28 April 2011

Review: Dua raja sehari

Salam dan hai semua.

Setiap hari saya akan berazam..ok, balik ni aku nak hapdate blog..malam ni aku nak hapdate blog..almost everyday lah..tapi? Hampeh! Hehe. Takpe, yang penting azam ada..cuma malas sikit. Terasa nak berehat lebih-lebih lagi lately memang busy kat lab. Meeting, training, presentation..ok, di mana kerja hakiki-nya? Haha. Baik berhenti mengarut-ngarut. Bila dah lama tak menulis kat sini jadi berterabur dah ayat. Kucar-kacir. Ampun -_-

*********************

Berbalik kepada review majlis..Ada tak saya bagitahu ada dua pengantin semasa majlis? Ye betul..Ada dua pengantin. Kami buat majlis sekali dengan majlis menyambut menantu adik di bawah saya. Maka, raja sehari yang selalu disebut-sebut sepatutnya bertukar kepada dua raja dalam sehari..Haha. Ok, merapu balik =p

Senang cite, kamu semua layan je lah gambar nih..

Tu dia..Suami saya, saya, adik ipar dan adik lelaki.

Nak dijadikan cerita, pada mulanya adik saya sorang ni memilih warna hijau pucuk pisang untuk resepsi belah kami. I was like..Hmm. 'kena' ke hijau pucuk pisang dengan pink? Boleh la kot? Sebabnya adik tumpang pelamin kakak je untuk bergambar. Hihi. Both of them memang dah tahu awal-awal tema saya pink. Tapi ok kot..Saya ada suggest kat deorang amek lah warna puprle ke..or yang seangkatan dengannya. Lepas tu entah macam mana tetibe deorang ubah fikiran nak pakai baju purple, since butik yang deorang amek ada baju purple. Ok, lega sikit =)

Bukan apa, saya cuma tak dapat nak bayangkan gabungan pink dan hijau tu. Dah lah saya tak suka warna hijau (ok, itu yang sebenarnya haha) Lepas tu, nanti mesti bergambar sekali, pastu ada pulak menyelit warna hijau. Oh, tidak!

Sudah bertambah ahli keluarga. Alhamdulillah..

Adik ipar pernah suruh adik saya pakai pink jugak, sama tema dengan saya. Tapi dia tanak. Nak tahu sebab apa? Dia kata, tak macho langsung lelaki pakai pink. Piirraaah! Cool apa lelaki pakai pink..Macam Jambu (Maharaja Lawak). Anyone setuju? Hihi.

Tak ku sangka abah sangat cool. Ikut je bila saya suruh 'like'.
I like!

Now, gambar adik-beradik.

Gambar skema 1.
Semua buat muka cool atau ketat saya pun tak pasti, tapi saya sorang senyum.
*senyummm*

Gambar skema 2.
Again, undescribable faces!

Tak boleh jadi ni. Adik-adik saya ni memang pemalu. Auww!

Yang ni ok sikit setelah Shas suruh lambaiii..
Tapi saya sorang buat gaya macam tu apehal?

Baru ceria! Yehuu..

I am the only daughter and sister. Kakak sulung gitu. Hik =)

***************************

Seronok tak tengok? Seronok tak?
Gabungan warna pink purple baru menyerlah. Saya suka!

Dah pukul satu lima belas pagi.
Saya mahu tidur.
Tapi suami belum balik lagi ni.
Ada kerja katanya di Pekan, bersama En Talhah.
Projek apa entah.
Tunggu beliau lah kejap.
Sambil-sambil tu saya nak blogwalking.

Nite lovelies!

=*



20 comments:

K.I.N.A said...

real men wear pink..hehe..

cheQmOomOo said...

dedua comey

tqahmisdar said...

kalau ijau mesti tak seirama..ni baru comel.. =)

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

HAI..SAME DENGAN SY NNTI..2 PENGANTIN..THEME PINK PURPLE

CikNaa said...

neway, mas senyum chantek sgt :)

admin said...

comel mas.. pelamin cantik!..review2..:)

lovelyadibah said...

owh dba suka gmbr teropong 2..:)cutenyer!

.::DinCma::. said...

dua raja dalam sehari sama2 cantik.. semoga kekal bahgia buat masmona & keluarga..

iedayah said...

same lor kite dear..slu berazam nk update blog n blogwalking.tp slu ngelat n telepas..hahaha..btw,sweet picas..=)

masmOna said...

KINA:
setuju! hehe

cheqmoomoo:
=) *malu*

tqahmisdar:
saya tak suka sgt warna hijau..hihi..pink purple saya sukaa =)

MIZZ SUE:
wah..kita geng!

CikNaa:
tq dear =) *malu lagi*

admin:
insyaAllah..berikan saya kekuatan utk review..ececece

lovelyadibah:
mas pun sukaa! hehe

DinCma:
tq so much for the doa dear..amin..

iedayah:
hehehe..tau xpe dayah..mmg selalu azam je lebih =p

nida-razak said...

pink purple mmg cntik...ske.. =)untk bertandang nnti, nida pon wat baju pink purple..n 2 raja sehari gak...hehe..tp awal2 lg warna da lain2..nida da beli kain pink purple..but suddenly, pamily en tunang tukar warna hitam putih..so adik en tunang bli baju warna putih..cmana la nnti..hehe..
oppss..bnyk la bebel kat sni..hehe..

masmOna said...

nida-razak:
hai dear..gabungan pink purple hitam putih pun cantek jugak =) nnt kalau da ada hasil nnt jgn lupa share k..huhu

Mia-Ina said...

mmg susah nk suruh lelaki pakai pink...kecuali terpaksa

Said Saiful Fazli said...

yang! plz grab my badge! kalu sudi!

masmOna said...

Mia-Ina:
hehehe..

Said Saiful Fazli:
badge mende ni? tak jumpa pun..-_-

farah aminuddin said...

sgt lawa lah ur baju!!! great combination. soft pink and soft purple. sweeeeet

masmOna said...

farah aminuddin:
ngeee..tenkiu dear =)

Said Saiful Fazli said...

badge kt blog saya ler kak~

Hunny Kitty said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaaahai~ cantiknyer

masmOna said...

Hunny Kitty:
tenkiuu tenkiu =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

28 April 2011

Review: Dua raja sehari

Salam dan hai semua.

Setiap hari saya akan berazam..ok, balik ni aku nak hapdate blog..malam ni aku nak hapdate blog..almost everyday lah..tapi? Hampeh! Hehe. Takpe, yang penting azam ada..cuma malas sikit. Terasa nak berehat lebih-lebih lagi lately memang busy kat lab. Meeting, training, presentation..ok, di mana kerja hakiki-nya? Haha. Baik berhenti mengarut-ngarut. Bila dah lama tak menulis kat sini jadi berterabur dah ayat. Kucar-kacir. Ampun -_-

*********************

Berbalik kepada review majlis..Ada tak saya bagitahu ada dua pengantin semasa majlis? Ye betul..Ada dua pengantin. Kami buat majlis sekali dengan majlis menyambut menantu adik di bawah saya. Maka, raja sehari yang selalu disebut-sebut sepatutnya bertukar kepada dua raja dalam sehari..Haha. Ok, merapu balik =p

Senang cite, kamu semua layan je lah gambar nih..

Tu dia..Suami saya, saya, adik ipar dan adik lelaki.

Nak dijadikan cerita, pada mulanya adik saya sorang ni memilih warna hijau pucuk pisang untuk resepsi belah kami. I was like..Hmm. 'kena' ke hijau pucuk pisang dengan pink? Boleh la kot? Sebabnya adik tumpang pelamin kakak je untuk bergambar. Hihi. Both of them memang dah tahu awal-awal tema saya pink. Tapi ok kot..Saya ada suggest kat deorang amek lah warna puprle ke..or yang seangkatan dengannya. Lepas tu entah macam mana tetibe deorang ubah fikiran nak pakai baju purple, since butik yang deorang amek ada baju purple. Ok, lega sikit =)

Bukan apa, saya cuma tak dapat nak bayangkan gabungan pink dan hijau tu. Dah lah saya tak suka warna hijau (ok, itu yang sebenarnya haha) Lepas tu, nanti mesti bergambar sekali, pastu ada pulak menyelit warna hijau. Oh, tidak!

Sudah bertambah ahli keluarga. Alhamdulillah..

Adik ipar pernah suruh adik saya pakai pink jugak, sama tema dengan saya. Tapi dia tanak. Nak tahu sebab apa? Dia kata, tak macho langsung lelaki pakai pink. Piirraaah! Cool apa lelaki pakai pink..Macam Jambu (Maharaja Lawak). Anyone setuju? Hihi.

Tak ku sangka abah sangat cool. Ikut je bila saya suruh 'like'.
I like!

Now, gambar adik-beradik.

Gambar skema 1.
Semua buat muka cool atau ketat saya pun tak pasti, tapi saya sorang senyum.
*senyummm*

Gambar skema 2.
Again, undescribable faces!

Tak boleh jadi ni. Adik-adik saya ni memang pemalu. Auww!

Yang ni ok sikit setelah Shas suruh lambaiii..
Tapi saya sorang buat gaya macam tu apehal?

Baru ceria! Yehuu..

I am the only daughter and sister. Kakak sulung gitu. Hik =)

***************************

Seronok tak tengok? Seronok tak?
Gabungan warna pink purple baru menyerlah. Saya suka!

Dah pukul satu lima belas pagi.
Saya mahu tidur.
Tapi suami belum balik lagi ni.
Ada kerja katanya di Pekan, bersama En Talhah.
Projek apa entah.
Tunggu beliau lah kejap.
Sambil-sambil tu saya nak blogwalking.

Nite lovelies!

=*



20 comments:

K.I.N.A said...

real men wear pink..hehe..

cheQmOomOo said...

dedua comey

tqahmisdar said...

kalau ijau mesti tak seirama..ni baru comel.. =)

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

HAI..SAME DENGAN SY NNTI..2 PENGANTIN..THEME PINK PURPLE

CikNaa said...

neway, mas senyum chantek sgt :)

admin said...

comel mas.. pelamin cantik!..review2..:)

lovelyadibah said...

owh dba suka gmbr teropong 2..:)cutenyer!

.::DinCma::. said...

dua raja dalam sehari sama2 cantik.. semoga kekal bahgia buat masmona & keluarga..

iedayah said...

same lor kite dear..slu berazam nk update blog n blogwalking.tp slu ngelat n telepas..hahaha..btw,sweet picas..=)

masmOna said...

KINA:
setuju! hehe

cheqmoomoo:
=) *malu*

tqahmisdar:
saya tak suka sgt warna hijau..hihi..pink purple saya sukaa =)

MIZZ SUE:
wah..kita geng!

CikNaa:
tq dear =) *malu lagi*

admin:
insyaAllah..berikan saya kekuatan utk review..ececece

lovelyadibah:
mas pun sukaa! hehe

DinCma:
tq so much for the doa dear..amin..

iedayah:
hehehe..tau xpe dayah..mmg selalu azam je lebih =p

nida-razak said...

pink purple mmg cntik...ske.. =)untk bertandang nnti, nida pon wat baju pink purple..n 2 raja sehari gak...hehe..tp awal2 lg warna da lain2..nida da beli kain pink purple..but suddenly, pamily en tunang tukar warna hitam putih..so adik en tunang bli baju warna putih..cmana la nnti..hehe..
oppss..bnyk la bebel kat sni..hehe..

masmOna said...

nida-razak:
hai dear..gabungan pink purple hitam putih pun cantek jugak =) nnt kalau da ada hasil nnt jgn lupa share k..huhu

Mia-Ina said...

mmg susah nk suruh lelaki pakai pink...kecuali terpaksa

Said Saiful Fazli said...

yang! plz grab my badge! kalu sudi!

masmOna said...

Mia-Ina:
hehehe..

Said Saiful Fazli:
badge mende ni? tak jumpa pun..-_-

farah aminuddin said...

sgt lawa lah ur baju!!! great combination. soft pink and soft purple. sweeeeet

masmOna said...

farah aminuddin:
ngeee..tenkiu dear =)

Said Saiful Fazli said...

badge kt blog saya ler kak~

Hunny Kitty said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaaahai~ cantiknyer

masmOna said...

Hunny Kitty:
tenkiuu tenkiu =)