09 June 2010

Sg. Lembing : Pre-wed Photoshoot?

bersambung dari entry sebelum ini..

We both ke Sg. Lembing. Yuhuu! Sebenarnya ni pertama kali i pegi ke Sg. Lembing walaupun dah 24 tahun i hidup di Kuantan hoh. Memang jakun. Kepada yang tak tahu, Sg. Lembing bukanlah sejenis sungai, tapi ia adalah sebuah tempat di Kuantan. It's like a small-old-town. Sangat lama okeh Sg. Lembing nih. Terbina sejak tahun 1880-an oleh British yang pada masa tuh mengusahakan lombong bijih timah kat sini. According to abah, dulu siap ada keretapi bawah tanah kat sini untuk angkut bijih. More history boleh google sendiri yeh :)

Source: here

Time i dengan Encik Tunang sampai kat sini hujan lebat gila. Tak dapat nak turun. Just ambil gambar dari dalam kereta. Terfikir jugak nak buat pre-wed atau outdoor photoshoot kat sini. Macam cantek dan sangat nostalgic je tempat dia.

Ni antara gambar yang sempat i ambil.

Hari Ahad. Semua kedai tutup.

See? Hujan turun dengan lebatnya. Hoho.
..........................................................

Dibawah ni antara wedding photoshoot yang telah i google huhu.

Aswad & Farah, poses in front of a rusted zink wall in Sungai Lembing. Shot by tom ramzul

Source: here

Source: Shasmanizam

Source: Shasmanizam


Source: here



Source: here

You are my man! :)

Kejadah i nak pakai sunglass time hujan renyai-renyai? Hahah :D

Berbaloi sangat rasa pergi sini walaupun hujan lebat. Luckily time nak balik tuh hujan dah reda sikit.

Going back to Kuantan..

So..what do you think? Ok tak this place if nak buat pre-wed ataupun outdoor photoshoot?
:)

7 comments:

kay kamal said...

prewed!

dats my vote la

rose said...

vote 4 it!

lgpun sg.lembing kampung sy..hehehe =)

masmOna said...

thanks kay for ur vote! heheh :)

masmOna said...

OMG!!rose, sg lembing ur hometown eh? First time tau i pegi sana i dah jatuh cinta. Hiks. I suka suasana kat sana. Peaceful.

@ty_farEd said...

cantik nyer tempat nie...!! suker..!! speechless... :p i vote jugak... :)

masmOna said...

aty: tempat ni mmg cantek. i pun speechless time datang sini :) u shud go lah one day. btw, thanks for your vote!!

rose said...

hehe..tp bkn umah parents sy tau..rumah nenek saya je..so kalau dah jatuh cinta kene wat outdoor kt sne la.. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

09 June 2010

Sg. Lembing : Pre-wed Photoshoot?

bersambung dari entry sebelum ini..

We both ke Sg. Lembing. Yuhuu! Sebenarnya ni pertama kali i pegi ke Sg. Lembing walaupun dah 24 tahun i hidup di Kuantan hoh. Memang jakun. Kepada yang tak tahu, Sg. Lembing bukanlah sejenis sungai, tapi ia adalah sebuah tempat di Kuantan. It's like a small-old-town. Sangat lama okeh Sg. Lembing nih. Terbina sejak tahun 1880-an oleh British yang pada masa tuh mengusahakan lombong bijih timah kat sini. According to abah, dulu siap ada keretapi bawah tanah kat sini untuk angkut bijih. More history boleh google sendiri yeh :)

Source: here

Time i dengan Encik Tunang sampai kat sini hujan lebat gila. Tak dapat nak turun. Just ambil gambar dari dalam kereta. Terfikir jugak nak buat pre-wed atau outdoor photoshoot kat sini. Macam cantek dan sangat nostalgic je tempat dia.

Ni antara gambar yang sempat i ambil.

Hari Ahad. Semua kedai tutup.

See? Hujan turun dengan lebatnya. Hoho.
..........................................................

Dibawah ni antara wedding photoshoot yang telah i google huhu.

Aswad & Farah, poses in front of a rusted zink wall in Sungai Lembing. Shot by tom ramzul

Source: here

Source: Shasmanizam

Source: Shasmanizam


Source: here



Source: here

You are my man! :)

Kejadah i nak pakai sunglass time hujan renyai-renyai? Hahah :D

Berbaloi sangat rasa pergi sini walaupun hujan lebat. Luckily time nak balik tuh hujan dah reda sikit.

Going back to Kuantan..

So..what do you think? Ok tak this place if nak buat pre-wed ataupun outdoor photoshoot?
:)

7 comments:

kay kamal said...

prewed!

dats my vote la

rose said...

vote 4 it!

lgpun sg.lembing kampung sy..hehehe =)

masmOna said...

thanks kay for ur vote! heheh :)

masmOna said...

OMG!!rose, sg lembing ur hometown eh? First time tau i pegi sana i dah jatuh cinta. Hiks. I suka suasana kat sana. Peaceful.

@ty_farEd said...

cantik nyer tempat nie...!! suker..!! speechless... :p i vote jugak... :)

masmOna said...

aty: tempat ni mmg cantek. i pun speechless time datang sini :) u shud go lah one day. btw, thanks for your vote!!

rose said...

hehe..tp bkn umah parents sy tau..rumah nenek saya je..so kalau dah jatuh cinta kene wat outdoor kt sne la.. =)