30 January 2012

Our 1st Anniversary =)

Salam dan hai lovelies,

Dah setahun masa berlalu..kadang-kadang saya rasa sekejap je, kadang-kadang alahai lamanya tempoh satu tahun tu..Macam-macam perkara yang berlaku, seolah-olah semua perkara sedang di-digest dalam fikiran saya sekarang nih. Pertama kali, syukur alhamdulillah, 29 Januari 2012 jam 9 malam ++ (kot, hehe) genap setahun saya menjalani kehidupan sebagai isteri bersama suami. Malah bukan suami saya sahaja, dengan ibu bapa mertua, adik beradik suami dan seluruh keluarga suami. Ingat, kita bukan berkahwin dengan dia seorang saja tau =)

Kehidupan berumah tangga memang bukan seperti yang digambarkan dan dimpikan. Ada susah dan senangnya. Ada ups and downs. Ada kawan-kawan yang bertanya kepada saya, "Best tak kahwin?" Dulu sebelum kahwin saya pun pernah tanya soalan ni jugak hehe. Saya hanya mampu jawab "Best..." sambil tersenyum..dan saya sambung.."Tapi biasalah ada ups and downs..." Kita memang tak boleh expect our marriage life will be happy always. Adat lah bergaduh (bukan bertumbuk tu..) suami isteri. Perselisihan faham. Gaduh-gaduh manja gitu =D Isteri balik kerja penat memasak, bagi suami makan, basuh kain, jemur kain, lipat kain, tapi suami baring je depan tv..memang nak kena bebel.. Hehehe. Itu belum ada anak lagi tu..(doakan kami dimurahkan rezeki, dapat zuriat yang soleh dan solehah). Bila kita semakin mengenali hati / budi / perangai / peel / habits / hobi / u name it pasangan kita, kita akan lebih memahami..Atau adakah semakin tak faham atau tak nak faham? Fikir-fikirkan..

So far, i bet you memang lebih banyak manisnya alam berumah tangga ni..(Senyummmm....=) ) Sentiasa berdoa mohon kepada Allah semoga hubungan suami isteri dan keluarga dirahmati selalu, dimurahkan rezeki tak kiralah dari segi kewangan ataupun zuriat, dikurniakan kesihatan yang baik, kebahagiaan di dunia dan akhirat, dan sebagainya..Banyak amalan-amalan lain yang boleh dibuat.. Contohnya, amalan membaca Surah Ad-Dhuha untuk mengeratkan hubungan antara suami isteri, dan sebagainya..

Tetiba saya rasa sangat berilmiah hari ni..Dah lama tak tulis panjang-panjang. Huhu.

............................................................................

As for anniversary celebration (ini perlu untuk mengeratkan hubungan heheh), both of us had dinner at Crocodile Rock, Kuantan Pahang. Husband cakap postponed dulu pergi bercuti ke mana-mana..Kena fikir nak bercuti kat mana nih, yuhuu! Last week during CNY holiday, we had a family trip to Awana Kijal Terengganu. Seronok! Sempat teman husband driving, kitorang swimming, bersiar-siar dan makan. Makan best..hehe =D 

Here are a few pictures of us at Crocodile Rock. Forgive the low quality picture. Pakai handphone je hehe..


Battered Prawn with Tartar Sauce


Husband: Grilled Lamb Leg with Dauphinoise, Salad, Onion Rings and Green Peppercorn Sauce




Mine: Grilled Chicken with Dauphinoise, Salad, Onion Rings and Green Peppercorn Sauce
Yummy!

On Saturday, i baked Moist Chocolate Cake with Ganache and i cooked Spaghetti Bolognese. Family saya datang rumah jalan-jalan dan malam tu kitorang pergi Nite Zoo at Taman Teruntum Kuantan tengok show hantu hahaha.


Yummy!
................................................................

To my darling husband,
Happy 1st Anniversary sayang
Semoga kita kekal bahagia di dunia dan akhirat
*doa lagi panjang-panjang dalam hati*
I love you with all my heart. 
and, 
Thank you so much for being such a wonderful husband to me.
Ececece..
*Hugs and Kisses*

Hm, okay lah for now. Tetiba rasa puas sebab dapat tulis panjang-panjang hehe =P See you all in next entry, ok. Take care lovelies..Jaga kesihatan, jaga diri, jaga family baik-baik..=)

Love,
masmOna


11 comments:

anaztasias nora aira said...

setahun dah mas. kejapnya masa berlalu !!!

Dulu Gadis, Kini Mama said...

happy anniversary Mas & Mubin!

Meey@ said...

Mas!happy annyversary.tetiba i nervous plak nak masuk setahun anny next month!kihkih..

dd dudu said...

HAPPY ANNIVERSARY.

nice entry ar ;)

masmOna said...

anaztasias nora aira:
kejap je kan?? pasni nora pulak..

Dulu Gadis, Kini Mama:
ingatkan siapa la nih...lala!!thanks tau =) selamat menjadi ibu..best baca ur labour experience ;)

Meey@:
hahaha..meeya nye next week! sama tarikh kan dgn bertandang mas..hehe

dd dudu:
thanks dear..

ryy.han said...

happy anniversary

semoga anniversary ke2 disambut bertiga Insya Allah:)

dh ada anak nk celebrate anniversary pun pk anak..

masmOna said...

ryy.han:
thanks akak =)

mrs irmidrza to be said...

happy anniversary dear..

btw miza b2b 2012 dtg melawat cari ilham wed prep...jom tukar link dear..miza dah folo u dear...folo me back ya..=)

http://lildrwalimah.blogspot.com/

masmOna said...

mrs irmidrza to be:
thanks dear..dah follow u back..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

betul. ada ups & down. yg penting kena bijak handle. =) moga Allah memberkati kalian.

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

30 January 2012

Our 1st Anniversary =)

Salam dan hai lovelies,

Dah setahun masa berlalu..kadang-kadang saya rasa sekejap je, kadang-kadang alahai lamanya tempoh satu tahun tu..Macam-macam perkara yang berlaku, seolah-olah semua perkara sedang di-digest dalam fikiran saya sekarang nih. Pertama kali, syukur alhamdulillah, 29 Januari 2012 jam 9 malam ++ (kot, hehe) genap setahun saya menjalani kehidupan sebagai isteri bersama suami. Malah bukan suami saya sahaja, dengan ibu bapa mertua, adik beradik suami dan seluruh keluarga suami. Ingat, kita bukan berkahwin dengan dia seorang saja tau =)

Kehidupan berumah tangga memang bukan seperti yang digambarkan dan dimpikan. Ada susah dan senangnya. Ada ups and downs. Ada kawan-kawan yang bertanya kepada saya, "Best tak kahwin?" Dulu sebelum kahwin saya pun pernah tanya soalan ni jugak hehe. Saya hanya mampu jawab "Best..." sambil tersenyum..dan saya sambung.."Tapi biasalah ada ups and downs..." Kita memang tak boleh expect our marriage life will be happy always. Adat lah bergaduh (bukan bertumbuk tu..) suami isteri. Perselisihan faham. Gaduh-gaduh manja gitu =D Isteri balik kerja penat memasak, bagi suami makan, basuh kain, jemur kain, lipat kain, tapi suami baring je depan tv..memang nak kena bebel.. Hehehe. Itu belum ada anak lagi tu..(doakan kami dimurahkan rezeki, dapat zuriat yang soleh dan solehah). Bila kita semakin mengenali hati / budi / perangai / peel / habits / hobi / u name it pasangan kita, kita akan lebih memahami..Atau adakah semakin tak faham atau tak nak faham? Fikir-fikirkan..

So far, i bet you memang lebih banyak manisnya alam berumah tangga ni..(Senyummmm....=) ) Sentiasa berdoa mohon kepada Allah semoga hubungan suami isteri dan keluarga dirahmati selalu, dimurahkan rezeki tak kiralah dari segi kewangan ataupun zuriat, dikurniakan kesihatan yang baik, kebahagiaan di dunia dan akhirat, dan sebagainya..Banyak amalan-amalan lain yang boleh dibuat.. Contohnya, amalan membaca Surah Ad-Dhuha untuk mengeratkan hubungan antara suami isteri, dan sebagainya..

Tetiba saya rasa sangat berilmiah hari ni..Dah lama tak tulis panjang-panjang. Huhu.

............................................................................

As for anniversary celebration (ini perlu untuk mengeratkan hubungan heheh), both of us had dinner at Crocodile Rock, Kuantan Pahang. Husband cakap postponed dulu pergi bercuti ke mana-mana..Kena fikir nak bercuti kat mana nih, yuhuu! Last week during CNY holiday, we had a family trip to Awana Kijal Terengganu. Seronok! Sempat teman husband driving, kitorang swimming, bersiar-siar dan makan. Makan best..hehe =D 

Here are a few pictures of us at Crocodile Rock. Forgive the low quality picture. Pakai handphone je hehe..


Battered Prawn with Tartar Sauce


Husband: Grilled Lamb Leg with Dauphinoise, Salad, Onion Rings and Green Peppercorn Sauce




Mine: Grilled Chicken with Dauphinoise, Salad, Onion Rings and Green Peppercorn Sauce
Yummy!

On Saturday, i baked Moist Chocolate Cake with Ganache and i cooked Spaghetti Bolognese. Family saya datang rumah jalan-jalan dan malam tu kitorang pergi Nite Zoo at Taman Teruntum Kuantan tengok show hantu hahaha.


Yummy!
................................................................

To my darling husband,
Happy 1st Anniversary sayang
Semoga kita kekal bahagia di dunia dan akhirat
*doa lagi panjang-panjang dalam hati*
I love you with all my heart. 
and, 
Thank you so much for being such a wonderful husband to me.
Ececece..
*Hugs and Kisses*

Hm, okay lah for now. Tetiba rasa puas sebab dapat tulis panjang-panjang hehe =P See you all in next entry, ok. Take care lovelies..Jaga kesihatan, jaga diri, jaga family baik-baik..=)

Love,
masmOna


11 comments:

anaztasias nora aira said...

setahun dah mas. kejapnya masa berlalu !!!

Dulu Gadis, Kini Mama said...

happy anniversary Mas & Mubin!

Meey@ said...

Mas!happy annyversary.tetiba i nervous plak nak masuk setahun anny next month!kihkih..

dd dudu said...

HAPPY ANNIVERSARY.

nice entry ar ;)

masmOna said...

anaztasias nora aira:
kejap je kan?? pasni nora pulak..

Dulu Gadis, Kini Mama:
ingatkan siapa la nih...lala!!thanks tau =) selamat menjadi ibu..best baca ur labour experience ;)

Meey@:
hahaha..meeya nye next week! sama tarikh kan dgn bertandang mas..hehe

dd dudu:
thanks dear..

ryy.han said...

happy anniversary

semoga anniversary ke2 disambut bertiga Insya Allah:)

dh ada anak nk celebrate anniversary pun pk anak..

masmOna said...

ryy.han:
thanks akak =)

mrs irmidrza to be said...

happy anniversary dear..

btw miza b2b 2012 dtg melawat cari ilham wed prep...jom tukar link dear..miza dah folo u dear...folo me back ya..=)

http://lildrwalimah.blogspot.com/

masmOna said...

mrs irmidrza to be:
thanks dear..dah follow u back..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

betul. ada ups & down. yg penting kena bijak handle. =) moga Allah memberkati kalian.

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI