28 July 2010

Pencarian baju kuning

Salam dan hai semua.

Still remember our wedding theme colour? I nak pink for my side. En Tunang nak kuning for his side. Maka, awal bulan 6 we both survey-survey baju. Survey punya survey...Yes! Riffai ada baju kuning yang macam yang kitorang nak. Kak long (kakak Riffai) cakap sewa dalam rm700 sepasang. Sebab baju baru. Baru seorang je pakai. Yuhuuu!

Kitorang cakap kat kak long nak booking awal2 baju tuh. But then she said nak check dulu baju tu dah ada orang booking ke belum. Dia cakap nak call. Lepas 2 minggu camtu i pun call balik. Kak long cakap dah ada mak andam yang sewa on the same date. Uwaa T_T Sedih tau. Baju tu memang betul2 kitorang dah berkenan. Alih alih tak dapat. Sad T_T

Nak tengok baju tu?

Ni ha..


I terpikir jugak nak tempah baju. Tapi malas pulak nak cari lace kuning bagai. Kos lagi. Baik sewa jeh. Semua baju i nak sewa. Muahahaha. I pun dengan gigihnya mencari jugak Bridal Boutique yang ada baju kuning. Susah jugak nak cari kat Kuantan ni ye..Tak putus asa nih. Memang banyak je butik yang ada baju kuning. Tapi kuning diraja. I tanak. Wuwu.

Time lunch tadi i ajak my bestie Betty pergi Kompleks. Nak usha jugak baju. Tak kire. Lepas satu-satu butik i terjah sampailah ke butik Amy Mustafa Bridal Gallery. Abg Amy ni baru renovate butik dia. There u are my baju! Jumpa pun macam yang i nak. Alhamdullillah. Lepas deal ngan Abg Amy tadi, Jumaat ni i akan datang balik bersama En Tunang (mesti dapat approval dulu..hehe) Oh ye, En Tunang balik Jumaat ni yay! If dia suka, then we will proceed with booking.

Till then. Bye!

8 comments:

mysarah said...

nice colour.

biasa i tgk kuning diraja tu jer. yg ni quite different n i love it =)

Lala said...

yay! kamu berdua sudah ada tarikh!!

sweet lah baju kuning tu mas. tapi yg dh nak deal ni, mesti chantek jugak kan..hee

farahfatihah said...

wahh sukanya dia jumpa baju dia!! tahniah...booking je terus heheh

rose said...

cantik la baju tu..sayang gk x dpt..huk3..

tapi mesti baju yang u jmpe ni lagi cantik..

ishh..x sabo nk tgk..hehehe

masmOna said...

mysarah:
=) initially kuning ni feveret En Tunang jeh tapi lama2 i terjatuh chenta pulak with the colour. sweet je rasa =)

lala:
yay! da ada tarikh jugak! (tak pasal2 hehe)

baju tu sgt sweet tau tapi syg sgt tak dapat nk pakai T_T nnt mas bg sneak peak bj yang nk deal nih. hehe

farahfatihah:
thanks dear =) besok insyaAllah nk pegi booking huhu!

rose:
sabar-sabar..nnt sy buat sneak peak kasik tengok hehehe =) sayang jugak tak dapat naju tu. nk buat macam mana. dah lah kuning camtu susah gila nk cari.

ElyaElmo said...

Niceee!!!pilihan yg tepatttt
elya pun teringin nak pilih color kuning...tpi tk sure untuk solemnisation ngn theme or wedding theme..pening2....

masmOna said...

Elya:
=) thanks elya. dua-dua pun cantek if nk buat warna kuning dear. pilih pilih jangan tak pilih =)

Adda Shariff said...

sweet! abg amy baik kan..! u guys amek package dia skali ke? mintak abg amy makeup kan! hihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

28 July 2010

Pencarian baju kuning

Salam dan hai semua.

Still remember our wedding theme colour? I nak pink for my side. En Tunang nak kuning for his side. Maka, awal bulan 6 we both survey-survey baju. Survey punya survey...Yes! Riffai ada baju kuning yang macam yang kitorang nak. Kak long (kakak Riffai) cakap sewa dalam rm700 sepasang. Sebab baju baru. Baru seorang je pakai. Yuhuuu!

Kitorang cakap kat kak long nak booking awal2 baju tuh. But then she said nak check dulu baju tu dah ada orang booking ke belum. Dia cakap nak call. Lepas 2 minggu camtu i pun call balik. Kak long cakap dah ada mak andam yang sewa on the same date. Uwaa T_T Sedih tau. Baju tu memang betul2 kitorang dah berkenan. Alih alih tak dapat. Sad T_T

Nak tengok baju tu?

Ni ha..


I terpikir jugak nak tempah baju. Tapi malas pulak nak cari lace kuning bagai. Kos lagi. Baik sewa jeh. Semua baju i nak sewa. Muahahaha. I pun dengan gigihnya mencari jugak Bridal Boutique yang ada baju kuning. Susah jugak nak cari kat Kuantan ni ye..Tak putus asa nih. Memang banyak je butik yang ada baju kuning. Tapi kuning diraja. I tanak. Wuwu.

Time lunch tadi i ajak my bestie Betty pergi Kompleks. Nak usha jugak baju. Tak kire. Lepas satu-satu butik i terjah sampailah ke butik Amy Mustafa Bridal Gallery. Abg Amy ni baru renovate butik dia. There u are my baju! Jumpa pun macam yang i nak. Alhamdullillah. Lepas deal ngan Abg Amy tadi, Jumaat ni i akan datang balik bersama En Tunang (mesti dapat approval dulu..hehe) Oh ye, En Tunang balik Jumaat ni yay! If dia suka, then we will proceed with booking.

Till then. Bye!

8 comments:

mysarah said...

nice colour.

biasa i tgk kuning diraja tu jer. yg ni quite different n i love it =)

Lala said...

yay! kamu berdua sudah ada tarikh!!

sweet lah baju kuning tu mas. tapi yg dh nak deal ni, mesti chantek jugak kan..hee

farahfatihah said...

wahh sukanya dia jumpa baju dia!! tahniah...booking je terus heheh

rose said...

cantik la baju tu..sayang gk x dpt..huk3..

tapi mesti baju yang u jmpe ni lagi cantik..

ishh..x sabo nk tgk..hehehe

masmOna said...

mysarah:
=) initially kuning ni feveret En Tunang jeh tapi lama2 i terjatuh chenta pulak with the colour. sweet je rasa =)

lala:
yay! da ada tarikh jugak! (tak pasal2 hehe)

baju tu sgt sweet tau tapi syg sgt tak dapat nk pakai T_T nnt mas bg sneak peak bj yang nk deal nih. hehe

farahfatihah:
thanks dear =) besok insyaAllah nk pegi booking huhu!

rose:
sabar-sabar..nnt sy buat sneak peak kasik tengok hehehe =) sayang jugak tak dapat naju tu. nk buat macam mana. dah lah kuning camtu susah gila nk cari.

ElyaElmo said...

Niceee!!!pilihan yg tepatttt
elya pun teringin nak pilih color kuning...tpi tk sure untuk solemnisation ngn theme or wedding theme..pening2....

masmOna said...

Elya:
=) thanks elya. dua-dua pun cantek if nk buat warna kuning dear. pilih pilih jangan tak pilih =)

Adda Shariff said...

sweet! abg amy baik kan..! u guys amek package dia skali ke? mintak abg amy makeup kan! hihihi