29 December 2010

Wedding Preparation: Entry tanpa gambar

Salam dan hai semua.

Tinggal tak kurang dari sebulan je nih until our wedding. Rasa macam rilek rilek je nih walaupun banyak juga perkara yang belum settle. Haha. Sila gabra sekarang mas!

Sedikit sebanyak tentang preparation yang sudah dibuat until now;

1. Segala jenis tempahan
Tempahan pelamin, MUA, baju, photographer, kek semua telah dibuat awal-awal lagi. Kecuali kek..baru je tempah.

2. Door gift
Sabtu lepas bersempena Krismas, mama jemput semua mak pak sedara, adik beradik dia berkampung di rumah saya untuk siapkan door gift. Gigih juga semua menyiapkan door gift tu hehe. Ada jadi tukang gunting riben, ada yang masukkan gelas dalam transparent box, kanak-kanak masukkan sweets dalam gelas dan mak sedara dan pak sedara yang kretif sikit ikat riben. Macam kilang dah rumah saya tuh. Haha =p Mama just amek port sekejap2 je..sebab dia jadi chef nak bagi pekerja-pekerja makan. Saya pula sibuk tempek sticker kat gelas. Tapi, walaupun dari pagi kitorang dah start buat, sampai petang pun tak habis lagi. Hua..Malam tu kitorang sambung buat balik. Tapi just me and my familiy lah..sebab orang lain dah balik. Penat woo..Rasa mahu pengsan -_-

3. Kebenaran kahwin
Yang ni TAK SIAP LAGI! Dah kena bebel dengan En Nazirul Mubin sebab lambat settlekan kebenaran kahwin ni. Huhu.. InsyaAllah will do it this week!

4. VIP gift
Sekarang saya tengah gigih menyiapkan VIP gift nih. Nak buat 150 je pun. Untuk family future in law. Tapi still tak dapat siapkan jugak. Tiap malam mesti ada je mama membebel sebab tak siap2 VIP gift itu. Hehe. Takpe, sempat lagi kan nak siapkan before wedding? Kalau tak siap, alamatnya bakal in law saya balik tangan kosong. Huaa. Takmo takmo -_-

5. Pre-wedding
Ni satu lagi kes. Dah beberapa kali tak dapat nak buat pre-wedding. Sad T_T But, insyaAllah we will do it in January..Hopefuly Januari ni dah kurang hujan dah. Hehe.

6. Hantaran
Setakat ni, barang yang besar-besar semua dah beli. [post]

7. Honeymoon
Yang ni pun perlu preparation jugak ke?? Of course! Haha =p Baju ehem ehem saya sudah beli hikhik. Gaji bulan depan saya akan beli lagi, boleh? Part booking2 semua saya dah serahkan kepada En Nazirul Mubin. Huhu.

Maaflah sebab entry ni just pasal preparation saya jeh. Dah lah takde gambo. *malas nak upload* hehe =p

.......................................................

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami.
Kuatkanlah jodoh kami dan bahagiakan kami berdua di dunia dan akhirat. InsyaAllah.

7 comments:

Rynn said...

hehe.. i know it must be hectic now kan.. rasa cam nak tambah lagi sebulan.. just enjoy the process k.. and i pray so that everything will berjalan lancar.. amiin.

masmOna said...

Rynn:
huhuhu..tenkiu so much rynn =) sekarang ni mmg i just njoy the flow and settelkan mende kecik2 yang perlu disetelkan..hope everything will go as planned. InsyaAllah..

Mia-Ina said...

hi mona..br dpt jenguk sini.setelah lama bercuti.

semoga persiapan kawin mona berjln lancar ye..mia selalu msk sini tp diam2x je..

rose said...

wah..besnyer dengar cite u..mcm i lak nk kwen..hahaha.. =P

hope semuanya berjalan lancar.. =)

masmOna said...

Mia-Ina:
Hi awak..thanks tau. mari doa semoga segala preparation berjalan lancar. huhu

rose:
hahaha..kawan i rynn tu kata just enjoy the process..i sedang enjoy lah nih hehehe =p
btw, thanks rose!hugs

Cik Eja Ishak said...

masitah:

hey..aku selalu baca blog ko..tapi skang baru nak comment..hehe!

semoga uruskan berjalan dengan lancar dengan rahmatNya.

aku tak sabar nak tengok kahwin ko..sebab aku tahu mesti superdupergrandgila..hehehe!

do take care!

masmOna said...

Cik Eja Ishak:
Eja! ko jangan expect tinggi sangat.wedding aku biasa2 jeh. kang ko jugak yg kecewa wedding aku biasa2 jeh. haha.

btw, thanks tau. doakan yg terbaik buat aku =) take care too!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

29 December 2010

Wedding Preparation: Entry tanpa gambar

Salam dan hai semua.

Tinggal tak kurang dari sebulan je nih until our wedding. Rasa macam rilek rilek je nih walaupun banyak juga perkara yang belum settle. Haha. Sila gabra sekarang mas!

Sedikit sebanyak tentang preparation yang sudah dibuat until now;

1. Segala jenis tempahan
Tempahan pelamin, MUA, baju, photographer, kek semua telah dibuat awal-awal lagi. Kecuali kek..baru je tempah.

2. Door gift
Sabtu lepas bersempena Krismas, mama jemput semua mak pak sedara, adik beradik dia berkampung di rumah saya untuk siapkan door gift. Gigih juga semua menyiapkan door gift tu hehe. Ada jadi tukang gunting riben, ada yang masukkan gelas dalam transparent box, kanak-kanak masukkan sweets dalam gelas dan mak sedara dan pak sedara yang kretif sikit ikat riben. Macam kilang dah rumah saya tuh. Haha =p Mama just amek port sekejap2 je..sebab dia jadi chef nak bagi pekerja-pekerja makan. Saya pula sibuk tempek sticker kat gelas. Tapi, walaupun dari pagi kitorang dah start buat, sampai petang pun tak habis lagi. Hua..Malam tu kitorang sambung buat balik. Tapi just me and my familiy lah..sebab orang lain dah balik. Penat woo..Rasa mahu pengsan -_-

3. Kebenaran kahwin
Yang ni TAK SIAP LAGI! Dah kena bebel dengan En Nazirul Mubin sebab lambat settlekan kebenaran kahwin ni. Huhu.. InsyaAllah will do it this week!

4. VIP gift
Sekarang saya tengah gigih menyiapkan VIP gift nih. Nak buat 150 je pun. Untuk family future in law. Tapi still tak dapat siapkan jugak. Tiap malam mesti ada je mama membebel sebab tak siap2 VIP gift itu. Hehe. Takpe, sempat lagi kan nak siapkan before wedding? Kalau tak siap, alamatnya bakal in law saya balik tangan kosong. Huaa. Takmo takmo -_-

5. Pre-wedding
Ni satu lagi kes. Dah beberapa kali tak dapat nak buat pre-wedding. Sad T_T But, insyaAllah we will do it in January..Hopefuly Januari ni dah kurang hujan dah. Hehe.

6. Hantaran
Setakat ni, barang yang besar-besar semua dah beli. [post]

7. Honeymoon
Yang ni pun perlu preparation jugak ke?? Of course! Haha =p Baju ehem ehem saya sudah beli hikhik. Gaji bulan depan saya akan beli lagi, boleh? Part booking2 semua saya dah serahkan kepada En Nazirul Mubin. Huhu.

Maaflah sebab entry ni just pasal preparation saya jeh. Dah lah takde gambo. *malas nak upload* hehe =p

.......................................................

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami.
Kuatkanlah jodoh kami dan bahagiakan kami berdua di dunia dan akhirat. InsyaAllah.

7 comments:

Rynn said...

hehe.. i know it must be hectic now kan.. rasa cam nak tambah lagi sebulan.. just enjoy the process k.. and i pray so that everything will berjalan lancar.. amiin.

masmOna said...

Rynn:
huhuhu..tenkiu so much rynn =) sekarang ni mmg i just njoy the flow and settelkan mende kecik2 yang perlu disetelkan..hope everything will go as planned. InsyaAllah..

Mia-Ina said...

hi mona..br dpt jenguk sini.setelah lama bercuti.

semoga persiapan kawin mona berjln lancar ye..mia selalu msk sini tp diam2x je..

rose said...

wah..besnyer dengar cite u..mcm i lak nk kwen..hahaha.. =P

hope semuanya berjalan lancar.. =)

masmOna said...

Mia-Ina:
Hi awak..thanks tau. mari doa semoga segala preparation berjalan lancar. huhu

rose:
hahaha..kawan i rynn tu kata just enjoy the process..i sedang enjoy lah nih hehehe =p
btw, thanks rose!hugs

Cik Eja Ishak said...

masitah:

hey..aku selalu baca blog ko..tapi skang baru nak comment..hehe!

semoga uruskan berjalan dengan lancar dengan rahmatNya.

aku tak sabar nak tengok kahwin ko..sebab aku tahu mesti superdupergrandgila..hehehe!

do take care!

masmOna said...

Cik Eja Ishak:
Eja! ko jangan expect tinggi sangat.wedding aku biasa2 jeh. kang ko jugak yg kecewa wedding aku biasa2 jeh. haha.

btw, thanks tau. doakan yg terbaik buat aku =) take care too!