22 August 2011

Persiapan Raya 2011

Salam Ramadhan semua.

22 hari sudah. Tinggal lagi 8 hari. Lepas tu raya hehuu..

Memandangkan tahun ini tahun pertama saya beraya bersama suami, kenalah buat persiapan sikit-sikit. Tapi saya masih rasa biasa-biasa je sekarang ni, belum excited lagi. Tahun-tahun sebelumnya saya lah perancang raya untuk family. Ececeh..Tema warna baju la, susun atur perabot, kuih raya, bla bla bla..Saya yang aturkan. Kalah mama. Haha. Tahun ni harus praktikkan apa yang telah dibuat tahun-tahun sebelumnya. Tapi kali ini, dengan keluarga baru =)

Baju Raya

Suami dah pesan awal-awal lagi tema raya tahun ni ialah turquoise tau. NO PINK T_T Ok, boleh saya terima cadangan suami tu. Eh, bukan cadangan tau, tapi dah macam MESTI dah. Masa mencari baju raya tu, Ya Allah apesal susah sangat nak dapat baju warna turquoise yang berkenan di hati ni..Yang mata saya nampak pink purple je. Hehe. 

Part nak beli baju raya pun bole gaduh dah (bukan bertumbuk tu). Disebabkan susah sangat saya ni nak berkenan baju turquoise, dia ok je if baju kitorang tak sama warna. Aip, mana boleh. Saya mesti nak sama warna baju dengan dia. Haha. Last-last jumpa jugak alhamdulillah.

Kuih Raya

Awal-awal lagi dah order. Kali ni semua nak kena order double. Satu rumah parents saya. Satu rumah MIL. Hari minggu baru-baru ni saya sempat jugak buat kuih yang paling senang..Honey Cornflakes dan Choc Cornflakes. Dah cukup. Nak buat kuih banyak-banyak, saya dah malas hehe.

Duit Raya

Duit raya untuk saya? Mestilah tahun ni dah tak dapat duit raya dari mama dan abah. Sebab dah bertukar status kan. Kalau suami bagi duit raya, alhamdulillahhh...*hint hint hehe* =p Kami dah settle bab tukar duit raya ni. Senang tukar awal-awal, nanti habis. Cuma sampul duit je tak cukup lagi. Ada sesiapa ada sampul lebih?

Cuti Raya

Paling kontroversi you alls. Macam-macam hal sebab semua pun sibuk nak cuti raya kan. Saya pun tak terkecuali lah! Hehe. Dah dua tahun berturut2 saya tak cuti raya tau. Tahun ni wajib cuti. Nak beraya bersama suami dan famili terchenta kan. Walaupun dia tak cuti pun T_T tapi takpe, bukan jauh sangat Pekan tu. In my case, staff yang belum bercuti raya last year, boleh bercuti this year. Kira selang seli lah. Walaupun saya sepatutnya cuti raya this year, tetapi disebabkan oleh kampung halaman saya di Kuantan tercinta ini, saya telah terpaksa on-call untuk 3 hari raya tu tahu?? T__T Sedihnya. Tapi bila suami cakap, "Takpe lah u, kerja je..apa salahnya" Sejuk hati sikit =) Nasib baik saya akan on-call bila ada kerja je..Harap-harap lah takde huhu *doa*

Balik Kampung

Saya ni takde kampung pun. Yang ada Kg. Mahkota tu ha..kira kampung lah jugak kan. Hehe. Kampung suami di Pekan. Tahun ni kena beraya di Pekan. Wuwuwu. Lepas Zohor, harus cepat-cepat balik ke Kg. Mahkota pulak. Nasib baik dekat je Kuantan-Pekan. Kalau suami isteri yang kampung jauh-jauh tu macam mana lah agaknya..

Last but not least..


Maaf Zahir dan Batin
Selamat Menunaikan Ibadah Puasa.

=)

3 comments:

Cik Zimie said...

saya sgt suka warna turquoise!!!maybe nak buat untuk wedding theme nanti.opsss hehe

selamat hari raya dear:)

UyaRayza said...

x sabar nk kawen nie..nk merasa beraya as hubby and wifey heheh..uya jauh..johor pahang..mcm mane tue heheh

miszatie said...

pink2..eh silap..
raya dah nak dekat..semangat kawen makin hampir nih~~~.wiii~~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

22 August 2011

Persiapan Raya 2011

Salam Ramadhan semua.

22 hari sudah. Tinggal lagi 8 hari. Lepas tu raya hehuu..

Memandangkan tahun ini tahun pertama saya beraya bersama suami, kenalah buat persiapan sikit-sikit. Tapi saya masih rasa biasa-biasa je sekarang ni, belum excited lagi. Tahun-tahun sebelumnya saya lah perancang raya untuk family. Ececeh..Tema warna baju la, susun atur perabot, kuih raya, bla bla bla..Saya yang aturkan. Kalah mama. Haha. Tahun ni harus praktikkan apa yang telah dibuat tahun-tahun sebelumnya. Tapi kali ini, dengan keluarga baru =)

Baju Raya

Suami dah pesan awal-awal lagi tema raya tahun ni ialah turquoise tau. NO PINK T_T Ok, boleh saya terima cadangan suami tu. Eh, bukan cadangan tau, tapi dah macam MESTI dah. Masa mencari baju raya tu, Ya Allah apesal susah sangat nak dapat baju warna turquoise yang berkenan di hati ni..Yang mata saya nampak pink purple je. Hehe. 

Part nak beli baju raya pun bole gaduh dah (bukan bertumbuk tu). Disebabkan susah sangat saya ni nak berkenan baju turquoise, dia ok je if baju kitorang tak sama warna. Aip, mana boleh. Saya mesti nak sama warna baju dengan dia. Haha. Last-last jumpa jugak alhamdulillah.

Kuih Raya

Awal-awal lagi dah order. Kali ni semua nak kena order double. Satu rumah parents saya. Satu rumah MIL. Hari minggu baru-baru ni saya sempat jugak buat kuih yang paling senang..Honey Cornflakes dan Choc Cornflakes. Dah cukup. Nak buat kuih banyak-banyak, saya dah malas hehe.

Duit Raya

Duit raya untuk saya? Mestilah tahun ni dah tak dapat duit raya dari mama dan abah. Sebab dah bertukar status kan. Kalau suami bagi duit raya, alhamdulillahhh...*hint hint hehe* =p Kami dah settle bab tukar duit raya ni. Senang tukar awal-awal, nanti habis. Cuma sampul duit je tak cukup lagi. Ada sesiapa ada sampul lebih?

Cuti Raya

Paling kontroversi you alls. Macam-macam hal sebab semua pun sibuk nak cuti raya kan. Saya pun tak terkecuali lah! Hehe. Dah dua tahun berturut2 saya tak cuti raya tau. Tahun ni wajib cuti. Nak beraya bersama suami dan famili terchenta kan. Walaupun dia tak cuti pun T_T tapi takpe, bukan jauh sangat Pekan tu. In my case, staff yang belum bercuti raya last year, boleh bercuti this year. Kira selang seli lah. Walaupun saya sepatutnya cuti raya this year, tetapi disebabkan oleh kampung halaman saya di Kuantan tercinta ini, saya telah terpaksa on-call untuk 3 hari raya tu tahu?? T__T Sedihnya. Tapi bila suami cakap, "Takpe lah u, kerja je..apa salahnya" Sejuk hati sikit =) Nasib baik saya akan on-call bila ada kerja je..Harap-harap lah takde huhu *doa*

Balik Kampung

Saya ni takde kampung pun. Yang ada Kg. Mahkota tu ha..kira kampung lah jugak kan. Hehe. Kampung suami di Pekan. Tahun ni kena beraya di Pekan. Wuwuwu. Lepas Zohor, harus cepat-cepat balik ke Kg. Mahkota pulak. Nasib baik dekat je Kuantan-Pekan. Kalau suami isteri yang kampung jauh-jauh tu macam mana lah agaknya..

Last but not least..


Maaf Zahir dan Batin
Selamat Menunaikan Ibadah Puasa.

=)

3 comments:

Cik Zimie said...

saya sgt suka warna turquoise!!!maybe nak buat untuk wedding theme nanti.opsss hehe

selamat hari raya dear:)

UyaRayza said...

x sabar nk kawen nie..nk merasa beraya as hubby and wifey heheh..uya jauh..johor pahang..mcm mane tue heheh

miszatie said...

pink2..eh silap..
raya dah nak dekat..semangat kawen makin hampir nih~~~.wiii~~~