18 May 2011

Berangan mode 2

Salam dan hai semua.

Semenjak akhir-akhir ni tangan memang takbleh duduk diam. Bukan tangan je, tapi otak fikiran pun! Asyik nak berangan itu berangan ini. Lepas tu rasa macam something missing..Tak boleh nak deco-deco atau DIY macam sebelum kahwin. Asyik nak garu tangan selalu. Tak gatal pun.

Bila googling jumpa perihal rumah idaman..Dah berangan-angan nak rumah warna apa..Ruang dapur warna apa..Kabinet macam mana. Lepas tu, ruang dobi macam mana. Bila bentangkan pada husband perihal warna rumah idaman, beliau geleng-geleng kepala. Konon tak setuju. Hihi..Dah dapat agak warna apa saya bentangkan pada husband? =p

Pink?? Janganlah gitu. Takkan semua ruang pun nak pink. Hihi.

purple modern kitchen cabinet storage solution

Source: here

In love with the colour. Menawan!

Lepas tu, bila sambung googling terjumpa pulak cupcake comel-comel. Ugh, geram! Mulalah terasa nak belajar buat fondant cupcake pastu boleh deco cantik-cantik sampai sayang nak makan haha.



Nafsu angan-angan menjadi-jadi bila Jaja post creamy oreo cheesecake with white choc kitkat! Hua..time ni rasa bestnya kalau pandai buat cheesecake yang sedap gila pastu boleh baked bagi husband makan. Nyum nyum! Saya mestilah ngap sekali! Hihihi.


Ya Allah, drooling! Delivery ke Kuantan takde ke yang? Hihi.

Lepas tu..*oh, ada lagi??* googling bout Candy Buffet pulak. Ugh, berangan lagi. Satu hari nak buat jugak tak kira. Dah beberapa kali cakap kat husband pasal ni sampai dia cakap "Berapa kali you nak bagitahu.." *sambil geleng-geleng kepala* =p

Lepas tu, ada seorang blogger share this..


Go check out their page! Memang sangat mengancam tahu? Semuanya cute! Sukaaa! Lagi lah bersemangat saya mahu DIY ini juga. InsyaAllah..suatu hari nanti =)

Hehehe. Memang tak menentu. Berangan je tahu. Tapi tak salah kan memasang impian? Semoga suatu hari nanti segala angan-angan ni akan menjadi kenyataan. Orang kata, kata-kata ni doa..maka, saya harus cakap pada husband hari-hari supaya ia termakbul pada suatu hari nanti. Boleh camtu?

=)

8 comments:

K.I.N.A said...

sexy gile la warna purple kitchen tu..cun!

tqahmisdar said...

kek tu buat sy sgt lapar.. ! nyummy!

UyaRayza said...

ouch..perut berbunyi kuat sgt hehehe...cantik n comel hehehehe...sayang nk makan..

masmOna said...

KINA:
kan kan? berangan mode is on! hihihi

tqahmisdar:
cake camtu selalu buat saya lapar tgh2 malam..mmg saje nk bagi gemuk haha

UyaRayza:
mmg rasa tak sanggup nk makan sbb comel bangat =)

purlpe.pink said...

mas, bila nak review pasal kawen. u msih lagi pantin baru tau.

hhuhuu...

masmOna said...

purple.pink:
insyaAllah slow-slow dear..hehe..*padahal kadang2 malas haha* =p

anaztasias nora aira said...

sokonggggggggggggggggggg review pls hehehe cepuk mas la ekeke :)

Mia-Ina said...

mona, sesekali berangan itu adakalanya indah juga....tambah ble ia direalisasikan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

18 May 2011

Berangan mode 2

Salam dan hai semua.

Semenjak akhir-akhir ni tangan memang takbleh duduk diam. Bukan tangan je, tapi otak fikiran pun! Asyik nak berangan itu berangan ini. Lepas tu rasa macam something missing..Tak boleh nak deco-deco atau DIY macam sebelum kahwin. Asyik nak garu tangan selalu. Tak gatal pun.

Bila googling jumpa perihal rumah idaman..Dah berangan-angan nak rumah warna apa..Ruang dapur warna apa..Kabinet macam mana. Lepas tu, ruang dobi macam mana. Bila bentangkan pada husband perihal warna rumah idaman, beliau geleng-geleng kepala. Konon tak setuju. Hihi..Dah dapat agak warna apa saya bentangkan pada husband? =p

Pink?? Janganlah gitu. Takkan semua ruang pun nak pink. Hihi.

purple modern kitchen cabinet storage solution

Source: here

In love with the colour. Menawan!

Lepas tu, bila sambung googling terjumpa pulak cupcake comel-comel. Ugh, geram! Mulalah terasa nak belajar buat fondant cupcake pastu boleh deco cantik-cantik sampai sayang nak makan haha.



Nafsu angan-angan menjadi-jadi bila Jaja post creamy oreo cheesecake with white choc kitkat! Hua..time ni rasa bestnya kalau pandai buat cheesecake yang sedap gila pastu boleh baked bagi husband makan. Nyum nyum! Saya mestilah ngap sekali! Hihihi.


Ya Allah, drooling! Delivery ke Kuantan takde ke yang? Hihi.

Lepas tu..*oh, ada lagi??* googling bout Candy Buffet pulak. Ugh, berangan lagi. Satu hari nak buat jugak tak kira. Dah beberapa kali cakap kat husband pasal ni sampai dia cakap "Berapa kali you nak bagitahu.." *sambil geleng-geleng kepala* =p

Lepas tu, ada seorang blogger share this..


Go check out their page! Memang sangat mengancam tahu? Semuanya cute! Sukaaa! Lagi lah bersemangat saya mahu DIY ini juga. InsyaAllah..suatu hari nanti =)

Hehehe. Memang tak menentu. Berangan je tahu. Tapi tak salah kan memasang impian? Semoga suatu hari nanti segala angan-angan ni akan menjadi kenyataan. Orang kata, kata-kata ni doa..maka, saya harus cakap pada husband hari-hari supaya ia termakbul pada suatu hari nanti. Boleh camtu?

=)

8 comments:

K.I.N.A said...

sexy gile la warna purple kitchen tu..cun!

tqahmisdar said...

kek tu buat sy sgt lapar.. ! nyummy!

UyaRayza said...

ouch..perut berbunyi kuat sgt hehehe...cantik n comel hehehehe...sayang nk makan..

masmOna said...

KINA:
kan kan? berangan mode is on! hihihi

tqahmisdar:
cake camtu selalu buat saya lapar tgh2 malam..mmg saje nk bagi gemuk haha

UyaRayza:
mmg rasa tak sanggup nk makan sbb comel bangat =)

purlpe.pink said...

mas, bila nak review pasal kawen. u msih lagi pantin baru tau.

hhuhuu...

masmOna said...

purple.pink:
insyaAllah slow-slow dear..hehe..*padahal kadang2 malas haha* =p

anaztasias nora aira said...

sokonggggggggggggggggggg review pls hehehe cepuk mas la ekeke :)

Mia-Ina said...

mona, sesekali berangan itu adakalanya indah juga....tambah ble ia direalisasikan