24 February 2011

Universal Studios Singapore!

Salam again semua.

Haritu saya dah teaser. Harini saya nak review pulak. Both of us went to the South on Monday.. Perjalanan dari Kuantan ke JB ambil masa 4 jam lebih. Lama tuh. Jalan pulak bosan gila kiri kanan hutan memanjang T_T Lagi sedih sebab husband demam. Nasib baik saya boleh drive walaupun sekejap. Lepas kahwin ni mudah betul kena penyakit. Huhu.

Sampai kat JB dalam pukul 3.30 petang. Both of us stayed at Tune Hotels, Danga Bay. Truly recommended for budget travelers like us =) Again, my Nazirul Mubin did all the booking, etc. Murah tau. We stayed for two nights lebih kurang Rm180+ inclusive return coach transfer direct to Resort World Sentosa and Universal Studios for two person! Yeah, we went to Universal Studios Singapore!

Hoyeh hoyeh..Sangat-sangat excited tahu? Sebab dapat pergi sana. Selepas bermacam-macam hal berlaku pasal our 2nd honeymoon nih yang mana saya malas lah nak cerita. Saya akan cerita part yang best jeh ok. Hehe. Last-last kitorang decided untuk pergi USS. Ini pun husband saya punya idea. Love you always husband!

Reasons why my husband chooses Tune Hotels adalah seperti berikut walaupun mula-mula i reluctant to stay there, konon-konon nak survey hotel yang lagi best. Last-last, saya menurut juga kata suami =) *isteri mithali nih =p*

1. Murah
2. Bilik yang sangat selesa dan bersih walapun kecil jeh. Takpe, boleh tidur himpit-himpit dengan suami. Saya suka! Hehe. *Oh, please excuse my kegatalan mode hihi*
3. Direct coach transfer to USS. Senang. Tak perlu drive sendiri ke Singapore nuh which i think there's high probability untuk kitorang sesat. Haha. Plus, parking kat Singapore mahal *dah jimat kan*
4. Boleh parking kereta dengan selamat kat hotel.
5. Balik dari USS tengah malam penat boleh terus naik bilik dan tidur zzzzzzz..

Jom layan pictures from us..

.............................................................................

When: 8 February 2011
Where: Universal Studios Singapore
.............................................................................

Coach transfer dari Tune Hotel tepat pukul 10 pagi.. Ada shuttle yang lebih awal which is 7 am..tapi kitorang tak ambil yang tu sebab takut terbabas tidurrr ngehehe =p

Inside Odyssey Coach. Wajib bergambar dahulu =)

Lihat muka My Nazirul Mubin. Excited time nih tau! Tak sabar-sabar nak masuk inside.

Saya pun sama excited terlebih =p

Excited lagi.
....................................................

:: New York ::


Sila abaikan si baju hijau yang sedang menguap =p

:: Hollywood ::

Tu dia husband dengan bag merah. Dalam bag tu ada air mineral, 100 plus, junk food sikit, towel, seluar spare, etc. Wajib bawak air mineral sendiri sebab kat sana gila mahal. Memang berjimat sungguh kitorang hehehehe -_-


Tengok lah dia tuh, amboi amboi!

Cuteness. And they're so adorable =)

:: Sci Fi City ::


Battlestar Galactica HUMAN in red. Battlestar Galactica CYLON in blue. Tengok je pun dah gayat. Wuu..Memang tidak akan ku naik sekali lagi T____T Itu pun puas dipujuk oleh husband..dia suruh teman dia naik jugak. Akhirnya saya naik the red ones. Sebab ok lagi kot. The blue oness tu siap pusing 360 degree memang saya boleh pengsan kat atas tu jugak. Hua hua hua. Saya memang gayat dan takuutttt sangat kalau nak naik menda alah nih dan seumpama dengannya.

Tengoklah betapa tinggi Battlestar Galactica ituuuu...T_T

:: Ancient Egypt ::

Kat sini ada satu ride yang sangat best : Revenge of the Mummy..Indoor roller coaster in darkness. Thrill habes!

Err..tak tahu nak cakap apa.

:: The Lost World ::


:: Water World ::

Wajib tengok live water show nih. Best!

Kitorang duduk dekat green zone. Konon-konon dapat splash of water je..Tapi habis basah lenjun juga T_T Hahaha.. But, it was fun! Seriously.. Basah sekejap jeh sebab hari sangat panas, memang boleh mengeringkan baju kitorang. Hehe.

:: Far Far Away ::


Dari luar dah excited tengok castle tuh..

Weeeeee...saya rasa macam taknak keluar dari sini.

Bestnya dapat tinggal dalam castle besar camtuh *berangan mode*

Happy!

:: Madagascar ::

Cuteness!

I heart them! *hugs*

End of journey.

................................................................

Bersempena Tahun Arnab =)

Bye USS..We will come here again. InsyaAllah. Huhu.

=)

Please, for those yang tak pernah pergi sini..Please lah pergi! Conquer all their rides and places. It was fun and enjoyable and unexpected and thrilling and best! Saya dan husband rasa macam nak pergi sana lagi huahua..Nak pergi US jauh kan..Dapat pergi yang dekat pun ok juga. Hik.

Taa...till next entry pulak. Muahx!

10 comments:

lovelyadibah said...

yay!!!suka nyer!t nk hanimun kt sana gak la~

LittleSunshine said...

BEST!!!!!!!!!!nya korang gi sna!!lovely picca

ardinihumaira said...

wahh bestnye ;) bilalah dni nak merasa g sana

anaztasias nora aira said...

tersangatla besh tgk kamu... nak pergiiiiiiiiiiiiii !!

ElyaElmo said...

nak gi sanaa!! hotel mahal x?

nizabeba said...

enjoynye tgk gambar2 korang!!bestnye!! hihi

masmOna said...

lovelyadibah:
yuhuuuu...jom jom pegi sana jugak!! best!

LittleSunshine:
huhu..best best! =)

ardinihumaira:
pergi lah sana dini..betul2 best!

nora:
bestt!!jom jom nora kita pegi..hehe

ElyaElmo:
huhu..hotel kat spore mahal. mas stay kat tune hotel je..murah =)

nizabeba:
huhuhuhuhuhu =)

Mia-Ina said...

bestnya....1 day nak bw hubby g sana gak la...dok je johor...tp x msk singapore lg smpai la..hehe

h e r n y z a r said...

sara nak pegi sini nnt utk honeymoon.. hehe. cam budak2 kan. tp besh gile tgk kamu ngan shuben bercuti2 di sana. sgt syiok...

masmOna said...

Mia-Ina:
pergi lah sana mia..seriusly sangat best!huhu

hernyzar:
gud gud..alah.takdenya macam budak2..kitorang pun pegi jugak sini. seriusly best sara! nnt jgn lupa review..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

24 February 2011

Universal Studios Singapore!

Salam again semua.

Haritu saya dah teaser. Harini saya nak review pulak. Both of us went to the South on Monday.. Perjalanan dari Kuantan ke JB ambil masa 4 jam lebih. Lama tuh. Jalan pulak bosan gila kiri kanan hutan memanjang T_T Lagi sedih sebab husband demam. Nasib baik saya boleh drive walaupun sekejap. Lepas kahwin ni mudah betul kena penyakit. Huhu.

Sampai kat JB dalam pukul 3.30 petang. Both of us stayed at Tune Hotels, Danga Bay. Truly recommended for budget travelers like us =) Again, my Nazirul Mubin did all the booking, etc. Murah tau. We stayed for two nights lebih kurang Rm180+ inclusive return coach transfer direct to Resort World Sentosa and Universal Studios for two person! Yeah, we went to Universal Studios Singapore!

Hoyeh hoyeh..Sangat-sangat excited tahu? Sebab dapat pergi sana. Selepas bermacam-macam hal berlaku pasal our 2nd honeymoon nih yang mana saya malas lah nak cerita. Saya akan cerita part yang best jeh ok. Hehe. Last-last kitorang decided untuk pergi USS. Ini pun husband saya punya idea. Love you always husband!

Reasons why my husband chooses Tune Hotels adalah seperti berikut walaupun mula-mula i reluctant to stay there, konon-konon nak survey hotel yang lagi best. Last-last, saya menurut juga kata suami =) *isteri mithali nih =p*

1. Murah
2. Bilik yang sangat selesa dan bersih walapun kecil jeh. Takpe, boleh tidur himpit-himpit dengan suami. Saya suka! Hehe. *Oh, please excuse my kegatalan mode hihi*
3. Direct coach transfer to USS. Senang. Tak perlu drive sendiri ke Singapore nuh which i think there's high probability untuk kitorang sesat. Haha. Plus, parking kat Singapore mahal *dah jimat kan*
4. Boleh parking kereta dengan selamat kat hotel.
5. Balik dari USS tengah malam penat boleh terus naik bilik dan tidur zzzzzzz..

Jom layan pictures from us..

.............................................................................

When: 8 February 2011
Where: Universal Studios Singapore
.............................................................................

Coach transfer dari Tune Hotel tepat pukul 10 pagi.. Ada shuttle yang lebih awal which is 7 am..tapi kitorang tak ambil yang tu sebab takut terbabas tidurrr ngehehe =p

Inside Odyssey Coach. Wajib bergambar dahulu =)

Lihat muka My Nazirul Mubin. Excited time nih tau! Tak sabar-sabar nak masuk inside.

Saya pun sama excited terlebih =p

Excited lagi.
....................................................

:: New York ::


Sila abaikan si baju hijau yang sedang menguap =p

:: Hollywood ::

Tu dia husband dengan bag merah. Dalam bag tu ada air mineral, 100 plus, junk food sikit, towel, seluar spare, etc. Wajib bawak air mineral sendiri sebab kat sana gila mahal. Memang berjimat sungguh kitorang hehehehe -_-


Tengok lah dia tuh, amboi amboi!

Cuteness. And they're so adorable =)

:: Sci Fi City ::


Battlestar Galactica HUMAN in red. Battlestar Galactica CYLON in blue. Tengok je pun dah gayat. Wuu..Memang tidak akan ku naik sekali lagi T____T Itu pun puas dipujuk oleh husband..dia suruh teman dia naik jugak. Akhirnya saya naik the red ones. Sebab ok lagi kot. The blue oness tu siap pusing 360 degree memang saya boleh pengsan kat atas tu jugak. Hua hua hua. Saya memang gayat dan takuutttt sangat kalau nak naik menda alah nih dan seumpama dengannya.

Tengoklah betapa tinggi Battlestar Galactica ituuuu...T_T

:: Ancient Egypt ::

Kat sini ada satu ride yang sangat best : Revenge of the Mummy..Indoor roller coaster in darkness. Thrill habes!

Err..tak tahu nak cakap apa.

:: The Lost World ::


:: Water World ::

Wajib tengok live water show nih. Best!

Kitorang duduk dekat green zone. Konon-konon dapat splash of water je..Tapi habis basah lenjun juga T_T Hahaha.. But, it was fun! Seriously.. Basah sekejap jeh sebab hari sangat panas, memang boleh mengeringkan baju kitorang. Hehe.

:: Far Far Away ::


Dari luar dah excited tengok castle tuh..

Weeeeee...saya rasa macam taknak keluar dari sini.

Bestnya dapat tinggal dalam castle besar camtuh *berangan mode*

Happy!

:: Madagascar ::

Cuteness!

I heart them! *hugs*

End of journey.

................................................................

Bersempena Tahun Arnab =)

Bye USS..We will come here again. InsyaAllah. Huhu.

=)

Please, for those yang tak pernah pergi sini..Please lah pergi! Conquer all their rides and places. It was fun and enjoyable and unexpected and thrilling and best! Saya dan husband rasa macam nak pergi sana lagi huahua..Nak pergi US jauh kan..Dapat pergi yang dekat pun ok juga. Hik.

Taa...till next entry pulak. Muahx!

10 comments:

lovelyadibah said...

yay!!!suka nyer!t nk hanimun kt sana gak la~

LittleSunshine said...

BEST!!!!!!!!!!nya korang gi sna!!lovely picca

ardinihumaira said...

wahh bestnye ;) bilalah dni nak merasa g sana

anaztasias nora aira said...

tersangatla besh tgk kamu... nak pergiiiiiiiiiiiiii !!

ElyaElmo said...

nak gi sanaa!! hotel mahal x?

nizabeba said...

enjoynye tgk gambar2 korang!!bestnye!! hihi

masmOna said...

lovelyadibah:
yuhuuuu...jom jom pegi sana jugak!! best!

LittleSunshine:
huhu..best best! =)

ardinihumaira:
pergi lah sana dini..betul2 best!

nora:
bestt!!jom jom nora kita pegi..hehe

ElyaElmo:
huhu..hotel kat spore mahal. mas stay kat tune hotel je..murah =)

nizabeba:
huhuhuhuhuhu =)

Mia-Ina said...

bestnya....1 day nak bw hubby g sana gak la...dok je johor...tp x msk singapore lg smpai la..hehe

h e r n y z a r said...

sara nak pegi sini nnt utk honeymoon.. hehe. cam budak2 kan. tp besh gile tgk kamu ngan shuben bercuti2 di sana. sgt syiok...

masmOna said...

Mia-Ina:
pergi lah sana mia..seriusly sangat best!huhu

hernyzar:
gud gud..alah.takdenya macam budak2..kitorang pun pegi jugak sini. seriusly best sara! nnt jgn lupa review..hihi