09 February 2010

Nilai yang ternilai

Bulan 3 nanti ada rombongan nak pergi ke Nilai. Sedara sepupu sepapat i mostly akan pergi. Orang kat kawasan umah i ni jugak yang anjurkan rombongan tuh. Seronok jugak kalau dapat pegi neh. Macam excited. Rm 40 jeh tambang pegi balik. Boleh berjimat. Kalau nak drive sendiri duit minyak lagi, tol lagi, lenguh badan drive lagi. Banyak duit nak kene guna. Nak menyimpan lagi. Hm. I nak pegi lah. Nak usha-usha pape barang yang patut. Survey harga. So, matlamat i pegi Nilai nanti adalah untuk survey harga barang! Yay! Kalau barang yang lebih kurang sama tapi kat Kuantan lebih murah, i memang takkan beli dah barang kat sana. Beli kat Kuantan sudah. Tapi kalau barang kat sana macam best dan berpatutan boleh lah i angkut mama semua pegi sana sekali lagi nanti. Huhu.

Harapan i nak pergi bersama encik kekaseh. Tapi, i pulak pegi assume dia macam tak berminat nak pegi. I hampa. Pastu, tup tup dia nak pergi juga sebenarnya. I happy. Huhu.

Nanti i buat pembentangan kertas kerja setelah balik dari Nilai.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

09 February 2010

Nilai yang ternilai

Bulan 3 nanti ada rombongan nak pergi ke Nilai. Sedara sepupu sepapat i mostly akan pergi. Orang kat kawasan umah i ni jugak yang anjurkan rombongan tuh. Seronok jugak kalau dapat pegi neh. Macam excited. Rm 40 jeh tambang pegi balik. Boleh berjimat. Kalau nak drive sendiri duit minyak lagi, tol lagi, lenguh badan drive lagi. Banyak duit nak kene guna. Nak menyimpan lagi. Hm. I nak pegi lah. Nak usha-usha pape barang yang patut. Survey harga. So, matlamat i pegi Nilai nanti adalah untuk survey harga barang! Yay! Kalau barang yang lebih kurang sama tapi kat Kuantan lebih murah, i memang takkan beli dah barang kat sana. Beli kat Kuantan sudah. Tapi kalau barang kat sana macam best dan berpatutan boleh lah i angkut mama semua pegi sana sekali lagi nanti. Huhu.

Harapan i nak pergi bersama encik kekaseh. Tapi, i pulak pegi assume dia macam tak berminat nak pegi. I hampa. Pastu, tup tup dia nak pergi juga sebenarnya. I happy. Huhu.

Nanti i buat pembentangan kertas kerja setelah balik dari Nilai.

No comments: