24 March 2011

Bukit Gambang Resort City!

Salam dan hai semua.

Ramai dah yang bertanya bilalah masmOna nak review pasal wedding day ni. Rasa bersalah juga sebab saya tak review satu pun lagi..padahal dah nak masuk 2 bulan kawen haha =p Sabar yeh? InsyaAllah saya akan review punyee..Memang dah jadi pengantin basi dah ni haha
Entry kali ni nak review pasal kawen?
Oh bukan..bukan.
-_-

We went to Bukit Gambang Resort City last Saturday and Sunday. Seronok! Ini adalah kali kedua kami pergi waterpark, but this time saya dan husband stayed at Caribbean Bay Suites for one night. Yang bestnya, semua disponsor oleh bestfren husband. As hadiah kahwin agaknya =)

Moh layan gambo..

.....................................................................................................

When: 19 & 20 March 2011
Where: Bukit Gambang Resort City

.....................................................................................................

DAY 1
******

The package include:

::: One night stay at Studio Suite :::

Boleh tahan spacious gila suite ni. Itu husband nak enterprem jugak =)

::: Dinner & breakfast for two persons :::

After dinner siap ada brass band show and magic show.
Wah, bagus! Full with activities.
Ramainya orang bercuti kat sini tak payah cakaplah. Semua bangsa agama ada.
Mostly datang dengan family. Kami je berdua -_-

Clap clap clap for brass band show dari sek men tanah putih.

Magic show.

DAY 2
******

Esoknya dah ajak awal-awal fatin dan hafiz (adik-adik husband) datang ke waterpark.
Ramai-ramai baru meriah, kan?

::: Tram for two persons :::

Tram ticket ni bagi kat both of them je naik.
Sorang fatin dan sorang lagi hafiz.
Hehe.

::: Waterpark ticket for two persons :::

Untuk dua orang lagi tu abang dia belanja =)

His siblings.

Ngehehehe =p

Mandi dekat kolam kecil *i mean untuk budak kecil* best jugak.
Tak penat nak panjat tangga tinggi-tinggi haha.


Dalam pukul 2 lebih camtu, kitorang dah give-up. Penat -_-
Lepas bersiap-siap ada lagi free ticket yang tak digunakan. Eh, wajib guna kalau tak rugi je datang jauh-jauh. Ececece..padahal kat Kuantan je =p

::: One ticket for Sky Trail :::


Since Hafiz tak pernah lagi naik flying fox ni, kitorang bagi chance lah kat dia.
Nak tengok dia gayat ke tak gayat haha.


Last but not least,

::: Jungle Farm :::

Nak tahu dalam Jungle Farm ni ada apa?

1. Peacock yang cantik dan gorjes!
2. Arnab-arnab yang cute
3. Angsa
4. Ayam jantan

Tiada dalam gambar:
1. Penyu
2. Kura-kura
3. Burung (unknown)
4. Anjing

Ok. That's it.
=)

Oh, ada jugak terselit kat sini.
We had fun at waterpark, penat main sampai burn dah skang hua T_T
*padan muka*

p/s: Thank you so much Talhah Rahim =)


4 comments:

lovelyadibah said...

Owh..bestnyer!! Harga pakej dier agak2 ok x mas?

masmOna said...

lovelyadibah:
dba, bagi mas mmg berbaloi-baloi..boleh tgk sini http://www.bgrc.com.my/Promotion.html..lebih-lebih lagi ada orang nak sponsor..mmg suka hati =)

Lala said...

waa! best! biler ler nk pegi pahang ni!!hehe

masmOna said...

Lala, best best! meh ler datang kuantan huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

24 March 2011

Bukit Gambang Resort City!

Salam dan hai semua.

Ramai dah yang bertanya bilalah masmOna nak review pasal wedding day ni. Rasa bersalah juga sebab saya tak review satu pun lagi..padahal dah nak masuk 2 bulan kawen haha =p Sabar yeh? InsyaAllah saya akan review punyee..Memang dah jadi pengantin basi dah ni haha
Entry kali ni nak review pasal kawen?
Oh bukan..bukan.
-_-

We went to Bukit Gambang Resort City last Saturday and Sunday. Seronok! Ini adalah kali kedua kami pergi waterpark, but this time saya dan husband stayed at Caribbean Bay Suites for one night. Yang bestnya, semua disponsor oleh bestfren husband. As hadiah kahwin agaknya =)

Moh layan gambo..

.....................................................................................................

When: 19 & 20 March 2011
Where: Bukit Gambang Resort City

.....................................................................................................

DAY 1
******

The package include:

::: One night stay at Studio Suite :::

Boleh tahan spacious gila suite ni. Itu husband nak enterprem jugak =)

::: Dinner & breakfast for two persons :::

After dinner siap ada brass band show and magic show.
Wah, bagus! Full with activities.
Ramainya orang bercuti kat sini tak payah cakaplah. Semua bangsa agama ada.
Mostly datang dengan family. Kami je berdua -_-

Clap clap clap for brass band show dari sek men tanah putih.

Magic show.

DAY 2
******

Esoknya dah ajak awal-awal fatin dan hafiz (adik-adik husband) datang ke waterpark.
Ramai-ramai baru meriah, kan?

::: Tram for two persons :::

Tram ticket ni bagi kat both of them je naik.
Sorang fatin dan sorang lagi hafiz.
Hehe.

::: Waterpark ticket for two persons :::

Untuk dua orang lagi tu abang dia belanja =)

His siblings.

Ngehehehe =p

Mandi dekat kolam kecil *i mean untuk budak kecil* best jugak.
Tak penat nak panjat tangga tinggi-tinggi haha.


Dalam pukul 2 lebih camtu, kitorang dah give-up. Penat -_-
Lepas bersiap-siap ada lagi free ticket yang tak digunakan. Eh, wajib guna kalau tak rugi je datang jauh-jauh. Ececece..padahal kat Kuantan je =p

::: One ticket for Sky Trail :::


Since Hafiz tak pernah lagi naik flying fox ni, kitorang bagi chance lah kat dia.
Nak tengok dia gayat ke tak gayat haha.


Last but not least,

::: Jungle Farm :::

Nak tahu dalam Jungle Farm ni ada apa?

1. Peacock yang cantik dan gorjes!
2. Arnab-arnab yang cute
3. Angsa
4. Ayam jantan

Tiada dalam gambar:
1. Penyu
2. Kura-kura
3. Burung (unknown)
4. Anjing

Ok. That's it.
=)

Oh, ada jugak terselit kat sini.
We had fun at waterpark, penat main sampai burn dah skang hua T_T
*padan muka*

p/s: Thank you so much Talhah Rahim =)


4 comments:

lovelyadibah said...

Owh..bestnyer!! Harga pakej dier agak2 ok x mas?

masmOna said...

lovelyadibah:
dba, bagi mas mmg berbaloi-baloi..boleh tgk sini http://www.bgrc.com.my/Promotion.html..lebih-lebih lagi ada orang nak sponsor..mmg suka hati =)

Lala said...

waa! best! biler ler nk pegi pahang ni!!hehe

masmOna said...

Lala, best best! meh ler datang kuantan huhuhu