18 November 2010

Alkisah Wedding Sticker

Salam dan hai semua.

Adakah kamu semua masih ingat tentang door gift saya, yang ini?


Adakah kamu semua masih ingat yang saya juga mahu sticker pada glass tersebut, seperti ini?



Cerita pasal rubber stamp pun tak habis lagi (eh, ye ke?) saya dah sibuk-sibuk bukak cerita baru hehehe :P

Alkisahnya camni, sudah seminggu lebih i pening memikirkan perihal design untuk wedding sticker tersebut. (eh apa ni, sekejap guna saya sekejap i -_- ) Pedulikan. Maka, i pun start google gambar or clipart yang menarik hati untuk dijadikan rujukan. Banyak gambar yang i jumpa..tapi....hm, susah juga nak pilih yang betul-betul menarik di hati nih. Oh, cerewet betul.

Godek punya godek, ni first design yang i buat. Wajib letak warna pink di situ. Haha :P

Tapi, En Tunang tak approve! Dia nak kartun-kartun nye. Baru cute. Ok, start pening balik!

I terfikir nak guna jeh clipart dari google tuh, tapi takut jadi isu pulak. Tapi pada pendapat i kan, kita boleh jeh guna clipart tuh asalkan mintak izin, boleh ke? Walaubagaimanapun, ada juga clipart yang kita sendiri tak dapat pastikan sumber asalnya. Sebab kadang-kadang boleh je terjumpa gambar yang sama pada website yang berbeza. Pernah tak kamu terjumpa camtu? I pernah. Tapi lupa dah kat mana heheh -_- Lepas tu, bila bukak website tu rajin-rajin lah baca term and conditions dia (ceh, macam i rajin je baca haha) Entahlah, banyak pulak isu plagiarism ni kan? Malas dah nak ulas panjang-panjang. Lari dari topik asal nih.

Last-last i terfikir, why not design sendiri? Pakai paint pun paint lah! Janji i boleh lukis sesuka hati. Miahaha!

Let's see the design.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
scroll lagi bawah heheh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



My first design. Tak sangka berbakat juga guna paint. Hik! :P

Second design. Cuma tambah pink pada baju bride.

Third design pula veil yang warna pink.

Design dah ada. Hoyeh! Sangat suka dengan design sendiri ngehehehe. Tak tahu kenapa i asek gelak, padahal tak kelakar pun.

Bila dah ada design tu, sengaja je di buat variasi pada kedudukan warna pink. Memang sengaja cari pasal nak buat diri sendiri pening. Hihi.

Tapi, variasi kan bagus? Kita boleh pilih yang terbaik. Tak gitu? But it doesn't apply to me lah -_-

Sebabnya i memang jenis yang agak fail membuat keputusan dari segi design2 ni. Nasib baik ada En Tunang sayang =) Dengan dia, semua kerja jadi beres! Love u!

Keputusan telah di buat, En Tunang memilih design no 1!


Tambah nama both of us sikit, adjust size dan siap! Sori, i tak reveal lagi tarikh. Tunggu save the date siap dulu lah, boleh tak? Hehe =)

Simplicity is best!

Happy!

Oh ya, kalau sesiapa yang berminat nak design yang En Tunang tak approve tu, boleh lah email i. I bagi soft copy. Ada ke orang nak?

Ni ada lagi satu yang i design main-main. U all can have it if you want. Ikut lah nak buat apa pun =) Tapi sorii sebab comot sikit lah. Hehe :P

22 comments:

Mia-Ina said...

suke design mona tue..nice look

Xora said...

org lidi pakai gaun!!

Lala said...

cute!

nYomeL said...

hehe.. kiut laa.. :)

Hasif n Fara said...

it so gojes like u...so talented!!


muah...

*luv Syahnia* said...

kak bebkat rupanya.. ;P
sgt cute miut lah dear

fikaryna said...

kreatif sggh..

moga berjaya yer..huhu..

farahfatihah said...

wahhh kiut!!!

sk said...

yay!! berjaya design sendiri! lg puas hati kan? comel!! hihi ;)

masmOna said...

MIa-Ina:
saya pun suka juga hehe

Xora:
hehe =)

Lala:
cute macam saya? haha :P

nYomeL:
tq =)

Hasif n Fara:
tq fara sayang! Muahxxx :*

luv Syahnia:
hehe..tq =)

fikaryna:
insyaAllah kak ryna =)

farahfatihah:
=)

sk:
betul betul. sgt puas hati kalau design sndri hehe

Cik Belle said...

alolo..nyomelnyaa! =)

ElyaElmo said...

yg last sekali tu pn comel dear

eyanne said...

comey2!

eliyana said...

hi, after u design, u anta kat mane ye utk cetak sticker???i pun tgh cr vendor utk cetak sticker gak ni...pls share ur info ye dear...

masmOna said...

Cik Belle:
alolo..tenkiu kak tia! =)

ElyaElmo:
hehehehe..tenkiu elya =)

eyanne:
terima kasih =)

eliyana:
i hantar kat kedai sticker. i suggest better u survey kedai sticker tulen rather than kedai printing. sbb harganya berbeza amat hohoho

eliyana said...

tq dear for your sharing...mane yg lg murah???kedai sticker ye

masmOna said...

eliyana:
yup.kedai sticker lagi murah hehe

eliyana said...

orait...tq dear...td i tanye kt penang ni...diorg bg 20sen per pcs sbb i order 2000pcs..tak tau lh murah or mhl...cont survey lg ni...

Cahaya Petunjuk said...

hi mas
boleh share dgn saya x kt mana nak tempah sticker transparent untuk gelas tu?
thanks yer

KISaHKASiH said...

cik mas...u tmpah sticker kt mn?hw much?if u dont mind 2 share..tq..

masmOna said...

Cahaya Petunjuk:
Ya Allah..lama gila dah baru perasan komen awak kat sini..ampun T_T tsk..
btw, saya jawab jugak lah..saya tempah sticker tu kat kedai sticker dear..kat kuantan ni nama kedai tu unique engraving =)

masmOna said...

kisahkasih:
eh, nama blog lebih kurang sama gitu..hiks..awak, boleh refer to this post..

http://kesahkaseh.blogspot.com/2010/12/oh-my-wedding-sticker.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

18 November 2010

Alkisah Wedding Sticker

Salam dan hai semua.

Adakah kamu semua masih ingat tentang door gift saya, yang ini?


Adakah kamu semua masih ingat yang saya juga mahu sticker pada glass tersebut, seperti ini?



Cerita pasal rubber stamp pun tak habis lagi (eh, ye ke?) saya dah sibuk-sibuk bukak cerita baru hehehe :P

Alkisahnya camni, sudah seminggu lebih i pening memikirkan perihal design untuk wedding sticker tersebut. (eh apa ni, sekejap guna saya sekejap i -_- ) Pedulikan. Maka, i pun start google gambar or clipart yang menarik hati untuk dijadikan rujukan. Banyak gambar yang i jumpa..tapi....hm, susah juga nak pilih yang betul-betul menarik di hati nih. Oh, cerewet betul.

Godek punya godek, ni first design yang i buat. Wajib letak warna pink di situ. Haha :P

Tapi, En Tunang tak approve! Dia nak kartun-kartun nye. Baru cute. Ok, start pening balik!

I terfikir nak guna jeh clipart dari google tuh, tapi takut jadi isu pulak. Tapi pada pendapat i kan, kita boleh jeh guna clipart tuh asalkan mintak izin, boleh ke? Walaubagaimanapun, ada juga clipart yang kita sendiri tak dapat pastikan sumber asalnya. Sebab kadang-kadang boleh je terjumpa gambar yang sama pada website yang berbeza. Pernah tak kamu terjumpa camtu? I pernah. Tapi lupa dah kat mana heheh -_- Lepas tu, bila bukak website tu rajin-rajin lah baca term and conditions dia (ceh, macam i rajin je baca haha) Entahlah, banyak pulak isu plagiarism ni kan? Malas dah nak ulas panjang-panjang. Lari dari topik asal nih.

Last-last i terfikir, why not design sendiri? Pakai paint pun paint lah! Janji i boleh lukis sesuka hati. Miahaha!

Let's see the design.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
scroll lagi bawah heheh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



My first design. Tak sangka berbakat juga guna paint. Hik! :P

Second design. Cuma tambah pink pada baju bride.

Third design pula veil yang warna pink.

Design dah ada. Hoyeh! Sangat suka dengan design sendiri ngehehehe. Tak tahu kenapa i asek gelak, padahal tak kelakar pun.

Bila dah ada design tu, sengaja je di buat variasi pada kedudukan warna pink. Memang sengaja cari pasal nak buat diri sendiri pening. Hihi.

Tapi, variasi kan bagus? Kita boleh pilih yang terbaik. Tak gitu? But it doesn't apply to me lah -_-

Sebabnya i memang jenis yang agak fail membuat keputusan dari segi design2 ni. Nasib baik ada En Tunang sayang =) Dengan dia, semua kerja jadi beres! Love u!

Keputusan telah di buat, En Tunang memilih design no 1!


Tambah nama both of us sikit, adjust size dan siap! Sori, i tak reveal lagi tarikh. Tunggu save the date siap dulu lah, boleh tak? Hehe =)

Simplicity is best!

Happy!

Oh ya, kalau sesiapa yang berminat nak design yang En Tunang tak approve tu, boleh lah email i. I bagi soft copy. Ada ke orang nak?

Ni ada lagi satu yang i design main-main. U all can have it if you want. Ikut lah nak buat apa pun =) Tapi sorii sebab comot sikit lah. Hehe :P

22 comments:

Mia-Ina said...

suke design mona tue..nice look

Xora said...

org lidi pakai gaun!!

Lala said...

cute!

nYomeL said...

hehe.. kiut laa.. :)

Hasif n Fara said...

it so gojes like u...so talented!!


muah...

*luv Syahnia* said...

kak bebkat rupanya.. ;P
sgt cute miut lah dear

fikaryna said...

kreatif sggh..

moga berjaya yer..huhu..

farahfatihah said...

wahhh kiut!!!

sk said...

yay!! berjaya design sendiri! lg puas hati kan? comel!! hihi ;)

masmOna said...

MIa-Ina:
saya pun suka juga hehe

Xora:
hehe =)

Lala:
cute macam saya? haha :P

nYomeL:
tq =)

Hasif n Fara:
tq fara sayang! Muahxxx :*

luv Syahnia:
hehe..tq =)

fikaryna:
insyaAllah kak ryna =)

farahfatihah:
=)

sk:
betul betul. sgt puas hati kalau design sndri hehe

Cik Belle said...

alolo..nyomelnyaa! =)

ElyaElmo said...

yg last sekali tu pn comel dear

eyanne said...

comey2!

eliyana said...

hi, after u design, u anta kat mane ye utk cetak sticker???i pun tgh cr vendor utk cetak sticker gak ni...pls share ur info ye dear...

masmOna said...

Cik Belle:
alolo..tenkiu kak tia! =)

ElyaElmo:
hehehehe..tenkiu elya =)

eyanne:
terima kasih =)

eliyana:
i hantar kat kedai sticker. i suggest better u survey kedai sticker tulen rather than kedai printing. sbb harganya berbeza amat hohoho

eliyana said...

tq dear for your sharing...mane yg lg murah???kedai sticker ye

masmOna said...

eliyana:
yup.kedai sticker lagi murah hehe

eliyana said...

orait...tq dear...td i tanye kt penang ni...diorg bg 20sen per pcs sbb i order 2000pcs..tak tau lh murah or mhl...cont survey lg ni...

Cahaya Petunjuk said...

hi mas
boleh share dgn saya x kt mana nak tempah sticker transparent untuk gelas tu?
thanks yer

KISaHKASiH said...

cik mas...u tmpah sticker kt mn?hw much?if u dont mind 2 share..tq..

masmOna said...

Cahaya Petunjuk:
Ya Allah..lama gila dah baru perasan komen awak kat sini..ampun T_T tsk..
btw, saya jawab jugak lah..saya tempah sticker tu kat kedai sticker dear..kat kuantan ni nama kedai tu unique engraving =)

masmOna said...

kisahkasih:
eh, nama blog lebih kurang sama gitu..hiks..awak, boleh refer to this post..

http://kesahkaseh.blogspot.com/2010/12/oh-my-wedding-sticker.html