13 April 2010

Mini Pomander

Hai.

I tau ramai b2b suka pada pomander flower ball. Even ada b2b yang dah siap buat pomander nih untuk wedding. I pun suka pomander. Bende-bende yang bulat ni memang menjadi kesukaan i. Contoh yang paling ketara ialah En Risik hihihi :D *jangan marah ye u*

I pun ada jugak mengedik buat pomander nih. Sebab saja-saja nak try dan rasa amat cute lah pomander nih maka i pun buat mini pomander. Pilihan warna? Semestinya pink huhu :)

Satu hari i terjumpa satu bunga kecil-kecil kat Cowboy. Maka hati terdetik bunga-bunga ni agaknya boleh kot dijadikan pomander. Ah, hentam je lah. I pun carik mende ni..

tapi tak berjumpa. Hampa T_T Mana nak carik eh kat Kuantan nih? Setelah hampa time tuh maka i pun hentam je beli span bunga kaler hijau tuh, potong saiz kecil jadikan ia macam bentuk bulat. Bolehlah hehe :D *suka suki jeh haku neh*

Ni lah bunga kecil yang i beli berserta riben warna merah. Suka suki :)

Akhirnya menjadik lah jugak mini pomander yuhuu! Asal kan jadi bulat kan?

Tapi..

Bila i kira-kira kos untuk mini pomander ni agak mahal lah. Lima hingget seketul. Mak aih. Mula-mula i berangan-angan nak letak mini pomander ni bagi gantikan bunga telur hiasan kat pelamin tuh. I tak ingat apa spesifik name for that thing. Tapi, disebabkan agak mahal maka plan tu tak jadi.

Akhirnya, mini pomander yang i buat tu telah menjadi ini..

Dah jadi hiasan dalam kereta i hihihi :D Bersepah-sepah hiasan dalam kereta mengganggu pemandangan betul :D

Oh ye..kalau nak tengok lebih lanjut pasal pomander ball yang cute-cute dan DIY pomander ni boleh lah berkunjung ke blog Mrs Aisheiteru okeh.

:)

3 comments:

ZARA said...

congratulations on your mini pomander tuh! Cantek letak kat kereta... kihkih

masmOna said...

ZARA, memang suke suki je letak kat kete tuh. hiks. nasib baik cantek juge :)

miey anna said...

chantekk..uhu..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

13 April 2010

Mini Pomander

Hai.

I tau ramai b2b suka pada pomander flower ball. Even ada b2b yang dah siap buat pomander nih untuk wedding. I pun suka pomander. Bende-bende yang bulat ni memang menjadi kesukaan i. Contoh yang paling ketara ialah En Risik hihihi :D *jangan marah ye u*

I pun ada jugak mengedik buat pomander nih. Sebab saja-saja nak try dan rasa amat cute lah pomander nih maka i pun buat mini pomander. Pilihan warna? Semestinya pink huhu :)

Satu hari i terjumpa satu bunga kecil-kecil kat Cowboy. Maka hati terdetik bunga-bunga ni agaknya boleh kot dijadikan pomander. Ah, hentam je lah. I pun carik mende ni..

tapi tak berjumpa. Hampa T_T Mana nak carik eh kat Kuantan nih? Setelah hampa time tuh maka i pun hentam je beli span bunga kaler hijau tuh, potong saiz kecil jadikan ia macam bentuk bulat. Bolehlah hehe :D *suka suki jeh haku neh*

Ni lah bunga kecil yang i beli berserta riben warna merah. Suka suki :)

Akhirnya menjadik lah jugak mini pomander yuhuu! Asal kan jadi bulat kan?

Tapi..

Bila i kira-kira kos untuk mini pomander ni agak mahal lah. Lima hingget seketul. Mak aih. Mula-mula i berangan-angan nak letak mini pomander ni bagi gantikan bunga telur hiasan kat pelamin tuh. I tak ingat apa spesifik name for that thing. Tapi, disebabkan agak mahal maka plan tu tak jadi.

Akhirnya, mini pomander yang i buat tu telah menjadi ini..

Dah jadi hiasan dalam kereta i hihihi :D Bersepah-sepah hiasan dalam kereta mengganggu pemandangan betul :D

Oh ye..kalau nak tengok lebih lanjut pasal pomander ball yang cute-cute dan DIY pomander ni boleh lah berkunjung ke blog Mrs Aisheiteru okeh.

:)

3 comments:

ZARA said...

congratulations on your mini pomander tuh! Cantek letak kat kereta... kihkih

masmOna said...

ZARA, memang suke suki je letak kat kete tuh. hiks. nasib baik cantek juge :)

miey anna said...

chantekk..uhu..=)