18 December 2010

Hantarans Hunting part 2

Salam dan hai semua.

Sabtu lepas both of us went to KL for hantaran hunting. Yuhuu! Refer this post : Hantarans Hunting! Gila gedik kan siap nak ke KL untuk beli barang hantaran bagai. YES kan. Mesti takkan melepaskan peluang nye =p

Alkisahnya Sabtu tu kami tiba di KL around 11 am. Konon-konon nak pegi lagi awal, kul 10 ke sampai sana..tapi last-last kul 11 juga. Lagi satu, konon-konon nak pegi dua mall jeh, alih-alih jadi empat lak. Haha.

We went to.....OU --> Mid Valley --> KLCC --> IKEA

Ye..saya tahu kami sangat gigih! Haha. Penatnya tayah cakap le. Tapi bila tengok segala barang-barang yang dibeli, memang puas hati sangat-sangat. Happy! =)

Nak tahu ke apa yang kami dah berjaya grab? Hik. Malu lak nak bagitau =p *gedik lagi*

OU

Dapat handbag, his kemeja, his seluar.

Mid Valley

Makan jap. Lapar dah time nih -_- Pastu sambung hunting! Kat sini dapat kasut hantaran i, kasut nikah, his shoe & perfume. Part beli perfume paling best sebab SA kat Metrojaya tu sangat baik. Memang bagus sungguh PR. I siap bodek2 lagi tak dapat extra free gift ke apart from free gift yang memang i patut dapat =p Tak sangka dapat! *tak sia-sia usaha i* Hehe.

Nak carik kasut nikah paling paling susah! Aih! Cerewet sungguh i nih. Bling-bling, warna putih/silver/off-white. Itu je criteria yang i nak. Pun susah jugak. En Tunang dah pening2..nak marah pun ada. Hehe. Nasib baik dia sungguh penyabar *walaupun kadang2 tak hehe * Dah jumpa dah time kat OU tu actually. Tapi takde size lah pulak. Hampa. Alhamdulillah dapat jugak akhirnya di Mid Valley nih. I sangat suka! I love u mid valley muah :*

KLCC

Masa ni dah petang dah. Dalam 5 lebih. Memang terbaik lah jam! Padan muka kitorang. Tapi still gigih jugak nak pegi sana. Sebabnya, time kat OU En Tunang dah terbekenan kat satu suit nih. Size semua dah ok. Tapi malangnya suit tu kotor lah pulak. Tamau. SA kat situ call branch kat KLCC, luckily ada and he reserved for us =)

So, kat KLCC dapat suit, his hantaran shoe, wallet, belt, neck tie and jeng jeng jeng..*hehe* Nanti lah i cerita jeng jeng jeng tu. Hik =p

Lastly!

IKEA

Kat sini mama pesan glass IKEA tu. Dia nak tambah lagi kuantiti glass. Takut tak cukup katanya. Plus, i dapat DUDERO lamp Ikea yang murah. Hik. Akan digunakan untuk deco bilik dan seterusnya deco rumah nanti *bila dah ada rumah lah*
DUDERÖ Floor lamp black, white Height: 54 " Base diameter: 8 " Shade diameter: 12 " Cord length: 8 ' 8 "  Height: 137 cm Base diameter: 21 cm Shade diameter: 30 cm Cord length: 2 m 65 cm
Source: IKEA

Secara kesimpulannya, perjalanan kami hari Sabtu memang sangat-sangat berbaloi. Huhuhu. Kami tiba di Kuantan dengan selamatnya pada pukul 2 pagi. Amin.

Lega pasal hantarans =)

2 comments:

Rilla said...

Hehe, Dudero lamp tu murah kan? Pnah beli untuk hadiah kawin member, huhu

masmOna said...

Rilla:
yup yup. sangat murah. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

18 December 2010

Hantarans Hunting part 2

Salam dan hai semua.

Sabtu lepas both of us went to KL for hantaran hunting. Yuhuu! Refer this post : Hantarans Hunting! Gila gedik kan siap nak ke KL untuk beli barang hantaran bagai. YES kan. Mesti takkan melepaskan peluang nye =p

Alkisahnya Sabtu tu kami tiba di KL around 11 am. Konon-konon nak pegi lagi awal, kul 10 ke sampai sana..tapi last-last kul 11 juga. Lagi satu, konon-konon nak pegi dua mall jeh, alih-alih jadi empat lak. Haha.

We went to.....OU --> Mid Valley --> KLCC --> IKEA

Ye..saya tahu kami sangat gigih! Haha. Penatnya tayah cakap le. Tapi bila tengok segala barang-barang yang dibeli, memang puas hati sangat-sangat. Happy! =)

Nak tahu ke apa yang kami dah berjaya grab? Hik. Malu lak nak bagitau =p *gedik lagi*

OU

Dapat handbag, his kemeja, his seluar.

Mid Valley

Makan jap. Lapar dah time nih -_- Pastu sambung hunting! Kat sini dapat kasut hantaran i, kasut nikah, his shoe & perfume. Part beli perfume paling best sebab SA kat Metrojaya tu sangat baik. Memang bagus sungguh PR. I siap bodek2 lagi tak dapat extra free gift ke apart from free gift yang memang i patut dapat =p Tak sangka dapat! *tak sia-sia usaha i* Hehe.

Nak carik kasut nikah paling paling susah! Aih! Cerewet sungguh i nih. Bling-bling, warna putih/silver/off-white. Itu je criteria yang i nak. Pun susah jugak. En Tunang dah pening2..nak marah pun ada. Hehe. Nasib baik dia sungguh penyabar *walaupun kadang2 tak hehe * Dah jumpa dah time kat OU tu actually. Tapi takde size lah pulak. Hampa. Alhamdulillah dapat jugak akhirnya di Mid Valley nih. I sangat suka! I love u mid valley muah :*

KLCC

Masa ni dah petang dah. Dalam 5 lebih. Memang terbaik lah jam! Padan muka kitorang. Tapi still gigih jugak nak pegi sana. Sebabnya, time kat OU En Tunang dah terbekenan kat satu suit nih. Size semua dah ok. Tapi malangnya suit tu kotor lah pulak. Tamau. SA kat situ call branch kat KLCC, luckily ada and he reserved for us =)

So, kat KLCC dapat suit, his hantaran shoe, wallet, belt, neck tie and jeng jeng jeng..*hehe* Nanti lah i cerita jeng jeng jeng tu. Hik =p

Lastly!

IKEA

Kat sini mama pesan glass IKEA tu. Dia nak tambah lagi kuantiti glass. Takut tak cukup katanya. Plus, i dapat DUDERO lamp Ikea yang murah. Hik. Akan digunakan untuk deco bilik dan seterusnya deco rumah nanti *bila dah ada rumah lah*
DUDERÖ Floor lamp black, white Height: 54 " Base diameter: 8 " Shade diameter: 12 " Cord length: 8 ' 8 "  Height: 137 cm Base diameter: 21 cm Shade diameter: 30 cm Cord length: 2 m 65 cm
Source: IKEA

Secara kesimpulannya, perjalanan kami hari Sabtu memang sangat-sangat berbaloi. Huhuhu. Kami tiba di Kuantan dengan selamatnya pada pukul 2 pagi. Amin.

Lega pasal hantarans =)

2 comments:

Rilla said...

Hehe, Dudero lamp tu murah kan? Pnah beli untuk hadiah kawin member, huhu

masmOna said...

Rilla:
yup yup. sangat murah. hehe