29 June 2010

Nilai 3

Salam dan hai semua.

I sudah balik dari Nilai 3 Ahad yang lalu.
Penat. Memang penat.
Sabtu sampai kat Nilai. Check in hotel.
Pas makan baru mulakan misi huhu.
Lepas satu kedai kitorang masuk, takde barang yang berkenan di hati.
Lepas dua tiga kedai kitorang masuk, takde jugak barang yang berkenan di hati.
Hampa.
Macam mana neh?
Pastu jalan-jalan lagik..

Tujuan asal ialah nak cari gift untuk tetamu.

Lepas puas mencari ada lah satu dua barang yang mama berkenan. Kitorang cop kedai tuh. Harga pun boleh dapat murah sangat kalau amek kuantiti banyak.

Tapi..
Rilek dulu.
Gigih nak survey lagi nih. Even da penat. Hihi.
Hampa betul lah.
Tak seperti yang diharapkan.
Even ada certain kedai yang memang terbukti lebih mahal dari Kuantan.
Apekah?? Tsk tsk T_T

Lepas tu.
En Tunang ajak pegi IKEA.
After maghrib kitorg gerak ke KL. Dengan sesatnye..huhuhu
Sabar je lah. Dugaan betul.
Pukul 9 baru sampai IKEA. Nasib baik.

Last sekali mama decide untuk beli barang kat IKEA jeh setelah di nasihat oleh abah, i dan Encik Tunang. Kalau tak kompem dia tanak beli lagi. Wuuu..

Barang apa yang i beli? Later lah baru reveal. Hihihi.
Tapi i rasa kompem ada yang dah dapat agak kan? ;)
Rasa hepi sikit after that.
Eh tak, sebenarnya rasa lega sikit.
Sebab dah tak payah fikir satu perkara.
Cuma..
Now nak kena carik idea macam mana nak deco that thing. Huhu..

Kitorg balik ke hotel semula di Nilai.
Esoknya misi membeli barang yang telah di 'cop' semalamnya. Hihi :D
Tapi mama just beli sikit jeh gift untuk famili Encik Tunang nanti.

Petang tu, kitorg gerak pulang ke Kuantan.
Kena sampai rumah awal.
Sebab nak tengok German vs England!
Go German!! Hihihi

Nasib baik German menang. En Tunang kata defence England cap ayam :D

7 comments:

Nora a.k.a Aira said...

waah dah beli doorgift...besh!!
dear, dok hotel mana dekat nilai? dekat depan giant tu ker?

hemm tulah xsemua barang dekat nilai murah seperti disangka :) rest baik2 ek.

masmOna said...

nora: aah dear, Hotel Alson Klana Putra Nilai tuh (lengkap hehe) ;)

tau x pe, i agak kecewa jugak initially tp lantaklah.janji dah setel 1 perkara huhu ;)

amElyn said...

hi dear!!
this my first time to be here.feel free to drop by n share some info bout wedding prep eh!
kumakikaeamelyn@blogspot.com
im following u btw~
keep in touch yah!! xoxo

p/s : im getting married soon.wahhh byk yg u dah prepare!! happy preparing dear!!! dulu masa nak tunang pon i beli kt Nilai 3, tak tau mura ke mahal... =)

masmOna said...

hi dear amelyn!!
thanks for visiting this blog :)
i've follow u jugak. btw, tak bnyk sgt pun yg i dah prepare. slow2 lah. gud luck in ur preparation dear!!
keep in touch! =)

amElyn said...

thanks dear!! hehee.i lagi cuak.rase mcm byk jek lagi tak setel..hukk3.

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

tu ari fisha pun ada gak g nilai..
tp ada gak barang yg lebeh mahal dari semua house kt kl ni je...
atau mgkin kami yg x tau pilih??
huhuuu

masmOna said...

fisha: rasanya mmg ada yg mahal pun. tak disangkal lagi ecehh.tp kene browse thru semua kedai pengantin dulu lah then baru tahu yg mana murah.wuwu

aritu i sempat masuk 3-4 kedai je pastu dah tak larat. haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

29 June 2010

Nilai 3

Salam dan hai semua.

I sudah balik dari Nilai 3 Ahad yang lalu.
Penat. Memang penat.
Sabtu sampai kat Nilai. Check in hotel.
Pas makan baru mulakan misi huhu.
Lepas satu kedai kitorang masuk, takde barang yang berkenan di hati.
Lepas dua tiga kedai kitorang masuk, takde jugak barang yang berkenan di hati.
Hampa.
Macam mana neh?
Pastu jalan-jalan lagik..

Tujuan asal ialah nak cari gift untuk tetamu.

Lepas puas mencari ada lah satu dua barang yang mama berkenan. Kitorang cop kedai tuh. Harga pun boleh dapat murah sangat kalau amek kuantiti banyak.

Tapi..
Rilek dulu.
Gigih nak survey lagi nih. Even da penat. Hihi.
Hampa betul lah.
Tak seperti yang diharapkan.
Even ada certain kedai yang memang terbukti lebih mahal dari Kuantan.
Apekah?? Tsk tsk T_T

Lepas tu.
En Tunang ajak pegi IKEA.
After maghrib kitorg gerak ke KL. Dengan sesatnye..huhuhu
Sabar je lah. Dugaan betul.
Pukul 9 baru sampai IKEA. Nasib baik.

Last sekali mama decide untuk beli barang kat IKEA jeh setelah di nasihat oleh abah, i dan Encik Tunang. Kalau tak kompem dia tanak beli lagi. Wuuu..

Barang apa yang i beli? Later lah baru reveal. Hihihi.
Tapi i rasa kompem ada yang dah dapat agak kan? ;)
Rasa hepi sikit after that.
Eh tak, sebenarnya rasa lega sikit.
Sebab dah tak payah fikir satu perkara.
Cuma..
Now nak kena carik idea macam mana nak deco that thing. Huhu..

Kitorg balik ke hotel semula di Nilai.
Esoknya misi membeli barang yang telah di 'cop' semalamnya. Hihi :D
Tapi mama just beli sikit jeh gift untuk famili Encik Tunang nanti.

Petang tu, kitorg gerak pulang ke Kuantan.
Kena sampai rumah awal.
Sebab nak tengok German vs England!
Go German!! Hihihi

Nasib baik German menang. En Tunang kata defence England cap ayam :D

7 comments:

Nora a.k.a Aira said...

waah dah beli doorgift...besh!!
dear, dok hotel mana dekat nilai? dekat depan giant tu ker?

hemm tulah xsemua barang dekat nilai murah seperti disangka :) rest baik2 ek.

masmOna said...

nora: aah dear, Hotel Alson Klana Putra Nilai tuh (lengkap hehe) ;)

tau x pe, i agak kecewa jugak initially tp lantaklah.janji dah setel 1 perkara huhu ;)

amElyn said...

hi dear!!
this my first time to be here.feel free to drop by n share some info bout wedding prep eh!
kumakikaeamelyn@blogspot.com
im following u btw~
keep in touch yah!! xoxo

p/s : im getting married soon.wahhh byk yg u dah prepare!! happy preparing dear!!! dulu masa nak tunang pon i beli kt Nilai 3, tak tau mura ke mahal... =)

masmOna said...

hi dear amelyn!!
thanks for visiting this blog :)
i've follow u jugak. btw, tak bnyk sgt pun yg i dah prepare. slow2 lah. gud luck in ur preparation dear!!
keep in touch! =)

amElyn said...

thanks dear!! hehee.i lagi cuak.rase mcm byk jek lagi tak setel..hukk3.

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

tu ari fisha pun ada gak g nilai..
tp ada gak barang yg lebeh mahal dari semua house kt kl ni je...
atau mgkin kami yg x tau pilih??
huhuuu

masmOna said...

fisha: rasanya mmg ada yg mahal pun. tak disangkal lagi ecehh.tp kene browse thru semua kedai pengantin dulu lah then baru tahu yg mana murah.wuwu

aritu i sempat masuk 3-4 kedai je pastu dah tak larat. haha