13 October 2011

Review: Hantaran

Salam.

Dan hai!

Tetiba hari ini saya rasa macam nak review sikit bout my wedding. Haha. 
Forgive me ;) Dah lama kan tak review nih. 

..................................................
Hantaran for Her
..................................................

1. Sirih junjung


2. Gelang dan cek


3. Handbag


4. Dell


5. I love chocolates!


6. Shoe


7. Perfume and sunglass


8. Mengkana


Eh, mana lagi?

Semua hantaran ni except for sirih junjung saya telah siapkan dalam masa 1 malam jeh. Haha. Senang. Sebab main cucuk-cucuk je bunga tuh. Asal nampak cantik di mata saya =D Time wedding dulu tak terfikir pun nak buat felt flowers, fabric flowers, etc etc etc..Tapi sekarang ni sangat jatuh chenta dengan hantaran using fabric flowers oh sungguh cantik. Trend. Tapi saya tak reti lah. Agaknya harus belajar buat dari sekarang. Boleh gubah hantaran untuk adik ipar. Hmm. Entah-entah time adik ipar saya nak kawen nanti dah keluar trend lain. Haha.

.....................................................
Hantaran for Him
......................................................

1. Shoe 


Telah menjadi kasut kerja suamiku setiap hari =)

2. Kemeja, neck tie dan seluar


3. Wallet and belt


4. Watch


5. Kamera


6. Buah-buahan


7. Kot


Kot ni susah gila nak lipat sebab bulky dan saya tak mahu rosakkan fabrik dia. 
Akhirnya, macam ni lah jadinya hehe.

8. Sejadah


9. Perfume


Since saya just guna artificial flowers senang sikit saya boleh siapkan hantaran ni awal-awal. I really like the colour combination (yellow, off white and baby blue). Sweet je kan? Kan lahhhh...=p

So, itu sahaja lah setakat ini.
Enjoy!!


=)

 p/s: Tak tahu kenapa saya tak boleh nak tempek watermark kesahkaseh at every picture. Pelik betul.

7 comments:

K.I.N.A said...

maaaaaaaaaaaaas..lamanya baru review..:P..dah lama tak dengar org panggil mengkana..:)

masmOna said...

KINA:
hahahahhaha..sila la bersabar dengan mas ni..lama gila nk review kan..

syakilla.purple said...

lamanya baru nk update. ni kategori cerita oldskul dah ni :)

masmOna said...

syakilla.purple:
heheheheh..=p

Iwanis A.m.d. said...

dear, hantaran tu u diy sendiri ye?bunga tu potong pendek2 n cucuk kt polisterin kn?i pn cdg nk buat hantaran style bulat mcm ni :)

masmOna said...

Iwanis A.m.d:
aah dear..macam tu caranya. selamat men-DIY ur hantaran! =)

cha said...

i nk tnya mcm hantaran kotak kayu tu kn bawah dia u letak polisterin tak? sebab bekas hantaran i dia mcm ada lubang2 sikit la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

13 October 2011

Review: Hantaran

Salam.

Dan hai!

Tetiba hari ini saya rasa macam nak review sikit bout my wedding. Haha. 
Forgive me ;) Dah lama kan tak review nih. 

..................................................
Hantaran for Her
..................................................

1. Sirih junjung


2. Gelang dan cek


3. Handbag


4. Dell


5. I love chocolates!


6. Shoe


7. Perfume and sunglass


8. Mengkana


Eh, mana lagi?

Semua hantaran ni except for sirih junjung saya telah siapkan dalam masa 1 malam jeh. Haha. Senang. Sebab main cucuk-cucuk je bunga tuh. Asal nampak cantik di mata saya =D Time wedding dulu tak terfikir pun nak buat felt flowers, fabric flowers, etc etc etc..Tapi sekarang ni sangat jatuh chenta dengan hantaran using fabric flowers oh sungguh cantik. Trend. Tapi saya tak reti lah. Agaknya harus belajar buat dari sekarang. Boleh gubah hantaran untuk adik ipar. Hmm. Entah-entah time adik ipar saya nak kawen nanti dah keluar trend lain. Haha.

.....................................................
Hantaran for Him
......................................................

1. Shoe 


Telah menjadi kasut kerja suamiku setiap hari =)

2. Kemeja, neck tie dan seluar


3. Wallet and belt


4. Watch


5. Kamera


6. Buah-buahan


7. Kot


Kot ni susah gila nak lipat sebab bulky dan saya tak mahu rosakkan fabrik dia. 
Akhirnya, macam ni lah jadinya hehe.

8. Sejadah


9. Perfume


Since saya just guna artificial flowers senang sikit saya boleh siapkan hantaran ni awal-awal. I really like the colour combination (yellow, off white and baby blue). Sweet je kan? Kan lahhhh...=p

So, itu sahaja lah setakat ini.
Enjoy!!


=)

 p/s: Tak tahu kenapa saya tak boleh nak tempek watermark kesahkaseh at every picture. Pelik betul.

7 comments:

K.I.N.A said...

maaaaaaaaaaaaas..lamanya baru review..:P..dah lama tak dengar org panggil mengkana..:)

masmOna said...

KINA:
hahahahhaha..sila la bersabar dengan mas ni..lama gila nk review kan..

syakilla.purple said...

lamanya baru nk update. ni kategori cerita oldskul dah ni :)

masmOna said...

syakilla.purple:
heheheheh..=p

Iwanis A.m.d. said...

dear, hantaran tu u diy sendiri ye?bunga tu potong pendek2 n cucuk kt polisterin kn?i pn cdg nk buat hantaran style bulat mcm ni :)

masmOna said...

Iwanis A.m.d:
aah dear..macam tu caranya. selamat men-DIY ur hantaran! =)

cha said...

i nk tnya mcm hantaran kotak kayu tu kn bawah dia u letak polisterin tak? sebab bekas hantaran i dia mcm ada lubang2 sikit la