06 February 2010

Warna warni perkahwinan

Biasalah, kalau dah terbekenan kat satu satu colour or wedding theme tuh, for sure anything we browse will be based or at least related to that particular colour. Mata dah rasa cantek untuk colour tuh jeh, pandang colour lain pun sebelah mata. Sama lah macam i ni. Can’t resist the red, the white, the pink and the black lah! Haih, banyak sungguh colour combination yang I pilih. Selalunya, orang nasihatkan jangan ambil terlalu banyak colour combination. Too risky. But for me, as long as colours combined and blend well to each other, dan nampak cantek, why not mencuba. Tak gitu kan?

Tengok lah contoh ni, sangat sweet kan the combination? I rasa sweet. Tapi, if dapat dikurangkan penggunaan warna hitam tuh, efek warna pink dan merah akan lebih menonjol.

gambar ihsan google 1

gambar ihsan google 2

gambar ihsan google 3

Terdapat lagi lain-lain kombinasi warna yang i rasa menarik. Cantek. Semuanya bergantung kepada taste masing-masing.

1) Red and white
I'm sure ramai dah brides out there choose this colour combination for their wedding. Warna merah yang garang menampakkan keberanian. Putih pula memberi efek kesucian dan lembut. Jadi pada i gabungan warna i memang menarik lah.



2) Burgundy
Classic.


3) Pink and dark chocolate
One of my favorite colour combination. Gabungan pink dan dark chocolate memberikan efek keibuan dan girly. Sweet sungguh! I dah pilih warna ni untuk pertunangan i. Kita akan tengok nanti macam mana hasilnya. Huhu.

4) Yellow


5) Orange

6) Green
7) Aqua blue and green

8) Gold

9) Purple



P/s: Terima kasih kepada google atas ihsan gambar-gambar di atas.

:)



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

06 February 2010

Warna warni perkahwinan

Biasalah, kalau dah terbekenan kat satu satu colour or wedding theme tuh, for sure anything we browse will be based or at least related to that particular colour. Mata dah rasa cantek untuk colour tuh jeh, pandang colour lain pun sebelah mata. Sama lah macam i ni. Can’t resist the red, the white, the pink and the black lah! Haih, banyak sungguh colour combination yang I pilih. Selalunya, orang nasihatkan jangan ambil terlalu banyak colour combination. Too risky. But for me, as long as colours combined and blend well to each other, dan nampak cantek, why not mencuba. Tak gitu kan?

Tengok lah contoh ni, sangat sweet kan the combination? I rasa sweet. Tapi, if dapat dikurangkan penggunaan warna hitam tuh, efek warna pink dan merah akan lebih menonjol.

gambar ihsan google 1

gambar ihsan google 2

gambar ihsan google 3

Terdapat lagi lain-lain kombinasi warna yang i rasa menarik. Cantek. Semuanya bergantung kepada taste masing-masing.

1) Red and white
I'm sure ramai dah brides out there choose this colour combination for their wedding. Warna merah yang garang menampakkan keberanian. Putih pula memberi efek kesucian dan lembut. Jadi pada i gabungan warna i memang menarik lah.



2) Burgundy
Classic.


3) Pink and dark chocolate
One of my favorite colour combination. Gabungan pink dan dark chocolate memberikan efek keibuan dan girly. Sweet sungguh! I dah pilih warna ni untuk pertunangan i. Kita akan tengok nanti macam mana hasilnya. Huhu.

4) Yellow


5) Orange

6) Green
7) Aqua blue and green

8) Gold

9) Purple



P/s: Terima kasih kepada google atas ihsan gambar-gambar di atas.

:)



No comments: