10 May 2010

E-day: Gifts & Thank you tag

Salam.

Since photo album tidak dapat-dapat lagik dari Abg Shas, tidak dapatlah i nak mengupload gambar2 time tunang arituh T_T Maka semua harus bersabar. Cehs. Padahal dekat facebook i dah berlambak-lambak kawan-kawan tag photo heheh. Walau-macam-mana-pun i tetap nak tunggu gambar dari Abg Shas. Heh -_-

Few weeks before e-day memang tersangatlah busy. Busy kerja. Balik rumah busy menyiapkan gift lagi. Sampaikan macam takde masa rehat pun. Badan penat memang i dah tak ingat dah. Janji mende ni semua siap before e-day. Huhu. Dugaan sungguh. I pun tak tahu kenapa. Mungkin Tuhan sengaja nak duga samada i bersabar atau tak. Dugaan sebelum tunang orang kata. I'm sure mesti ada b2b out there faced dugaan-dugaan macam ni kan? Tapi, memang perlu sabar dan tabah je lah kan? Huu..

Malam-malam ni lah yang i buat. Nasib baik mama ada untuk bantu sikit-sikit. Thanks a lot mama! I am the only daughter. Adik-adik lain semua lelaki yang memang takkan amek kesah lah pasal this thing. Heh T_T Maka i dengan mama sungguh gigih menyiapkan jugak. We both buat dalam 400 pcs. Satu malam buat 40-50 pcs. Lama-lama siap lah :)

Dekat ofis i siapkan tag ni pulak hihihi :D Curik-curik buat at my room. Nasib baik takde orang masuk bilik i time i buat nih ngehehe :D

I design sendiri. Memang paling amatur lah. Heheh :D Thanks to Encik Tunang sebab belanja i this thing for printing. Dia nak belanja i sebab dia tanak cut tag tuh. I yang suruh dia *bahagi-bahagi kerja :D* tapi dia cakap "I gunting tak lawa lah. Nanti senget-senget lah" Macam-macam. Heh. Nasib baik murah jeh. Satu keping A3 rm3.50 ada 48 keping tag. I print 8 keping A3 cuma rm28. Nak jugak promote kesahkaseh hiks!! :D

Pas dah siap gunting-gunting semua sesi menampal lah! Hihi. Penuh satu kotak nih.

Ni hasil gift yang dah siap. Thanks a lot to kak pah (cousin) yang banyak tolong masukkan food inside the paperbag. I sub kat dia. Huhu.

I hope friends and family yang dapat that gift happy. Walaupun sangatlahh simple dan murah je kosnya. Tapi i buat dengan sepenuh hati dan kasih sayang *cehs* and i put lot of effort and time to did that huhu :)

Daa..

13 comments:

asLeenda said...

rajin nye...penat sikit takpe..sbb bile tgk hasil, kite rse legaaaaa..kan...
.
.
nway, salam kenal...:D

masmOna said...

asLeenda: ye betul tu..rasa puas hati bila dapat bagi pada kawan-kawan kan? :)

salam kenal juga :)

@ty_farEd said...

cantik....nak buat jugak lar..!!! huhu

masmOna said...

aty_fared: i dah tengok ur tq tag huhu! gud job dear :)

Meey@ said...

i tak perasan u pun diy jugak brown paper bag!haha.mmg sgt berbaloikan!i nak tanye satu soklan la, part bottom paper bag tu, u lipat sendiri ke ek, make it space to put gifts?sbb brown paper yg i beli ni mmg xde lipatan mcm u.ke mmg u beli da ada.hope, u paham apa yg i cuba smpikan.hehe.tq masmona!!

masmOna said...

meeya:
i paham u paham. yup, i lipat sendri. part melipat tu mmg paling takes time. time beli dia flat je. selamat men-DIY dear! gud luck =)

SophRoSyNe @ cik giRang said...

waa..baru je terfikir nak buat mcm ni...da ada contoh depan mata. hehehu..

nice la..simple and sempoi je..mudah lagi jimat gitu kan..hehehe (^_^)

masmOna said...

SophaRosyne @ cik girang:
huhuhuhu =) gud luck dear..

Nurul Farhanah~ said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Farhanah~ said...

maaf ye nak tau laa paper beg beli kat mana ye..can u pm me fara_chubby5@YAHOO.COM

April 11, 2011 1:08 PM

KISaHKASiH said...

tq tag tu u print ats paper sticker?bl kt mn ye??tq

Lelolita said...

Hai:)
Sy suka bc blog awak.. nice n interesting sgt:)
Secara x lgsg leh dpt mcm2 ilham..
Blh sy tanya ckit? kat mn sy leh dpt kn brown paper bag kat area JB? Klu x silap sy, bag cm ni de mcm2 kaler..

masmOna said...

Kisahkasih:
dear..saya order sticker tu kat kedai sticker kat kuantan =)

Lelolita:
Hai dear..
Hmm..kat JB eh..saya tak pasti lah pulak nak dapatkan kat mana..huhu..sori tak dapat nk bantu..kalau kat kuantan saya tau la jugak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

10 May 2010

E-day: Gifts & Thank you tag

Salam.

Since photo album tidak dapat-dapat lagik dari Abg Shas, tidak dapatlah i nak mengupload gambar2 time tunang arituh T_T Maka semua harus bersabar. Cehs. Padahal dekat facebook i dah berlambak-lambak kawan-kawan tag photo heheh. Walau-macam-mana-pun i tetap nak tunggu gambar dari Abg Shas. Heh -_-

Few weeks before e-day memang tersangatlah busy. Busy kerja. Balik rumah busy menyiapkan gift lagi. Sampaikan macam takde masa rehat pun. Badan penat memang i dah tak ingat dah. Janji mende ni semua siap before e-day. Huhu. Dugaan sungguh. I pun tak tahu kenapa. Mungkin Tuhan sengaja nak duga samada i bersabar atau tak. Dugaan sebelum tunang orang kata. I'm sure mesti ada b2b out there faced dugaan-dugaan macam ni kan? Tapi, memang perlu sabar dan tabah je lah kan? Huu..

Malam-malam ni lah yang i buat. Nasib baik mama ada untuk bantu sikit-sikit. Thanks a lot mama! I am the only daughter. Adik-adik lain semua lelaki yang memang takkan amek kesah lah pasal this thing. Heh T_T Maka i dengan mama sungguh gigih menyiapkan jugak. We both buat dalam 400 pcs. Satu malam buat 40-50 pcs. Lama-lama siap lah :)

Dekat ofis i siapkan tag ni pulak hihihi :D Curik-curik buat at my room. Nasib baik takde orang masuk bilik i time i buat nih ngehehe :D

I design sendiri. Memang paling amatur lah. Heheh :D Thanks to Encik Tunang sebab belanja i this thing for printing. Dia nak belanja i sebab dia tanak cut tag tuh. I yang suruh dia *bahagi-bahagi kerja :D* tapi dia cakap "I gunting tak lawa lah. Nanti senget-senget lah" Macam-macam. Heh. Nasib baik murah jeh. Satu keping A3 rm3.50 ada 48 keping tag. I print 8 keping A3 cuma rm28. Nak jugak promote kesahkaseh hiks!! :D

Pas dah siap gunting-gunting semua sesi menampal lah! Hihi. Penuh satu kotak nih.

Ni hasil gift yang dah siap. Thanks a lot to kak pah (cousin) yang banyak tolong masukkan food inside the paperbag. I sub kat dia. Huhu.

I hope friends and family yang dapat that gift happy. Walaupun sangatlahh simple dan murah je kosnya. Tapi i buat dengan sepenuh hati dan kasih sayang *cehs* and i put lot of effort and time to did that huhu :)

Daa..

13 comments:

asLeenda said...

rajin nye...penat sikit takpe..sbb bile tgk hasil, kite rse legaaaaa..kan...
.
.
nway, salam kenal...:D

masmOna said...

asLeenda: ye betul tu..rasa puas hati bila dapat bagi pada kawan-kawan kan? :)

salam kenal juga :)

@ty_farEd said...

cantik....nak buat jugak lar..!!! huhu

masmOna said...

aty_fared: i dah tengok ur tq tag huhu! gud job dear :)

Meey@ said...

i tak perasan u pun diy jugak brown paper bag!haha.mmg sgt berbaloikan!i nak tanye satu soklan la, part bottom paper bag tu, u lipat sendiri ke ek, make it space to put gifts?sbb brown paper yg i beli ni mmg xde lipatan mcm u.ke mmg u beli da ada.hope, u paham apa yg i cuba smpikan.hehe.tq masmona!!

masmOna said...

meeya:
i paham u paham. yup, i lipat sendri. part melipat tu mmg paling takes time. time beli dia flat je. selamat men-DIY dear! gud luck =)

SophRoSyNe @ cik giRang said...

waa..baru je terfikir nak buat mcm ni...da ada contoh depan mata. hehehu..

nice la..simple and sempoi je..mudah lagi jimat gitu kan..hehehe (^_^)

masmOna said...

SophaRosyne @ cik girang:
huhuhuhu =) gud luck dear..

Nurul Farhanah~ said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Farhanah~ said...

maaf ye nak tau laa paper beg beli kat mana ye..can u pm me fara_chubby5@YAHOO.COM

April 11, 2011 1:08 PM

KISaHKASiH said...

tq tag tu u print ats paper sticker?bl kt mn ye??tq

Lelolita said...

Hai:)
Sy suka bc blog awak.. nice n interesting sgt:)
Secara x lgsg leh dpt mcm2 ilham..
Blh sy tanya ckit? kat mn sy leh dpt kn brown paper bag kat area JB? Klu x silap sy, bag cm ni de mcm2 kaler..

masmOna said...

Kisahkasih:
dear..saya order sticker tu kat kedai sticker kat kuantan =)

Lelolita:
Hai dear..
Hmm..kat JB eh..saya tak pasti lah pulak nak dapatkan kat mana..huhu..sori tak dapat nk bantu..kalau kat kuantan saya tau la jugak..