22 February 2010

Pink purple hitam dan silver

Cerita ni adalah pada hari Sabtu yang lepas. Tengahari tu i ngan mama pegi kenduri kahwin Syifa, anak jiran kat kawasan rumah i. Warna tema dia pink purple. Walaupun majlis sederhana tapi cukup meriah. Siap ada demonstrasi silat dari Pertubuhan Silat Cekak (cawangan mana i tak tahu). Meriah betul.

Pelamin dia simple tapi cantek dan sweet jeh. Hiasan bilik tidur pun simple and just nice. Tapi i tak ambik gambar, segan sebab kawan-kawan Syifa ramai time tuh. Tak tahu kenapa tetibe i boleh jadi penyegan neh. Haha.

Part yang i amat suka ialah pomander flower ball tuh! Huu..i like! ;)

Gambar pengantinnye takde sebab pengantin lelaki tak sampai lagik time neh. Lambat bebenor pengantin tibe. Dah pukul 2 lebih dah time neh. Sigh.
..................................................

Petang. Ada projek besar punye. Hehe. Kuar pegi beli barang untuk hiasan hantaran pertunangan i. Eh eh bukan, adik i yang nak tunang this coming weekend. Warna temanya hitam silver.So, i sebagai kakak yang baik sporting pegi belikan barang-barang tuh. Bersama encik kekasih lah siapa lagi. Beliau memang peneman setia. InsyaAllah will be teman setia i sehingga akhir hayat :)

Shopping shopping. Hepi betul. Walaupun bukan beli untuk bahagian i, but the feeling is still great. Maybe sebab i ditemani oleh encik setia? :)

Baru sikit ni jeh?

Dapat idea apa yang boleh di buat dengan ini?

Hasilnya. Cumel kan? Boleh isi bunga rampai atau potpourri kat dalam :)

Hanya RM2.95 sen sebijik.


Balik rumah lepas siap-siap semua, i pun meneruskan misi menyiapkan hantaran. Tak menyempat nak siapkan jugak malam tuh. Padahal ada lagi seminggu masa kot? Tengah semangat memang tak leh nak stop dah. Huhu.

Salah satu hantaran yang i buat tapi tak siap sepenuhnya lagi. Tinggal nak balutkan gabus tu takde lah terbogel jeh dia. Heh :P

Pandangan atas.

Walaupun sedikit penat, tapi i puas hati. Sebab ni first time i gubah sendiri hantaran tunang. Special untuk adik i. Hapinyeh. Huhu :) :) :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

22 February 2010

Pink purple hitam dan silver

Cerita ni adalah pada hari Sabtu yang lepas. Tengahari tu i ngan mama pegi kenduri kahwin Syifa, anak jiran kat kawasan rumah i. Warna tema dia pink purple. Walaupun majlis sederhana tapi cukup meriah. Siap ada demonstrasi silat dari Pertubuhan Silat Cekak (cawangan mana i tak tahu). Meriah betul.

Pelamin dia simple tapi cantek dan sweet jeh. Hiasan bilik tidur pun simple and just nice. Tapi i tak ambik gambar, segan sebab kawan-kawan Syifa ramai time tuh. Tak tahu kenapa tetibe i boleh jadi penyegan neh. Haha.

Part yang i amat suka ialah pomander flower ball tuh! Huu..i like! ;)

Gambar pengantinnye takde sebab pengantin lelaki tak sampai lagik time neh. Lambat bebenor pengantin tibe. Dah pukul 2 lebih dah time neh. Sigh.
..................................................

Petang. Ada projek besar punye. Hehe. Kuar pegi beli barang untuk hiasan hantaran pertunangan i. Eh eh bukan, adik i yang nak tunang this coming weekend. Warna temanya hitam silver.So, i sebagai kakak yang baik sporting pegi belikan barang-barang tuh. Bersama encik kekasih lah siapa lagi. Beliau memang peneman setia. InsyaAllah will be teman setia i sehingga akhir hayat :)

Shopping shopping. Hepi betul. Walaupun bukan beli untuk bahagian i, but the feeling is still great. Maybe sebab i ditemani oleh encik setia? :)

Baru sikit ni jeh?

Dapat idea apa yang boleh di buat dengan ini?

Hasilnya. Cumel kan? Boleh isi bunga rampai atau potpourri kat dalam :)

Hanya RM2.95 sen sebijik.


Balik rumah lepas siap-siap semua, i pun meneruskan misi menyiapkan hantaran. Tak menyempat nak siapkan jugak malam tuh. Padahal ada lagi seminggu masa kot? Tengah semangat memang tak leh nak stop dah. Huhu.

Salah satu hantaran yang i buat tapi tak siap sepenuhnya lagi. Tinggal nak balutkan gabus tu takde lah terbogel jeh dia. Heh :P

Pandangan atas.

Walaupun sedikit penat, tapi i puas hati. Sebab ni first time i gubah sendiri hantaran tunang. Special untuk adik i. Hapinyeh. Huhu :) :) :)

No comments: