06 December 2010

My Wedding Bangle & His Wedding Ring!

Salam dan hai semua.

Lama sudah kita tidak ketemu bukan? Woahhh rindu sungguh nak berblog tapi apakan daya..i busy sungguh dengan preparation, kerja dan macam-macam lagi lah.

Pejam celik pejam celik lagi 1 bulan 3 minggu 1 hari until our wedding day. Grrrrr..Debaran kian terasa nih!

................................................................................

Sabtu baru-baru ni i turun KL bersama Encik Tunang. Ada wedding senior i kat UM actually. Lepas tu, terus hunting my wedding bangle and his wedding ring! Happy =) Kiranya macam sambil menyelam minum air lah nih hehe.

Lebih-lebih lagi ada ini..


Lagilah i teruja =)

Mula-mula dalam plan nak beli bracelet, tapi bila dah survey-survey kelmarin, rasa macam lebih berkenan pada bangle la pulak. Harganya pun hmmmm lebih padan dengan budget kami. Berbanding dengan bracelet yang lebih mahal. Hehe.

Lepas i dah berkenan pada satu bangle nih, turn En Tunang pulak cari wedding ring beliau. Dia pilih sekejap jeh, i je yang lama gila pilih haha. Biasa lah dah nama pun perempuan =p Tapi, bila dia dah pilih yang berkenan, i pulak yang sibuk-sibuk nak pilih untuk dia. Saje nak memeningkan kepala. Hihihi. Seriusly, i memang cerewet lah bab-bab membeli ni..pastu susah nak buat keputusan. Pastu selalu kena bebel dengan En Tunang. Padan muka! =p

Lepas bayar tu apalagi..tersenyum meleret-leret sorang-sorang. Hihihihi. Happy!!

Alhamdulillah..dah settle lagi 1 benda. Lepas ni...hantaran hunting, yay!

=)

9 comments:

Byzura Mj (By) said...

wow! boleh terjah ni.. i esok pergi jejalan =D

Lala said...

hehe terbalek lah mas. kalau lala, lala yg sng ja pilih. kalau en tunang, adui. lamanyer lah.....tak tahan. belum barang hantaran hunting lagi kan..hehe

p/s: mubin dan lala satu UUM. dan tarikh kawen kami, sama eh? oh, no! baru terperasan. berbelah bagi lah kawan2 kami nnt!waaa....hehehe

K.I.N.A said...

mas beli kat habib mana?
kina pun baru beli dekat pakcik habib kemarin..haha..cepat korang ziarah pakcik habib tu sekarang..Mid valley punye direkomendedkan..hehe..

Cindellyna Aja said...
This comment has been removed by the author.
CINDELLYNA said...

saya pun suka habib Y.E.S!!!jum serbu!!hihihi =p

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

wahwahhhh.. bestnyer dier.. hehehe...

masmOna said...

By:
hehe..cepat2 pegi terjah!

Lala:
ok, mas boleh geng ngan tunang lala..lala geng ngan mubin haha :P

nnt kawen tarikh sama lah kan? deorg kena pk lah nk pegi yg mana hihihi. agaknya guys mesti pegi yg mubin, tp tak jugak kan? hm

Kina:
mas beli kat habib alamanda..sblm tu pegi kat ampang tp mcm bnyk design dah takde..pastu alang2 ke putrajaya singgah alamanda kejap dan beli huhuu.

kina, sabtu ni insyaAllah mid valley here i come! hehe

masmOna said...

Cindellyna:
cepat2 pegi serbu hihihi =)

natakafisha:
hehehe..happy =)

Lala said...

mas: agaknya tak dapat lah nak datang kenduri mas n mubin. tapi, tapi, mas dan mubin mesti boleh datang Majlis Bertandang lala dekat Kajang, 12 february (ke, korang pegi honeymoon dah?) hehe. ha, jemput, jemput!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

06 December 2010

My Wedding Bangle & His Wedding Ring!

Salam dan hai semua.

Lama sudah kita tidak ketemu bukan? Woahhh rindu sungguh nak berblog tapi apakan daya..i busy sungguh dengan preparation, kerja dan macam-macam lagi lah.

Pejam celik pejam celik lagi 1 bulan 3 minggu 1 hari until our wedding day. Grrrrr..Debaran kian terasa nih!

................................................................................

Sabtu baru-baru ni i turun KL bersama Encik Tunang. Ada wedding senior i kat UM actually. Lepas tu, terus hunting my wedding bangle and his wedding ring! Happy =) Kiranya macam sambil menyelam minum air lah nih hehe.

Lebih-lebih lagi ada ini..


Lagilah i teruja =)

Mula-mula dalam plan nak beli bracelet, tapi bila dah survey-survey kelmarin, rasa macam lebih berkenan pada bangle la pulak. Harganya pun hmmmm lebih padan dengan budget kami. Berbanding dengan bracelet yang lebih mahal. Hehe.

Lepas i dah berkenan pada satu bangle nih, turn En Tunang pulak cari wedding ring beliau. Dia pilih sekejap jeh, i je yang lama gila pilih haha. Biasa lah dah nama pun perempuan =p Tapi, bila dia dah pilih yang berkenan, i pulak yang sibuk-sibuk nak pilih untuk dia. Saje nak memeningkan kepala. Hihihi. Seriusly, i memang cerewet lah bab-bab membeli ni..pastu susah nak buat keputusan. Pastu selalu kena bebel dengan En Tunang. Padan muka! =p

Lepas bayar tu apalagi..tersenyum meleret-leret sorang-sorang. Hihihihi. Happy!!

Alhamdulillah..dah settle lagi 1 benda. Lepas ni...hantaran hunting, yay!

=)

9 comments:

Byzura Mj (By) said...

wow! boleh terjah ni.. i esok pergi jejalan =D

Lala said...

hehe terbalek lah mas. kalau lala, lala yg sng ja pilih. kalau en tunang, adui. lamanyer lah.....tak tahan. belum barang hantaran hunting lagi kan..hehe

p/s: mubin dan lala satu UUM. dan tarikh kawen kami, sama eh? oh, no! baru terperasan. berbelah bagi lah kawan2 kami nnt!waaa....hehehe

K.I.N.A said...

mas beli kat habib mana?
kina pun baru beli dekat pakcik habib kemarin..haha..cepat korang ziarah pakcik habib tu sekarang..Mid valley punye direkomendedkan..hehe..

Cindellyna Aja said...
This comment has been removed by the author.
CINDELLYNA said...

saya pun suka habib Y.E.S!!!jum serbu!!hihihi =p

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

wahwahhhh.. bestnyer dier.. hehehe...

masmOna said...

By:
hehe..cepat2 pegi terjah!

Lala:
ok, mas boleh geng ngan tunang lala..lala geng ngan mubin haha :P

nnt kawen tarikh sama lah kan? deorg kena pk lah nk pegi yg mana hihihi. agaknya guys mesti pegi yg mubin, tp tak jugak kan? hm

Kina:
mas beli kat habib alamanda..sblm tu pegi kat ampang tp mcm bnyk design dah takde..pastu alang2 ke putrajaya singgah alamanda kejap dan beli huhuu.

kina, sabtu ni insyaAllah mid valley here i come! hehe

masmOna said...

Cindellyna:
cepat2 pegi serbu hihihi =)

natakafisha:
hehehe..happy =)

Lala said...

mas: agaknya tak dapat lah nak datang kenduri mas n mubin. tapi, tapi, mas dan mubin mesti boleh datang Majlis Bertandang lala dekat Kajang, 12 february (ke, korang pegi honeymoon dah?) hehe. ha, jemput, jemput!