04 July 2010

Pameran Pengantin Part 2

Salam dan hai semua.

Ye. Seperti yang diketahui. I telah pergi ke Pameran Pengantin di MidValley Jumaat arituh. Arini habis dah kan? Siapa yang tak dapat pegi? Ololololo..jangan sedih sedih. Kompem next time dia akan buat lagi. Huhu.

Since i dengan En Tunang pergi hari Jumaat. Memang tak ramai orang. So kami dapat pusing-pusing tapak pameran dua tiga kali!Hahaha. En Tunang ikut je i muah muah :)

Nak enterprem kejap hihihi :D
Ketibaan Yang Berbahagia Datuk dan Datin
Hehe :P

Si tamak mengumpul segala brochures, pamphlets and business cards!!
:D :D :D

Oh ye, terjumpa nih. Lalu di beli dengan harga Rm15 sahaja. Harga pasaran RM15.90. Dah jimat 90 sen di situ hiks ;)

........................................................................

Dah stop merapu.

I singgah booth photographer je kebanyakannya. Ni serba sedikit yang i dapat. Especially for those yang tak dapat nak pergi. Tapi i rasa macam semua B2B pergi jeh ke pameran nih. Ye tak?

Story Package RM1350
: 1 photographer coverage
: 1 event, maximum coverage of 5 hours
: Unlimited shots burned into DVD
: 1 exclusive 10"x12" story album consisting 22 pages + box
: 1 exclusive DVD casing
: FREE outdoor portraiture worth RM750
: FREE picture + frame 12"x18"

Yang best untuk danialhaikal nih is we can choose colour of the album (black / silver / gold / deep red) based on our interest. And the album is simple and just nice (tak amek gambar lah pulak ampunn..)


Sila klik untuk pembesaran.
Package RM2500
[nikah + reception [bride]]
:2 custom album 10"x12"
:2 frame 8"x12"
: 1 senior photographer
: DVD with unlimited shots
: FREE outdoor

ataupun boleh ditukar dengan pakej ini -->

Package RM2500
[nikah + reception [bride]]
:1 custom album 12"x15" (lebih besar lah)
: 3 frame 8"x12"
: 1 senior photographer
: DVD with unlimited shots
: FREE outdoor


Check out their website. Photos captured by em memang cantek and superb. Fully editing. But..i kureng berkenan sikit lah kalau TOO MUCH editing. Bagi i, gambar dah jadi tak natural lah. Baik amek gambar pakai kamera henpon cabuk i ni jeh pastu edit kasik cantek. Hihihi :D Tapi kalau takat edit sikit-sikit i ok lagi. Everybody has their own interest kan? :)

Oh ini pula Dina Halim yang famous
Sila klik gambar untuk pembesaran.
Semua pakej dia mahal-mahal! Not affordable lah for me. I nak carik yang dapat SEMUA (pakej lengkap) tapi harga nak murah. Wahahaha! I tau. Memang takkan dapat punyeee tsk tsk T_T

Ok lah..till next entry. Bye!

9 comments:

kay kamal said...

i din manage to go....ter-demam cz g pasar sect 13 shah alam pastu ujan lebat then ade exams lak esok so terpaksa study T_T

sedey jap..

Cik Belle said...

lagi mana lagi? update lagi! hehe. videographer ade terjah2 tak? hoho

Lala said...

ala..tak dpt pegi pameran.

mas, ni hanya review photographer and pelamin?
ada pameran pengantin part 3 tak?hee

aini said...

mahal bonar dina halim tu ek...huhuhu....

sy g semlm byk giler kutip brochure..dok tgk package catering...coz photographer da setel..pelamin, baju n make up pon ingat nak amek ngan kawan je..

farahfatihah said...

wahhh bagusnye dpt g....sy blik kg last week...hmm mg kak nadia @ dina halim punya pakej mahal2 tp cntik2 kan?

Nora a.k.a Aira said...

saya xdpt pergi sbb member tunang :(
tapi naseb awak share info :) thanks ek :) hehe update la lagi..

masmOna said...

kay: ololololo..siannya u..takpe seb baik u doktor. so u kena mkn ubat and get well soon dear! :)

Cik Belle: excitednya kak tia suruh org update. kak tia pun kena update lagi! hihi :P takde terjah videographer pun lah huhu

lala: cukup lah review takat ni dulu. kalau RAJIN nnt mas update lagi hee =) tggu pameran pengantin part 3 pulak =)

masmOna said...

aini: haah memang mahal pun tapi berbaloi lah dgn hasil kerja dia i guess ;) sy pulak tak survey katering sbb nnt nak masak sendrik. eh tak, bukan sy yg masak. famili yg masak hehe =)

farahfatihah: yup betul. walaupun MAHAL tapi cantek2 semuanya wuwu

Nora: ololo..jgn sedih2. member tunang lagi penting =) nway ur welcome! nnt sy update lagi kalau rajin hiks =)

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

akhirnya, cik fisha pun pegi pameran tu wak.. hehehehh... tp x sebanyak masa kt pwtc tu ari...
bdway, kami mmg dah settle book tuk kedua2 majlis... pegi pun saje je meramaikan majlis... cuci mata...
tp mmg beza la harga die...
masa kami pegi bulan mac lepas, kad murah je... 90 sen + 1000 gift beg + bannerx2.... tp kali ni harga dah naek RM1.20 + 200 gift beg + banner je.... huhuuu.. cepatnya harga barang naek kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

04 July 2010

Pameran Pengantin Part 2

Salam dan hai semua.

Ye. Seperti yang diketahui. I telah pergi ke Pameran Pengantin di MidValley Jumaat arituh. Arini habis dah kan? Siapa yang tak dapat pegi? Ololololo..jangan sedih sedih. Kompem next time dia akan buat lagi. Huhu.

Since i dengan En Tunang pergi hari Jumaat. Memang tak ramai orang. So kami dapat pusing-pusing tapak pameran dua tiga kali!Hahaha. En Tunang ikut je i muah muah :)

Nak enterprem kejap hihihi :D
Ketibaan Yang Berbahagia Datuk dan Datin
Hehe :P

Si tamak mengumpul segala brochures, pamphlets and business cards!!
:D :D :D

Oh ye, terjumpa nih. Lalu di beli dengan harga Rm15 sahaja. Harga pasaran RM15.90. Dah jimat 90 sen di situ hiks ;)

........................................................................

Dah stop merapu.

I singgah booth photographer je kebanyakannya. Ni serba sedikit yang i dapat. Especially for those yang tak dapat nak pergi. Tapi i rasa macam semua B2B pergi jeh ke pameran nih. Ye tak?

Story Package RM1350
: 1 photographer coverage
: 1 event, maximum coverage of 5 hours
: Unlimited shots burned into DVD
: 1 exclusive 10"x12" story album consisting 22 pages + box
: 1 exclusive DVD casing
: FREE outdoor portraiture worth RM750
: FREE picture + frame 12"x18"

Yang best untuk danialhaikal nih is we can choose colour of the album (black / silver / gold / deep red) based on our interest. And the album is simple and just nice (tak amek gambar lah pulak ampunn..)


Sila klik untuk pembesaran.
Package RM2500
[nikah + reception [bride]]
:2 custom album 10"x12"
:2 frame 8"x12"
: 1 senior photographer
: DVD with unlimited shots
: FREE outdoor

ataupun boleh ditukar dengan pakej ini -->

Package RM2500
[nikah + reception [bride]]
:1 custom album 12"x15" (lebih besar lah)
: 3 frame 8"x12"
: 1 senior photographer
: DVD with unlimited shots
: FREE outdoor


Check out their website. Photos captured by em memang cantek and superb. Fully editing. But..i kureng berkenan sikit lah kalau TOO MUCH editing. Bagi i, gambar dah jadi tak natural lah. Baik amek gambar pakai kamera henpon cabuk i ni jeh pastu edit kasik cantek. Hihihi :D Tapi kalau takat edit sikit-sikit i ok lagi. Everybody has their own interest kan? :)

Oh ini pula Dina Halim yang famous
Sila klik gambar untuk pembesaran.
Semua pakej dia mahal-mahal! Not affordable lah for me. I nak carik yang dapat SEMUA (pakej lengkap) tapi harga nak murah. Wahahaha! I tau. Memang takkan dapat punyeee tsk tsk T_T

Ok lah..till next entry. Bye!

9 comments:

kay kamal said...

i din manage to go....ter-demam cz g pasar sect 13 shah alam pastu ujan lebat then ade exams lak esok so terpaksa study T_T

sedey jap..

Cik Belle said...

lagi mana lagi? update lagi! hehe. videographer ade terjah2 tak? hoho

Lala said...

ala..tak dpt pegi pameran.

mas, ni hanya review photographer and pelamin?
ada pameran pengantin part 3 tak?hee

aini said...

mahal bonar dina halim tu ek...huhuhu....

sy g semlm byk giler kutip brochure..dok tgk package catering...coz photographer da setel..pelamin, baju n make up pon ingat nak amek ngan kawan je..

farahfatihah said...

wahhh bagusnye dpt g....sy blik kg last week...hmm mg kak nadia @ dina halim punya pakej mahal2 tp cntik2 kan?

Nora a.k.a Aira said...

saya xdpt pergi sbb member tunang :(
tapi naseb awak share info :) thanks ek :) hehe update la lagi..

masmOna said...

kay: ololololo..siannya u..takpe seb baik u doktor. so u kena mkn ubat and get well soon dear! :)

Cik Belle: excitednya kak tia suruh org update. kak tia pun kena update lagi! hihi :P takde terjah videographer pun lah huhu

lala: cukup lah review takat ni dulu. kalau RAJIN nnt mas update lagi hee =) tggu pameran pengantin part 3 pulak =)

masmOna said...

aini: haah memang mahal pun tapi berbaloi lah dgn hasil kerja dia i guess ;) sy pulak tak survey katering sbb nnt nak masak sendrik. eh tak, bukan sy yg masak. famili yg masak hehe =)

farahfatihah: yup betul. walaupun MAHAL tapi cantek2 semuanya wuwu

Nora: ololo..jgn sedih2. member tunang lagi penting =) nway ur welcome! nnt sy update lagi kalau rajin hiks =)

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

akhirnya, cik fisha pun pegi pameran tu wak.. hehehehh... tp x sebanyak masa kt pwtc tu ari...
bdway, kami mmg dah settle book tuk kedua2 majlis... pegi pun saje je meramaikan majlis... cuci mata...
tp mmg beza la harga die...
masa kami pegi bulan mac lepas, kad murah je... 90 sen + 1000 gift beg + bannerx2.... tp kali ni harga dah naek RM1.20 + 200 gift beg + banner je.... huhuuu.. cepatnya harga barang naek kan...