10 July 2011

Rindu

Salam dan hai semua.

Sekarang saya berada di Holiday Inn Glenmarie, Subang..Ada kursus 3 hari kat sini. Of course, tanpa husband T__T Seingat saya ini kali kedua saya meninggalkan husband untuk jangka masa yang lama. Ok, 3-4 hari tu kira lama lah kot bagi saya. Kalau dah tiap hari memang dia ada depan mata je, bila berjauhan macam ni memang lain lah rasanya. Nasib baik sekarang dah ok sikit. Dah boleh adapt.

Masa husband saya nak berkursus di Kedah dulu dia cakap macam ni kat saya ''Orang cakap, sayang isteri tinggal-tinggalkan...'' Tapi saya berpendapat, sayang suami ke sayang isteri ke jangan ditinggal-tinggalkan..Sebab kalau dah sayang, nape perlu tinggalkan..ye tak? Bagi saya selagi kita di beri peluang untuk menyayangi seseorang, tak kiralah dia sebagai suami, ibu bapa, ataupun adik beradik, kita mesti menghargai setiap waktu yang ada untuk sentiasa menghormati dan menyayangi. 

First time saya tinggalkan dia untuk berkursus di Langkawi. 4 hari. Pergi on my birthday. Huuu..Tak dapat celebrate birthday hari tu T__T Dah lah first time sambut birthday as a wife kan..Nasib baik night before birthday dia dah bawak pergi makan-makan. And first time jugak saya tak makan cake on my birthday huuuu T__T Tapi nasib baik husband saya yang sungguh lah caring itu telah membawa saya makan cake 4 hari lebih awal..Hehe. My birthday was on Thursday, tapi dia bawak makan cake on Sunday. Sebab teringin nak makan punya pasal. Suka!

Kadang-kadang saya terfikir, lagi kesian kepada sesiapa yang LDR tu..Langsung lah kan tak dapat nak celebrate sama-sama. Apatah lagi berjumpa pun paling kerap seminggu sekali. Huuu..saya sangat salute kepada kalian yang sungguh tabah itu..

Sebenarnya saya rindu husband.

Huu..

5 comments:

CikNaa said...

yes i am.. ciknaa la org nye tu..jumpa 2mggu skali je. lagi sedih tau mas.. tp apa nk buat. pengorbanan :(

anaztasias nora aira said...

nora pun bakal LDR huaaaaaaaaa

fitria said...

xsanggup nk LDR.. huhu

masmOna said...

CikNaa:
alaa..ye ke ciknaa..mmg pengorbanan tu kadang2 diperlukan jgak kan..

nora:
huuuuuaaaa....harap nora bakal tabah huhu

fitria:
tak sanggup tp terpaksa nk buat camne kan dear..

Putri Qaseh said...

Dah 5 Bulan kahwin, dah 5 Bulan LDR..skg ni sy dok tunggu husband tukar KL...apepun ade hikmahnya, mengajar erti sabar ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

10 July 2011

Rindu

Salam dan hai semua.

Sekarang saya berada di Holiday Inn Glenmarie, Subang..Ada kursus 3 hari kat sini. Of course, tanpa husband T__T Seingat saya ini kali kedua saya meninggalkan husband untuk jangka masa yang lama. Ok, 3-4 hari tu kira lama lah kot bagi saya. Kalau dah tiap hari memang dia ada depan mata je, bila berjauhan macam ni memang lain lah rasanya. Nasib baik sekarang dah ok sikit. Dah boleh adapt.

Masa husband saya nak berkursus di Kedah dulu dia cakap macam ni kat saya ''Orang cakap, sayang isteri tinggal-tinggalkan...'' Tapi saya berpendapat, sayang suami ke sayang isteri ke jangan ditinggal-tinggalkan..Sebab kalau dah sayang, nape perlu tinggalkan..ye tak? Bagi saya selagi kita di beri peluang untuk menyayangi seseorang, tak kiralah dia sebagai suami, ibu bapa, ataupun adik beradik, kita mesti menghargai setiap waktu yang ada untuk sentiasa menghormati dan menyayangi. 

First time saya tinggalkan dia untuk berkursus di Langkawi. 4 hari. Pergi on my birthday. Huuu..Tak dapat celebrate birthday hari tu T__T Dah lah first time sambut birthday as a wife kan..Nasib baik night before birthday dia dah bawak pergi makan-makan. And first time jugak saya tak makan cake on my birthday huuuu T__T Tapi nasib baik husband saya yang sungguh lah caring itu telah membawa saya makan cake 4 hari lebih awal..Hehe. My birthday was on Thursday, tapi dia bawak makan cake on Sunday. Sebab teringin nak makan punya pasal. Suka!

Kadang-kadang saya terfikir, lagi kesian kepada sesiapa yang LDR tu..Langsung lah kan tak dapat nak celebrate sama-sama. Apatah lagi berjumpa pun paling kerap seminggu sekali. Huuu..saya sangat salute kepada kalian yang sungguh tabah itu..

Sebenarnya saya rindu husband.

Huu..

5 comments:

CikNaa said...

yes i am.. ciknaa la org nye tu..jumpa 2mggu skali je. lagi sedih tau mas.. tp apa nk buat. pengorbanan :(

anaztasias nora aira said...

nora pun bakal LDR huaaaaaaaaa

fitria said...

xsanggup nk LDR.. huhu

masmOna said...

CikNaa:
alaa..ye ke ciknaa..mmg pengorbanan tu kadang2 diperlukan jgak kan..

nora:
huuuuuaaaa....harap nora bakal tabah huhu

fitria:
tak sanggup tp terpaksa nk buat camne kan dear..

Putri Qaseh said...

Dah 5 Bulan kahwin, dah 5 Bulan LDR..skg ni sy dok tunggu husband tukar KL...apepun ade hikmahnya, mengajar erti sabar ;)