07 April 2011

Review: Door Gift

Hai semua.

Saya kira *eh macam math pulak main kira-kira =p* sesiapa yang dah baca kesahkaseh ni dari awal komfem dah tahu apa door gift saya time majlis haritu kan? Ha..tak ingat?? Alaa...tengok post ini dan ini. Kali ni saya nak review balik pasal door gift ni.

Mula-mula sekali saya nak berterima kasih sangat-sangat kepada saudara mara sebab bersungguh-sungguh membantu kitorang menyiapkan door gift ni.. Siap berkampung kat rumah saya tau. Setiap sabtu dan ahad.. Eh eh, takdelah setiap minggu tapi adalah beberapa minggu sebelum majlis. Semua gigih tahu? Adik-adik sepupu saya, mak-pak sedara, jiran pun ada, semua mengambil bahagian. Macam kilang dah saya rasa. Huhu. Terharu -__-

[semua gambar adalah raw]

Pertama sekali, gift untuk si kecil.

Since banyak gila gula-gula dan coklat *ish tak baik untuk kesihatan gigi..hah, tetibe* kanak-kanak termasuk yang orang dewasa juga sambil-bungkus-sambil-ngap-sambil-bungkus-sambil-ngap lagi hehehe. Sabo je la..

Lepas tu, gift untuk para tetamu..

Part ikat riben ni cuma beberapa orang yang pro sahaja boleh ikat..Kalau tak, tak menjadi. Contohnya saya *eceh nak jugak*, mak teh, mak andak, ayah long, ayah cek, cik ee, fara dan siapa lagi ek..Yang lain-lain tu tolong masukkan sweets, glass, gunting riben, susun-susun dan lain-lain. Semua memainkan part masing-masing. See? Nampak tak macam kilang di situ? Hihihi.

Seterusnya, gift untuk keluarga..

Semasa pergi Nilai 3 last year, mama dah berkenan sangat dengan kerang tu *dalam transparent box warna gold* Saya setuju je dengan mama since dia dah suka sangat kan..Tugas saya cuma fikir macam mana nak deco. Hm, since glass tu kitorang letak dalam transparent box, so saya buat benda yang sama lah untuk kerang. Saya suka, mama pun suka!

Bahulu pula kami tempah dengan Azyra Bahulu. Lembut dan sedap saya suka sangat. Owner dia ni ialah jiran sekampung kami. Pak Ha dan Makcik Nazirah. Pak Ha merangkap pengacara majlis saya pada hari tersebut dan juga merangkap kawan baik abah. Nanti saya review tentang acara majlis ok. Oh ya, kalau orang Kuantan yang biasa beli bahulu kat Kuantan Parade tu..dia lah ownernya =)

Last but not least, mempersembahkan model untuk door gift saya hehehe..Jangan marah eh korang -_-

Taraa! Maera, Rose dan Nora.

Terima kasih kerana menjadi model tak berbayar saya hihi =p

Saya amat berharap semua tetamu yang hadir gembira menerima sedikit door gift yang tak seberapa daripada kami sekeluarga..Hasil DIY dan tungkus lumus semua menyiapkan door gift ini, saya amat terharu. Kamu terharu tak? *tetiba*

Sekian, untuk kali ini..

Taa!

18 comments:

miey anna said...

ala...somelnye n menariklah idea..=)

masmOna said...

miey anna:
thanks dear =)

aTy _faRed~ said...

menariknyer idea..!! siyes ai suker sangat....yang 'model2' tu pegang cenderahati yang samer ker dear.. macam lagi besh jer...?? ;p

rose said...

hahahaha..model x bertauliah ni..malu i..hik3..

masmOna said...

aty_fared:
aah aty..door gift yg sama..tak pasal2 deorang jadi model hihi

rose:
walaupun tak bertauliah takpe, janji tetap model hihihi =p

farahfatihah said...

ehhh maera n nora pun ada ! heheh

masmOna said...

farahfatihah:
aah farah..=)=)=)

Said Saiful Fazli said...

sedih... xdpt....

masmOna said...

Said Saiful Fazli:
hah?yang, ko biar betul tak dapat?
hua T_T takpe, ada lagi ngn aku ni..nnt aku bagi ko seploh! huhu

anaztasias nora aira said...

kami model yang comel weeeeeeeeeeeeee ~

Mia-Ina said...

beg tue comel ..mia suke

lovelyadibah said...

hehe~..dba suka gmbr model2 2..hehehe~

iedchan said...

i ske kotak pokodot2 tu..hehe comeyy

Our Diaries said...

dear, pvc plastik tu u beli katne? Interesting la buat box camtu.

masmOna said...

NOra, MIa-Ina, dba, iedchan:
huhu...=)

Our Diaries:
plastic PVC tu my mum beli kat Sykt Syabas dear..supplier stationeries..

Our Diaries said...

tq dear for d info.

anaztasias nora aira said...

mas !! belek2 blog kamu. eh up la gamabr ni di facebook haha

masmOna said...

anaztasias nora aira:
Nora!!hehe..okeh dear!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

07 April 2011

Review: Door Gift

Hai semua.

Saya kira *eh macam math pulak main kira-kira =p* sesiapa yang dah baca kesahkaseh ni dari awal komfem dah tahu apa door gift saya time majlis haritu kan? Ha..tak ingat?? Alaa...tengok post ini dan ini. Kali ni saya nak review balik pasal door gift ni.

Mula-mula sekali saya nak berterima kasih sangat-sangat kepada saudara mara sebab bersungguh-sungguh membantu kitorang menyiapkan door gift ni.. Siap berkampung kat rumah saya tau. Setiap sabtu dan ahad.. Eh eh, takdelah setiap minggu tapi adalah beberapa minggu sebelum majlis. Semua gigih tahu? Adik-adik sepupu saya, mak-pak sedara, jiran pun ada, semua mengambil bahagian. Macam kilang dah saya rasa. Huhu. Terharu -__-

[semua gambar adalah raw]

Pertama sekali, gift untuk si kecil.

Since banyak gila gula-gula dan coklat *ish tak baik untuk kesihatan gigi..hah, tetibe* kanak-kanak termasuk yang orang dewasa juga sambil-bungkus-sambil-ngap-sambil-bungkus-sambil-ngap lagi hehehe. Sabo je la..

Lepas tu, gift untuk para tetamu..

Part ikat riben ni cuma beberapa orang yang pro sahaja boleh ikat..Kalau tak, tak menjadi. Contohnya saya *eceh nak jugak*, mak teh, mak andak, ayah long, ayah cek, cik ee, fara dan siapa lagi ek..Yang lain-lain tu tolong masukkan sweets, glass, gunting riben, susun-susun dan lain-lain. Semua memainkan part masing-masing. See? Nampak tak macam kilang di situ? Hihihi.

Seterusnya, gift untuk keluarga..

Semasa pergi Nilai 3 last year, mama dah berkenan sangat dengan kerang tu *dalam transparent box warna gold* Saya setuju je dengan mama since dia dah suka sangat kan..Tugas saya cuma fikir macam mana nak deco. Hm, since glass tu kitorang letak dalam transparent box, so saya buat benda yang sama lah untuk kerang. Saya suka, mama pun suka!

Bahulu pula kami tempah dengan Azyra Bahulu. Lembut dan sedap saya suka sangat. Owner dia ni ialah jiran sekampung kami. Pak Ha dan Makcik Nazirah. Pak Ha merangkap pengacara majlis saya pada hari tersebut dan juga merangkap kawan baik abah. Nanti saya review tentang acara majlis ok. Oh ya, kalau orang Kuantan yang biasa beli bahulu kat Kuantan Parade tu..dia lah ownernya =)

Last but not least, mempersembahkan model untuk door gift saya hehehe..Jangan marah eh korang -_-

Taraa! Maera, Rose dan Nora.

Terima kasih kerana menjadi model tak berbayar saya hihi =p

Saya amat berharap semua tetamu yang hadir gembira menerima sedikit door gift yang tak seberapa daripada kami sekeluarga..Hasil DIY dan tungkus lumus semua menyiapkan door gift ini, saya amat terharu. Kamu terharu tak? *tetiba*

Sekian, untuk kali ini..

Taa!

18 comments:

miey anna said...

ala...somelnye n menariklah idea..=)

masmOna said...

miey anna:
thanks dear =)

aTy _faRed~ said...

menariknyer idea..!! siyes ai suker sangat....yang 'model2' tu pegang cenderahati yang samer ker dear.. macam lagi besh jer...?? ;p

rose said...

hahahaha..model x bertauliah ni..malu i..hik3..

masmOna said...

aty_fared:
aah aty..door gift yg sama..tak pasal2 deorang jadi model hihi

rose:
walaupun tak bertauliah takpe, janji tetap model hihihi =p

farahfatihah said...

ehhh maera n nora pun ada ! heheh

masmOna said...

farahfatihah:
aah farah..=)=)=)

Said Saiful Fazli said...

sedih... xdpt....

masmOna said...

Said Saiful Fazli:
hah?yang, ko biar betul tak dapat?
hua T_T takpe, ada lagi ngn aku ni..nnt aku bagi ko seploh! huhu

anaztasias nora aira said...

kami model yang comel weeeeeeeeeeeeee ~

Mia-Ina said...

beg tue comel ..mia suke

lovelyadibah said...

hehe~..dba suka gmbr model2 2..hehehe~

iedchan said...

i ske kotak pokodot2 tu..hehe comeyy

Our Diaries said...

dear, pvc plastik tu u beli katne? Interesting la buat box camtu.

masmOna said...

NOra, MIa-Ina, dba, iedchan:
huhu...=)

Our Diaries:
plastic PVC tu my mum beli kat Sykt Syabas dear..supplier stationeries..

Our Diaries said...

tq dear for d info.

anaztasias nora aira said...

mas !! belek2 blog kamu. eh up la gamabr ni di facebook haha

masmOna said...

anaztasias nora aira:
Nora!!hehe..okeh dear!