05 February 2010

Under Construction

Untuk membina sesuatu bukanlah mudah. Tengok macam KLCC tuh, tersergam indah. Menjadi kebanggaan rakyat Malaysia. Tapi, nak design, nak bina benda alah macam tuh mengambil masa yang amat lama dan memerlukan perbincangan yang amat mendalam. Satu kepala nak buat benda alah macam tu, takkan jadi punya. KLCC sendiri, dua kompeni yang buat. Satu buat menara no 1,dan satu lagi buat menara no 2. Tapi, bila dah siap, pergh!!! Boleh menjadi kebanggan tuh!

Apa signifikannya yang cuba disampaikan oleh I kat sini adalah, pembinaan sesuatu yang boleh menjadi kebanggaan, menjadi buah mulut, orang boleh envy, dan yang sama waktu dengannya, bukanlah mudah. Sama juga untuk membina sebuah perhubungan antara lelaki dan wanita.(oklah,I dengan masmOna). Tak mudah oi! Sangat-sangat tak mudah. Bak kata tah sape sape tah, "sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri"(ok,kami bukan lagi suami isteri,tapi soon to be). Perhubungan ni memerlukan kesefahaman yang tinggi. Kejujuran. Ketolakansuran(ade ke ayat ni?Oklah, give n take). Bukanlah nak cakap I ni pandai sangat dalam konteks percintaan ni. Tapi sikit-sikit tu boleh lah. Belajar dari pengalaman beb!

Dan pengalaman juga memainkan peranan dalam membina sesuatu perhubungan. Dan boleh juga membina apa-apa juga perlukan pengalaman. Korang ingat, Kerajaan Malaysia nak bagi ke projek buat KLCC tu kat kontraktor yang hanya sebelum ni buat longkang je? Mestilah tak kan? Kalau ye pun Kerajaan bagi, macam susah je projek tu nak siap dan menjadi kebanggaan. Samalah juga dalam perhubungan dan percintaan. Sangat berbeza bercinta bemula dengan zero dan bercinta dengan pengalaman. Percayalah, ini I sedang lalui.

Di tengah pembinaan sesuatu, banyak perkara boleh berlaku. Contohnya, macam nak buat rumah lah, tiba-tiba kontraktor ada masalah. Pergh, rumah tak siap lah gitu. Kalau mereka dapat figure out macam mana nak keluar dari masalah, ok, thats fine. Tapi kalau tak?Huh? Merana beb pemilik rumah. Duit dah keluar nak beli rumah, tapi tak siap? Kalau runtuhkan terus takpelah, ni biarkan tersadai, biar usang, lalu memberi harapan kepada pemilik rumah. Tak ke naya gitu? Macam tulah jugak perhubungan percintaan. Kalau ada masalah, cepat-cepatlah selesaikan. Jangan pendam. Luahkan. Kalau tidak, simpan lama-lama, bernanah dalam hati, siapa yang susah? Komunikasi itu amat penting. Sekali lagi I tegaskan, PENTING!

I berharap, perhubungan I kali ini boleh lah menjadi kebanggaan I dan kekal selama-lamanya. Insyallah. Dan memang perhubungan kami tengah under constrution. Untuk menjadi yang terbaik antara yang terbaik. Buat pembaca kesahkaseh doakan kami hingga ke akhirnya. Okay, lain masa I rasa nak bagi tips-tips membina sebuah perhubungan yang indah. Lain kali ye. Sekarang macam tiada idea sangat. Ok, bye!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Follow by Email

05 February 2010

Under Construction

Untuk membina sesuatu bukanlah mudah. Tengok macam KLCC tuh, tersergam indah. Menjadi kebanggaan rakyat Malaysia. Tapi, nak design, nak bina benda alah macam tuh mengambil masa yang amat lama dan memerlukan perbincangan yang amat mendalam. Satu kepala nak buat benda alah macam tu, takkan jadi punya. KLCC sendiri, dua kompeni yang buat. Satu buat menara no 1,dan satu lagi buat menara no 2. Tapi, bila dah siap, pergh!!! Boleh menjadi kebanggan tuh!

Apa signifikannya yang cuba disampaikan oleh I kat sini adalah, pembinaan sesuatu yang boleh menjadi kebanggaan, menjadi buah mulut, orang boleh envy, dan yang sama waktu dengannya, bukanlah mudah. Sama juga untuk membina sebuah perhubungan antara lelaki dan wanita.(oklah,I dengan masmOna). Tak mudah oi! Sangat-sangat tak mudah. Bak kata tah sape sape tah, "sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri"(ok,kami bukan lagi suami isteri,tapi soon to be). Perhubungan ni memerlukan kesefahaman yang tinggi. Kejujuran. Ketolakansuran(ade ke ayat ni?Oklah, give n take). Bukanlah nak cakap I ni pandai sangat dalam konteks percintaan ni. Tapi sikit-sikit tu boleh lah. Belajar dari pengalaman beb!

Dan pengalaman juga memainkan peranan dalam membina sesuatu perhubungan. Dan boleh juga membina apa-apa juga perlukan pengalaman. Korang ingat, Kerajaan Malaysia nak bagi ke projek buat KLCC tu kat kontraktor yang hanya sebelum ni buat longkang je? Mestilah tak kan? Kalau ye pun Kerajaan bagi, macam susah je projek tu nak siap dan menjadi kebanggaan. Samalah juga dalam perhubungan dan percintaan. Sangat berbeza bercinta bemula dengan zero dan bercinta dengan pengalaman. Percayalah, ini I sedang lalui.

Di tengah pembinaan sesuatu, banyak perkara boleh berlaku. Contohnya, macam nak buat rumah lah, tiba-tiba kontraktor ada masalah. Pergh, rumah tak siap lah gitu. Kalau mereka dapat figure out macam mana nak keluar dari masalah, ok, thats fine. Tapi kalau tak?Huh? Merana beb pemilik rumah. Duit dah keluar nak beli rumah, tapi tak siap? Kalau runtuhkan terus takpelah, ni biarkan tersadai, biar usang, lalu memberi harapan kepada pemilik rumah. Tak ke naya gitu? Macam tulah jugak perhubungan percintaan. Kalau ada masalah, cepat-cepatlah selesaikan. Jangan pendam. Luahkan. Kalau tidak, simpan lama-lama, bernanah dalam hati, siapa yang susah? Komunikasi itu amat penting. Sekali lagi I tegaskan, PENTING!

I berharap, perhubungan I kali ini boleh lah menjadi kebanggaan I dan kekal selama-lamanya. Insyallah. Dan memang perhubungan kami tengah under constrution. Untuk menjadi yang terbaik antara yang terbaik. Buat pembaca kesahkaseh doakan kami hingga ke akhirnya. Okay, lain masa I rasa nak bagi tips-tips membina sebuah perhubungan yang indah. Lain kali ye. Sekarang macam tiada idea sangat. Ok, bye!

No comments: