04 May 2010

She’s my fiancée, and I love her #001

Aritu dua haribulan lima, I dan cik masmOna dengan secara rasminya sudah bertunang. So sekarang I nak membahasakan diri cik masmOna ni sebagai Cik Tunang yang comey lotey super duper yummy dan cool serta lovely (mboh! panjangnya!) atau nama pendeknya Cik Tunang. So sekarang apabila bertemu dengan orang, I akan memperkenalkan Cik Tunang I lebih kurang macam nil lah, “Hi, this in my lovely fiancée that I’ve always bragging about”. Macam tulah lebih kurang. Secara teorinya memang nampak macam EUW! TAH APE-APE DIA NI, ORANG LAIN PUN ADA TUNANG GAK! Tapi I rasa I tak peduli apa orang cakap sebab memang Cik Tunang I ni memang lovely dimata I. Tak salah kirannya nak memuji orang yang kita sayang. Lagipun I memang ikhlas.

Okay, lovely disini bermaksud…errrrr… apa dia eh? Tahla. I rasa susah sangat nak describe perkataan lovely yang dimaksudkan. Kena rasa sendiri. Baru tahu macam mana maksudnya. Secara kasarnya, memang orang nampak Cik Tunang I ni sangat lemah lembut lemah gemalai orangnya. Walaupun dia adalah seorang pesilat tegar yang menconteng mukanya untuk mendapatkan bentuk misai ala-ala pahlawan dahulu kala dengan water kaler hitam waktu sekolah dahulu.(memang macam Hang Tuah) Kalau tak percaya lihat ini.(carilah dimana Cik Tunang I ye). Tapi dia adalah seorang yang sangat manis. Betul ni. Tak percaya cuba rasa. Errrrr… Sorry, orang lain tak boleh. I sorang jer boleh, tu pun lepas kawin. Hehehe. Jadi, perhubungan I dan Cik Tunang telah memasuki satu fasa baru. Seriously I rasa ini adalah perhubungan yang terbaik pernah I ada. Rasa sayang antara I dan Cik Tunang sentiasa mekar. Nak kata bergaduh, standard lah tu orang bercinta. Tapi I rasa paling lama pun dalam keadaan dingin adalah cuma sehari setengah. Itu pun dah tak boleh tahan dah. Rasa macam bersalah sangat kalau tak beralah dan bermasam muka lama-lama.

Cik Tunang I ni sangat menyenangkan hati.Tapi I tak rasa dia perfect. I rasa macam payah je sekarang ni nak cari orang yang perfect. Tapi, apa-apa pun I sangat bersyukur kerana telah bertunang dengan Cik Tunang I ni. I rasa I tak boleh hidup tanpa dia. Errrr.. I mean payah nak hidup tanpa Cik Tunang I. Kata-kata sayang tak pernah jemu pun Cik Tunang I ni menyebutnya. Dan itu salah satu sebab kitaorang punya hubungan ni senantiasa mekar bak sekuntum mawar merah, sebuah puisi.(eh ini bukan lagu ke?). Ok ok. Tolong series. Hmmmm.. Cik Tunang, I sayang you. You adalah yang terbaik untuk I. I’m devoted for you. My life is just for you. Sekarang you adalah tunang I dan suatu hari nanti, I harap kita akan ke alam yang satu lagi. I harap tiada aral yang melintang dalam perhubungan kita ni. I sayang you!

bersambung….

1 comment:

~miss-lala-comot~ said...

sweetnyer korang!
hope kahwin cepat..biler kenduri nih we?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

04 May 2010

She’s my fiancée, and I love her #001

Aritu dua haribulan lima, I dan cik masmOna dengan secara rasminya sudah bertunang. So sekarang I nak membahasakan diri cik masmOna ni sebagai Cik Tunang yang comey lotey super duper yummy dan cool serta lovely (mboh! panjangnya!) atau nama pendeknya Cik Tunang. So sekarang apabila bertemu dengan orang, I akan memperkenalkan Cik Tunang I lebih kurang macam nil lah, “Hi, this in my lovely fiancée that I’ve always bragging about”. Macam tulah lebih kurang. Secara teorinya memang nampak macam EUW! TAH APE-APE DIA NI, ORANG LAIN PUN ADA TUNANG GAK! Tapi I rasa I tak peduli apa orang cakap sebab memang Cik Tunang I ni memang lovely dimata I. Tak salah kirannya nak memuji orang yang kita sayang. Lagipun I memang ikhlas.

Okay, lovely disini bermaksud…errrrr… apa dia eh? Tahla. I rasa susah sangat nak describe perkataan lovely yang dimaksudkan. Kena rasa sendiri. Baru tahu macam mana maksudnya. Secara kasarnya, memang orang nampak Cik Tunang I ni sangat lemah lembut lemah gemalai orangnya. Walaupun dia adalah seorang pesilat tegar yang menconteng mukanya untuk mendapatkan bentuk misai ala-ala pahlawan dahulu kala dengan water kaler hitam waktu sekolah dahulu.(memang macam Hang Tuah) Kalau tak percaya lihat ini.(carilah dimana Cik Tunang I ye). Tapi dia adalah seorang yang sangat manis. Betul ni. Tak percaya cuba rasa. Errrrr… Sorry, orang lain tak boleh. I sorang jer boleh, tu pun lepas kawin. Hehehe. Jadi, perhubungan I dan Cik Tunang telah memasuki satu fasa baru. Seriously I rasa ini adalah perhubungan yang terbaik pernah I ada. Rasa sayang antara I dan Cik Tunang sentiasa mekar. Nak kata bergaduh, standard lah tu orang bercinta. Tapi I rasa paling lama pun dalam keadaan dingin adalah cuma sehari setengah. Itu pun dah tak boleh tahan dah. Rasa macam bersalah sangat kalau tak beralah dan bermasam muka lama-lama.

Cik Tunang I ni sangat menyenangkan hati.Tapi I tak rasa dia perfect. I rasa macam payah je sekarang ni nak cari orang yang perfect. Tapi, apa-apa pun I sangat bersyukur kerana telah bertunang dengan Cik Tunang I ni. I rasa I tak boleh hidup tanpa dia. Errrr.. I mean payah nak hidup tanpa Cik Tunang I. Kata-kata sayang tak pernah jemu pun Cik Tunang I ni menyebutnya. Dan itu salah satu sebab kitaorang punya hubungan ni senantiasa mekar bak sekuntum mawar merah, sebuah puisi.(eh ini bukan lagu ke?). Ok ok. Tolong series. Hmmmm.. Cik Tunang, I sayang you. You adalah yang terbaik untuk I. I’m devoted for you. My life is just for you. Sekarang you adalah tunang I dan suatu hari nanti, I harap kita akan ke alam yang satu lagi. I harap tiada aral yang melintang dalam perhubungan kita ni. I sayang you!

bersambung….

1 comment:

~miss-lala-comot~ said...

sweetnyer korang!
hope kahwin cepat..biler kenduri nih we?