12 February 2010

Petak dan putih

Dah lama gila I terbekenan kat wooden white tray tu untuk dijadikan bekas hantaran. Di Kuantan ni boleh dikatakan semua kedai pengantin lah I dah pegi. Bukan satu dua kali I pegi. I dah macam pelanggan setia. Tapi tak beli pun. Huhu. Time tuh boleh kata semua kedai yang I singgah takde satu pun jual that wooden white tray (dulang kayu putih) sehinggalah ke suatu hari I jumpe kat Small Garden kat area Bintang lama tu, tapi harga mak aih. Satu tray RM 36.90. Almost 40 hingget! Kalau 10 trays, dah jadi 4 ratus. Wuwu. Nangis ah gini T_T. Mana lah nak dapat tray yang murah? Puas I dok ulang alik Cowboy, kot-kot dia ada jual tray tuh. Tapi hampa.

Pas dah lama sikit, I buat back-up plan, ada lagi satu tray putih jugak kat Cowboy tuh, tapi bukan wood, dia dikelilingi oleh besi dibalut dengan material macam getah gitu. Size paling besar cuma RM9.90. Murah! Seronok i. Tak sabar tunggu gaji bulan satu 2010. I nak gi beli sikit-sikit.

Tiba hari gaji. I dah semangat gila neh nak g beli mende alah tuh. Tup tup pegi sana tray kaler putih tuh tinggal size yang paling kecik plus tinggal 3 je lagi T_T sedeynya..I down. Betty kata amek lah yang kaler pink tuh, ok juga, nanti cari bunga soft pink or putih boleh masuk ngan kaler tray tuh. I tanak jugak. Then setelah usha-usha beberapa barang kat situ, tetibe mata I terpandang pada sesuatu yang warnanya putih, berbentuk segi empat tepat. Oh!!!!! My wooden white tray!! I terus tengok harga dia. RM26.90 SAHAJA! Mula-mula I macam fikir-fikir gak nak amek atau tak, tapi hati kata MAHU MAHU! Betty kata PEJAM MATA jeh. Amek dan bayar. Haha. I pun terus grab.

........................................................

Ni lah si dulang kayu putih I tuh.


Angan-angan I nak buat hiasan hantaran macam ni nanti. Oh suwitnye. Huhu.

Kalaulah I jumpe wooden tray yang lagi murah dari yang ni, I nanges T_T

Oh ye, nanti nak bagi hantaran tunang ke en kekasih pakai tray ni. Pastu time nikah, en kekasih kena guna balik tray ni untuk barang hantaran i. Hihi. Kan boleh berjimat gitu? Tayah beli bekas hantaran dah :P

Pesanan kepada en kekasih: Sila take note :)

3 comments:

Shahira said...

lawa la mas.
huhuhu.
tema ko ape utk tunang ni?

masmOna said...

:)

tema warna pink + chocolate = macam polka dots cute ;)

MiNi COoPeR said...

Ada lagi murah tp kat balakong, selangor.. RM29.90 - 2 bekas

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

12 February 2010

Petak dan putih

Dah lama gila I terbekenan kat wooden white tray tu untuk dijadikan bekas hantaran. Di Kuantan ni boleh dikatakan semua kedai pengantin lah I dah pegi. Bukan satu dua kali I pegi. I dah macam pelanggan setia. Tapi tak beli pun. Huhu. Time tuh boleh kata semua kedai yang I singgah takde satu pun jual that wooden white tray (dulang kayu putih) sehinggalah ke suatu hari I jumpe kat Small Garden kat area Bintang lama tu, tapi harga mak aih. Satu tray RM 36.90. Almost 40 hingget! Kalau 10 trays, dah jadi 4 ratus. Wuwu. Nangis ah gini T_T. Mana lah nak dapat tray yang murah? Puas I dok ulang alik Cowboy, kot-kot dia ada jual tray tuh. Tapi hampa.

Pas dah lama sikit, I buat back-up plan, ada lagi satu tray putih jugak kat Cowboy tuh, tapi bukan wood, dia dikelilingi oleh besi dibalut dengan material macam getah gitu. Size paling besar cuma RM9.90. Murah! Seronok i. Tak sabar tunggu gaji bulan satu 2010. I nak gi beli sikit-sikit.

Tiba hari gaji. I dah semangat gila neh nak g beli mende alah tuh. Tup tup pegi sana tray kaler putih tuh tinggal size yang paling kecik plus tinggal 3 je lagi T_T sedeynya..I down. Betty kata amek lah yang kaler pink tuh, ok juga, nanti cari bunga soft pink or putih boleh masuk ngan kaler tray tuh. I tanak jugak. Then setelah usha-usha beberapa barang kat situ, tetibe mata I terpandang pada sesuatu yang warnanya putih, berbentuk segi empat tepat. Oh!!!!! My wooden white tray!! I terus tengok harga dia. RM26.90 SAHAJA! Mula-mula I macam fikir-fikir gak nak amek atau tak, tapi hati kata MAHU MAHU! Betty kata PEJAM MATA jeh. Amek dan bayar. Haha. I pun terus grab.

........................................................

Ni lah si dulang kayu putih I tuh.


Angan-angan I nak buat hiasan hantaran macam ni nanti. Oh suwitnye. Huhu.

Kalaulah I jumpe wooden tray yang lagi murah dari yang ni, I nanges T_T

Oh ye, nanti nak bagi hantaran tunang ke en kekasih pakai tray ni. Pastu time nikah, en kekasih kena guna balik tray ni untuk barang hantaran i. Hihi. Kan boleh berjimat gitu? Tayah beli bekas hantaran dah :P

Pesanan kepada en kekasih: Sila take note :)

3 comments:

Shahira said...

lawa la mas.
huhuhu.
tema ko ape utk tunang ni?

masmOna said...

:)

tema warna pink + chocolate = macam polka dots cute ;)

MiNi COoPeR said...

Ada lagi murah tp kat balakong, selangor.. RM29.90 - 2 bekas