17 July 2010

OP : Khas untuk Orang Kuantan

Salam dan hai semua.

Yee...i sudah buang penyakit malas tuh!! *jampi serapah berjaya* hehe :p

So entri kali ni khas untuk B2B Kuantan yang malas (eh tak baik malas-malas) nak carik OP luar (KL, etc). Carik OP Kuantan sudeh hihi :)

Ada 3 calon-calon OP dari Kuantan yang berkenan di hati. Gaya i cakap kat atas tu macam ramai je calon OP kan? hik ;)


1. Shasmanizam

Of course lah kena letak nombor satu. Sebabnya Abg Shas ialah OP untuk wedding i nanti =) Kena promote lebih nih hikkk! I suka his work. Gambar yang beliau amek cantek. And not too much editing! Lagi lah i suka. As i mentioned in previous entry, i kureng sikit gambar yang banyak edit nih. Cantek tu memang cantek tapi dah kurang natural i rasa. Huhu.

Check his website --> http://shasmanizam.fotopages.com/ Oh ye dia ni jarang update website dia lah.

Dan tak ketinggalan..


Gambar i time E-day. Hikk! Malu -_-

Ni i sertakan pakej harga. Ampunn...Tak jelas sangat di sini. Jadi, korang kena save dulu pastu zoom in time view okay? Huhu -_-


next is..

2. Emran Malek

Orangnya sempoi jeh. Cool. Dulu time kawan i kawen amek ngan Emran. Dia ni pandai pose-kan orang. Check his website --> http://emranmalek.wordpress.com/


Yuhuu..inilah kawan i!! =)





Ok. Ni lah emran =)

Ni pulak pakej harga -->

last one..

3. TintaCreative

Tak banyak yang i tahu pasal TintaCreative nih. Jadi, mari kita lihat gambar. Boleh juga check their website --> http://tintacreative.com/ or facebook --> http://www.facebook.com/tintacreative#!/tintacreative





I tau pengantin nih amek pakej ngan Riffai Seri Andaman 3R!! Cause i noticed baju kuning itu huhu =)


Pre-wedding di bandar Kuantan. I like!!


Ok puas hati tak B2B Kuantan? Hehehe =) I hope i dapat membantu uols sikit-sikit. Any queries boleh tanya i or drop ur comment ok?

Alamak. Dah lewat nih. I nak tido lah. Gudnite!!!

Take care.

18 comments:

ZARA said...

suka num 1 sebab gambar cantek! and u pon dah pilih dia kan... i menyokong seratus peratus...

tapi emran tu cute lah! tak pasal2 boleh buat i tak jd kawen so merbahaya betul!

masmOna said...

LOL!! Zara u ni comel lah! boleh ek smpai tak jadi kawen sbb penangan emran tu haha :D

thanks dear sbb telah menyokong 100%! i heart his work xoxo :)

Cik Belle said...

amek abg shas sebab support x-smart jugak kah? hahaha. adoila, kan dah kata, smartian tak berkembang. haha..

mas, update lagi vendor kat kuantan.. kak tia tak sempat la nak ulang-alik p kuantan survey. sobs!

thezaila said...

zara.. u jgn.. heheh.. menangis cik abang u nnt. :P

i personally sooka tinta creative..ada survey2 mereka for my temerloh recep .. :)

Nora a.k.a Aira said...

:: thanks mas =) suka ni update vendor kuantan..chayook!!! :: i suka semua la..camne ni gurlp ! =)

masmOna said...

Cik Belle:
hahaha hahaha hahaha! bila kak tia mention x-smartian, baru mas macam erk? tak terpk lak. betoi lah smartian tak berkembang nih. eh tp takpe, support satu sekola hihi :D

oh ye, insyaAllah will update more pasal vendor Kuantan. kena kumpul information nih!

thezaila:
tintacreative pun cantek. i admit it =) boleh lah u hire them =)

Nora:
haip haip. jgn tak keruan. walaupun u suka semua tapi at last u kena pilih satu jugak. unless u nk hire org yg berbeza for all event. nikah org len, sanding org len, tandang orang len. itu boleh! haha ;p

farahfatihah said...

wahhh semuanya menarik..camne nak pilih?? rambang mata hehehe

Lala said...

oyyes! setuju. yang first tu paling senang hati dan sedap mata lah cik mas!

tengkujuh said...

salam... hai sorry tumpang lalu. tapi ada satu lagi photographer yg base on Kuantan gak rasanya coz our cik nadia bayu guna dia as an OP. tak silap namanya Photoaura (Aween Rashdan). cantik gak gambar2 cik nadia bayu yg dia amik. this is the add:
http://photoaura.net/blog/

masmOna said...

farahfatihah:
sabar sabar. jangan rambang mata? hehe (ceh padahal i pun sama ;P)

lala:
oh yes, after sesi rambang mata akhirnya abg shas tetap di hati walaupun mubin dah berkeras tayah sibuk2 carik OP lain, amek shas jeh. tapi biasalah pompuan kan? survey ialah perkara wajib!

tengkujuh:
thanks dear for the link!!i'm not aware pun photoaura is Kuantan OP. sebab i tak penah pulak nmpk studio dia kat mana2 (ceh macam lah i dah pusing survey satu Kuantan! hihi)
anyway, thanks for sharing!

Cik Belle said...

tak silap, photoaura adalah photographer dari kelantan. tapi, abg aween bersedia untuk amek job dari luar kelantan.. photoaura memang terbaik! =)

cik yaya said...

sama lah op kita..btw ada satu lg utk bride ktn

beautconnection
link:http://beautconnection.fotopages.com/?entry=1124477

so far harga plg mahal diorg ni lah ;)

masmOna said...

cik yaya:
thanks for sharing dear =)
i penah masuk sekali je studio diorng kat jalan besar tu. nmpk macam mahal. n mmg mahal pun yeh. hehe

rose said...

dl tau sal gezzeg je kt kuantan nie..tp ade bnyk pilihan rupanya..hehe

i suka u nyer pilihan op 2..harga pn ok..mcm bminat nk p tnye je nnt..hehe..thanks!

masmOna said...

rose:
hehehe. memang banyak sangat pilihan dear. yang ni yang i agak berkenan lah esp abg shas =) sila-sila pergi tanya dia hehehe =)

ur welcome btw. oh ye, sy tak amek pun quotation gezzeg -_- tapi my senior penah amek dia as vendor. cantek juga gambarnya.

Adda Shariff said...

harus set2 smart pilih dr kalangan smartian gak cik atia oi..apatah lagi berbakat ye tak? ahaks..

goodluck mas!

p/s: emranmalek's 2nd photo tuh is my cousin! hihi kecik dunia..

Cik Belle said...

agaagagaa.. aku dah kata, smartians tak berkembang. dok pusing situ sini, dak smart jugak. haha. nasib laki kau bukan x-smart. haha.

aku pening nak pilih yang mana satu. boleh tak aku nak sebok jugak belah bertandang. hahaa

masmOna said...

Adda Shariff:
The Smartians memang ramai yang berbakat ngehehehe.nama pun Smart kan? hiks ;)

Cik Belle:
Kak tia terimalah hakikat bahawa smart memang takkan lari dari smart hahahha :D

pilih je abg shas tu kak tia. senang cite.haa..tak pun kak hanim. dia pun photographer jugak apa? hihihi :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

17 July 2010

OP : Khas untuk Orang Kuantan

Salam dan hai semua.

Yee...i sudah buang penyakit malas tuh!! *jampi serapah berjaya* hehe :p

So entri kali ni khas untuk B2B Kuantan yang malas (eh tak baik malas-malas) nak carik OP luar (KL, etc). Carik OP Kuantan sudeh hihi :)

Ada 3 calon-calon OP dari Kuantan yang berkenan di hati. Gaya i cakap kat atas tu macam ramai je calon OP kan? hik ;)


1. Shasmanizam

Of course lah kena letak nombor satu. Sebabnya Abg Shas ialah OP untuk wedding i nanti =) Kena promote lebih nih hikkk! I suka his work. Gambar yang beliau amek cantek. And not too much editing! Lagi lah i suka. As i mentioned in previous entry, i kureng sikit gambar yang banyak edit nih. Cantek tu memang cantek tapi dah kurang natural i rasa. Huhu.

Check his website --> http://shasmanizam.fotopages.com/ Oh ye dia ni jarang update website dia lah.

Dan tak ketinggalan..


Gambar i time E-day. Hikk! Malu -_-

Ni i sertakan pakej harga. Ampunn...Tak jelas sangat di sini. Jadi, korang kena save dulu pastu zoom in time view okay? Huhu -_-


next is..

2. Emran Malek

Orangnya sempoi jeh. Cool. Dulu time kawan i kawen amek ngan Emran. Dia ni pandai pose-kan orang. Check his website --> http://emranmalek.wordpress.com/


Yuhuu..inilah kawan i!! =)





Ok. Ni lah emran =)

Ni pulak pakej harga -->

last one..

3. TintaCreative

Tak banyak yang i tahu pasal TintaCreative nih. Jadi, mari kita lihat gambar. Boleh juga check their website --> http://tintacreative.com/ or facebook --> http://www.facebook.com/tintacreative#!/tintacreative





I tau pengantin nih amek pakej ngan Riffai Seri Andaman 3R!! Cause i noticed baju kuning itu huhu =)


Pre-wedding di bandar Kuantan. I like!!


Ok puas hati tak B2B Kuantan? Hehehe =) I hope i dapat membantu uols sikit-sikit. Any queries boleh tanya i or drop ur comment ok?

Alamak. Dah lewat nih. I nak tido lah. Gudnite!!!

Take care.

18 comments:

ZARA said...

suka num 1 sebab gambar cantek! and u pon dah pilih dia kan... i menyokong seratus peratus...

tapi emran tu cute lah! tak pasal2 boleh buat i tak jd kawen so merbahaya betul!

masmOna said...

LOL!! Zara u ni comel lah! boleh ek smpai tak jadi kawen sbb penangan emran tu haha :D

thanks dear sbb telah menyokong 100%! i heart his work xoxo :)

Cik Belle said...

amek abg shas sebab support x-smart jugak kah? hahaha. adoila, kan dah kata, smartian tak berkembang. haha..

mas, update lagi vendor kat kuantan.. kak tia tak sempat la nak ulang-alik p kuantan survey. sobs!

thezaila said...

zara.. u jgn.. heheh.. menangis cik abang u nnt. :P

i personally sooka tinta creative..ada survey2 mereka for my temerloh recep .. :)

Nora a.k.a Aira said...

:: thanks mas =) suka ni update vendor kuantan..chayook!!! :: i suka semua la..camne ni gurlp ! =)

masmOna said...

Cik Belle:
hahaha hahaha hahaha! bila kak tia mention x-smartian, baru mas macam erk? tak terpk lak. betoi lah smartian tak berkembang nih. eh tp takpe, support satu sekola hihi :D

oh ye, insyaAllah will update more pasal vendor Kuantan. kena kumpul information nih!

thezaila:
tintacreative pun cantek. i admit it =) boleh lah u hire them =)

Nora:
haip haip. jgn tak keruan. walaupun u suka semua tapi at last u kena pilih satu jugak. unless u nk hire org yg berbeza for all event. nikah org len, sanding org len, tandang orang len. itu boleh! haha ;p

farahfatihah said...

wahhh semuanya menarik..camne nak pilih?? rambang mata hehehe

Lala said...

oyyes! setuju. yang first tu paling senang hati dan sedap mata lah cik mas!

tengkujuh said...

salam... hai sorry tumpang lalu. tapi ada satu lagi photographer yg base on Kuantan gak rasanya coz our cik nadia bayu guna dia as an OP. tak silap namanya Photoaura (Aween Rashdan). cantik gak gambar2 cik nadia bayu yg dia amik. this is the add:
http://photoaura.net/blog/

masmOna said...

farahfatihah:
sabar sabar. jangan rambang mata? hehe (ceh padahal i pun sama ;P)

lala:
oh yes, after sesi rambang mata akhirnya abg shas tetap di hati walaupun mubin dah berkeras tayah sibuk2 carik OP lain, amek shas jeh. tapi biasalah pompuan kan? survey ialah perkara wajib!

tengkujuh:
thanks dear for the link!!i'm not aware pun photoaura is Kuantan OP. sebab i tak penah pulak nmpk studio dia kat mana2 (ceh macam lah i dah pusing survey satu Kuantan! hihi)
anyway, thanks for sharing!

Cik Belle said...

tak silap, photoaura adalah photographer dari kelantan. tapi, abg aween bersedia untuk amek job dari luar kelantan.. photoaura memang terbaik! =)

cik yaya said...

sama lah op kita..btw ada satu lg utk bride ktn

beautconnection
link:http://beautconnection.fotopages.com/?entry=1124477

so far harga plg mahal diorg ni lah ;)

masmOna said...

cik yaya:
thanks for sharing dear =)
i penah masuk sekali je studio diorng kat jalan besar tu. nmpk macam mahal. n mmg mahal pun yeh. hehe

rose said...

dl tau sal gezzeg je kt kuantan nie..tp ade bnyk pilihan rupanya..hehe

i suka u nyer pilihan op 2..harga pn ok..mcm bminat nk p tnye je nnt..hehe..thanks!

masmOna said...

rose:
hehehe. memang banyak sangat pilihan dear. yang ni yang i agak berkenan lah esp abg shas =) sila-sila pergi tanya dia hehehe =)

ur welcome btw. oh ye, sy tak amek pun quotation gezzeg -_- tapi my senior penah amek dia as vendor. cantek juga gambarnya.

Adda Shariff said...

harus set2 smart pilih dr kalangan smartian gak cik atia oi..apatah lagi berbakat ye tak? ahaks..

goodluck mas!

p/s: emranmalek's 2nd photo tuh is my cousin! hihi kecik dunia..

Cik Belle said...

agaagagaa.. aku dah kata, smartians tak berkembang. dok pusing situ sini, dak smart jugak. haha. nasib laki kau bukan x-smart. haha.

aku pening nak pilih yang mana satu. boleh tak aku nak sebok jugak belah bertandang. hahaa

masmOna said...

Adda Shariff:
The Smartians memang ramai yang berbakat ngehehehe.nama pun Smart kan? hiks ;)

Cik Belle:
Kak tia terimalah hakikat bahawa smart memang takkan lari dari smart hahahha :D

pilih je abg shas tu kak tia. senang cite.haa..tak pun kak hanim. dia pun photographer jugak apa? hihihi :D