21 February 2010

Pomander flower ball

Arituh i pegi beli bunga. Dalam hati i nak cuba jugak buat pomander flower ball tuh. Tak kire. I tak penah langsung gubah-gubah bunga neh. Nak kata tak tahu, i tengok macam senang jeh orang gubah tuh. Nak try lah. Mana tahu i ni ada bakat terpendam. Hiks.

Mana-mana majlis perkahwinan yang i pegi or dalam gambar mesti ada pomander balls tuh. Macam perkara wajib pulak yang perlu ada di sesebuah majlis perkahwinan.

Pink pomander yang sweet :)



Oh cute sungguh kan si kecil comel neh. Tapi bukan itu yang i nak highlightkan actually, cuba tengok pada warna gaun si kecil, chocolate and pink :) Macam yang i nak for my engagement :) Plus, si kecil tu pegang pomander ball warna merah. Memang gabungan warna yang menarik lah.Huhu.
...........................................................

Berbalik kepada cerita pomander td tuh, i nak tunjukkan apa yang telah terjadi kepada bunga-bunga yang telah i beli tadi tuh. So, mari kita mula. Bahan-bahan utamanya tentulah BUNGA, what else kan?


Bunga-bungaan. Satu tangkai berharga 1.80 sen jeh.

Memang i hentam gila-gila. Main cocok-cocok jeh.

Taraa..last-last menjadik jugak.Yay! Tak sangka berbakat juge :D Tapi, tak berapa nak kemas al-maklumlah baru first time buat. After this, i akan memperkemaskan lagi pomander flower ball neh. Nak buat banyak2, boleh gantung-gantung kat umah nanti. Huhu :)

Kepada gadis-gadis yang sudah merancang melangsungkan pertunangan ke perkahwinan ke boleh lah try buat pomander flower ball neh. Seriously senang jeh nak buat jadi bulat. Huhu. Tak payah nak beli dah pomander neh. Jimat duit.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

21 February 2010

Pomander flower ball

Arituh i pegi beli bunga. Dalam hati i nak cuba jugak buat pomander flower ball tuh. Tak kire. I tak penah langsung gubah-gubah bunga neh. Nak kata tak tahu, i tengok macam senang jeh orang gubah tuh. Nak try lah. Mana tahu i ni ada bakat terpendam. Hiks.

Mana-mana majlis perkahwinan yang i pegi or dalam gambar mesti ada pomander balls tuh. Macam perkara wajib pulak yang perlu ada di sesebuah majlis perkahwinan.

Pink pomander yang sweet :)



Oh cute sungguh kan si kecil comel neh. Tapi bukan itu yang i nak highlightkan actually, cuba tengok pada warna gaun si kecil, chocolate and pink :) Macam yang i nak for my engagement :) Plus, si kecil tu pegang pomander ball warna merah. Memang gabungan warna yang menarik lah.Huhu.
...........................................................

Berbalik kepada cerita pomander td tuh, i nak tunjukkan apa yang telah terjadi kepada bunga-bunga yang telah i beli tadi tuh. So, mari kita mula. Bahan-bahan utamanya tentulah BUNGA, what else kan?


Bunga-bungaan. Satu tangkai berharga 1.80 sen jeh.

Memang i hentam gila-gila. Main cocok-cocok jeh.

Taraa..last-last menjadik jugak.Yay! Tak sangka berbakat juge :D Tapi, tak berapa nak kemas al-maklumlah baru first time buat. After this, i akan memperkemaskan lagi pomander flower ball neh. Nak buat banyak2, boleh gantung-gantung kat umah nanti. Huhu :)

Kepada gadis-gadis yang sudah merancang melangsungkan pertunangan ke perkahwinan ke boleh lah try buat pomander flower ball neh. Seriously senang jeh nak buat jadi bulat. Huhu. Tak payah nak beli dah pomander neh. Jimat duit.

No comments: