04 January 2012

New Year @ New Home

Salam lovelies, 

Masih tak terlambat saya nak wish you all
Selamat Tahun Baru Masihi
& Happy New Year

=)

.....................................................

Alhamdulillah, pada 25 December 2011 saya dan suami telah selamat berpindah ke rumah kami. So sekarang nak hidup berdua pula..lepas ni bertiga berempat dan seterusnya ececece =D...Termasuk harini, dah sebelas hari kami menginap di rumah ni. Syukur sangat, Allah telah mempermudahkan pelbagai urusan, especially urusan nak pindah ke rumah ni.. Amin..

Mak ayah, mertua, adik beradik banyak membantu dalam urusan pindah. Terima kasih sangat-sangat.  Sayang semua! Kitorang angkut barang-barang hari Sabtu, 24 Dec dari pagi sampai tengahari..Pastu sambung mengemas sampai petang..Barang-barang pulak ingatkan sikit, tapi bila dah angkut penuh juga satu lori..lori kecik je la hehe..

Keesokkan harinya, pagi-pagi gigih prepare untuk kenduri doa selamat kecil-kecilan. Just jemput orang surau, family dan kawan terdekat je..Lepas kenduri tu both of us dengan rasminya tidur di rumah ni. Tapi malam tu takleh tido pulakkkk T___T Mungkin sebab beralih tempat tido kot...

Meh nak tempek satu gambar..Hehehehe..


Favorite port in the house. Tempat landing lepas balik kerja. Hihi =D
Husband yang pilih sofa ni..suka sangat dia..

Sebelum ni saya ada buat satu post berkenaan pemilihan warna rumah [link]. Lepas pilih-pilih (saya je yang pilih, belek-belek paint catalog sampai boleh ingat nama warna-warna dalam catalog haha) saya tunjuk kat husband, tengok yang mana dia setuju. Akhirnya kami memilih warna Coffee Butter (warna dinding in the picture tapi tak sama sangat forgive my little camera) from Jotun against Oxford River also from Jotun (not shown, light gray) for interior walls. Amacam, ok tak? Cantik tak? Hehe =)

Hari ni saya cuti, tapi bosan sebab kat rumah ni takde Astro lagi wuwuwu T___T. Kitorang dah register 25 December aritu dah (semangat tau register awal-awal), tapi sampai sekarang belum dapat verification call from Astro Head Office. Dia tulis pada resit, "You will get verification call from Astro Head Office within 2 working days". Nan ado.. Apetah lagi call for installation..Huhu..

Ok la for now. See you in next entry..Bila tuh? Hihi..

Bye!

8 comments:

cik.mila said...

wahh..syok nye dh de umah sendiri..stay kt kuantan ke?

masmOna said...

cik.mila:
alhamdulillah =) yup, stay kat kuantan dear

Elis Escada said...

waaa....bestnyer dah ad umh sndri kan ;) suke la dgn cermin 2 :) i like ;)

n0rraslida alias said...

wah! besttttnyewww dh der umh sndri...:) hepi decO masssss....!

Cik Eja Ishak said...

bestnye masss! boleh dok dekat ngan suami..tak perlu LDR...hehe!

neway, selamat bergembira dok rumah baru..boleh la bikin anak....kuangkuangkuang!

masmOna said...

Elis Escada:
sy pun suka cermin tu =)

norraslida alias:
thanks lida!! =)

Cik Eja Ishak:
thanks yang! haha..aku tgh berusaha chaiyok chaiyok haha

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

04 January 2012

New Year @ New Home

Salam lovelies, 

Masih tak terlambat saya nak wish you all
Selamat Tahun Baru Masihi
& Happy New Year

=)

.....................................................

Alhamdulillah, pada 25 December 2011 saya dan suami telah selamat berpindah ke rumah kami. So sekarang nak hidup berdua pula..lepas ni bertiga berempat dan seterusnya ececece =D...Termasuk harini, dah sebelas hari kami menginap di rumah ni. Syukur sangat, Allah telah mempermudahkan pelbagai urusan, especially urusan nak pindah ke rumah ni.. Amin..

Mak ayah, mertua, adik beradik banyak membantu dalam urusan pindah. Terima kasih sangat-sangat.  Sayang semua! Kitorang angkut barang-barang hari Sabtu, 24 Dec dari pagi sampai tengahari..Pastu sambung mengemas sampai petang..Barang-barang pulak ingatkan sikit, tapi bila dah angkut penuh juga satu lori..lori kecik je la hehe..

Keesokkan harinya, pagi-pagi gigih prepare untuk kenduri doa selamat kecil-kecilan. Just jemput orang surau, family dan kawan terdekat je..Lepas kenduri tu both of us dengan rasminya tidur di rumah ni. Tapi malam tu takleh tido pulakkkk T___T Mungkin sebab beralih tempat tido kot...

Meh nak tempek satu gambar..Hehehehe..


Favorite port in the house. Tempat landing lepas balik kerja. Hihi =D
Husband yang pilih sofa ni..suka sangat dia..

Sebelum ni saya ada buat satu post berkenaan pemilihan warna rumah [link]. Lepas pilih-pilih (saya je yang pilih, belek-belek paint catalog sampai boleh ingat nama warna-warna dalam catalog haha) saya tunjuk kat husband, tengok yang mana dia setuju. Akhirnya kami memilih warna Coffee Butter (warna dinding in the picture tapi tak sama sangat forgive my little camera) from Jotun against Oxford River also from Jotun (not shown, light gray) for interior walls. Amacam, ok tak? Cantik tak? Hehe =)

Hari ni saya cuti, tapi bosan sebab kat rumah ni takde Astro lagi wuwuwu T___T. Kitorang dah register 25 December aritu dah (semangat tau register awal-awal), tapi sampai sekarang belum dapat verification call from Astro Head Office. Dia tulis pada resit, "You will get verification call from Astro Head Office within 2 working days". Nan ado.. Apetah lagi call for installation..Huhu..

Ok la for now. See you in next entry..Bila tuh? Hihi..

Bye!

8 comments:

cik.mila said...

wahh..syok nye dh de umah sendiri..stay kt kuantan ke?

masmOna said...

cik.mila:
alhamdulillah =) yup, stay kat kuantan dear

Elis Escada said...

waaa....bestnyer dah ad umh sndri kan ;) suke la dgn cermin 2 :) i like ;)

n0rraslida alias said...

wah! besttttnyewww dh der umh sndri...:) hepi decO masssss....!

Cik Eja Ishak said...

bestnye masss! boleh dok dekat ngan suami..tak perlu LDR...hehe!

neway, selamat bergembira dok rumah baru..boleh la bikin anak....kuangkuangkuang!

masmOna said...

Elis Escada:
sy pun suka cermin tu =)

norraslida alias:
thanks lida!! =)

Cik Eja Ishak:
thanks yang! haha..aku tgh berusaha chaiyok chaiyok haha

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)