08 July 2010

Our Wedding Theme Colour

Salam dan hai semua.

Pasal theme colour ni ialah decision yang paling senang i buat. Eh tak, one of the decisions yang senang jugak lah i supposed. I ni cerewet. Hal lain semua nak cerewet. Tapi bab ni i tak cerewet lah pulak. Pelik. Hihi :D

:: OUR NIKAH THEME ::


White

:: OUR SANDING THEME ::


Shades of pink and white

(abaikan gambar kek, i tanak reben hijau tuh huhu)


:: OUR BERTANDANG THEME ::


Shades of yellow and white.


En Tunang i ni suka sangat warna kuning. So for theme colour bertandang, i let him choose. Obviously kuning lah jawabnya. Hihi :) Cantek jugak. But as for our baju he wants white in colour with a little bit of yellow. Bridesmaids yang kena pakai full yellow. Haa..Lebih kurang macam pic kat atas tu lah.

So, secara kesimpulannya. Warna-warna tersebut boleh digabungkan dan menjadi kombinasi ini -->



Shades of pink, yellow, a little bit of gold

Credit to: The Perfect Palette

Ok dah. Mata dah berpinar dok tengok The Perfect Palette dari siang tadi hoho. I rasa i will stick to these colour. Yeh! Perlu tetapkan pendirian. Kang bila terjumpa warna lain yang cantek mulalah hati gundah gulana haish -_-

Ok tak?

;)

11 comments:

Nora a.k.a Aira said...

wow bestnya dah tetapkan theme.. i masih confuse2 lagi hik3 :)

ElyaElmo said...

elya pun tgh confuse2 nk pilih theme ape nii :(

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

wah wah.... tantiknye wane die... hehehe... ada la sikit yg sama ngan wane kiter..

masmOna said...

nora dan elya: gud luck dalam mencari ur wedding theme colour!!buat byk rujukan okay. tapi yang penting kita mesti suka and rasa comfy je dengan colour yang kita pilih. kan kan? =)

fisha: ye ke yang? sy tau kompem warna yang sama tu pink kan? hiks =)

Cik Belle said...

wow! menarekk! hihi

Lala said...

comey-comey lah warna dia!

lala pun sgt pinar-pinar tgk perfect palette tu. sampai bertukar-tukar theme dah ni. hati dah tak tetap!hehehe

rose said...

complete sudah..hehe..theme warna yg cantik..rose pn nnt nak buat tema pink..hehe..cme combination 2 yg xtau lg..huk3..pening pk..hehe

riaizzatirazali said...

bridesmaids colour gold! gold pls gold! kita kan dah ada uniform gold utk wedding semua org? hikkkk!

masmOna said...

Cik Belle: hiks :) menarik lagi tertarik? ;P

lala: hihihi. lala sama je macam mas. mmg berpinar2 tgk perfect palette tu.gudluck mencari ur theme colour dear!! ngadap lah perfect palette tu tiap2 hari!! :D

rose: wow!!ada geng pink nih. hiks. rose can try pink-peach? tak pun pink-green? pink-silver? haish. byk combination nih. saje nak bagi rose penin hihi ;P

ria: hoyeh!! good choice!! act, memang my plan nak my famili pakai gold and i pakai pink. but since gaul pun nak masuk pakai gold sekali. y not? hiks. jimat baju ;)

@ty_farEd said...

kuning tu sangat gojes..!! siyes cantik giler...n menyerLah... but Pink tetap memikat...!!~lalalala....

masmOna said...

@ty: ye betul itu!!kuning sangat gojes kan? i like!!hikkks. but of cos pink is always my all time favorite!! winks

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

08 July 2010

Our Wedding Theme Colour

Salam dan hai semua.

Pasal theme colour ni ialah decision yang paling senang i buat. Eh tak, one of the decisions yang senang jugak lah i supposed. I ni cerewet. Hal lain semua nak cerewet. Tapi bab ni i tak cerewet lah pulak. Pelik. Hihi :D

:: OUR NIKAH THEME ::


White

:: OUR SANDING THEME ::


Shades of pink and white

(abaikan gambar kek, i tanak reben hijau tuh huhu)


:: OUR BERTANDANG THEME ::


Shades of yellow and white.


En Tunang i ni suka sangat warna kuning. So for theme colour bertandang, i let him choose. Obviously kuning lah jawabnya. Hihi :) Cantek jugak. But as for our baju he wants white in colour with a little bit of yellow. Bridesmaids yang kena pakai full yellow. Haa..Lebih kurang macam pic kat atas tu lah.

So, secara kesimpulannya. Warna-warna tersebut boleh digabungkan dan menjadi kombinasi ini -->



Shades of pink, yellow, a little bit of gold

Credit to: The Perfect Palette

Ok dah. Mata dah berpinar dok tengok The Perfect Palette dari siang tadi hoho. I rasa i will stick to these colour. Yeh! Perlu tetapkan pendirian. Kang bila terjumpa warna lain yang cantek mulalah hati gundah gulana haish -_-

Ok tak?

;)

11 comments:

Nora a.k.a Aira said...

wow bestnya dah tetapkan theme.. i masih confuse2 lagi hik3 :)

ElyaElmo said...

elya pun tgh confuse2 nk pilih theme ape nii :(

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

wah wah.... tantiknye wane die... hehehe... ada la sikit yg sama ngan wane kiter..

masmOna said...

nora dan elya: gud luck dalam mencari ur wedding theme colour!!buat byk rujukan okay. tapi yang penting kita mesti suka and rasa comfy je dengan colour yang kita pilih. kan kan? =)

fisha: ye ke yang? sy tau kompem warna yang sama tu pink kan? hiks =)

Cik Belle said...

wow! menarekk! hihi

Lala said...

comey-comey lah warna dia!

lala pun sgt pinar-pinar tgk perfect palette tu. sampai bertukar-tukar theme dah ni. hati dah tak tetap!hehehe

rose said...

complete sudah..hehe..theme warna yg cantik..rose pn nnt nak buat tema pink..hehe..cme combination 2 yg xtau lg..huk3..pening pk..hehe

riaizzatirazali said...

bridesmaids colour gold! gold pls gold! kita kan dah ada uniform gold utk wedding semua org? hikkkk!

masmOna said...

Cik Belle: hiks :) menarik lagi tertarik? ;P

lala: hihihi. lala sama je macam mas. mmg berpinar2 tgk perfect palette tu.gudluck mencari ur theme colour dear!! ngadap lah perfect palette tu tiap2 hari!! :D

rose: wow!!ada geng pink nih. hiks. rose can try pink-peach? tak pun pink-green? pink-silver? haish. byk combination nih. saje nak bagi rose penin hihi ;P

ria: hoyeh!! good choice!! act, memang my plan nak my famili pakai gold and i pakai pink. but since gaul pun nak masuk pakai gold sekali. y not? hiks. jimat baju ;)

@ty_farEd said...

kuning tu sangat gojes..!! siyes cantik giler...n menyerLah... but Pink tetap memikat...!!~lalalala....

masmOna said...

@ty: ye betul itu!!kuning sangat gojes kan? i like!!hikkks. but of cos pink is always my all time favorite!! winks