08 February 2010

The Hantarans..

..wish list.

Hantaran Pertunangan

Untuk my hensem :)

1) Sirih junjung
2) Kain baju melayu (untuk nikah)
3) Sunglass
4) Songkok dan samping/songket
5) Tuala
6) Kek
7) Coklat

Untuk si manis :)

1) Sirih junjung
2) Cincin (merisik & tunang)
3) Kain pasang (untuk baju nikah)
4) Kek
5) Buah atau coklat

Hantaran Kahwin

Untuk my hensem :)

1) Sirih junjung
2) Cincin
3) Gadget
4) Perfume set
5) Kasut
6) Kemeja & neck tie (but he requested for tshirt)
7) Sejadah & tafsir
8) Jam
9) Coklat
10) Buah
11) Kek

Untuk si manis :)

1) Sirih junjung
2) Gelang
3) Mas kahwin
4) Gadget
5) Kasut & handbag
6) Perfume set
7) Mengkana & tafsir
8) Coklat
9) Kek

Rasa-rasanya senarai di atas adalah standard atau menjadi kebiasaan bagi barang hantaran kan? Itu semua wish lists aje..tapi ada certain yang sudah siap di beli dah. Cuma tunggu masa dan tarikh jeh yang tak tetapkan lagi bila. Heheh. Apa salahnya kita beli barang-barang tu awal-awal kan, tak serabut kepala nanti nak membeli itu ini. Duit pun tak habis sedebuk.

Semenjak laptop i di rompak penjahat-penjahat sewaktu rompakan di rumah i yang berlaku pada penghujung 2008, semenjak itulah i tidak mempunyai laptop :( Dengan pc usang abah punye ni lah i guna untuk hupdate2 dan online semua. Jadi, di kesempatan ini, i mahu beritahu encik kekasih..boleh tak i mahu ini?



I mahu merah! Oh sooo gorgeous. Hepinya lah i if encik dapat menghadiahkan i ini. ('Ini' adalah refer kepada si merah) Huhu! :)
If encik menghadiahkan i ini, i akan lagi sayang pada encik. Walaupun sekarang sentiasa jeh i sayang encik, tapi i akan bertambah sayang lah pada encik nanti. Dan sayang itu akan lah sentiasa bertambah dan bertambah dan bertambah setiap hari. Hiks.

Oh stop it. Sudah. I tahu encik sudah paham sekarang dengan segala helah bodek i. Maka, kan lebih senang jika encik belikan i saje? Hihihi :D
Maka, i nak ucapkan terima kasih daun keladi awal-awal lah. "Terima kasih" I sudah ucap terima kasih. Tiada alasan lagi untuk encik tidak membeli ini. Hihihi :D

Love u muah!
:*

4 comments:

Shahira said...

wuu.
byk nye mas 11-9.

masmOna said...

itu cuma wish lists..
huhu :)

Shahira said...

huhuhuhuhu.
ade x org bwt 15-13?
:p

masmOna said...

kalau nak buat 25-23 pun boleh yang.
hiks :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

08 February 2010

The Hantarans..

..wish list.

Hantaran Pertunangan

Untuk my hensem :)

1) Sirih junjung
2) Kain baju melayu (untuk nikah)
3) Sunglass
4) Songkok dan samping/songket
5) Tuala
6) Kek
7) Coklat

Untuk si manis :)

1) Sirih junjung
2) Cincin (merisik & tunang)
3) Kain pasang (untuk baju nikah)
4) Kek
5) Buah atau coklat

Hantaran Kahwin

Untuk my hensem :)

1) Sirih junjung
2) Cincin
3) Gadget
4) Perfume set
5) Kasut
6) Kemeja & neck tie (but he requested for tshirt)
7) Sejadah & tafsir
8) Jam
9) Coklat
10) Buah
11) Kek

Untuk si manis :)

1) Sirih junjung
2) Gelang
3) Mas kahwin
4) Gadget
5) Kasut & handbag
6) Perfume set
7) Mengkana & tafsir
8) Coklat
9) Kek

Rasa-rasanya senarai di atas adalah standard atau menjadi kebiasaan bagi barang hantaran kan? Itu semua wish lists aje..tapi ada certain yang sudah siap di beli dah. Cuma tunggu masa dan tarikh jeh yang tak tetapkan lagi bila. Heheh. Apa salahnya kita beli barang-barang tu awal-awal kan, tak serabut kepala nanti nak membeli itu ini. Duit pun tak habis sedebuk.

Semenjak laptop i di rompak penjahat-penjahat sewaktu rompakan di rumah i yang berlaku pada penghujung 2008, semenjak itulah i tidak mempunyai laptop :( Dengan pc usang abah punye ni lah i guna untuk hupdate2 dan online semua. Jadi, di kesempatan ini, i mahu beritahu encik kekasih..boleh tak i mahu ini?



I mahu merah! Oh sooo gorgeous. Hepinya lah i if encik dapat menghadiahkan i ini. ('Ini' adalah refer kepada si merah) Huhu! :)
If encik menghadiahkan i ini, i akan lagi sayang pada encik. Walaupun sekarang sentiasa jeh i sayang encik, tapi i akan bertambah sayang lah pada encik nanti. Dan sayang itu akan lah sentiasa bertambah dan bertambah dan bertambah setiap hari. Hiks.

Oh stop it. Sudah. I tahu encik sudah paham sekarang dengan segala helah bodek i. Maka, kan lebih senang jika encik belikan i saje? Hihihi :D
Maka, i nak ucapkan terima kasih daun keladi awal-awal lah. "Terima kasih" I sudah ucap terima kasih. Tiada alasan lagi untuk encik tidak membeli ini. Hihihi :D

Love u muah!
:*

4 comments:

Shahira said...

wuu.
byk nye mas 11-9.

masmOna said...

itu cuma wish lists..
huhu :)

Shahira said...

huhuhuhuhu.
ade x org bwt 15-13?
:p

masmOna said...

kalau nak buat 25-23 pun boleh yang.
hiks :P