17 June 2010

Semalam ialah hari lahir saya :)

Salam dan hai semua.

Sebenarnya semalam 16 June 2010 adalah hari lahir saya yang ke-24 tahun huhuhu. Saya sudah tua tsk -_- Happy birthday to me!! Wish untuk diri sendiri hehe.

The first person who wished me of course lah Encik Tunang :) Selepas balik dari kerja semalam he pick me up at my lab. Masuk dalam kereta jeh.. Taraa..

Yellow rose represents him (he likes yellow), pink rose for me and red rose represents love :). 3 roses means 'i love you' kan? ;) Then, he treated me at Secret Recipi. Itu adalah pre-celebration i rasa. Sebab dia kata nak dinner ngan i this coming Saturday. Can't wait! Huhu. I makan Black Forest Cheese yang superduper yummy.

Dia makan Chicken Cordon Bleu. Memang favourite dia lah tuh. Takkan order food lain punye :D


Then, we both pun balik rumah cause i want to celebrate with family pulak. Just sesi potong kek jeh hehe.
.................................................................

Tapi sebenarnya kan, dari pagi i asyik check and re-check my emails nak tengok either he wished me at fb or not. I dapat wishes dari ramai kawan2. Banyak. Amat banyak. Tapi none of them is from him. Yes i know, memang dia dah wished. And yet he's the first person who wished me.

Tapi entahlah, i rasa sometimes perempuan memang macam ni. Something that is nothing to a man, might be everything to a women. Even benda yang kecik2 ni pun i rasa penting sangat. Pelik kan? At least for me, this is what i'm thinking. Petang tu i ada cakap jugak dengan dia bout this thing. He said wish kat fb tu macam 'tak true'. Ok fine then. Alah...tak wish kat fb je pun. Itu pun nak kecoh kan? Heh. But, at least when someone special wall us kita akan rasa happy kan? And the feeling is different. Ni apa yang i rasa lah.

Tak tahu kenapa semalam Encik Tunang tersangat lah busy. Even time lunch i call him he was still doing his work. Then petang tu gaul ajak dia lepak malam untuk tengok Spain. How i wish i could say "Don't go. Just spend time with me." Tapi i tanak jadi pentingkan diri sendiri. Kesian lah kat dia. I memang tak keluar malam lepak kalau weekdays. Bukannya i langsung tak bagi dia gaul but why must it happened on my birthday? So malam tadi i just sat in front of the tv tengok bola but it seemed i watched nothing. Tak bestnya that feeling. Hoh!

Almost 12 am, he texted me. We both bermsg kejap. Time tu dia tak balik rumah lagi. Then..my birthday just habis. Begitu jeh.....T_T Initially i was hoping i could talk to him. Gayut2 before the day ends. Tapi lain yang diharap lain yang dapat.

Perasan tak banyak kan 'i wished' , ' i was hoping'? Mungkin i terlalu banyak mengharap which i think i shouldn't. I tak patut fikir all those so called tiny things rather than big things. Semuanya berlaku pada semalam. Mungkin ni adalah satu dugaan for us supaya kami dapat mengharunginya dengan lebih tabah.

I tak kecewa pun. I terkilan. Terkilan sebab apa yang kita inginkan tak kesampaian. Sekali setahun je pun. Wuu.. Sedihnya T_T. Last sekali i pernah terkilan was when my aki passed away i tak sempat pun nak tengok wajah arwah. Time tu i kat Matrik Melaka. Perjalanan Melaka to Kuantan takes about 5-6 hours by bus. Time i sampai arwah dah dikebumikan T_T Tapi nak buat macam mana kan, benda dah terjadi. I redha.

Selama 24 tahun ni, seingat i this is the second time i cried during my birthday. Pertama kali ialah ketika i dilahirkan di dunia.

Sayang..
Thank you for the pre-celebration.
Thank you the lovely roses and card.
Thank you for your love.
Thank you for everything.
Thank you for making me cry on my special day..

But,

No matter what happens, no words can describe how much you are meant to me.
I love you.

13 comments:

farahfatihah said...

hepi besday dear

ZARA said...

i love yellow and cordon bleu... hehehehe

happy belated birthday dear!!

si kecil said...

happy birthday!!!
syoknye dpt bungaaa..

Nora a.k.a Aira said...

hepi besday mas .... beautiful bunga :)

heh lelaki memg mcm tu kot...i dah rasa dulu ..atau memg perempuan ni terlalu perasa ? haha well, don't know ..

iedayah said...

alololo..eppy belated bday mas..

masmOna said...

farahfatihah: tq dear :)

ZARA: thanks a lot dear!!

sikecil: tq :) i love bungaaaa hiks.

nora: thanks nora. itu ler..i pun tak tahu, mgkin i terlalu sensitip kot.takpun PMS. haha :D

iedayah: thanks dear :)

aCik GeE cHoMeY said...

hapey besday awak...:-)
best nyer dapat bunga...

fikaryna said...

hepi belated besday..moga bahagia berpanjangan..

masmOna said...

aCik GeE: thanks awak :)

kak fikaryna: thanks jugak :) insyaAllah..wish u happiness too..

dd dudu said...

hepi blated beday awak :D

ermmm err errr kdg2 saya pun ade kecik ati kecik ati benda yg org len rasa x yah kecik atii, huhu soo xpee saye paham, yelah pmpuan mestila paham pmpuan huhuhu

harap2 tunang awak baca entry ni, leh memahami lg hehe

masmOna said...

dd dudu: thank you awak =)

huu..thanks awak sbb paham. saya rasa ada pompuan yg macam ni kan? yeay ada geng hiks =) btw, en tunang dah baca dah entry ni =)

missbutterfly said...

hey..happy blated bday..emm..rsnya sy blh paham kot ur feeling sbb sy pun mcm tu gak..hoping for benda2 kecik..diorg mmg xkan paham la..eiiii...!!! diorg budget cool la tu..tp for us kan..benda2 kecik tu la yg buat kita happy kan?hehee..maybe kita ni terover gedik/manja kot?

masmOna said...

missbutterfly: hi jaja.thanks for the wish :) yeay, ade geng lagik! hihihi :D aah lah kan, deorg ni budget cool lah tuh. sgt setuju wif u, mende2 kecik macam ni lah yg sumtimes akan buat kita hepi :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

17 June 2010

Semalam ialah hari lahir saya :)

Salam dan hai semua.

Sebenarnya semalam 16 June 2010 adalah hari lahir saya yang ke-24 tahun huhuhu. Saya sudah tua tsk -_- Happy birthday to me!! Wish untuk diri sendiri hehe.

The first person who wished me of course lah Encik Tunang :) Selepas balik dari kerja semalam he pick me up at my lab. Masuk dalam kereta jeh.. Taraa..

Yellow rose represents him (he likes yellow), pink rose for me and red rose represents love :). 3 roses means 'i love you' kan? ;) Then, he treated me at Secret Recipi. Itu adalah pre-celebration i rasa. Sebab dia kata nak dinner ngan i this coming Saturday. Can't wait! Huhu. I makan Black Forest Cheese yang superduper yummy.

Dia makan Chicken Cordon Bleu. Memang favourite dia lah tuh. Takkan order food lain punye :D


Then, we both pun balik rumah cause i want to celebrate with family pulak. Just sesi potong kek jeh hehe.
.................................................................

Tapi sebenarnya kan, dari pagi i asyik check and re-check my emails nak tengok either he wished me at fb or not. I dapat wishes dari ramai kawan2. Banyak. Amat banyak. Tapi none of them is from him. Yes i know, memang dia dah wished. And yet he's the first person who wished me.

Tapi entahlah, i rasa sometimes perempuan memang macam ni. Something that is nothing to a man, might be everything to a women. Even benda yang kecik2 ni pun i rasa penting sangat. Pelik kan? At least for me, this is what i'm thinking. Petang tu i ada cakap jugak dengan dia bout this thing. He said wish kat fb tu macam 'tak true'. Ok fine then. Alah...tak wish kat fb je pun. Itu pun nak kecoh kan? Heh. But, at least when someone special wall us kita akan rasa happy kan? And the feeling is different. Ni apa yang i rasa lah.

Tak tahu kenapa semalam Encik Tunang tersangat lah busy. Even time lunch i call him he was still doing his work. Then petang tu gaul ajak dia lepak malam untuk tengok Spain. How i wish i could say "Don't go. Just spend time with me." Tapi i tanak jadi pentingkan diri sendiri. Kesian lah kat dia. I memang tak keluar malam lepak kalau weekdays. Bukannya i langsung tak bagi dia gaul but why must it happened on my birthday? So malam tadi i just sat in front of the tv tengok bola but it seemed i watched nothing. Tak bestnya that feeling. Hoh!

Almost 12 am, he texted me. We both bermsg kejap. Time tu dia tak balik rumah lagi. Then..my birthday just habis. Begitu jeh.....T_T Initially i was hoping i could talk to him. Gayut2 before the day ends. Tapi lain yang diharap lain yang dapat.

Perasan tak banyak kan 'i wished' , ' i was hoping'? Mungkin i terlalu banyak mengharap which i think i shouldn't. I tak patut fikir all those so called tiny things rather than big things. Semuanya berlaku pada semalam. Mungkin ni adalah satu dugaan for us supaya kami dapat mengharunginya dengan lebih tabah.

I tak kecewa pun. I terkilan. Terkilan sebab apa yang kita inginkan tak kesampaian. Sekali setahun je pun. Wuu.. Sedihnya T_T. Last sekali i pernah terkilan was when my aki passed away i tak sempat pun nak tengok wajah arwah. Time tu i kat Matrik Melaka. Perjalanan Melaka to Kuantan takes about 5-6 hours by bus. Time i sampai arwah dah dikebumikan T_T Tapi nak buat macam mana kan, benda dah terjadi. I redha.

Selama 24 tahun ni, seingat i this is the second time i cried during my birthday. Pertama kali ialah ketika i dilahirkan di dunia.

Sayang..
Thank you for the pre-celebration.
Thank you the lovely roses and card.
Thank you for your love.
Thank you for everything.
Thank you for making me cry on my special day..

But,

No matter what happens, no words can describe how much you are meant to me.
I love you.

13 comments:

farahfatihah said...

hepi besday dear

ZARA said...

i love yellow and cordon bleu... hehehehe

happy belated birthday dear!!

si kecil said...

happy birthday!!!
syoknye dpt bungaaa..

Nora a.k.a Aira said...

hepi besday mas .... beautiful bunga :)

heh lelaki memg mcm tu kot...i dah rasa dulu ..atau memg perempuan ni terlalu perasa ? haha well, don't know ..

iedayah said...

alololo..eppy belated bday mas..

masmOna said...

farahfatihah: tq dear :)

ZARA: thanks a lot dear!!

sikecil: tq :) i love bungaaaa hiks.

nora: thanks nora. itu ler..i pun tak tahu, mgkin i terlalu sensitip kot.takpun PMS. haha :D

iedayah: thanks dear :)

aCik GeE cHoMeY said...

hapey besday awak...:-)
best nyer dapat bunga...

fikaryna said...

hepi belated besday..moga bahagia berpanjangan..

masmOna said...

aCik GeE: thanks awak :)

kak fikaryna: thanks jugak :) insyaAllah..wish u happiness too..

dd dudu said...

hepi blated beday awak :D

ermmm err errr kdg2 saya pun ade kecik ati kecik ati benda yg org len rasa x yah kecik atii, huhu soo xpee saye paham, yelah pmpuan mestila paham pmpuan huhuhu

harap2 tunang awak baca entry ni, leh memahami lg hehe

masmOna said...

dd dudu: thank you awak =)

huu..thanks awak sbb paham. saya rasa ada pompuan yg macam ni kan? yeay ada geng hiks =) btw, en tunang dah baca dah entry ni =)

missbutterfly said...

hey..happy blated bday..emm..rsnya sy blh paham kot ur feeling sbb sy pun mcm tu gak..hoping for benda2 kecik..diorg mmg xkan paham la..eiiii...!!! diorg budget cool la tu..tp for us kan..benda2 kecik tu la yg buat kita happy kan?hehee..maybe kita ni terover gedik/manja kot?

masmOna said...

missbutterfly: hi jaja.thanks for the wish :) yeay, ade geng lagik! hihihi :D aah lah kan, deorg ni budget cool lah tuh. sgt setuju wif u, mende2 kecik macam ni lah yg sumtimes akan buat kita hepi :)