12 July 2010

Kursus Pra-Kahwin : Selesai Sudah

Salam dan hai semua.

Dah tengok tajuk kan? So dah tau lah i nak cerita pasal apa kan. Tayah cerita dah lah. Hihihihi :D

...................................................................

Ok ok. Alkisahnya, Sabtu ngan Ahad baru-baru i dengan En Tunang dah selesai Kursus Pra-Kahwin. Sebab tu lah i tak online-online dua hari nih (ceh..macam ada orang perasan jeh i tak online) hehehe :D

Seronok jugak kursus ni sebenarnya. Time Ust Badlishah memang terbaik best seronok sangat. Tapi ada jugak sesi yang ngantuk2. Mana tak nye, malam Sabtu tu gigih tengok German, esoknya rasakan sendiri lah padahnya hehe -_-

Oh ye, siapa yang tak pergi kursus kawen ni pegi lah cepat2. Haaa.. Kak Tia, cepat cepat pegi kursus nuh. Hihi. Bukan apa, time kursus aritu i ada berkenalan dengan sorang adik ni. Berkenalan time tengah beratur panjang gila menunggu toilet. Toilet ada satu jeh, yang satu lagi rosak. Memang terbaik punyeeeee T_T Ok sambung balik. That girl memang adik pun. Baru jeh umur 20 tahun. She's getting married this week!! This Saturday!! Bayangkan lagi seminggu nak kawen baru nak pergi kursus??? -_- Tapi kesian dia. Dia cerita supposedly both of them (she and fiancee) pergi kursus April aritu kat Pekan (dia orang Pekan). Lepas tu, Pekan (Jabatan Agama Pekan lah) tangguh ke bulan Jun. Sampai Jun tup-tup tak jadi buat kat sana. Kena booking kursus kat Kuantan pulak. Time tuh pulak kursus kat Kuantan dah lepas. Terpaksalah pergi kursus bulan Julai. Wuwu. Kesian. Nak buat macam mana kan? Terpaksalah. I tak tahu apa akan jadi kepada dia nanti. Hopefully everything akan berjalan lancar insyaAllah..

Ok. Sebelum babai.. I nak menyemak jap. Hihihihi :D

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..


Muka kena baik-baik. Nak pergi kursus kahwin nih!! Hikkk!

:)


13 comments:

.::lin::. said...

erm...kalo cam 2 i pun nk kena g cpt2 la kan...tp kan i lambat lg...kang g awal2 takut i n en kanda i lupe lak...hehehe

masmOna said...

lin: hehe. kalau en kanda u lupa, u lah tlg ingtkan. jangan u yang lupa sekalik!! hihihi :P

Nora a.k.a Aira said...

mas kursus kawen kat mana? nora pun xpergi2 lagi =)

Cik Belle said...

hahaha. kak tia busy la memanjang.. camno? haha.. takpe, still long wayyyy to go. heh.

eyh, ensem tunang awak. tettt! haha

masmOna said...

Nora: kursus kat dewan JAIP dekat ngan masjid negeri nuh. cepat2 tau pegi kursus kawen huhu.

Cik Belle: apa tetttt tettt? hikk! kak tia kenal eh?

Cik Belle said...

hahaa.. tgk sekali macam cam.. tgk lama-lama tak cam pulak. haha..
x-smart jgk ke? huhu

masmOna said...

Cik Belle: hehe cumel jeh kak tia nih. aah x-smart jugak. satu batch ngan mas =)

Cik Belle said...

hehee.. tuhla, dak smart memang cari pasangan dak smart jugak. hadoi, tak berkembang rasa. hahaha..

macam cam die tuh.. hehe.. mungkin dulu skola-skola comel-comel aje kan.. now masing-masing dah nak jadi bapak orang kan.. berubah dah muka.. hehee..

sampai mas pon fikir banyak kali, ni betul ke tak ni mas.. hehee..

Lala said...

memang pergi kursus kawen cpt2 senang, tak perlu pk dh. lala pun dh pg.
dan sgt comey kalau pergi dgn bakal suami kan..hehe

@ty_farEd said...

besh kan gi kursus kawen.. siyes i suker jer kaLo nak pergi lagi..tapi i nak masuk keLas yang usataz lawak2 giler jer...heheheh..

anyway...tahniah...!! sebab berjaye mengharungi 8jam X 2hari=16jam daLam dewan tu...!!! owwhh.. part ni memang tak tahan..kematu ok...~ngeeee

masmOna said...

Cik Belle: eh cop tunang kak tia pun smart jugak eh? kalau ya, memang tak berkembang lee..hehe -_-

Lala: gud gud lala dah pegi. setelkan awal2 senang hati :)

@ty: hehehe. betul tuh!!kalau nak pegi 2nd time i pun nak masuk kelas ustaz yang lawok2 jeh. yg ngantuk tanak. *keji* hehe

Cik Belle said...

iyer cik mas.. hehee.. smart juge.. guane? hihi..

masmOna said...

erk?haha!!jom kita carik geng pasangan smart-smart. boleh buat reunion. hikkk!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

12 July 2010

Kursus Pra-Kahwin : Selesai Sudah

Salam dan hai semua.

Dah tengok tajuk kan? So dah tau lah i nak cerita pasal apa kan. Tayah cerita dah lah. Hihihihi :D

...................................................................

Ok ok. Alkisahnya, Sabtu ngan Ahad baru-baru i dengan En Tunang dah selesai Kursus Pra-Kahwin. Sebab tu lah i tak online-online dua hari nih (ceh..macam ada orang perasan jeh i tak online) hehehe :D

Seronok jugak kursus ni sebenarnya. Time Ust Badlishah memang terbaik best seronok sangat. Tapi ada jugak sesi yang ngantuk2. Mana tak nye, malam Sabtu tu gigih tengok German, esoknya rasakan sendiri lah padahnya hehe -_-

Oh ye, siapa yang tak pergi kursus kawen ni pegi lah cepat2. Haaa.. Kak Tia, cepat cepat pegi kursus nuh. Hihi. Bukan apa, time kursus aritu i ada berkenalan dengan sorang adik ni. Berkenalan time tengah beratur panjang gila menunggu toilet. Toilet ada satu jeh, yang satu lagi rosak. Memang terbaik punyeeeee T_T Ok sambung balik. That girl memang adik pun. Baru jeh umur 20 tahun. She's getting married this week!! This Saturday!! Bayangkan lagi seminggu nak kawen baru nak pergi kursus??? -_- Tapi kesian dia. Dia cerita supposedly both of them (she and fiancee) pergi kursus April aritu kat Pekan (dia orang Pekan). Lepas tu, Pekan (Jabatan Agama Pekan lah) tangguh ke bulan Jun. Sampai Jun tup-tup tak jadi buat kat sana. Kena booking kursus kat Kuantan pulak. Time tuh pulak kursus kat Kuantan dah lepas. Terpaksalah pergi kursus bulan Julai. Wuwu. Kesian. Nak buat macam mana kan? Terpaksalah. I tak tahu apa akan jadi kepada dia nanti. Hopefully everything akan berjalan lancar insyaAllah..

Ok. Sebelum babai.. I nak menyemak jap. Hihihihi :D

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..


Muka kena baik-baik. Nak pergi kursus kahwin nih!! Hikkk!

:)


13 comments:

.::lin::. said...

erm...kalo cam 2 i pun nk kena g cpt2 la kan...tp kan i lambat lg...kang g awal2 takut i n en kanda i lupe lak...hehehe

masmOna said...

lin: hehe. kalau en kanda u lupa, u lah tlg ingtkan. jangan u yang lupa sekalik!! hihihi :P

Nora a.k.a Aira said...

mas kursus kawen kat mana? nora pun xpergi2 lagi =)

Cik Belle said...

hahaha. kak tia busy la memanjang.. camno? haha.. takpe, still long wayyyy to go. heh.

eyh, ensem tunang awak. tettt! haha

masmOna said...

Nora: kursus kat dewan JAIP dekat ngan masjid negeri nuh. cepat2 tau pegi kursus kawen huhu.

Cik Belle: apa tetttt tettt? hikk! kak tia kenal eh?

Cik Belle said...

hahaa.. tgk sekali macam cam.. tgk lama-lama tak cam pulak. haha..
x-smart jgk ke? huhu

masmOna said...

Cik Belle: hehe cumel jeh kak tia nih. aah x-smart jugak. satu batch ngan mas =)

Cik Belle said...

hehee.. tuhla, dak smart memang cari pasangan dak smart jugak. hadoi, tak berkembang rasa. hahaha..

macam cam die tuh.. hehe.. mungkin dulu skola-skola comel-comel aje kan.. now masing-masing dah nak jadi bapak orang kan.. berubah dah muka.. hehee..

sampai mas pon fikir banyak kali, ni betul ke tak ni mas.. hehee..

Lala said...

memang pergi kursus kawen cpt2 senang, tak perlu pk dh. lala pun dh pg.
dan sgt comey kalau pergi dgn bakal suami kan..hehe

@ty_farEd said...

besh kan gi kursus kawen.. siyes i suker jer kaLo nak pergi lagi..tapi i nak masuk keLas yang usataz lawak2 giler jer...heheheh..

anyway...tahniah...!! sebab berjaye mengharungi 8jam X 2hari=16jam daLam dewan tu...!!! owwhh.. part ni memang tak tahan..kematu ok...~ngeeee

masmOna said...

Cik Belle: eh cop tunang kak tia pun smart jugak eh? kalau ya, memang tak berkembang lee..hehe -_-

Lala: gud gud lala dah pegi. setelkan awal2 senang hati :)

@ty: hehehe. betul tuh!!kalau nak pegi 2nd time i pun nak masuk kelas ustaz yang lawok2 jeh. yg ngantuk tanak. *keji* hehe

Cik Belle said...

iyer cik mas.. hehee.. smart juge.. guane? hihi..

masmOna said...

erk?haha!!jom kita carik geng pasangan smart-smart. boleh buat reunion. hikkk!