paper tu adalah. I tanak yang tu. I nak yang transparent jugak. Mengada-ngada kan? Hehe -_-

Petang tadi En Tunang pergi survey kat sebuah kedai sticker kat area Bukit Sekilau. Dia cakap sticker macam tu ada. Tapi 25 sen seketul. Kalau 2400 ketul? Dah jadi RM600. Mak aih. 600 hingget semata untuk sticker. Macam tak berbaloi jeh T_T

Eh jap. Hantar glass ni for printing pun ok jugak kan? Agak-agak boleh tak kedai printing buat? Tapi takut mahal lah. Sigh. Kena survey dulu nih.

Kalau B2B semua tahu kedai printing mana yang boleh kasik murah. Kasik tahu yeh? Tak pun, kalau tahu kedai sticker yang boleh bagi murah jugak, kasik tahu jugak yeh? Huhu!

29 comments:

Nora a.k.a Aira said...

mas dah try tanya www.mycenderahati.com ?

atau ideaNiaga Enterprise ridwan 012-9834842, nora pun baru nak survey2

Nadia said...

owh,,aritu gi ikea pun,i tunjuk dat cute glass to mum..but mum xapprove..if not,sama lah doorgift kte..i pening nk bg ape yg org simpan xbuang,,,

rose said...

comel la glass 2..jeles..hehe..sblm nie kt ikea ada bentuk gelas yg sma tp jenis seramik..murak jugak..wrna krim..tp yg nie lg comel..x saba nk tgk outcome nyer..hehe.. =)

masmOna said...

nora!!thanks a lot for the info dear!!seronoknyaaa..nnt i nk pergi survey kat situ.mycenderahti tu kat area bypass jeh kan.huhu!

missbutterfly said...

my initial plan pun nk beli gelas tu jgk...tp mcm bsr sgt.xtau nk letak apa dlm tu..ehehe

farahfatihah said...

wahh sweet la kalau nak deco cam tu..wat la pic katun2 hehehe

suriadzul said...

cantek sgt dear...kita pon bg cam gini gak..p 200jer..utk vvip...nk beli 1000pcs xmampu lowhhh..uhuksss...p kita deco,letap print pic gmbr kita n tunang...cost rm3..skali cawan n printed....ok kan...p nk order 1000 cam tue...mampoi lowhhhh....utk org bise kita bg jajan2 dlm paper beg jer..nnt kita tolg awk cari kat mn nk wat stckr 2 yer...gud luck

abbazsmakl said...

ala..br nk bg idea yg sama. kalo cwn sama xpe kan? idea deko je yg lain ok kan? hehehe~~

.ieLah. said...

hi mas..
i kawan muben..first time drop comment ni..hihi
my fren kawen dulu ade buat sticker camni, letak kat glass kecik jugak..untuk isi telur..
just now i asked her. dia kata kat giant.. dalam seribu keping, it cost rm78..tapi dia simple je lah.. tulis both name and tarikh aje..kalau deco2 cam ur pic kat atas ni, maybe mahal sket la kan..
i lupa nak tanya giant mana, but rasenye giant kat jaya gading tu la kot..huhu

.ieLah. said...

mas, giant tanah putih..

masmOna said...

jaja: i pun tengah consider nak letak apa jugak nih. rasanya letak gula2 dan chocs kot..sng boleh packing dr awal =)

farahfatihah: =) now tgh usha2 pics yang sesuai untuk letak kat situ. katun-katun pun cute kan? =)

abg baz: hehehe =) up to u. sy tak kesah pun hiks. bila nk langsung nih? ;)

masmOna said...

ielah: =) kira murah tu seribu keping just rm78 jeh? wah! kena pegi usha macam ni. thanks for the info =)

eh aritu ada lagi komen yg tak kuar. nk reply kat sini lah hiks =)

suriadzul has left a new comment on your post "Door Gift : Revealed Edition hehehe :D":

cantek sgt dear...kita pon bg cam gini gak..p 200jer..utk vvip...nk beli 1000pcs xmampu lowhhh..uhuksss...p kita deco,letap print pic gmbr kita n tunang...cost rm3..skali cawan n printed....ok kan...p nk order 1000 cam tue...mampoi lowhhhh....utk org bise kita bg jajan2 dlm paper beg jer..nnt kita tolg awk cari kat mn nk wat stckr 2 yer...gud luck

to suriadzul: kira ok lah tuh rm3 sebiji. cukup untuk vvip jeh. kalau i pun tak mampu nk bagi seribu orang hehe :D nnt bila awak dah dpt info share tau? thanks!!

masmOna said...

rose has left a new comment on your post "Door Gift : Revealed Edition hehehe :D":

comel la glass 2..jeles..hehe..sblm nie kt ikea ada bentuk gelas yg sma tp jenis seramik..murak jugak..wrna krim..tp yg nie lg comel..x saba nk tgk outcome nyer..hehe.. =)

to rose: hiks ;) sabar sabar lambat lagi ni nak siap. bila dah siap nnt i buat revealed edition 2 hehehe :D

Cik Belle said...

pergi tanya kak hanim sudah... die boleh buat. cepat p mintak quotation ngan die. g g! haha.

mas, letak chocolate banyak2, nak mintak lebih ni. hahahaha. ikat dalam letak kain net ngan reben lepas tuh hias la bunga2 kat reben tuh.. p cari bunga kristal comel2 kat ssf.. mesti nampak mahal!! hehee.

kuantan ada ssf kan? pergi terjah pergi.. haha. diorang mesti ada contoh punya..

goodluck mas!

masmOna said...

alamak!macam mana boleh terlupa kak hanim nih??thanks kak tia ingatkan!!hehe =) nk email her lah.

idea yang bernas tuh kak tia. mas da ada buat sampel deco tapi nnt lah baru revealed hihihi :D yg penting kena carik yg murah2 jeh. jimat kos :P

ElyaElmo said...

dear!! i pun terpikir nk bg somthing lebih kurang mcm idea u ni...besar tak gelas tu dear??
hari tu gi kat pameran pengantin..gelas die kecik jee...1000pcs 1.00, tnye kawan2 die kata mahal,so i kene g servey2 lagii...:(

masmOna said...

elya dear: gelas tu nk kata besar taklah besar sgt. kalau tak silap tinggi 9.5cm x diameter 6.5 cm. i tak ingat sgt. huhu. tp cumel lah and murah tu yg penting!!senang cite u pegi IKEA sekarang usha.hiks.

kalau gelas yg u tgk tu lagi kecik dr yg ni tp harga rm1 seketul, i rs mahal lah.

Lala said...

waa..dh siap beli gift ni.
mas bile kawen?hehe

masmOna said...

lala: bila kawennya? nantikannnn hikkk!! sabar2 nanti mas revealed k bila dah kompem tarikh ;)

Lala said...

ngee...best kan nk kawen!!hehe

gEe said...

hai..
mas..kdi yg dkt bukit sekilau tu nama dia apa ye?? anyway,sy ni ex-schoolmate kamu..hehe..

masmOna said...

gEe:
hai gee..alaa..tak ingt pulak kedai tu nama apa. tp dia betul2 sebelah restoren. ada lagi satu kedai printing yg ada transparent sticker jugak. try Ureka Media. Kat sri dagangan 2, sebaris dengan New Horizon, Canon etc kat area situ-situ lah. dia quote harga sama dgn kedai Bukit Sekilau tuh.

gEe said...

ooo...ok2..tq for the info..

III bDkNaKaL III said...

i ♥ that glass..i ♥ da design on da glass...i ♥IKEA!!!

masmOna said...

III bDkNaKal III:
yep me ♥ that glass too =)

basket_lab said...

jom terjah www.basketlab.blogspot.com
i ade buat bisness cetakan decal pada mug

-ana

KISaHKASiH said...

cik mas..at last u tempah kt mn??how about d price??
i cm nk stcker transparent tu gk..

GADIS INI said...

salam akk beli glass ni ktne..

awk reply kat sy..urgent.. tq

masmOna said...

GADIS INI:
hai dear..saya beli glass tu kat IKEA =)