23 June 2010

Gift Ideas

Salam dan hai semua.


Sekarang i tengah pening memikirkan nak beli gift apa untuk tetamu time W-day nanti. Eh sebenarnya mama lagi pening. Boleh dikatakan setiap malam dia akan utarakan idea-idea gift dia tuh. Semua barang lah keluar dari mulut dia--> porcelain, mangkuk, glass, piring, sudu garfu..Haa..boleh kata semua barang2 dapur hihihi :D Last-last i cakap "Ma, kalau susah sangat kan kita bagi telur rebus pastu bungkus dalam tisu merah macam orang dulu-dulu tuh. Harharharharhaharhah :D :D :D " Gila keji kan kalau i nak buat camtuh? Tak tergamak rasanya. -_-

Tapi pelik lah, orang dulu-dulu slumber jeh deorg bagi camtu kan? Takde rasa malu ke segan ke. Ayat cliche --> Ye lah, tu dulu. Sekarang ni zaman dah berubah, zaman dah maju, zaman dah menbangun bagai. Hehehe :D

.........................................................................

Layan jap idea-idea gift ni -->


Photo holder

Aritu terjumpa sudu yang macam ni.

Couple Hearts Coffee Spoons - Click Image to Close

Tapi sudu yang kat bawah ni lagi cantek huhu


Book of Love Candle Set - Click Image to Close


Beach Pail Wedding Favor - Click Image to Close




I heart!! xoxo

wedding bodice wedding favor bag
I heart heart heart!! Hihihi :)

Source:

Jadi, Sabtu nih i bersama famili dan Encik Tunang nak pergi ke Nilai 3. Hoyeh!! Baru decide tengahari tadi nak pergi. Plannya nak pergi bulan 7 nanti tapi tercepat pulak. Nak survey2 dulu especially gifts lah, kalau boleh beli terus kitorg nak grab jeh. Tayah datang banyak2 kali dah.

Kalau kamu-kamu semua especially those yang dah ulang-alik pergi Nilai semata-mata nak survey barang tu KOMPEM tahu kedai mana yang MURAH dan BERBALOI untuk masuk. Setahu i Nilai 3 tu kalau tak kena gaya mahal jugak sebenarnya. Ye ke tak? Tolong yeh my dear B2B..Huhu :)

9 comments:

Durruz said...

i suka photo holder tu. so practical. =)

nilai3 tu i rasa ada satu kedai yang cm murah jgkla. tp xigt nama. die dekat hujung jalan. seberang jalan boleh nampak piramid kecik.

xtaula nape ada piramid kat situ. hihihi.

ZARA said...

alamak... wish could be more helpful... every week lalu nilai, literally... sbb balik sunway ziarah kucing... tapi tak tau bila nak singgah survey survey kat sana...

tunggu duit jatuh dr langit karang lah... hehehe

idayusof said...

hye!

idea gelas tu skarang ramai jugak yg kasi. my parents in law beli gelas comel kat ikea, harga x sampai rm1 rasanya. then diorg letak telur dlm tu.

praktikal la jugak since telur boleh di makan, gelas bley guna utk minum =)

@ty_farEd said...

waaooww..sume idea gift u its superb...!! i suker yang sudu dalam box tu.. eehh..bukan..i lagi suker yang kasut tu... oowwhh..yang last tu pon..!! i suker sumer...!! ~ngeee

masmOna said...

Durruz dear: i akan ingat hujung jalan, seberang jalan dan piramid kecik. Terima kasih!! hiks ;)

masmOna said...

ZARA: balik sunway ziarah kucing? hiks.cumel jeh. semoga kita sama2 sabar tunggu duit jatuh dari langit huahuahua :D terima kasih jugak lah walaupun macam x membantu :P

idayusof: ade meh gelas cumel kat ikea less than RM1? kena carik nih huhu. thanks dear :)

masmOna said...

aty: hihihihihihihi :D seronoknye u!!i pun suka semua. tak tahu nak pilih mana satu. tp yg tu sekadar idea je lah. kang i bungkus dlm tisu jeh baru naya semua..heheheh :D

iedayah said...

sweet2 je gift tu kan..

nur ainie said...

nak tahu harga utk sudu dlm kotak tu
door gift utk wedding
utk 300-400 org
berape ye satu box tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

23 June 2010

Gift Ideas

Salam dan hai semua.


Sekarang i tengah pening memikirkan nak beli gift apa untuk tetamu time W-day nanti. Eh sebenarnya mama lagi pening. Boleh dikatakan setiap malam dia akan utarakan idea-idea gift dia tuh. Semua barang lah keluar dari mulut dia--> porcelain, mangkuk, glass, piring, sudu garfu..Haa..boleh kata semua barang2 dapur hihihi :D Last-last i cakap "Ma, kalau susah sangat kan kita bagi telur rebus pastu bungkus dalam tisu merah macam orang dulu-dulu tuh. Harharharharhaharhah :D :D :D " Gila keji kan kalau i nak buat camtuh? Tak tergamak rasanya. -_-

Tapi pelik lah, orang dulu-dulu slumber jeh deorg bagi camtu kan? Takde rasa malu ke segan ke. Ayat cliche --> Ye lah, tu dulu. Sekarang ni zaman dah berubah, zaman dah maju, zaman dah menbangun bagai. Hehehe :D

.........................................................................

Layan jap idea-idea gift ni -->


Photo holder

Aritu terjumpa sudu yang macam ni.

Couple Hearts Coffee Spoons - Click Image to Close

Tapi sudu yang kat bawah ni lagi cantek huhu


Book of Love Candle Set - Click Image to Close


Beach Pail Wedding Favor - Click Image to Close




I heart!! xoxo

wedding bodice wedding favor bag
I heart heart heart!! Hihihi :)

Source:

Jadi, Sabtu nih i bersama famili dan Encik Tunang nak pergi ke Nilai 3. Hoyeh!! Baru decide tengahari tadi nak pergi. Plannya nak pergi bulan 7 nanti tapi tercepat pulak. Nak survey2 dulu especially gifts lah, kalau boleh beli terus kitorg nak grab jeh. Tayah datang banyak2 kali dah.

Kalau kamu-kamu semua especially those yang dah ulang-alik pergi Nilai semata-mata nak survey barang tu KOMPEM tahu kedai mana yang MURAH dan BERBALOI untuk masuk. Setahu i Nilai 3 tu kalau tak kena gaya mahal jugak sebenarnya. Ye ke tak? Tolong yeh my dear B2B..Huhu :)

9 comments:

Durruz said...

i suka photo holder tu. so practical. =)

nilai3 tu i rasa ada satu kedai yang cm murah jgkla. tp xigt nama. die dekat hujung jalan. seberang jalan boleh nampak piramid kecik.

xtaula nape ada piramid kat situ. hihihi.

ZARA said...

alamak... wish could be more helpful... every week lalu nilai, literally... sbb balik sunway ziarah kucing... tapi tak tau bila nak singgah survey survey kat sana...

tunggu duit jatuh dr langit karang lah... hehehe

idayusof said...

hye!

idea gelas tu skarang ramai jugak yg kasi. my parents in law beli gelas comel kat ikea, harga x sampai rm1 rasanya. then diorg letak telur dlm tu.

praktikal la jugak since telur boleh di makan, gelas bley guna utk minum =)

@ty_farEd said...

waaooww..sume idea gift u its superb...!! i suker yang sudu dalam box tu.. eehh..bukan..i lagi suker yang kasut tu... oowwhh..yang last tu pon..!! i suker sumer...!! ~ngeee

masmOna said...

Durruz dear: i akan ingat hujung jalan, seberang jalan dan piramid kecik. Terima kasih!! hiks ;)

masmOna said...

ZARA: balik sunway ziarah kucing? hiks.cumel jeh. semoga kita sama2 sabar tunggu duit jatuh dari langit huahuahua :D terima kasih jugak lah walaupun macam x membantu :P

idayusof: ade meh gelas cumel kat ikea less than RM1? kena carik nih huhu. thanks dear :)

masmOna said...

aty: hihihihihihihi :D seronoknye u!!i pun suka semua. tak tahu nak pilih mana satu. tp yg tu sekadar idea je lah. kang i bungkus dlm tisu jeh baru naya semua..heheheh :D

iedayah said...

sweet2 je gift tu kan..

nur ainie said...

nak tahu harga utk sudu dlm kotak tu
door gift utk wedding
utk 300-400 org
berape ye satu box tu