24 November 2011

Cake Cutting vs Pulut Kuning Cutting

Salam dan hai again.

Tetiba rajin gila kan update blog?
Hihihi.

...........................................................

Saya suka sangat makan kek.
Bagi lah kek apa pun.
*tiba-tiba*

=D

Sesetengah bakal pengantin mungkin lebih suka pulut kuning bagi menggantikan kek untuk upacara memotong kek, kan?
Hati saya tetap dengan kek.
*dah memang suka sangat makan kek..sebab tu gemok =P*


Cake cutting session.
Surrounded by our beloved friends.
Time ni terasa macam..
Woahhh....

Dan,

Pada malam nikah, saya dan husband ada upacara memotong pulut kuning.
=)
*tamak nak jugak pulut kuning*


Thanks to beloved Mak Ngah sebab buatkan saya pulut kuning ni.
Sangat suka!
Bersusah payah dia deko-deko kan pulut kuning saya.
Hihi.
Hasilnya memang terbaik!
Mak ngah memang pandai bab menghias ni.
Sayang mak ngah lebih. Muah!

Kebetulan memang orang-orang dapur masak pulut kuning untuk makan.
Takde lah membazir kan semata nak buat pulut kuning berhias nih.
Ecece..

How about you all?
Wedding cake or pulut kuning?
You choose.

Saya pilih dua-dua.
Hehe.

Bridesmaids and Groomsmen

Salam dan hai semua.

Hai korang!

I'm sure most b2b would feel super happy if they have many bridesmaids or dayang-dayang gitu.
So do i. 
Sangat suka tau!
As for me, semua bridesmaids adalah kawan sekolah, SMARTians.
Semua orang Kuantan. 
Senang kan. 
Saya tanak menyusahkan kawan-kawan yang lain, yang dari KL, etc datang jauh-jauh semata-mata nak jadi bridesmaids. Huhu.
Harap-harap korang tak terasa, tau? 
=)


Super happy expressions! 
Sorang dah kawen!
Hihi.
My deng Zack (Maid of Honour), Pujah, Nad, Asha, Ria, Ejat!


Shhhhhh...


Mereka lah yang tolong pakaikan inai last minit, refer to my deng. Love u!
Mereka lah yang tolong angkatkan hantaran.
Mereka lah yang iringi saya ke pangkuan suami, ececehh.
Mereka lah yang tolong bahagikan door gift.
Mereka lah yang berposing sakan bersama pengantin.
Mereka juga yang menyerikan majlis saya.
Tanpa mereka, majlis saya takkan bermakna. 
Huhu.

Sayang korang ketat-ketat!!
Muahxx!

Ada yang tiada dalam gambar.
Betty lewat sikit je sebab anak dia demam. Kesian T_T
Wani, where are you at this time?
Epy tengah berhoneymoon dengan Ae?? =P
Hm, sape lagi ek..
The bride with her gorgeousssssss bridesmaids!




Not to forget, hubby's friends are my friend too cause both of us were from the same school.

Last but not least,
Husband saya pun ada groomsmen juga!
Hihihhi.



Brotherhood.
Ececece..

.........................................................

Dear friends,
I hope our friendship will never end.
Kawan dunia akhirat, ok?
Love you all darlingssss!

*hugs and kisses*

22 November 2011

Bilik Pengantin

Salam dan hai semua.

Sejuk-sejuk time hujan macam ni terasa best pulak nak update blog. Seriously, lama gila saya tak update. Lebih banyak berblogwalking daripada update blog sendiri. Malas pun tidak, busy pun tidak. Takde idea, kot?? =D So, kali ini saya nak review bilik pengantin lah. Maybe lebih kepada gambar-gambar berbanding review, heheh. Korang layan je la ok?


Saya gunakan Dudero lamp IKEA tu bagi menggantikan bedside table. Jimat dan murah boleh beli kat IKEA. Hehe =)


White string curtain for both side of the wall. Saya sangat suka! Bila letak string curtain ni, terus bilik jadi berseri-seri, huhuhu! Ditambah lagi dengan efek cahaya lampu IKEA, ber+++++ lah serinya, cewah! String curtain tu 10"x10" harganya cuma RM49.90 satu. Beli di Nagoya. 



Habis bersepah bilik dengan kelopak rose tuh, huhuhu.
  


Dengan menggunakan string curtain, gaya macam ni pun voley. Yippi!
Sangat-sangat suka efek string curtain ni..
=) =) =)
Korang suka? Heheh.

Till next entry.

Bye and take care lovelies!
=)

13 October 2011

Review: Hantaran

Salam.

Dan hai!

Tetiba hari ini saya rasa macam nak review sikit bout my wedding. Haha. 
Forgive me ;) Dah lama kan tak review nih. 

..................................................
Hantaran for Her
..................................................

1. Sirih junjung


2. Gelang dan cek


3. Handbag


4. Dell


5. I love chocolates!


6. Shoe


7. Perfume and sunglass


8. Mengkana


Eh, mana lagi?

Semua hantaran ni except for sirih junjung saya telah siapkan dalam masa 1 malam jeh. Haha. Senang. Sebab main cucuk-cucuk je bunga tuh. Asal nampak cantik di mata saya =D Time wedding dulu tak terfikir pun nak buat felt flowers, fabric flowers, etc etc etc..Tapi sekarang ni sangat jatuh chenta dengan hantaran using fabric flowers oh sungguh cantik. Trend. Tapi saya tak reti lah. Agaknya harus belajar buat dari sekarang. Boleh gubah hantaran untuk adik ipar. Hmm. Entah-entah time adik ipar saya nak kawen nanti dah keluar trend lain. Haha.

.....................................................
Hantaran for Him
......................................................

1. Shoe 


Telah menjadi kasut kerja suamiku setiap hari =)

2. Kemeja, neck tie dan seluar


3. Wallet and belt


4. Watch


5. Kamera


6. Buah-buahan


7. Kot


Kot ni susah gila nak lipat sebab bulky dan saya tak mahu rosakkan fabrik dia. 
Akhirnya, macam ni lah jadinya hehe.

8. Sejadah


9. Perfume


Since saya just guna artificial flowers senang sikit saya boleh siapkan hantaran ni awal-awal. I really like the colour combination (yellow, off white and baby blue). Sweet je kan? Kan lahhhh...=p

So, itu sahaja lah setakat ini.
Enjoy!!


=)

 p/s: Tak tahu kenapa saya tak boleh nak tempek watermark kesahkaseh at every picture. Pelik betul.

08 October 2011

Our first house

Salam dan hai semua.

Alhamdulillah..lovely husband dah belikan rumah for us to live..Syukur. Even though it is a second hand house, but it's still our own house rite? Ada rezeki lagi kita beli rumah baru lagi satu ye yang? Hik. Ya Allah , murahkanlah rezeki kami..aminnn..

Perasaan saya? 
Excited. Tak sabar. Mood berangan. Pening. Hati rasa macam time wedding preparation dulu. But this time, preparation for our first house. Macam-macam nak fikir (berangan sebenarnya)..Nak rumah warna apa, konsep apa, living room deco, bedroom deco, kitchen deco and so on. Banyak tuh kan. Hihi.

Back to preparation. First thing yang saya buat adalah buku atau journal. Ceh..macam wedding journal pulak =P Macam biasa dalam buku tu saya catatkan budget, senarai perabot, perkakas dapur, miscellaneous dsb mengikut keperluan dan kehendak. Of course keperluan akan diberi keutamaan. Kalau tak semuaaannya saya nak beli haha.

Sekarang ni rumah tu sedang dalam proses nak repair mana yang patut. Warna pun mestilah nak kena tukar mengikut selera tuannya kan. Pemilihan warna membuatkan saya dan husband sedikit pening. Kat sini saya ada attachkan warna-warna yang berkenan di hati. Korang rasa warna apa yang best eh? Saya rujuk link ni berkenaan dengan warna-warna yang sesuai untuk rumah kediaman.

.................................................................

Pemilihan Warna

1. Neutral & Grey

I really love this colour. Modern and stylish. Suka!





Modern Living Room Design Concept

Modern Living Room Design Ideas

2. Dark puple

Warna ini pun mengancam jugak. Will consider it for our bedroom. It is the symbol of royalty and wealth. It also represents wisdom and spirituality. It is said this feminine colour will give a romantic mood. So, sesuai lah for our bedroom =)





black living room ideas

3. Red

Red is associated with love, warmth and comfort. It evokes strong emotions. Warna yang penuh dengan tenaga.


Facebook: HOME IDEAS

Apa yang ingin di-highlight-kan kat sini ialah wall sticker tuh. Sangat menawan kalbu! Hehu.


Source: 

So far, ini je lah warna yang berkenan dihati saya. My husband awal-awal say no to pink T_T Kenalah cari warna lain. Nasib baik berkenan warna-warna kat atas nih. Once everything settled, we will move out  from MIL's house. Dah almost 9 months both of us menumpang rumah MIL. Tapi best jugak sebenarnya pengalaman saya hidup di rumah mertua. Masa yang ada digunakan untuk mengenali parents in law dan adik-adik ipar dengan lebih rapat..Alhamdulillah. They are so kind to me =)

.......................................................

Hm, saya nak mintak maaf sangat-sangat kepada few readers yang bertanyakan bila saya nak review about my wedding semua. Sebenarnya saya bukannya tanak review tau, tapi nak review ni memerlukan masa (ceh, kau ada 8 bulan dah mas hehe) dan idea juga. Kadang-kadang kalau takde idea susah tau nak menulis. Huhu. InsyaAllah when the times come, i'll review ok? 

Hugs!

20 September 2011

Candy Candilac

Salam dan hai semua.

Woah! Rasa macam lama gila tak update blog nih. Rindu pulak. Hehe.
Kali ni nak share bout Candy Buffet.
Bukan pasal diri saya, keluarga atau sebagainya yeh.

Saya rasa macam berbangga pulak sebab vendor kat Kuantan ni dah semakin maju.
Ramai vendor yang up-to-date dengan latest design.
Boleh dapat dengan harga yang lebih murah pulak tuh berbanding famous vendor.
Bagus bagus. Ini satu perkembangan yang baik.
And the latest one.
Candy Buffet in Kuantan!
Dulu time saya kawen, takde pun yang buat..or tak ramai pun kot 
(maybe sebab saya tak survey haha)
Saya nak buat sendiri masa tuh? Memang tak lah =D

All the pictures below are from Candy Candilac.
I'm not quite sure diorang ni baru lagi buat bisnes ni or not.
But, i'm pretty sure their job is awesome!
Sangat sweet ok!


I know u girls gonna love this!


And this one too!
  



Saya suka pink! Hehe =p


She is Hana and her sister.
Classmate saya time sekolah dulu-dulu.
Hehe.

So, apa lagi?
Go check their website..
Facebook page: Candy Candilac

Enjoy!!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

24 November 2011

Cake Cutting vs Pulut Kuning Cutting

Salam dan hai again.

Tetiba rajin gila kan update blog?
Hihihi.

...........................................................

Saya suka sangat makan kek.
Bagi lah kek apa pun.
*tiba-tiba*

=D

Sesetengah bakal pengantin mungkin lebih suka pulut kuning bagi menggantikan kek untuk upacara memotong kek, kan?
Hati saya tetap dengan kek.
*dah memang suka sangat makan kek..sebab tu gemok =P*


Cake cutting session.
Surrounded by our beloved friends.
Time ni terasa macam..
Woahhh....

Dan,

Pada malam nikah, saya dan husband ada upacara memotong pulut kuning.
=)
*tamak nak jugak pulut kuning*


Thanks to beloved Mak Ngah sebab buatkan saya pulut kuning ni.
Sangat suka!
Bersusah payah dia deko-deko kan pulut kuning saya.
Hihi.
Hasilnya memang terbaik!
Mak ngah memang pandai bab menghias ni.
Sayang mak ngah lebih. Muah!

Kebetulan memang orang-orang dapur masak pulut kuning untuk makan.
Takde lah membazir kan semata nak buat pulut kuning berhias nih.
Ecece..

How about you all?
Wedding cake or pulut kuning?
You choose.

Saya pilih dua-dua.
Hehe.

Bridesmaids and Groomsmen

Salam dan hai semua.

Hai korang!

I'm sure most b2b would feel super happy if they have many bridesmaids or dayang-dayang gitu.
So do i. 
Sangat suka tau!
As for me, semua bridesmaids adalah kawan sekolah, SMARTians.
Semua orang Kuantan. 
Senang kan. 
Saya tanak menyusahkan kawan-kawan yang lain, yang dari KL, etc datang jauh-jauh semata-mata nak jadi bridesmaids. Huhu.
Harap-harap korang tak terasa, tau? 
=)


Super happy expressions! 
Sorang dah kawen!
Hihi.
My deng Zack (Maid of Honour), Pujah, Nad, Asha, Ria, Ejat!


Shhhhhh...


Mereka lah yang tolong pakaikan inai last minit, refer to my deng. Love u!
Mereka lah yang tolong angkatkan hantaran.
Mereka lah yang iringi saya ke pangkuan suami, ececehh.
Mereka lah yang tolong bahagikan door gift.
Mereka lah yang berposing sakan bersama pengantin.
Mereka juga yang menyerikan majlis saya.
Tanpa mereka, majlis saya takkan bermakna. 
Huhu.

Sayang korang ketat-ketat!!
Muahxx!

Ada yang tiada dalam gambar.
Betty lewat sikit je sebab anak dia demam. Kesian T_T
Wani, where are you at this time?
Epy tengah berhoneymoon dengan Ae?? =P
Hm, sape lagi ek..
The bride with her gorgeousssssss bridesmaids!




Not to forget, hubby's friends are my friend too cause both of us were from the same school.

Last but not least,
Husband saya pun ada groomsmen juga!
Hihihhi.



Brotherhood.
Ececece..

.........................................................

Dear friends,
I hope our friendship will never end.
Kawan dunia akhirat, ok?
Love you all darlingssss!

*hugs and kisses*

22 November 2011

Bilik Pengantin

Salam dan hai semua.

Sejuk-sejuk time hujan macam ni terasa best pulak nak update blog. Seriously, lama gila saya tak update. Lebih banyak berblogwalking daripada update blog sendiri. Malas pun tidak, busy pun tidak. Takde idea, kot?? =D So, kali ini saya nak review bilik pengantin lah. Maybe lebih kepada gambar-gambar berbanding review, heheh. Korang layan je la ok?


Saya gunakan Dudero lamp IKEA tu bagi menggantikan bedside table. Jimat dan murah boleh beli kat IKEA. Hehe =)


White string curtain for both side of the wall. Saya sangat suka! Bila letak string curtain ni, terus bilik jadi berseri-seri, huhuhu! Ditambah lagi dengan efek cahaya lampu IKEA, ber+++++ lah serinya, cewah! String curtain tu 10"x10" harganya cuma RM49.90 satu. Beli di Nagoya. 



Habis bersepah bilik dengan kelopak rose tuh, huhuhu.
  


Dengan menggunakan string curtain, gaya macam ni pun voley. Yippi!
Sangat-sangat suka efek string curtain ni..
=) =) =)
Korang suka? Heheh.

Till next entry.

Bye and take care lovelies!
=)

13 October 2011

Review: Hantaran

Salam.

Dan hai!

Tetiba hari ini saya rasa macam nak review sikit bout my wedding. Haha. 
Forgive me ;) Dah lama kan tak review nih. 

..................................................
Hantaran for Her
..................................................

1. Sirih junjung


2. Gelang dan cek


3. Handbag


4. Dell


5. I love chocolates!


6. Shoe


7. Perfume and sunglass


8. Mengkana


Eh, mana lagi?

Semua hantaran ni except for sirih junjung saya telah siapkan dalam masa 1 malam jeh. Haha. Senang. Sebab main cucuk-cucuk je bunga tuh. Asal nampak cantik di mata saya =D Time wedding dulu tak terfikir pun nak buat felt flowers, fabric flowers, etc etc etc..Tapi sekarang ni sangat jatuh chenta dengan hantaran using fabric flowers oh sungguh cantik. Trend. Tapi saya tak reti lah. Agaknya harus belajar buat dari sekarang. Boleh gubah hantaran untuk adik ipar. Hmm. Entah-entah time adik ipar saya nak kawen nanti dah keluar trend lain. Haha.

.....................................................
Hantaran for Him
......................................................

1. Shoe 


Telah menjadi kasut kerja suamiku setiap hari =)

2. Kemeja, neck tie dan seluar


3. Wallet and belt


4. Watch


5. Kamera


6. Buah-buahan


7. Kot


Kot ni susah gila nak lipat sebab bulky dan saya tak mahu rosakkan fabrik dia. 
Akhirnya, macam ni lah jadinya hehe.

8. Sejadah


9. Perfume


Since saya just guna artificial flowers senang sikit saya boleh siapkan hantaran ni awal-awal. I really like the colour combination (yellow, off white and baby blue). Sweet je kan? Kan lahhhh...=p

So, itu sahaja lah setakat ini.
Enjoy!!


=)

 p/s: Tak tahu kenapa saya tak boleh nak tempek watermark kesahkaseh at every picture. Pelik betul.

08 October 2011

Our first house

Salam dan hai semua.

Alhamdulillah..lovely husband dah belikan rumah for us to live..Syukur. Even though it is a second hand house, but it's still our own house rite? Ada rezeki lagi kita beli rumah baru lagi satu ye yang? Hik. Ya Allah , murahkanlah rezeki kami..aminnn..

Perasaan saya? 
Excited. Tak sabar. Mood berangan. Pening. Hati rasa macam time wedding preparation dulu. But this time, preparation for our first house. Macam-macam nak fikir (berangan sebenarnya)..Nak rumah warna apa, konsep apa, living room deco, bedroom deco, kitchen deco and so on. Banyak tuh kan. Hihi.

Back to preparation. First thing yang saya buat adalah buku atau journal. Ceh..macam wedding journal pulak =P Macam biasa dalam buku tu saya catatkan budget, senarai perabot, perkakas dapur, miscellaneous dsb mengikut keperluan dan kehendak. Of course keperluan akan diberi keutamaan. Kalau tak semuaaannya saya nak beli haha.

Sekarang ni rumah tu sedang dalam proses nak repair mana yang patut. Warna pun mestilah nak kena tukar mengikut selera tuannya kan. Pemilihan warna membuatkan saya dan husband sedikit pening. Kat sini saya ada attachkan warna-warna yang berkenan di hati. Korang rasa warna apa yang best eh? Saya rujuk link ni berkenaan dengan warna-warna yang sesuai untuk rumah kediaman.

.................................................................

Pemilihan Warna

1. Neutral & Grey

I really love this colour. Modern and stylish. Suka!





Modern Living Room Design Concept

Modern Living Room Design Ideas

2. Dark puple

Warna ini pun mengancam jugak. Will consider it for our bedroom. It is the symbol of royalty and wealth. It also represents wisdom and spirituality. It is said this feminine colour will give a romantic mood. So, sesuai lah for our bedroom =)





black living room ideas

3. Red

Red is associated with love, warmth and comfort. It evokes strong emotions. Warna yang penuh dengan tenaga.


Facebook: HOME IDEAS

Apa yang ingin di-highlight-kan kat sini ialah wall sticker tuh. Sangat menawan kalbu! Hehu.


Source: 

So far, ini je lah warna yang berkenan dihati saya. My husband awal-awal say no to pink T_T Kenalah cari warna lain. Nasib baik berkenan warna-warna kat atas nih. Once everything settled, we will move out  from MIL's house. Dah almost 9 months both of us menumpang rumah MIL. Tapi best jugak sebenarnya pengalaman saya hidup di rumah mertua. Masa yang ada digunakan untuk mengenali parents in law dan adik-adik ipar dengan lebih rapat..Alhamdulillah. They are so kind to me =)

.......................................................

Hm, saya nak mintak maaf sangat-sangat kepada few readers yang bertanyakan bila saya nak review about my wedding semua. Sebenarnya saya bukannya tanak review tau, tapi nak review ni memerlukan masa (ceh, kau ada 8 bulan dah mas hehe) dan idea juga. Kadang-kadang kalau takde idea susah tau nak menulis. Huhu. InsyaAllah when the times come, i'll review ok? 

Hugs!

20 September 2011

Candy Candilac

Salam dan hai semua.

Woah! Rasa macam lama gila tak update blog nih. Rindu pulak. Hehe.
Kali ni nak share bout Candy Buffet.
Bukan pasal diri saya, keluarga atau sebagainya yeh.

Saya rasa macam berbangga pulak sebab vendor kat Kuantan ni dah semakin maju.
Ramai vendor yang up-to-date dengan latest design.
Boleh dapat dengan harga yang lebih murah pulak tuh berbanding famous vendor.
Bagus bagus. Ini satu perkembangan yang baik.
And the latest one.
Candy Buffet in Kuantan!
Dulu time saya kawen, takde pun yang buat..or tak ramai pun kot 
(maybe sebab saya tak survey haha)
Saya nak buat sendiri masa tuh? Memang tak lah =D

All the pictures below are from Candy Candilac.
I'm not quite sure diorang ni baru lagi buat bisnes ni or not.
But, i'm pretty sure their job is awesome!
Sangat sweet ok!


I know u girls gonna love this!


And this one too!
  



Saya suka pink! Hehe =p


She is Hana and her sister.
Classmate saya time sekolah dulu-dulu.
Hehe.

So, apa lagi?
Go check their website..
Facebook page: Candy Candilac

Enjoy!!